Welcome to Villa Emilia (My Woodland Garden), a photography blog with a slant towards gardening and nature. An amateur gardener and photographer, I hope to share beautiful moments with you through pictures. Let me know if you like them! ❤

Thank you for your visit.

7.4.2024

Huhtikuisia tunnelmia

 


Hyvää huomenta! Päättynyt maaliskuu oli täällä Itä-Suomessa ennätyspilvinen. Lumikerros on alentunut, mutta hitaasti. Eilen aamulla lunta satoi ohuen kerroksen ja tälle päivälle on luvattu runsaasti sadetta, jonka olomuoto on vielä arvoitus. Tällä hetkellä paistaa vielä aurinko ja pakkasta on 11 astetta.

Postailenpa siis piristykseksi myös pilvipalvelun esittelemiä vanhempia kuvia, ensiksi pari näkymää huhtikuisesta Italiasta.
Tämänkin kuvan pilvitallennuspalvelu palautti mieleeni... Perheenjäsen oli matkustanut Ukrainassa ja toi sieltä tuomisina paljon siemeniä. :)
Helmililjoista on minun vaikea saada otettua kauniita kuvia. Huomatkaa ikkunasta avautuva täysin valkoinen näkymä! :)
Kasvin lehdetkin ovat kauniita. Tässä kuvassa on kahta asiaa, joita nyt kaipaamme, vihreyttä ja auringonvaloa. :)
Nämä joulutähtikuvat ovat itse asiassa maaliskuulta. Punertuvia lehtiä on toki jo enemmän ja ne ovat isompia...

Jippii! Kompostori on herännyt henkiin ihan itsestään! Se oli talvella kokonaan lumen peittämä, mutta kuten kuvasta näkyy, lumikerros on jo alentunut.
Rahka-persikkapiirakka maistuu paremmalta kuin näyttää... :)

Aurinkoisina pakkasaamuina on nautittu mahtavista hankiaisista. Rantakivien vierestä jää on alkanut sulaa...
... ja tikkuuntua:
Tämä jälki jäässä ei ole luistelijan tekemä vaan luonnon itsensä:
Aurinkoisena iltapäivänä ihasteltiin lumen alta paljastuneita kiviä ja niiden halkeamia...
Hei, tässä kuvassa ei näy lunta juuri ollenkaan! :)
Ihanaa sunnuntaita kaikille! Lämmin kiitos kommenteistanne, koetan tulla vastavierailulle pian.

A warm thank-you for you kind comments! I haven't visited you back yet but I'll try to do it soon.
Have a happy Sunday!
Kristiinan jäätelöpostauksen kommenteissa näin tämän minulle uuden emojin.
Pakkohan se oli kopioida tähän, koska se on niin hauska:

🤸‍♀️


16 kommenttia:

 1. Hyvää sunnuntaita Sinullekin ja kiitos pyhäaamun piristyksestä. Niin ihania kuvia; valoa, vihreyttä, kauniita luonnonilmiöitä ja värikkyyttä. Näitä juuri tarvitsemme, kun keikumme talven ja kevään terällä.

  VastaaPoista
 2. Ihania kevätkuvia! Tuo emoji jäi minulta kokonaan huomaamatta. Pitääpä katsoa kommentit tarkemmin. Mukavaa sunnuntaita sinulle<3

  VastaaPoista
 3. Täällä meilläkin näyttää vielä hyvin talviselta, mutta eiköhän tilanne ensi viikolla muutu. On luvassa huomattavasti lämpimämpää, jos sääennusteet pitävät paikkansa.
  Hyvää sunnuntaita ja huhtikuun jatkoa. 😊😊

  VastaaPoista
 4. Eteläisten maiden kukkaloisto ja värikkyys on aina yhtä hämmentävää täältä katsottuna. Eiköhän meilläkin pian päästä lumista ja alkaa väriä näkyä. Yritettiin äidin kanssa käydä mökillä, mutta viimeisin tienpätkä olikin auraamaton. Yhdet renkaanjäljet näkyivät syvässä lumessa. Ei uskallettu lähteä yrittämään. Jään sulamistilanne on siis näkemättä mökkirannasta. Pois ajellessa kyllä näkyi ihan sulia vesiä, kun niissä on pieni virtaus jatkuvasti.
  Minusta on mahtavaa, että komposti on taas herännyt meillä henkiin! Se oli jonkin osan talvesta niin kylmänä, että ei toiminut ollenkaan eikä kanttakaan saanut auki. Nyt pöhisee taas hyvin :)

  VastaaPoista
 5. Gorgeous pictures !
  Spring will come :)
  Have a cozy Sunday and shinny week !
  Anna

  VastaaPoista
 6. Kiva emoji 😊 Kiitos näistä kauniista kuvista, jotka toivat väriä tähän lumi- ja vesisateiseen, harmaaseen ja sohjoiseen päivään! Valoisaa kevään tuloa! ☀️

  VastaaPoista
 7. Snow or not these bright colours make us feel like spring. I think it has grudgingly arrived here, and finally will stay. Yesterday we went to the 95th birthday party of a friend of ours, who still lives in her own home. It was warm enough, and the backyard captured the sun, so we could be outside.

  VastaaPoista
 8. Huhtikuuta mennään ja ainakin tänään on kurjista kurjin sää: yöllä ja aamulla satanut lunta ja räntää. Päivällä satoi silkkaa vettä ja taitaa tulla vieläkin. Mutta ei anneta sen haitata. Ensi viikolla luultavasti parempaa säätä tiedossa. Kiitos kauniista kuvista jälleen kerran.

  VastaaPoista
 9. Beautiful yellow tulips. Love peach! Yummy! Great photos. Have a lovely week ahead sweet friend.

  VastaaPoista
 10. Kauniit huhtikuun kuvat 🌿 Helmililjat viehättävät erityisesti.

  VastaaPoista
 11. I can feel your need for warmth and colour, Sara but to me your reality is extremely beautiful. Hugs for the week ahead.

  VastaaPoista
 12. Oi että onkin huikeita huhtikuun kuvia. Ihanasti kevät jo näkyy näissä ja ihana valo.

  VastaaPoista
 13. Toistan itseäni, mutta ihan pakko - sun luontokuvat - makrot varsinkin piirtyvät niin hyvää tehden piirtokalvoilleni.... kivet, kalliot, halkeamat, sammaleet, railot, tikkuuntunut jää varsinkin... mietin missä asennoissa oikein kuvailet? Ukkokultani näet nauraa ja usein kuvaa MINUA, kun olen pyllypystyssä jotain tiettyä kuvakulmaa hakemassa.

  VastaaPoista
 14. This collection of photos is a sign that spring is on its way - it will slowly creep northwards from Italy. What we call grape hyacinths Google translated here as Pearl Lilies. I've never heard that and love the description.

  VastaaPoista

Thank you for your comment! It is very much appreciated.
It may take awhile but I will always visit you back.

Kiitos kommentistasi!

Grazie del tuo commento!