Welcome to Villa Emilia (My Woodland Garden), a photography blog with a slant towards gardening and nature. An amateur gardener and photographer, I hope to share beautiful moments with you through pictures. Let me know if you like them! ❤

Thank you for your visit.

17.12.2023

Joulukalenterin 17. luukku: Joulua kotiin

 


Viimeistään nyt on aika alkaa koristella kotia jouluun ja rakentaa jouluasetelma. :) Se voi olla tonttukylä, jouluseimi, lyhtyjä ja kynttilöitä, takan reunukseen kiinnitetyt lahjasukat tai kukka-asetelma maljakossa... Itse en mielelläni katkaise tai leikkaa luonnosta mitään elävää, mutta jo "kuivista" materiaaleista, kuten pudonneista lehdistä, kuivuneista kukista, oljista, heinänkorsista, oksista, kävyistä ja kivistä voi askarrella tunnelmallisia koristeita. 

Tonttuovea ei ole meillä tullut koskaan rakenneltua, mutta jos joskus joulunviettäjissä on pieniä lapsia, alan suunnitella ovea ja rekvisiittaa sen ympärille jo hyvissä ajoin ennen joulua. :)




To create a beautiful Christmas vignette: Find a theme that suits you. --- Choose a colour palette. --- Use items of different heights. --- Display items in odd numbers. ---  Add natural elements. --- Incorporate different textures. --- Pay attention to proportion and scale.


11 kommenttia:

  1. Lasten kanssa koulussa teimme tonttuovet tai oikeastaan koko talon ikkunoineen myös. Kotona laitan usein seimiasetelman tai enkelikuoron lipaston päälle.
    Oletko itse maalannut nuo upeat kalenterikuvat vai onko jonkun toisen taiteilemia? (Mahdoinko kysyä tätä jo aiemmin, en muista...)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tonttutalo kuulostaa verrattoman hauskalta. <3
      Kiitos paljon kommentistasi! Joulukalenterini kuvat on tehty netissä käytettävällä kuvageneraattorilla, jolle kirjoitetaan sanallinen ohje siitä, millainen kuva halutaan. "Väkersin" kuvia melkein koko syksyn ja valitsin sitten parhaat. :) Jotkut niistä ovat minustakin varsin kauniita.
      Ihanaa kolmatta adventtisunnuntaita!

      Poista
  2. Minua hieman jo ahdistaa (vaikka yritänkin välttää sellaista), kun haluaisin laitella joulukoristeita, mutta en ole vieläkään saanut siivottua. Onhan tässä vielä näitä joulunaluspäiviä....
    Kaikkea hyvää ja paranemista, tai ainakin voinnin kohentumista sinne teille päin.

    VastaaPoista
  3. Kiitos kannustuksesta! Muistin, että komeron ylimmällä hyllyllä on neljä tonttua, melkein puolimetrisiä kankaisia rentoja tyyppejä. Pöydän toisessa päässä oli vielä tilaa, joten istutin tontut siihen selät vastakkain nojaamaan toisiinsa. Pöydän keskellä oli jo ennestään kynttelikkö, tuikkuja ja palloja. Tontut täydensivät asetelmaa sopivasti. Mietin hetken josko kuroisin niitä vielä yhteen rosa nauha -sydänvalonauhalla, mutta en tehnyt sitä ainakaan vielä.
    Voimia Sinulle!

    VastaaPoista
  4. Aloitin lomani tänään pienellä kotisiivouksella ja otimme laatikoista muutamia jouluastioita ja koristeita. Aiomme laittaa hillitysti jouluista rekvisiittaa, ajatuksella "vähemmän on enemmän" 🎀

    Sain jonain vuonna pahvisen tonttuoven joululehden mukana. Annoin sen lapsikavereille. ❤️

    Tänne laittamasi kuva on taas niin tunnelmallinen ja haaveellinen. 💕
    Sisällä on kuusi ja ikkunasta näkyy kuusia 🌲

    VastaaPoista
  5. Meillä on nyt täysi joulu täällä :) Eilen oli lapsenlapset (6) askartelemassa lankatonttuja ja sitten koristeltiin kuusi. Vain nuorin puuttui vanhempineen pitkän välimatkan takia. Muiden vanhemmat tulivat mukaan torttukahveille ja olihan siinä pipareita ja suklaatakin tarjolla. Sen jälkeen oli jännittävä lahjojen jako. Lahjat olivat yhtä lukuun ottamatta kirppari löytöjä ja maksoivat alle kaksi euroa per lapsi. Kerroin heille että tänä vuonna he saavat lahjan jota on jo joku käyttänyt, mutta se on ihan hyvä ja sitä voi käyttää. Kaikki olivat tyytyväisiä lahjoihinsa :)

    VastaaPoista
  6. Elves are not part of Aussie tradition. Growing up we decorated Christmas Eve. Now the 1st December. It upsets me that shopping centres and council street decorations are on full show from early to mid November.

    VastaaPoista
  7. We have a lovely hand carved wooden creche that I love to put up at Christmastime. And I make a small village with little houses, mice, and trees for the small grandchildren who play with it when they come to visit.

    VastaaPoista
  8. ❤️ Lämmin kiitos kaikille! ❤️ A warm thank-you to everyone! ❤️

    VastaaPoista

Thank you for your comment! It is very much appreciated.
It may take awhile but I will always visit you back.

Kiitos kommentistasi!

Grazie del tuo commento!