Welcome to Villa Emilia (My Woodland Garden), a photography blog with a slant towards gardening and nature. An amateur gardener and photographer, I hope to share beautiful moments with you through pictures. Let me know if you like them! 💚

Thank you for your visit.

27.9.2024

Oranssia! - Hauskoja kysymyksiä!




Hei ja ihanaa perjantai-iltaa! Tällä postauksella osallistun kahteen haasteeseen: ensin Repolaisen jo tuttuun värihaasteeseen, jossa on vuorossa oranssi. Se on mainio, piristävä väri, ja haasteeseen jo osallistuneet ovatkin postanneet upeita kuvia.

Kuvien jälkeen on vuorossa toinen haaste: Kristiina oli keksinyt loistavia "Oletko koskaan..." ‑kysymyksiä ja niihinhän oli aivan pakko vastata. :)

Ensin kuitenkin elämäni oransseja suosikkiasioita satunnaisessa järjestyksessä:




Olen säästänyt pieniä marmeladipurkkeja, joita voi käyttää, kun haluaa leikkiä hotelliaamiaista. :)




Tällaisiin astioihin keräämme sadevettä, joka käytetään melko pian. Jos vettä säilytetään pidempään, astian pitäisi olla kannellinen ja mahdollisimman varjoisassa paikassa. Se vähentää levien kasvua astiassa.




Tyrnimarjat on kerätty. Osa on pakastettu, osa syöty piirakan päällä.




Keittiön kaapin perältä löytyi tällainen "kone". :) Sanotaan sitä vaikka raastimeksi, ihan vintagea jo. Kurpitsat ovat syksyn herkkua.




Krassi on ihana, nostalginen lapsuudenkodin kukka. Tämä sai köynnöstellä vapaasti. :)





Ylellistä oranssia:




Erikoista oranssia:




Raikasta oranssia:





Makoisaa oranssia. Maisa ja Kaarina -mukit ovat suosikkejani.




Ulkomaista oranssia:





 
Englantilaisen hotellin kirjastossa otetun kuvan jälkeen siirrytäänkin sanalliseen haasteeseen:

Oletko koskaan...

1. Halunnut palata ajassa taaksepäin? 

En oikeastaan, mutta jos ajassa voisi palata taaksepäin, valitsisin toisen opiskelualan ja koettaisin valmistua mahdollisimman nopeasti. 


2. Miettinyt ulkomaille muuttamista?

Kuten blogiani lukeneet tietävät, olen asunut Pohjois-Italiassa ja nauttinut siitä suuresti. Nyt on kotia rakennettu täällä Suomessa, mutta ei ulkomailla asuminen ole mahdoton vaihtoehto jälleen seuraavassa elämänvaiheessa. 

Jos palvelut eivät olisi kuihtuneet olemattomiin, suomalaisella maaseudulla, järven rannalla asuminen olisi minusta aivan ihanteellista. On hupaisaa, kuinka esimerkiksi eduskunnan istunnoissa kaikki ovat Itä-Suomen ystäviä ja pitävät tärkeänä, että alue pysyy asuttuna jo turvallisuussyistä, mutta todellisuudessa esimerkiksi terveyspalvelut on jo täältä purettu lähes kokonaan. Maakuntalehtikin käyttää jonkinlaista uuskieltä: esimerkiksi äitiys- ja lastenneuvoloiden sulkeminen on "palvelun uudistamista".


3. Eksynyt ostoskeskuksessa?

Ensiksi aioin kirjoittaa, että en, mutta sitten tuli mieleeni, että olen kyllä liikkunut niin sokkeloisissa ostoskeskuksissa, että todella tarkkana piti olla. Minun makuuni suunnitellussa ostoskeskuksessa on avointa, valoisaa tilaa, joka auttaa hahmottamaan oman sijainnin.


4. Halunnut palata matkalta kotiin aiemmin kuin olit suunnitellut?

En. Minä yleensä viihdyn siellä missä kulloinkin olen. :) Jos matkalla vaikka sairastuisi, varmaan haluaisi palata kotiin, mutta viittaan kakkoskysymykseen ja arvelen, että terveydenhoitopalvelut olisivat todennäköisesti paremmat matkakohteessa kuin kotona. :D


5. Aloittanut laihdutuskuurin tai muuten terveellisemmän elämän?

Kuten Kristiina, joka syksy ja vuoden alussa. :) Yksi lempimottoni on "Joka aamu on armo uus". Eli vaikka välillä tulee repsahduksia, aina voi jatkaa yrittämistä.


6. Miettinyt miten elämäsi olisi muuttunut jos olisit ollut ahkerampi koulussa?

Olisin oppinut nuorempana ponnistelemaan jonkin asian eteen. Minulla oli nuorena sen verran hyvä muisti, että asioiden oppimiseksi ei tarvinnut kuin kuunnella tunnilla. Pidin enemmän matematiikasta ja kielistä kuin reaaliaineista, koska matematiikassa riitti, että ajattelee ja kielissä se, että pitää korvansa auki.

Hauska muisto ala-asteelta on, että kun olin tehnyt matematiikassa asiat, joita muut olivat tekemässä, sain tehdä lisätehtäviä erillisestä kirjasesta ja kun olin tehnyt ne, sain tehdä vielä lisää tehtäviä, joissa vastausten mukaan aseteltiin muovisia palikoita tai laattoja litteään koteloon ja lopuksi käännettiin kotelo toisin päin ja katsottiin muodostavatko palikoiden kääntöpuolet säännöllisen kuvion. Jos muodostivat, tehtävät olivat melko hyvällä todennäköisyydellä oikein. :) Käytettiinkö teidän kouluissa tällaisia?


