Welcome to Villa Emilia (My Woodland Garden), a photography blog with a slant towards gardening and nature. An amateur gardener and photographer, I hope to share beautiful moments with you through pictures. Let me know if you like them! 💚

Thank you for your visit.

21.10.2024

Kaikkea kivaa

 


Ihanaa sateista, lokakuista iltaa! :) Tämä on välipostaus, johon ei voi jättää kommenttia. Aika menee niin kovaa vauhtia, että jo syyskuussa otettuja kuvia uhkaa jäädä postaamatta. Nyt siis sataa, mutta vielä auringon laskiessa puiden keltaiset ja oranssit lehdet hehkuivat... nyt jo enemmän maassa kuin puissa.

On ollut sumuisia aamuja ja värikkäitä auringonlaskuja, tihkusadetta ja lehtienlennättelytuulta. Ja jouluun on enää reilut kaksi kuukautta!




Nytpä niitä on sitten maistettu, nimittäin uusia glögikuulia. Minun joulussani suklaa on tärkeämpää kuin marmeladi, mutta Fazerin kuulat ovat jonkinlainen must. Maistelin yhden marmeladipallon huolellisesti. Mielenkiintoinen, mutta ei uusi suosikkini.





Näistä toisiinsa nojaavista punahatuista otan näköjään kuvia niin pitkään kuin ne pysyvät pystyssä... :)




Itsestään kylväytynyt orvokki kukkii vieläkin kauniisti...




... ja sen vierellä kasvaa jotain pienikukkaista luonnonkasvia. Kukat ovat hennosti vaaleansiniset.




Glögi-piparkakkuhetkiäkin on jo vietetty... :)











Ristikko-Jäniksen Pupuvaarassakin ollaan jo joulunodotustunnelmissa. Yhdessä hauskassa kuvassa jäniksenpoikaset tanssivat sadetanssia rummun tahdissa LUMI-LUMI-SADE-SADE-TULE-TULE-LUMI-SADE... :)




Sokoksen verkkokaupassa joulun uutuuksia ihastellessani huomasin Pentikin kivan keittiöpyyhkeen. Resepti alkoi kiinnostaa minua, koska vaikka ainekset ovat suunnilleen samat kuin meidän piparkakkutaikinassamme, nesteen ja mausteiden kiehauttaminen oli minulle uutta! Tätä täytynee kokeilla...





Halauksia. Hugs!



19.10.2024

Harmaata...




Tunnelmallista lokakuista lauantaita! :) Repolaisen mainiossa värihaasteessa on vuorossa harmaa. Se on kaunis väri ja esimerkiksi pilvinen, sumuinen sää ihanan tunnelmallinen. Kuten Repolainen kirjoittaa omassa postauksessaan, harmaa tuo muut värit esille ja niinpä esimerkiksi syksyn lehdet aivan hehkuvat väreineen pimeänäkin päivänä.

Seuraavissa kuvissa on ihanaa syksyn pimeyttä, mutta ne on oikeasti otettu huhtikuussa. :)




Talvi yrittää vielä pyristellä, mutta ei voi mitään! Pian jää sulaa ja valo ja lämpö voittavat. :)




Vanha kuva: Tulin ostosten kanssa autoon ja huomasin, että viereisessä harmaassa autossa oli niin komea kuljettaja, että oli pakko ottaa kuva... :)




Tässä vielä edellisen postauksen kanto tämän kuun alussa:





Nuoret joutsenet ovat harmaita. Nämä kyllä taisivat olla kaikki valkoisia, mutta varjot näyttävät harmailta. :)




Harmaa on ihana väri langoille. Tässä on ollut jokin tosi tarkka projekti alkamassa, kun olen punninnut lankaa jakaakseni kerän tasan kahtia. :)




Aioin lopettaa postauksen tähän kuvaan, jossa peltipurkin harmaat lintuset ja punaiset sydämet vievät ajatukset jo jouluun...




... mutta sitten luin jotain, joka sai mieleni oikeasti apeaksi...




... ihana Françoise Hardy, ranskalainen laulaja ja lauluntekijä, on kuollut, jo kesäkuussa. En tiedä kuinka uutinen oli jäänyt minulta huomaamatta.

Elle est partie, finie la souffrance. Repose en paix.





12.10.2024

Kannon elämänkaari

 


Hyvää huomenta! Toukokuisessa postauksessani näitte pienen kuusentaimen, joka kasvaa lahoavan koivunkannon päällä. En ole varma milloin pihapiirissä kasvanut koivu kaadettiin, mutta taisin huomata kannon ensimmäisen kerran vuonna 2016, koska sen päällä kasvoi ihanaa sammalta:





Vuonna 2017 kuvasin söpöjä pikkukiviä sen päällä:





Vuonna 2021 kannon päällä kasvoi satumaisia sieniä. :)





Vielä vuosi sitten sammal oli pehmeää ja houkuttelevaa...




... ja kannon kyljessä kasvoi hauskoja "sämpyläsieniä"... :)





... mutta tänä vuonna maatuminen on jo edennyt pitkälle.





Näkymä elokuussa:





Tunnelmallista syksyä!





10.10.2024

KÄVELYLLÄ lokakuussa - Walk with me

 
KUVAHAASTE - LINK PARTY



Ihanaa ja värikästä lokakuista päivää! Toivottavasti myrsky ei riehunut liian pahasti kotiseudullanne. Meillä kova tuuli epätavallisesta suunnasta aiheutti huolta puiden vuoksi, mutta kovin pahoja vahinkoja ei vielä ole huomattu. Yöuni jäi kyllä lyhyeksi ja katkonaiseksi.

Sitten itse postaukseen. Haapa on yksi suosikkipuuni ja sen voi arvata tästäkin postauksesta. Puu on komea ja tärkeä monimuotoisuuspuu. Tiesittekö että haavoista on Suomessa löydetty viitisenkymmentä uhanalaista eliölajia?

Haavan maahan pudonneet lehdet ovat kuin koruja.




Tämä on lokakuun postaus Kävelyllä-kuvahaasteeseeni, johon olette lämpimästi tervetulleita mukaan. Kuun ensimmäisenä lauantaina aioin kiertää saman polun kuin syyskuun postauksessani... mutta en tälläkään kerralla pystynyt kuvaamaan koko lenkkiä, koska kameran akuista loppui virta, vaikka mielestäni akkujen lataustilannetta kuvaava symboli oli näyttänyt täysiä akkuja aivan äskettäin. :D




Useimmat tämän postauksen kuvista ikuistavat pieniä, kauniita asioita jalkojemme juuresta.




Lehtipuissa näkyy jonkin verran syysvärejä.






Kielon marjoja. (Myrkyllisiä nisäkkäille, mutta eivät linnuille.)




Jäkälätkin ovat kuin koruja, ainakin jos kuvat o(lisi)vat tarkkoja. :)









Hello and welcome! Kävelyllä - Walk with me is a monthly link party and I will try to publish my post at 7:00 a.m. Finnish time on the 10th of every month.

Let's go for a walk (or a bike ride) around our neighbourhood, in a nearby town or a holiday destination and take some photos. A walk in your own garden would be perfect as well. :) You can participate with several posts. 

The idea of this link party is to encourage ourselves to take some exercise in the fresh air and observe the beauty around us... and to find new interesting blogs. 
Thank you for sharing, commenting on other participants' posts, and for linking back to the party!