Welcome to Villa Emilia (My Woodland Garden), a photography blog with a slant towards gardening and nature. An amateur gardener and photographer, I hope to share beautiful moments with you through pictures. Let me know if you like them! ❤

Thank you for your visit.

22.3.2024

Mukkelis makkelis?

 


Plussaa, miinusta, sadetta, paistetta, liukkaita pihoja... Vielä ei ole kukaan perheestä kaatunut, mutta varovaisesti saa kävellä, jos ei kulje hiekoitetuilla kohdilla. 

Kun kirjoitan tätä, torstaina, jään päälle on satanut ohut kerros lunta, joka toisaalta peittää hiekoitetut väylät, mutta on toisaalta sen verran tarttuvaa, että tällä kertaa tekee pihasta vähemmän liukkaan.

JA NYT TÄRKEÄ VINKKI: 

Muistakaa pitää yllä lihaskuntoa ja tasapainoaistia esimerkiksi seisomalla yhdellä jalalla, vaikkapa hampaidenpesun ajan, jaettuna kahteen osaan, ensin toisella ja sitten toisella jalalla. :) Tämä ohje annettiin muistaakseni Ylen sivulla. Lisään itse, että on hauska jatkaa tätä pidempäänkin, esimerkiksi astioita pestessä... Ja sitten voi siirtyä mestariluokalle ja säilyttää tasapainon myös silmät kiinni.

On ollut lohdullista huomata, että ikääntyminen ei vääjäämättä johda lihaskunnon huononemiseen. Minä havahduin asiaan viime talvena ja aloin harjoitella. Omaishoitajan ei ole helppoa löytää aikaa liikunnalle, mutta lyhyenkin ajan voi käyttää tehokkaasti. Minä esimerkiksi koetan juosta tai kävellä syvässä hangessa. Se on uskomattoman hauskaa harjoitusta. :)



Kristiinan kuvahaasteessa kuvien aiheet alkavat tässä kuussa tietenkin m-kirjaimella. 
Minulle m-aiheita pulpahtaa mieleen niin paljon, etten osaa valita. 
Niinpä postailen, varsinaisen kolmen kuvan postauksen lisäksi, 
m:llä alkavia kuvia koko maaliskuun... tai ainakin yritän. :)

Kommenttiosio on auki ja kiitän jo etukäteen kommenteistanne. 
Koetan ehtiä vastavierailuille pikaisesti, mutta tässä kuussa on niin paljon kiireitä, ettei se välttämättä onnistu.


13 kommenttia:

  1. Liikunta ja lihaskunnon ylläpito on todella tärkeää ja vanhetessa kunnon ylläpidon tärkeys vain entisestään korostuu.

    VastaaPoista
  2. Loistava tasapaino vinkki ja muutoinkin säännöllisyys... moni havahtuu/innostuu hetkeksi jostakin... mutta sitten unohtuu... ei muistakaan. Kukaan muu ei voi tehdä keholle hyvää, kuin vain ihan itse... tasapainon lisäksi peppu ja reisilihakset on ne tärkeimmät/elämäämme pisimmälle kannattelavat. Hauikset ja vatsalihakset on kosmeettista/ulkoista komeutta.... Potku reisissä&pepussa takaa sänkyyn&pytylle laskeutumisen/nousemisen.... ylläpitävät siis toimintakykyämme kaikista pisimpään. Kyykkäämään siis.... päivittäin.... vaikkapa vain tuolikyykkyjä se 20päivässä...
    Nyt iski työminä päälle.... mulla on hassu työ, kun mun tykö tullaan kaatumaan ja putoilemaan. Kaatuminenkin on taito.... hih... muutaman kerran mukkelismakkelis fillarilla otettu ja niitä tuleman pitää jatkossakin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen toimintaterapeutti, asiakkaani ovat lapsia.

      Poista
  3. Talvisaikaan tulee helposti kaaduttua. 2021 kaaduin viimeisillä kevätliukkailla ja molemmat luut murtuivat ranteesta. Sitä on pitänyt hoitaa ja leikata. Käsi on edelleen outo ja väärässä asennossa.
    Tasapainoa on hyvä harjoitella. Sitä tulee harjoiteltua ihan luonnostaan, kun on nuo pienikokoiset koirat. Kyykkyjä ja kumarruksia tulee tehtyä siis luonnostaan.

    VastaaPoista
  4. On kyllä ollutkin aivan pääkallokelit. Mielläkin jään päällä on vettä tällä hetkellä. Kerran on ollut käsi kipsissä ranteen murtuman vuoksi. Nyt köpöttelen pikkuisilla askelilla etten kaatuisi.

    VastaaPoista
  5. Tuttu näky, tuo jäätikkö. Tasapainoharjoittelu on tärkeää. Lumihangessa tarpominen on varmasti tehokasta.

    VastaaPoista
  6. Lovely picture !
    Doing exercises is important at any age....
    Have a shinny weekend !
    Anna

    VastaaPoista
  7. I have never done any formal exercise regime but I am still fit and active, so something worked. I always knew that wine and walking were a great combination!

    VastaaPoista
  8. Kyllä nyt on ollut tosiaan liukasta. Yhdellä kävelyllä meinasin liukastua neljä kertaa, mutta onneksi tasapaino piti. Tasapainoa kannattaisi kyllä harjoitella. Pitääpä muistaa tuo yhdellä jalalla seisominen! Onneksi sinäkin olet löytänyt omat tapasi liikkua, vaikka aikaa on vähän. Jaksamista sinulle! 🙏

    VastaaPoista
  9. Meillä oli eilen taas tanssitunnilla tasapainoharjoituksia. Kyllä tosiaan kannattaa treenata kuntoa ja Suomen keliolosuhteiden mukaista liikkumistä 🙃 Joskus naureskelen itsekseni tanssitunnilta kotiin kävellessäni että jos nyt lähtisin kaatumaan tekisin sen tyylikkäästi tanssiasennossa 😀😉

    VastaaPoista
  10. Kiitos hyvästä vinkistä! Olis ainakin itselleni todella tarpeen treenata...

    VastaaPoista
  11. Thank goodness I don't have to worry about slipping on ice, but I was super slow and careful on the beach rocks last weekend.

    VastaaPoista

Thank you for your comment! It is very much appreciated.
It may take awhile but I will always visit you back.

Kiitos kommentistasi!

Grazie del tuo commento!