Welcome to Villa Emilia (My Woodland Garden), a photography blog with a slant towards gardening and nature. An amateur gardener and photographer, I hope to share beautiful moments with you through pictures. Let me know if you like them! ❤

Thank you for your visit.

9.12.2023

Joulukalenterin 9. luukku: Ekologisia lahjoja

 Joulukuun viidennen päivän postauksessa jo mainittiin "omatekoinen" lahjakortti. Sehän on mainio lahja, josta saajalle voi olla iloa pitkään. 

Voit lahjoittaa aikaasi ja käyttää hyväksi taitojasi: lahjana voi olla iltakävely, sieniretki, polkupyörän tai tietokoneen huolto, auton vienti korjaamoon, vaatteiden tuunausta, hiustenleikkaus, siivous, puutarhatöitä, itsekasvatettu kasvi tai siemeniä tai pistokkaita... Voit viedä lahjansaajan teatteriin, museoon, lavatansseihin, katsomaan revontulia... Voit myös ostaa jonkin palvelun, kuten digilehden, kurssin tai virkistyspäivän kylpylässä.

Minusta lahjaksi voi antaa myös jo käytössä olleen esineen, jos se on hyväkuntoinen, siisti ja varmasti lahjansaajalle mieluinen.

Sen sijaan en oikein pitäisi lahjana korttia, jossa lukee "Olen käyttänyt sinun lahjaasi varaamani summan hyväntekeväisyyteen organisaatio x:n kautta." :) Minusta se on "lahjanantajan" omaa hyväntekeväisyyttä, siis tietenkin hyvä asia, mutta ei sitä pitäisi lahjaksi kutsua.

Eräässä hiljattain katsomassani jouluelokuvassa yksi päähenkilöistä sanoi, että täydellinen lahja on henkilökohtainen, yllättävä (jos oikein muistan) ja sellainen, ettei lahjansaaja osannut sitä toivoa, mutta saatuaan sen huomaa, ettei voisi elää ilman sitä. :)
Give gifts mindfully. Don't buy something just for the sake of having a gift to give. 


10 kommenttia:

 1. Kaunis kuva. Emme ole hankkineet lahjoja enää moneen vuoteen.

  VastaaPoista
 2. Kauniin kortin naisen kasvot ihan hehkuvat hyvää mieltä.
  Joululahjat ovat monelle tärkeitä, mutta itselle joulun valmistelu, koristelu, joulun sanoma, musiikki ja tunnelma ovat ne kaikkein tärkeimmät.

  VastaaPoista
 3. Varteenotettavia ehdotuksia ja pohdintoja. Lahja ei tarvitse olla materiaa, eikä myöskään pakonomainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikähän juttu tämä on, että kommentti jää anonyymiksi, vaikka olin tuolloinkin kirjautuneena.

   Poista
  2. Kiitos kun kävit toistamiseen! <3 Olinkin jo miettinyt, että kukahan tämä anonyymi mahtaa olla. :)
   Lahjoista puheen ollen, tuntuu niin keveältä TV:n joulumainoksien aikaan, kun ainakaan näinä vuosina ei tarvitse olla lahjojenostokaaoksessa mukana.

   Poista
 4. Todella hyvä kuvaus erinomaisesta joululahjasta! 👍🏻 On kiva saada ajateltu lahja, eikä arvon tarvitse olla iso. Minun tämänuotisia toiveitani ovat hyvä ja hyväntuoksuinen käsivoide ja hienot sakset (kaikki yleissakset ovat kadonneet ympäri taloa niin haluan ”nimikkosakset”) 😄

  Mukavaa lauantaita! ❄️

  VastaaPoista
 5. Sinulla on ihana blogi, kiva tutustua! Joululahjoissa mielestäni tärkeintä on juuri se, että on ajateltu saajaa ja käytetty kekseliäisyyttä. Minusta on hienoa, että myös kierrätyslahjoja on alettu arvostaa eli käytetty tavarakin voi olla mieluisa lahja. Toisaalta lahjan ei todellakaan tarvitse olla materiaa. Joku vuosi sitten annoin pojalleni lahjakortin, jossa lupasin tulla siivoamaan hänen asuntonsa. Yhden kerran hän käytti tuota lahjaa, mutta jätti loput käyttämättä, koska ei halunnut enempää rasittaa minua (kolmion siivous kesti neljä tuntia sillä ekalla kerralla!).
  Rauhallista joulun odotusta sinulle!

  VastaaPoista
 6. Mieheni sanoi mielestäni hyvin, kun tuskailin mitä antaisimme 7:lle lastenlapsellemme. -Sinä annat jatkuvasti mummuaikaa ja touhuat heidän kanssaan, se on kaikille tärkeää. Lisäksi kaikilla on jo tavaraa.-
  Tulipa hyvä mieli :) Tottahan se on! Jotain lämpöistä, itsetehtyä saattaa paketeihin päätyä kumminkin.

  VastaaPoista
 7. Totta! Meillä hankitaan lahjoja vielä (jo aikuisille) lapsille ja veljeni pienille lapsille, mutta aikuisten kesken emme jaa lahjoja, vaan jouu itsessään riittää.

  VastaaPoista
 8. 🎁 Lämmin kiitos kommenteistanne, Anne, Kruunuvuokko, Sartsa, Joululainen, Hitunen, Maatuska ja Satu! 🎁 Meilläkin tämän joulun suurin lahja oli yhdessäolo. Tunnelman ja muistojen luominen ja varsinkin mummuaika lastenlapsien kanssa ovat korvaamattoman arvokkaita. 🎁 Omat sakset ovat tärkeät. Silloin ne löytyvät aina eikä kukaan esimerkiksi leikkaa kangassaksillasi vaikkapa rautalankaa. 😁 Hyvää vuodenvaihdetta kaikille! 🎁

  VastaaPoista


Thank you for your comment! It is very much appreciated.
It may take awhile, but I will always visit you back.

Kiitos kommentistasi!

Grazie del tuo commento!