Welcome to Villa Emilia (My Woodland Garden), a photography blog with a slant towards gardening and nature. An amateur gardener and photographer, I hope to share beautiful moments with you through pictures. Let me know if you like them! ❤

Thank you for your visit.

29.12.2023

Kultainen joulu... ja ripaus punaista :)

 


Hei taas ja mukavaa joulukuun ja vuoden viimeistä perjantaita! Joulukalenterin jälkeen (kiitos, kiitos, kiitos ihanista kommenteistanne!) aletaan palata arkeen ja tavallisiin postauksiin.

Kuten olen joskus maininnut, viime aikoina minua on viehättänyt yhdistelmä vihreä-valkoinen-kulta, niin joulun koristelussa kuin sisustuksessa yleensäkin. Nämä värit mielessäni olen koonnut tähän postaukseen jouluisia kuvasuosikkeja. 






Jouluisia saippuoita:




Jouluista luettavaa blogiystävältä!




Viimevuotinen joulutähti viheriöi uskollisesti:










Kesällä ulkona kasvanut rosmariini sinnittelee keittiön ikkunalla.




Eksoottisia herkkuja:




Teetä ja hieman kimallusta. :)














Joulun alla ruokaostosten tekijä oli lisännyt ostoksiinsa tällaisen lehden koko perheen iloksi. Ensiksi ajattelin: Hui, kuinka kallis! (14,90 €) Sitten selailin lehteä hieman ja ajattelin, että onhan tässä oikeastaan aika kiinnostavia tarinoita ja kaunis (tummasävyinen) kuvitus. Kuvista puheen ollen, niiden lähteinä on mm. kuvapankkeja. Joidenkin harvojen taiteilijoiden nimi on mainittu ja osa kuvista on nähtävästi luotu Midjourney-kuvageneraattorin avulla. Jotkin niistä muistuttavat aika paljon joidenkin tunnettujen taitelijoiden tyyliä... 

Nautiskellen aloin Tapaninpäivänä lukea katkelmaa Astrid Lindgrenin teoksesta Eemelin uudet metkut. "Maanantai 26. joulukuuta, jolloin Eemeli järjesti Kissankulmassa ison tanttarallan ja pyydysti Komentooran sudenkuoppaan" on kerrassaan veikeä tarina. Petyin kuitenkin, kun huomasin, että tekstissä on painovirheitä ja esimerkiksi eräästä virkkeestä tulee tekstiin "pujahtaneen" ylimääräisen konjunktion takia varsin outo. Tätä tekstiä oli helppo verrata kirjaan, koska Eemeli-kirjat löytyvät hyllystä. Muissakin tarinoissa näkyi virheitä olevan.  








Kuvan tyynynpäällinen on ommeltu t-paidasta. Pidän niin paljon tuosta kuviosta, että en raskinut enää käyttää paitaa vaan annoin sille uuden pidemmän elämän koristetyynynä. :)




Toinen perheen ruokaostosten tekijä oli löytänyt juomahyllystä jotain kiinnostavaa! Tätä ukrainalaista olutta on nettitietojen perusteella ollut näköjään kauppojen hyllyissä jo vuoden päivät, mutta me huomasimme sen vasta nyt. Itse en oluesta pidä, mutta tietenkin maistoin! :) Slava Ukraini!




Ja tähän kuvaan onkin hyvä päättää tämä postaus: SUPPORT UKRAINE - BELIEVE IN FUTURE!





12 kommenttia:

  1. Lovely post ! Delightful pictures !
    A Happy New Year 2024 ! Wish all the best for you and your family !
    Slava Ukraini
    Anna

    VastaaPoista
  2. Hieno isea jatkojalostaa paita tyynyksi! 👍🏻 Meilläkin tehtiin kerran tyyny pojan pieneksi jääneestä Hevisaurus-paidasta. 😄
    Harmillisesti virheitä löytyy kirjoista ja lehdistä enenevässä määrin, kun ihmissilmä on korvattu koneen oikoluvulla. 📝 Minäkin olen noita lukupaketteja hankkinut. Mukavaa, kun on pitkiä tekstejä!

    VastaaPoista
  3. Niin paljon ihania kuvia taas! Vihreä-valkoinen-kulta on kaunis väriyhdistelmä. Ihania herkkujakin siellä näkyy, ja kiva kun sait jouluista lukemista blogiystävältä. Hieno tyyny, ja Ukrainan kunniaksi voisi tosiaan oluttakin maistaa :)

    VastaaPoista
  4. Ihana postaus Sara! Hyvää viikonloppua.

    VastaaPoista
  5. Feliz 2024, querida amiga! Happy New Year!

    VastaaPoista
  6. Ihastuttavia kuvia! Hyvää uutta vuotta Sinullekin!

    VastaaPoista
  7. Ihanan monipuolinen kattaus Joulun"jälki"tunnelmaa...
    Lämmin kiitos Upeasta Joulukalenterista - joskin viimeiset "luukut" availin vasta tänään... täällä on ollut sellainen vilske ja vilinä.... joka rauhoittuu vasta tänään...
    TOivottavasti myös siellä terveysasiat on saaneet suunnan parempaan - ihanan postauksen upeine kuvineen ja ideoineen ainakin olet jaksanut iloksemme tehdä... tyynynpäällinen loistoidea ja seimikoristeilla mahtaa olla jo ikää?
    Iloisia asioiat vuoden viimeisiin päiviin ja energiaa omanoloista alkavaan vuoteen!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi, Repolainen! Teillä onkin ollut vilskettä ja vilinää... ja suloisia pikkuvieraita.
      Seimikoristeet eivät ole vanhoja vaan reilut kymmenen vuotta sitten muistaakseni Jyväskylän Anttilasta ostetut. Pidän niistä todella paljon, olivat edullinen paketti ja hahmot ovat minusta todella sympaattisia.
      Ihanaa uutta vuotta 2024! 🍀🤗💚

      Poista
  8. What is that exquisite white flower, Sara? I have spent a long time soaking up its beauty. These post Christmas images bring me joy as we swelter through very humidity and heat. Sadly, for many Christmas night was wrecked by dangerous thunderstorms.
    We hope that 2024 will ring in peace and security for all. This sends every best wish for your year.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you for your comment, Helen!
      The white flower is a hellebore, also in Finland a traditional Christmas flower that has become very popular again. Hellebores are elegant and their subtle shades fit with the neutral tones of trendy Christmas decorations. :)
      We were very sorry to read the news about the horrible thunderstorms on Christmas and Boxing Day.
      I wish you a very happy and safe new year! 🍀🤗💚

      Poista
  9. Kaikkea kaunista ja jouluista.
    Oikein hyvää uutta vuotta 2024.

    VastaaPoista
  10. Dear Sara,
    The hellebore flower is beautiful. I notice that we have such warm weather this year that my pink hellebore is blooming already. I hope the white one will also bloom soon.
    Green and white and gold are so beautiful and I enjoyed all of your photos.
    Happy New Year to you!

    VastaaPoista

Thank you for your comment! It is very much appreciated.
It may take awhile but I will always visit you back.

Kiitos kommentistasi!

Grazie del tuo commento!