Welcome to Villa Emilia (My Woodland Garden), a photography blog with a slant towards gardening and nature. An amateur gardener and photographer, I hope to share beautiful moments with you through pictures. Let me know if you like them! ❤

Thank you for your visit.

20.3.2024

Maitokahvi ja mielenterveys - Vihreää!

 


Ihanaa maaliskuista päivää kaikille! Postaukseni tulevat nyt väärässä järjestyksessä: Eilinen macaron-kuva olisi pitänyt julkaista tänään, vuosittaisena Macaron-päivänä, ja tämän kahvipostauksen olisi pitänyt ilmestyä eilen, olihan 19.3. Minna Canthin päivä! 

Canthin kerrotaan sanoneen näin: ”Siihen päätökseen olen tullut, että kaikki juominen, yksin vedenkin, on vahingollista. Poikkeuksen tekee vain kahvi.” :)

Alla olevasta kuvasta (jossa se maitokahvi ei kyllä oikein näy... :)) olisivat m-haasteeseen käyneet myös muki ja Maisa ja Kaarina, mutta niille teen vielä oman postauksen.




Tällä postauksella osallistun myös ihanan Repolaisen ihanaan värihaasteeseen. Ensimmäisenä haastevärinä on vihreä ja koska vihreä on aivan elintärkeä väri eikä sitä ulkoa vielä kovin paljon löydy, etsin muutamia vanhoja ulkokuvia sekä kuvasin joitakin vihreitä asioita sisällä.




Vanhoista kuvista löysin myös tämän Suomen Mielenterveys ry:n Mielinauhan muutaman vuoden takaa. Mielinauhalla kerätään varoja mielenterveyden edistämiseen ja kriisityöhön Suomessa. Nauha tulee varmaan olemaan myynnissä tänäkin vuonna ajalla 30.3.-30.6.




Vihreä edistää hyvinvointia. Onneksi on havupuita, jotka ovat vihreitä myös Suomen talvessa. :)




Kaikkein ihaninta on kevään ja kesän tuore kasvu.






Vihreää sisällä. Ruokapöytään on vaihdettu heleänvihreät tabletit. Vihreäsävyiset tulitikkurasiat ovat kauniimpia kuin muunväriset. :)




Minulla on vihreä blogissa myös yhtenä tunnisteena. Lisää vihreitä kuvia löytyy tästä linkistä.

Tässä viimeisenä piti olla kuva pirteän vihreistä kasveista aurinkoisella ikkunalla, mutta yhdestäkään kuvasta ei tullut hyvää ja nyt on aurinko jo laskenut. Pannaan loppuun tekoälyn luoma kuvaus vihreästä metsästä ja pikkutytöstä poimimassa kukkia. :)




17 kommenttia:

  1. Taas niin ihania kuvia, tällä kertaa vihreänä, kuten haaste edellyttää. Itsekin aion osallistua tähän, kunhan nyt annan tuon Australian posti-postauksen olla näkyvillä päivän pari vielä.

    VastaaPoista
  2. Vihreä on ihana väri. Vihreää meillä on kukissa ja mies on alkanut viihtymään vihreissä vaatteissa. Tuli ikävä kevättä ja sitä, kun ulkona alkaa vihertämään.

    VastaaPoista
  3. Muratti on yksi suosikeistani kodin kasveissa ja vihreää rakastan muutenkin 🌿 Nautinnollinen hyvää mieltä tuova postaus kauniine kuvineenja ihanine kohteineen, tähdellistä sanomaakin joukossa 📗🌲💚 Meilläkin on vaaleanvihreitä pöytätabletteja 🍀

    VastaaPoista
  4. I was taught, as a very small boy, that green goes with everything. I was told then, and believe it still, that since flowers of every colour, no matter how bright, have green leaves, nothing ever looks out of place when paired with green.

    VastaaPoista
  5. Vihreä on ihana väri. Kuvissasi sitä löytyy kivasti eri värisävyissä. 😊😊

    VastaaPoista
  6. Havupuiden vihreä on komeaa ja nuo tulitikkuaskit ovat hauskat vihreydessään.

    VastaaPoista
  7. Ihanat vihreät. Havupuun ja sammalen vihreät ovat lempivärejäni.

    VastaaPoista
  8. Green has so many different shades and you've captured many of them in your photos. I prefer tea to coffee, but those macarons look delicious!

    VastaaPoista
  9. Vihreä on uuden elämän väri. Kohta niin ajankohtainen taas. Kauniit kuvat :)

    VastaaPoista
  10. Tekoälyn tekemä?? Uskallan tunnustaa että en ymmärrä..😂 muut kuvat ymmärrän ja kauniita ovat!!!!! 🤩

    VastaaPoista
  11. Upean monipuolinen - haaste napattu kyllä niin ajatuksia herättävästi - että!!!
    K-I-I-T-O-S-!! Todella mielenkiintoista ja sivistävää... kyllä ne värit todella antaa paljon elämään...
    Parin viikon välein aioin heittää uuden värin ilmoille....

    VastaaPoista
  12. 💚 Thank you for your comments! 💚 Kiitos kommenteistanne! Ehkä esimerkiksi minä rakastan värejä myös sen takia, kun suomalainen maisema on ison osan vuotta aika väritön. Nytkin on lunta ja jäätä kaikkialla ja lisää satanut tänään. Paljon valkeaa ja hieman harmaan ja ruskean sävyjä... ja onneksi havupuiden vihreää! 💚 Viimeinen kuva on siis "maalattu" selaimella käytettävällä sovelluksella, joka luo kuvia annetun tekstin pohjalta. Innostuin niiden kokeilusta viime vuonna ja täytyy sanoa, että esimerkiksi joulun 2023 adventtikalenterini (https://mywoodlandgarden.blogspot.com/search/label/Advent%20calendar%202023) on aika hieno. 😄💚

    VastaaPoista
  13. Olipa ihanan vihreä postaus, tästä tuli keväiselle mielelle! Tuo mielinauha on myös hieno juttu, ja hyvä tekstikin on kuvan nauhassa ❤️

    VastaaPoista
  14. Mielenterveys on tärkeää. Metsä monimuotoisena on yksi hyvä lääke siihen. Vihreä edustaa paljon uutta. Hieno kooste vihreää.

    VastaaPoista
  15. 💚 Lämmin kiitos kommenteistanne, Siunattuja lukuhetkiä ja aimarii! 💚 Luonnon vaikutus terveydelle on mittaamattoman suuri. 💚 On kiinnostavaa nähdä millainen nauha tänä vuonna on myynnissä. Viime vuonna Mielinauhoja myivät ainakin Tokmannit, S-marketit, Prismat, Salet, Alepat, Sokokset, Musti & Mirri -lemmikkieläintarvikeliikkeet, Finnkinon elokuvateatterit ja Espresso house -kahvilat. 💚

    VastaaPoista
  16. I love green, Sara. I hope the green of spring is soon enhanced with the arrival of sunny skies and flowers!

    VastaaPoista

Thank you for your comment! It is very much appreciated.
It may take awhile but I will always visit you back.

Kiitos kommentistasi!

Grazie del tuo commento!