Welcome to Villa Emilia (My Woodland Garden), a photography blog with a slant towards gardening and nature. An amateur gardener and photographer, I hope to share beautiful moments with you through pictures. Let me know if you like them! ❤

Thank you for your visit.

22.4.2024

Huhtikuinen auringonlasku 2021 ja 2024

 


Täällä Itä-Suomessa ei oikeastaan voi puhua takatalvesta, koska ainakaan lämpötilojen suhteen kevät ei ollut vielä alkanutkaan. :) Poikkeuksellisen kylmää on joka tapauksessa.

HUOM.! Näiden kolme vuotta vanhojen kuvien hapankirsikka talvehtii sisällä. Vuonna 2021 se oli alkanut jo availla lehtiä ja kukkia huhtikuun jälkimmäisellä puoliskolla, ja lämpiminä päivinä nostimme sen ulos, pörriäisten ja ihmisten iloksi.
Ja pörriäiset löysivät sen. <3
Eilen illalla otin epätavallisia kuvia. En muista, että koskaan olisi aurinko laskenut noin pitkälle luoteeseen... lumisen maiseman taakse.
Päivän aikana lumi katolla oli alkanut sulaa ja luonto teki siitäkin taideteoksen.
Kiitos taas kerran mahtavan mielenkiintoisista kommenteistanne postauksiini. En taida ehtiä vastata kommentteihinne täällä blogissani, mutta kuten aina, koetan käydä vastavierailulla mahdollisimman pian. <3
 Valoa kohti! :)
14 kommenttia:

 1. Blooms and insects are at least a positive sign that spring is on its way, Sara. There is hope!

  VastaaPoista
 2. Huisin hienoja kuvia 💗 Onnea kun pörriäiset löysivät hapankirsikan. 🌸 Meidän iranilaisilla ystävillämme on hapankirsikka pihassaan. Tai oli, he ovat muuttaneet, varmaan ikävöivät kirsikkapuutaan. Albalu persiaksi 🙂 Naapurin poika kävi kirsikkavarkaissa mikä oli vähemmän kivaa.

  En minäkään vielä huhtikuussa puhuisi takatalvesta vaikka meiltä on välillä hävinnyt kaikki lumi ja sitten taas tullut kerros lisää. Tällä hetkellä satelee räntää.

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti pian taas koittaisi aika, jolloin pörriäiset ilahduttavat meitä.
  Kauniita kuvia.

  VastaaPoista
 4. Viime päivät on tullut vietettyä aika lailla sisätiloissa. Käsitöitä, taimihuoltoa ja kaappien siivoilua. Kohta siihen ei ole aikaa eikä innostusta.

  VastaaPoista
 5. Yllätys oli aamuinen lumen paljous ulkona ja sitä tulee edelleen. Täällähän jo sipulikukat kukkivat kukkapenkissä, leskenlehdet ja sinivuokot luonnossa. Nyt ne ovat lumen alla. Västäräkitkin ovat saapuneet. Huhtikuu on aina ollut vaihteleva sään puolesta. Täällä oli eräänä äitienpäivänä maa valkeana. Ja yhtenä juhannuksenakin satoi vähän lunta.

  VastaaPoista
 6. Gorgeous pictures !
  Temperatures here are making yo-yo...But Spring is definitely here...
  Have a shinny day !
  Anna

  VastaaPoista
 7. Stunning photos. Have a lovely week ahead.

  VastaaPoista
 8. Lovely images Sara, but I can fully understand that after 6 long winter months, you want to be free of the white!

  VastaaPoista
 9. Even though the photos of the bee and the blossoms were not taken this year, they are beautiful and full of hope. The sunset in the snow is also pretty, but I know that you are becoming weary with winter and longing for warmer days. They will come.

  VastaaPoista
 10. Kävin eilen Joensuussa ja siellä pelloilta näkyi sänki, koska lumet olivat jo sen verran sulaneet. Myös paljasta maata oli paljon näkyvissä. Uskomatonta mitä 120 km saa aikaan kevään tulossa.
  Kyllä tympi illalla kun tultiin Nurmekseen ja kuvasin olohuoneen ikkunan alta liki metrisen lumihangen. Onneksi löysin Joensuusta linnuille ruokaa. Peipposet, punarinnat ja mustarastaat tulivat jo tännekin, ja yhtään pörriäistä ei ole vielä lentelemässä. Uskomatonta, koska kaupoista vietiin linnun ruoka pois ja tuotiin vappukrääsät, grillit ja olkihatut tilalle.

  VastaaPoista
 11. Wonderful images!
  How many months has it been like this?
  all snow white?
  Hugs
  janicce.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you for your comment and question, Janicce! This winter was long, the snow fell and stayed already in November. We can well say that the snow covers the landscapes for 5 months. :)
   Now we enjoy spring and... wish you happy autumn days! Hugs!

   Poista
 12. 🐝 Thank you all for your comments! 🐝 Kiitos kaikille kommenteistanne! 🐝😊

  VastaaPoista

Thank you for your comment! It is very much appreciated.
It may take awhile but I will always visit you back.

Kiitos kommentistasi!

Grazie del tuo commento!