Welcome to Villa Emilia (My Woodland Garden), a photography blog with a slant towards gardening and nature. An amateur gardener and photographer, I hope to share beautiful moments with you through pictures. Let me know if you like them! ❤

Thank you for your visit.

7.12.2023

Joulukalenterin 7. luukku: Joululeivontaa

 Harva tuoksu on yhtä ihana kuin kotona leivottujen piparkakkujen tuoksu. :) Meillä on perinteisesti leivottu piparkakut itsenäisyyspäivänä edellispäivänä tehdystä taikinasta. Kun urakka on valmis, juodaan piparkakkukahvit kynttilänvalossa.

Kuten lapsuuden satukirjassa sanottiin, "hyvä ruoka tekee kaikki iloisiksi". Itseään ja muita voi ilahduttaa tekemällä joulumakeisia tai ruokalahjoja, leipomalla joulutorttuja tai kokoamalla piparkakkutalon vaikka valmiista osista. :)
Would you like to celebrate Christmas in a Finnish way? For example here you can find the most important recipes. :)


12 kommenttia:

 1. Oih - perinteet on ihania...
  Koskahan täällä saataisiin aikaan piparit vaikkapa ihan Sunnuntai-taikinasta...

  VastaaPoista
 2. Hello Sara,
  Good food DOES make everyone happy. I've begun baking, but have not yet made my gingerbread. I like to cut them in stars. What shapes do you use?

  VastaaPoista
 3. Piparkakkujen tuoksu on niin ihana. Teen yleensä kolme taikinaa; ensimmäisen ennen itsenäisyyspäivää, toisen työkavereille ja muille tutuille vietäväksi ja vielä kolmas joulun alla omaan kotiin. Niiden tekeminen tuntuu niin kevyeltä, kun se jakautuu kahdelle päivälle; ensin helppo taikina ja seuraavana päivänä paistaminen.

  VastaaPoista
 4. Tykkään pipareista ja piparitaikinasta. Nykyisin ostan piparimökin joulumyyjäisistä. Kun lapset olivat pieniä, tein aina itse piparimökin. Kerran piti tehdä toinen, kun he eivät malttaneet olla syömättä sitä. Sen jälkeen en laittanut koskaan makeisia päälle. Turhaa kiusata lapsia joulun alla.

  VastaaPoista
 5. Meillä ysiluokkalainen tilasi yksi päivä taikinan kaupasta ja tekaisi muutaman pellillisen pipareita. Maistuivat herkullisilta! 😋 Piparkakkutalo saattaisi kiristää hermoja liikaa sulatettuine sokereineen, joten se on meillä ihan keramiikkaa. 😁

  VastaaPoista
 6. Every country has his own culinary specialty...No gingerbread here but many others...
  Have a yummy day ;)
  Anna

  VastaaPoista
 7. Pitäisi leipoa jotakin, mutta mitä.

  VastaaPoista
 8. Minäkin tein tänään perinteeksi tulleen Paraisten piparkakkutaikinan jääkaappiin tekeytymään yön yli.
  Pieniä lapsenlapsia on tulossa yökylään lauantaina ja pitäähän mummilla silloin olla ehdottomasti tarjolla itsetehtyjä piparkakkuja.

  VastaaPoista
 9. Piparkakkujen tuoksu ja maku on ihana. Jo piparitaikina on niin herkullista, että sen voisi syödä jo taikinana 😊 Muutenkin jouluun kuuluu monia ihania makuja, kuten joulutortut. Me mieheni kanssa tykkäämme tosi paljon myös hedelmäkakusta.

  VastaaPoista
 10. Your Christmas cooking and traditions evoke wonderful aromas. Christmas as it should be. Not under a blazing sun! 35 C today.

  VastaaPoista
 11. Very interesting! Thank you for sharing.

  VastaaPoista
 12. ❤️ Lämmin kiitos kommenteistanne jälleen! Piparkakkujen ja torttujen lisäksi mekin pidämme hedelmäkakuista. Viime aikoina omani eivät ole oikein onnistuneet, mutta kaupan - ja varsinkin myyjäisten - kakutkin ovat ihan hyviä. 😀❤️ Thank you for your comments! For the gingerbread biscuits, in our family there's an old set of six cutters: a star, a heart, a spruce tree, a round one, a crescent moon and a flower. Later we have bought some new ones, but these are the most precious. ❤️

  VastaaPoista


Thank you for your comment! It is very much appreciated.
It may take awhile, but I will always visit you back.

Kiitos kommentistasi!

Grazie del tuo commento!