Welcome to Villa Emilia (My Woodland Garden), a photography blog with a slant towards gardening and nature. An amateur gardener and photographer, I hope to share beautiful moments with you through pictures. Let me know if you like them! ❤

Thank you for your visit.

1.4.2024

Koska kukkii? - Kuusi kuvaa kesästä


Hei vain ja ihanaista huhtikuun alkua kaikille! 

Sain maaliskuussa haasteen Anulta. Kiitos! Koska kukkii? ‑haasteen on pannut jo kolmatta kertaa alulle Minna Hiidenkiven puutarhasta. Siinä arvaillaan puutarhan (ensimmäisten) kevätkukkijoiden puhkeamista kukkaan, mikä on tietysti aivan ihanaa puuhaa. :)

Meillä on nyt noin puoli metriä lunta. Alkaneelle viikolle on luvattu viileää säätä: tulevien päivien maksimitkin ovat ennusteen mukaan pakkasen puolella. Nelos- ja viitosvyöhykkeiden rajalla sijaitseva pihamme on myös aika varjoisa. Yksi ensimmäisiä kukkijoita on vanhan talon pihan krookus, jonka viime keväänä kuvasin 26. huhtikuuta. Pelkään että tänä vuonna menee myöhemmäksi: veikkaan kukkimispäiväksi vappua. :)
Sekä nämä narsissit että alemman kuvan sinivuokot kuvasin 6. toukokuuta 2023. Arvaan että nämä alkavat kukkia 10. toukokuuta. :) Taidan kyllä luoda lunta kaikkien näiden päältä, kunhan hanget hieman alenevat...

Osallistun tällä postauksella toiseenkin haasteeseen. Blogeissa on näkynyt tänäkin (kevät)talvena hauskaa Kuusi kuvaa kesästä -haastetta. Postauksen ovat tehneet upeilla kuvillaan ja teksteillään ainakin Kruunuvuokko, Anna, Sartsa, Anu sekä haasteen aloittanut Pirjo.

Olen koettanut valita kuvia, joita en olisi jo postannut viime kesänä. Minun kuvissani ei näy ihania puutarhanäkymiä, mutta nämä ovat kuitenkin itselleni tärkeitä muistoja kesältä 2023. :)
Yllä Lontoon-reissua toukokuussa. Greenwich Park ja kuninkaallinen observatorio ovat lempipaikkojani.

Alla olevassa kesäkuisessa kuvassa isän pioni ja äidin ruusu halaavat toisiaan. :)
Heinäkuinen järvimaisema.
Meillä ovat sienimaastot lähellä. Nämäkin kantarellit kasvavat kotipihalla (kuvattu elokuussa):
Järvimaisemaan en kyllästy koskaan. :) Elokuussa illat alkavat jo hämärtyä ja viilentyä...
... mutta vielä syyskuussakin aurinko paistaa lämpimästi ja kukissa vierailee värikkäitä perhosia ja suloisia pörriäisiä.
Sääennuste tälle päivälle piti muuten paikkansa ja aamulla ukkosteli hieman. Se tuntui aika jännältä, kun maisema on vielä täysin talvinen. Hetken satoi myös vettä aivan kunnolla ropisten. Ihanaa keväänodotusta kaikille... ja kaunista syksyä niille, jotka asuvat eteläisellä pallonpuoliskolla! :)

 

17 kommenttia:

 1. Taas niin kauniita ja nautinnollisia kuvia.
  Täällä on ollut tänään aivan ihana sää. Aurinko paistaa ja lämpöä on + 15 astetta.

  VastaaPoista
 2. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla :) Kauniit kuvat, katsotaan miten veikkausten käy. Mukavaa pääsiäisen loppua!

  VastaaPoista
 3. Että kuvasi ovat upeita - vaikken kukista mitään ymmärrä, että koska mikäkin kukkii.... niin ihailla osaan taidokkaista kuvakulmista otettuja kuvia!! Meilläpäin pamahti ukkonen eilen oikein kunnolla... tuli testattua goretexien kelpoisuus...

  VastaaPoista
 4. Dreaming about those first blooms with snow on the ground does test your patience, but the beautiful photos remind you that it is worth the wait! I hope you get some warm sunshine soon. x K

  VastaaPoista
 5. Anonyymi2/4/24 09:18

  Aivan huippuihanat kuvat.
  Meillä satoi kaatamalla vettä eilen ja hanki on nyt noin puoli metriä. Ihanaa, että lumet saa lopultakin kyytiä. (enkulinkäsityöt)

  VastaaPoista
 6. Gorgeous pictures. Spring will come and you will have new pictures to show us, for sure...
  We have rain here and my woodstove is in action every day at night.
  Have a cozy day waiting for Spring to come !
  Hug
  Anna

  VastaaPoista
 7. Aivan upeat kesäkuvat!

  VastaaPoista
 8. Great memories, Sara. Summer will come again. It always does.

  VastaaPoista
 9. Beautiful! Hugs and blessings.

  VastaaPoista
 10. Wonderful photographs you've shared, thank you.

  Sending my good wishes for the new month of April.

  All the best Jan

  VastaaPoista
 11. Those are lovely summer photos, Sara. Isn't it nice to know that summer will come again, after spring? I hope your crocuses and daffodils are sleeping well under the snow.

  VastaaPoista
 12. Järvimaisemaan ei tosiaan voi koskaan kyllästyä 💙

  VastaaPoista
 13. Life has been incredibly busy, Sara so this evening I have a had a lovely catching up on your posts. Hard to imagine that there is still such a depth of snow! I did enjoy all your cheerful yellow! Hugs

  VastaaPoista
 14. Nappasit kätevästi kaksi kukkakärpästä yhdellä iskulla :) Ihanat kuvat olit valinnut kumpaankin haasteeseen. Kiitos arvailuun osallistumisesta. Toivotaan, että veikkauksesi pitävät hyvin paikkansa tai jos pitää mennä pieleen, niin kukat kukkivat komeasti etuajassa. Odottelu on keväisin niin tuskallista. Ihanaa kevään odotusta!

  VastaaPoista
 15. Onnea arvauksiin!
  Ja ihania kesäkuvia, varsinkin tuo missä pioni ja ruusu halaavat:)

  VastaaPoista
 16. WOW your spring pictures are so beautiful.

  Greetings from Germany
  Anke

  VastaaPoista

Thank you for your comment! It is very much appreciated.
It may take awhile but I will always visit you back.

Kiitos kommentistasi!

Grazie del tuo commento!