Welcome to Villa Emilia (My Woodland Garden), a photography blog with a slant towards gardening and nature. An amateur gardener and photographer, I hope to share beautiful moments with you through pictures. Let me know if you like them! ❤

Thank you for your visit.

19.4.2024

Pihamaalla - Blogin varmuuskopiointi!
Pihamaalla

Varis repii
puusta kuorta,
rakentelee pesää.

Pikkupoika pihamaalla 
odottelee kesää.

Poika juoksee
kura roiskuu,
rastas ruohikolla

laulaa, sillä silläkin
on tänään hyvä olla.

Lokit ovat palanneet
ja leskenlehtikansa
työntää mustan
mullan läpi
hennot hartiansa.


Jukka Itkonen: Laululinnun saarella, 2009
Sain idean tähän postaukseen selaillessani pilvipalvelun esittelemiä kuvia huhtikuun 13. päivältä, siis eri vuosilta. Huomasin, että melkein kaikki kuvat olivat linnuista - eivät erityisen hyviä, mutta olin varmaan kuvannut innoissani kevään ensimmäisiä saapujia. Lokkeja ja variksia ei siltä päivältä kuvissa ollut, mutta ihania mustarastaita sentään. Oletteko kuunnelleet kuinka ihanaa laulantaa pihapuista, metsistä ja rannoilta jo kuuluu? 

Ylläoleva joutsenkuva ei siis ole tältä vuodelta, mutta hyvin paljon samannäköisen kuvan otin eilen. Joutsenpariskunta käyskenteli lähellä rantaamme. Meidän rannastamme ei vielä sulapaikkoja löydy, mutta hieman kauempaa kyllä. Sää on pilveilevä... ja ensi yöstä alkaen luvassa on taas lunta. Hohhoijaa!


Nämä eivät tosiaan ole parhaita lintukuviani, mutta kuvaavat hyvin tätä ajankohtaa, huhtikuun puoliväliä. Keväisiä lintusia on myös Ristikko-Jänis-lehden uusimmassa numerossa. Mainio kuvitus ilahduttaa joka kerta. :)
Halusin tehdä postauksen myös muistuttaakseni taas blogin varmuuskopioinnin tärkeydestä. Sekä blogin teeman (ulkoasu) että sisällön voi tallentaa esimerkiksi omalle koneelle.

Blogger-blogin ulkoasu varmuuskopioidaan blogin työkaluvalikon kohdasta "Teema" (Theme). Oranssin Mukauta-painikkeen vieressä olevasta nuolesta klikkaamalla aukeaa valikko, jossa on mm. vaihtoehto "Varmuuskopioi".

Blogin sisältö kommentteineen kopioidaan Asetusten (Settings) kohdasta "Blogin ylläpito" (Manage blog).

Varmuuskopioinnin tekee parissa minuutissa ja sen jälkeen pystyy tarvittaessa palauttamaan blogin  samannäköisenä kuin se oli kopioitaessa. Kopiointi kannattaa tietysti tehdä säännöllisesti, jotta uusimmat postaukset ja ulkoasun muutokset tulevat talteen. Teenpä sen itsekin nyt. :)

LISÄYS 20.4.: Blogin palauttaminen onnistuu samasta kohdasta kuin varmuuskopiontikin, eli Varmuuskopioi -> Palauta ja Varmuuskopioitu sisältö -> Tuo sisältö. 

Hauska tapa kokeilla tätä on luoda testiblogi, jossa voi esimerkiksi suunnitella erilaisia ulkoasuja ja tärkeän pääblogin palauttamista. 
Yllä olevalla kuvalla osallistun Ritan jatkohaasteeseen Repolaisen värihaasteesta! Tähän mennessä olemme postailleet vihreitä, keltaisia ja sinisiä kuvia, ja nämä kolme väriä löytyvät alakoululaisen maalaamasta kukkataulusta. Meillä on olohuoneessa aika hieno tauluseinä - ei välttämättä arvo-, mutta tunnearvotauluja. :)


Iloista viikonloppua!
21 kommenttia:

 1. Tosi ihania kuvia! Mikä lintu on kolmannessa kuvassa? On niin ihanaa aikaa kyllä tämä kevät kun linnut laulavat niin kauniisti😍 Hyvää kevättä sinulle😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos kommentistasi ja kysymyksestäsi, Ninuska!
   Kuvassa on närhi, komea lintu. 😊
   Meillä on maassa 10 - 15 cm uutta lunta, mutta usko kevääseen säilyy. 😄

