Welcome to Villa Emilia (My Woodland Garden), a photography blog with a slant towards gardening and nature. An amateur gardener and photographer, I hope to share beautiful moments with you through pictures. Let me know if you like them! ❤

Thank you for your visit.

8.12.2023

Joulukalenterin 8. luukku: Joulumieli

 Aikuisen joulussa on tärkeintä joulumieli. Miten sitä voisi luoda ja jakaa? Kirjoita kommenttiin vinkkisi!

Monet osallistuvat joulukeräyksiin. Pelastusarmeijan perinteisillä joulupadoilla on autettu Suomessa vähävaraisia lapsiperheitä ja muita avuntarvitsijoita jo vuodesta 1906 alkaen. Joulupadat ovat jälleen katujen varsilla ympäri Suomea 15.–23.12.2023. Joulupataan voi lahjoittaa myös Internetissä.  (Minulla on haaveena olla joskus patavahtina. Tarvitsisin kyllä superlämpimät vaatteet ylle. :))

Rahan lisäksi voi lahjoittaa myös tavaraa: esimerkiksi eläinsuojeluyhdistykset ottavat vastaan ruokaa, vanhoja tekstiilejä (lakanoita, pyyhkeitä), tarvikkeita, käsikauppalääkkeitä.

Verenluovutus on tärkeä lahja. Koska verta voi luovuttaa vain arkisin, arkipäiviksi osuvat pyhät lisäävät verenluovuttajien tarvetta kuukauden muina päivinä. Potilaat tarvitsevat verivalmisteita joka päivä. 

Pieniä ystävällisiä tekoja voi tehdä kaikkialla. Kehu, kiitä, kysy mitä kuuluu, pidä ovea auki, kanna kasseja, auta siivoamisessa, tee vanhuksen lumityöt... 

Jostain lukemistani vinkeistä yksi suosikkini on tämä: sytytä hautausmaalla kynttilä tyhjälle haudalle.
 
YSTÄVÄLLISYYDESTÄ PUHEENOLLEN – LÄMMIN KIITOS YSTÄVÄLLISISTÄ, HAUSKOISTA JA MIELENKIINTOISISTA KOMMENTEISTANNE! EN OLE EHTINYT VASTAILLA NIIHIN, KOSKA MEILLÄ ON NYT PERHEESSÄ OLLUT HIEMAN TERVEYSHUOLIA. (Nämä postaukset ilmestyvät joka päivä etukäteen ajastettuina.)
How to recall the true meaning of Christmas? Care for others!

A WARM THANK-YOU FOR YOUR KIND COMMENTS!


14 kommenttia:

 1. Auttamisesta saa myös itselle hyvän mielen, joten vaikutus on kaksinkertainen. 👼
  Toivottavasti terveyshuolet hellittävät pian! 🙏

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos kommentistasi! ❤ Auttajan ilo saattaa olla jopa isompi kuin autettavan. 😊👼
   Näyttäisi että parempaan päin ollaan hiljakseen menossa. ❤

   Poista
 2. Giving a smile, sometimes, it's just enough...
  Take care...your family too.
  Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. You are so right, Anna! ❤
   Thank you and stay well! ❤