7. Laulanut karaokessa?

En. Haluaisin osata laulaa paremmin. :)


8. Ajanut autolla kolarin?

Onneksi en. Minulla on taipumus ajaa pikemmin yli- kuin alinopeutta, kun tie on kuiva ja sää hyvä, mutta koetan pitää mielessä, että auto-onnettomuudella saattaa vahingoittaa omaa tai jonkun muun elämää peruuttamattomasti. Kaikkeen ei voi itse vaikuttaa, mutta parhaansa pitää tehdä yhteisen turvallisuuden eteen.


9. Tehnyt huonon ostoksen?

No varmasti on tullut esimerkiksi ostettua vaatteita sille henkilölle, joka luulee/toivoo olevansa eikä sille, joka todellisuudessa on. :D Olen keski-ikäinen naisihminen, jonka elämä on tällä hetkellä pääasiassa arkista aherrusta, joten jotkin ihanat juhlavaatteet ovat jääneet hyvin vähälle käytölle. 

Onneksi isompia hankintoja ei tarvitse kovin usein tehdä. Tilasin perinteikkään tavarataloketjun verkkokaupasta kodin pienkoneen, jonka ominaisuudet näyttivät tarpeeseemme sopivimmilta. Minulle lähetettiin kone, jonka laatikosta näki selvästi että se oli avattu ja teipattu uudelleen kiinni. Avatessani laatikkoa löysin ensimmäisenä lappusen, jossa laitteen edellinen omistaja kertoo palauttavansa koneen, koska se on lakannut yhtäkkiä toimimasta. :) Asiakaspalvelu (vain) pahoitteli asiaa, ja koska viime viikolla jälkitoimituksena tullut sisustustuote oli pakattu niin pieneen laatikkoon, että se oli jouduttu taittamaan, päätin että nyt kyseinen liike menetti kulta-tason asiakkaansa. :) Ajattelen sen niin, että elämäni muuttui taas hiukan helpommaksi, kun teen ostokseni siitä toisesta isosta tavaratalosta, josta saa bonustakin. 


10. Jäänyt luokallesi koulussa?

En, mutta tiedän, että se voi joskus olla hyvä asia esimerkiksi arvosanojen parantamiseksi tai tulevaisuudensuunnitelmien selkeyttämiseksi. 


11. Katunut syvästi jotain tekemääsi?

En ehkä syvästi, mutta usein huomaan, että olisin esimerkiksi voinut olla kärsivällisempi jossain tilanteessa. Silloin kannattaa pyytää anteeksi, sopia, koettaa hyvittää teko ja toimia paremmin seuraavalla kerralla. 


🍂🍂🍂


Nuorena siis muistin melkein kaiken. Ikääntyessä muistin huononeminen aiheuttaa harmia, mutta on sillä hyväkin puolensa. :) Nykyisin muistan huonommin myös huolenaiheet, tekemättömät työt sekä omat ja muiden tekemät virheet.

Ja joka vuosi esimerkiksi syksyn kauneus yllättää iloisesti. Tänään sataa, mutta keltaiset, oranssit ja punaiset lehdet hehkuvat valoa. Nauttikaa viikonlopusta ja muistakaa osallistua haasteisiin! :)



9 kommenttia:

  1. There is much for me to think about here, Sara. In the meantime I will bask in the glow of orange. I can’t believe how much you found and just looking around the room here I am struck by how much there is. Best wishes - David

    VastaaPoista
  2. Olipa upeita oransseja kuvia! 🧡

    Nuo matikkapalat eivät ole tuttuja, mutta äidinkielessä luin ylempien luokkien ”Lukemistoja”. Olin lukenut jo nelivuotiaasta, joten tavutus- ym. tehtävissä meni vain hujaus.

    Rattoisaa syksyistä viikonloppua! 🍁

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, Joululainen, kommentistasi, kivasta koulumuistosta... ja jouluisista postauksistasi! 🧡

      Poista
  3. Taas hulppean ihanat kuvat ja vastaukset olivat hyviä. Hyviä olivat myös kysymykset. Ilmeisesti olet tehnyt LUKO tehtäviä. Niitä mihin muodostui tietty kuvio taakse, mikäli tehtävä meni oikein.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooh, kiitos paljon, Maatuska! 🧡 Kuinka sinä muistit nimenkin noille?! Nyt osasin googlettaa pelin tuloksekkaasti. Ensin löysin vain miniLUKO-tehtäviä, mutta tässä blogipostauksessa
      https://peliajapedagogiikkaa.blogspot.com/2020/11/luko-ensikosketus-pedagogiseen-peliin.html
      kirjoitettiin samoista peleistä kuin minun kouluaikanani.
      Ihanaa viikonloppua sinulle! 🧡

      Poista
  4. Hienoja oransseja; appelsiinit ja tyrnit erityisen hienoja kuvia!

    VastaaPoista
  5. Kivat kuvat ja haastevastaukset. 😊😊😊

    VastaaPoista
  6. Oranssi on niin ihanan lämmin väri ♡ - ja mukavat haastevastaukset sinulla ♡

    VastaaPoista

Thank you for your comment! It is very much appreciated.
It may take awhile but I will always visit you back.

Kiitos kommentistasi!

Grazie del tuo commento!