   Poista
  2. Aivan, kiitos vastauksesta☺️ Meillekin päin tuli yön aikana paljon lunta, mutta eiköhän se kevät vielä takaisin tule😅

   Poista
  3. Lehdessä luki, että lumisade tähän aikaan ei ole poikkeuksellista, mutta kylmyys on (pakkasta koko vuorokauden). Tällä kertaa pakkanen oli hyvä juttu, koska osa perheestä autoili tänään ja oikea lumi on parempaa kuin märkä lumi. 😄

   Poista
 2. Kiitos näistä ihanista lintukuvista! Linnunlaulusta on saatu taas nauttia, mutta luntakin on tosiaan tulossa. Iloista viikonloppua sinullekin! ❤️

  VastaaPoista
 3. Ihanat linnut. Olen ruokkinut lintuja koko talven ja kolmea ylipainoon lihonutta oravaa. Mustarastaat tulivat pari viikkoa sitten. Kiitos upeista kuvista ja mukavaa viikonloppua (enkulinkäsityöt)

  VastaaPoista
 4. Thanks for the beautiful bird shots. I hope the blackbird sings for you and you will be very happy indeed.

  VastaaPoista
 5. Hyvä kun kirjoitit tuosta varmuuskopioinnista. Tein sen molempiin blogeihini, mutta en kyllä sitten tiedä miten saan blogini sisällön palautettua jos se jostain syystä häviää. Osaatko neuvoa? Bloggerin ohjeissa kyllä se selitetään, mutta en oikein ymmärtänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos kommentistasi ja kysymyksestäsi, Kristiina!
   Blogin palauttaminen onnistuu samasta kohdasta kuin varmuuskopiontikin, eli Varmuuskopioi -> Palauta ja Varmuuskopioitu sisältö -> Tuo sisältö.
   Lisäsin tämän nyt myös itse tekstiin.

   Poista
 6. Katsoin ikkunasta tänä aamuna, on satanut pieni kerros lunta.
  Kiitos informaatiosta blogin suhteen ja myös Ristikko-Jäniksestä. Kävin heti kirjoittamassa sen ostoslistaan. Kiva kun toteutit haasteen. Nätti taulu ☘️ ja ihanat lintukuvat.

  VastaaPoista
 7. Your spring is teasing you. I just love this collection of birds, so different from ours and their habitat, too.

  VastaaPoista
 8. Erinomaista Rita, kun muistutit varmuuskopioinnin tärkeydestä ja vielä parempi, kun neuvoitkin, miten toimitaan.

  Kivoja lintukuvia olet löytänyt arkistoistasi. Kiitos.
  Meidän pihassa kaikuu aamuisin muiden kevätlintujen äänten lisäksi järripeippojen siritys. Se on viehättävää. Yksittäisen järrin laulu on ryystämistä, mutta porukan laulu suloista.

  VastaaPoista
 9. Ritan kommentista vasta tajusin, että ristikkojänis on siis sanaristikko? Ajattelin, että se on joku sarjakuva ja yritin päästä jyvälle, mitä se tarkoittaa ;D Tosi hyvä aivojumppa heti näin aamusta ;D

  VastaaPoista
 10. Hienoja lintukuvia. Päätimme muutamia päiviä sitten lopettaa pikkulintujen ruokinnan. Takatalven iskiessä ja lintujen parveillessa ruokinta- automaateilla hämmentyneinä, päätimme jatkaa vielä ruokintaa siihen saakka, kunnes takatalvi on ohi.

  VastaaPoista
 11. Beautiful pictures of birds !
  Love to watch them. I put seeds in winter and water for them all year around...
  Have a cozy weekend !
  Anna

  VastaaPoista
 12. Todella hienoja lintukuvia!

  VastaaPoista
 13. Pakko laittaa tämän postauksen oheen maininta Ukrainan USAlta saamasta tukipaketista. Oli kyllä todella tärkeä ja merkityksellinen juttu.

  VastaaPoista
 14. Luin vasta nyt tämän postauksesi, viikkoaliian myöhään vaikka kyllä tiesin kopioinnista...-))

  VastaaPoista
 15. Olipa hyvä, että otit esille tuon varmuuskopioimisen! Siitä on aina hyvä muistutella itse kutakin :D

  VastaaPoista
 16. 💻 Lämmin kiitos kaikille kommenteistanne! 💻 Thank you all for your comments! 💻 😊

  VastaaPoista

Thank you for your comment! It is very much appreciated.
It may take awhile but I will always visit you back.

Kiitos kommentistasi!

Grazie del tuo commento!