   Poista
 3. Voih - toivottavasti terveyshuolet alkavat väistyä - jouluksi viimeistään... terveyskin vaikuttaa joulumieleen!! Itse yritän sekä lahjoin, että jouluvalmisteluin luoda sitä joulumieltä. Ja mikä tekee meillä joulumielen - tai yleensäkin hyvän mielen on AIKA! Siksi lahjakääröt ei ole tänä vuonna kovia, eikä pehmeitä... niissäkun on vain aikaa... mahtuvat pieniin kuoriin... vaikka taidan kyllä hassutellen kääriä ne isoihin (kenties useampiinkin) laatikoihin/kääröihin, hih... "Tyrkytän" lahjaksi AIKAA kanssani, leffaan, teatteriin, lenkille, jumppaan, pelaamaan, ruokailemaan jne. Mistä kuvittelen kunkin eniten pitävän... Joulumieltä tuo myös yritys toimia paremman maailman puolesta, oppia toisenlaisissa olosuhteissa elävien ihmisten arjesta ja samalla oppii kyllä niin paljon myös itsestään!
  Iloista jo toista adventtia sinne - tervettä toivottavasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos kommentistasi! ❤
   Minua hykerrytti jo aiempi kommenttisi, jossa kerroit kaikista mukavista yhdessäolon muodoista, joita lahjoitat. Ja mitä tulee parempaan maailmaan, sinulla näyttää olevan enemmän tarmoa sen puolesta toimimiseen kuin 10 tavallisella ihmisellä. 😄
   Kiitos toivotuksestasi! Juuri yllä kirjoitin, että ehkä parempaan suuntaan ollaan jo menossa, mutta taitaa olla niin että kun yksi asia menee paremmin, toinen pulma on jo edessä.
   Leppoisaa viikonloppua ja, tosiaan, iloista toista adventtia! ❤

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Lämmin kiitos, Anne! ❤
   Hohhoi taas tätä Bloggeria, tällaiset lyhyet kommentit menevät kaikki roskapostiin. Olen huomannut, että kannattaa tilata itselleen sähköpostiin ilmoitus kommenteista. Silloin huomaa paremmin kaikki kommentit.
   Ihanaa toista adventtia! ❤

   Poista
 5. Ihan hyviä ajatuksia ja ehdotuksia joulumielen luomiseksi. Olin tehnyt sukkia lähetettäväksi Ukrainaan ja muuallekin, mutta olin 3 viikkoa sairaana ja toimitusaika meni umpeen:( No ehkä ne vielä saadaan myöhemmin maailmalle.
  Hymy ja ystävälliset sanat esim. kiireiselle kassalle. Olen monesti ajatellut lahjoittaa juurikin pyyhkeitä, vanhoja pussilakanoita ym. eläinsuojeluyhdistykselle, mutta joutuisi ajamaan yli 100 km reissun, kun lähempänä ei ole.
  Jos tässä jaksaa sairastamisen jälkeen, niin järjestän omille lastenlapsilleni perinteiset pikkujoulut. Niissä on aina tunnelma kohdillaan ja tiedän luoneeni heille oikeasti joulumieltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos kommentistasi! ❤ Ikävää kuulla että olet ollut sairaana.
   Pro Ukraina -sivustolla on jatkuva neulekeräys. https://www.proukraina.fi/index.php/neulo-ukrainaan/ Postittaminen Vantaalle toki maksaa hieman, mutta sukat menevät tarpeeseen.
   Toivottavasti nyt voit jo hyvin ja pystyt nauttimaan joulunalusajasta ja joulusta. Lastenlasten pikkujoulut kuulostavat todella tunnelmalliselta joulujuhlalta. ❤

   Poista
 6. Toivottavasti terveyshuolet poistuvat pian. Joulumielen saa luotua jo pelkällä hymyllä ja ystävällisellä sanalla lähimmäiselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos, Kruunuvuokko! ❤ Kyllä, ystävällinen hymy oikealla hetkellä voi merkitä uskomattoman paljon.

   Poista
 7. Tuollainen hyvän tekeminen tuo kyllä joulumielen. Voi miten ikävää, että teillä on terveyshuolia siellä. Toivottavasti kaikki kääntyy parhain päin ❤️🙏

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos kommentistasi! ❤ Sairasteluissa (perheessä) on se hyvä puoli, että sitten arvostaa terveyttä ja rauhallisia aikoja enemmän. ❤ Kiitos myös uusimmasta postauksestasi ja sen hienosta aiheesta (Risti rintamalla -teos)!

   Poista


Thank you for your comment! It is very much appreciated.
It may take awhile, but I will always visit you back.

Kiitos kommentistasi!

Grazie del tuo commento!