Welcome to Villa Emilia (My Woodland Garden), a photography blog with a slant towards gardening and nature. An amateur gardener and photographer, I hope to share beautiful moments with you through pictures. Let me know if you like them! 💚

Thank you for your visit.

12.9.2024

Mustaa!

 


Huomenta! Tässäpä tulevat vihdoin kuvani Repolaisen ihanaan värihaasteeseen, jossa vuorossa on musta. 

En tiedä onko mustia kukkia oikeasti olemassa, mutta tässä postauksessa on muutama kuva kukista, jotka ovat niin tumman viininpunaisia, että ne näyttävät melkein mustilta. :)

Musta ei ole erityisesti sisustusvärini, mutta koska aikoinaan on tullut hankittua musta piano...





... olen hankkinut sille kaveriksi joitakin mustataustaisia julisteita...





... ja pannut esille mustia "sisustusesineitä". Kuvan pullo on saatu tuomisina vuosikymmeniä sitten ja siinä on ollut saksalaista hedelmäviinaa. :) Löysin sen varaston uumenista ja ajattelin ensin käyttää sitä kukkamaljakkona, mutta sitten siitä tulikin kynttilänjalka.




Tässä vielä kuva mustista petunioista, koska ovathan ne vain niin hienoja...




Lisää kauniita kukkasia, vaikka ne eivät ehkä olekaan mustia... :)




Aronian marjoja: 




Minulla on aika paljon mustia vaatteita sekä kenkiä ja laukkuja. Monet tärkeät käyttöesineet ovat mustia, koska se on yleisin tarjolla oleva väri. Muuten kyllä haluaisin esimerkiksi läppärin viininpunaisena. :)

Musta on myös kamera, jolla useimmat tämän blogin kuvat on otettu. :)





Mukavaa syyspäivää!




26 kommenttia:

  1. Oooh - nyt oli kyllä niin tyylikästä mustaa ja OIKEA piano!! Fazerin vielä... = Kateellinen... hyvällä tapaa. Lapsena kävin 3-4 -vuotta pianotunneilla, mutta en koskaan saanut oikeaa pianoa, vain sähköurut, joilla harjoitella läksyt-olisin HALUNNUT... nyt aikuisena työkaveri tarjosi muuton yhteydessä pianoa, mutta en enää halunnut - soittotaito on hiipunut, kitaralla menee kaksi biisiä: Kolme cowboyta ratsastaa ja Possut ja siilit. Tuleeko sulla soitettua aktiivisesti?

    Ihanaa kun laitoit myös mustia kukkia - niitä olen ihan odottanut.
    Matkaillessa olen nähnyt mustia ruusuja, varmaan keinotekoisesti värjättyjä, mutta en itse löytänyt kuvaa niistä, vaikka tiedän sellaisen ottaneeni.

    Upeista julisteistasi tulee mieleen kouluajat.... biologian tunnit. Teillä on todella tyylikästä!!
    Ja ilmankos kuvasi ovat huippuluokkaa, kun kamerakin on...

    Ihanaa kun pidät haasteesta.... itseäni on ilahduttanut se kaikki värien määrä, joita olen saanut ihailla blogeissa.

    Edelliseen postaukseesi vielä, että lakkauksesi onnistui todella hyvin - käytitkö (sinäkin) vain hiuslakkaa, vai jotain paksumpaa? Itselläni ei kiiltänyt yhtä kauniisti ja en muistanut ottaa edes kuvaa puolukanvarvuista... jännittää.... mitenhän se voivat kenkälaatikossa??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Repolainen! 🤗
      Kuvan piano on reissannut mukanani ulkomaillakin, mutta soittotaitoni on pahasti surkastunut. 😄 Perheen aktiivisemmat musiikinharrastajat käyttävät sähköisiä kosketinsoittimia, joista saa hienoja erilaisia ääniä, mutta minusta mikään ei voita oikeaa vanhanajan pianoa.

      Ebba Masalin -pahvitaulut ovat uustuotantoa, mutta pidän niistä tosi paljon. Meillä ei ole tyylikästä, mutta joitakin kivoja juttuja on. - (Veljeni) kamera on tosiaan iso apu. Automaattiasetuksillakin onnistuu, kun ottaa paljon kuvia. 😊

      Käytin puolukanvarpujen lakkaamiseen hajustamatonta hiuslakkaa. Suihkuttelu oli ehkä hieman epätasaista, koska pullo oli jo aika lopussa. Saapa nähdä kuinka ne säilyvät!

      Ihanaa viikonloppua!

      Poista
  2. Huomenta. Musta ei ole minun juttuni muuten, mutta piirtelen kapealla mustalla tussilla. Mustat vaatteet liitän hautajaisiin ja minulla on se yksi musta 90-luvun housupuku, josta olen maininnut ja siihen musta käsilaukku ja mustat kengät. Mies tykkää pukeutua mustaan, mutta olen saanut ujutettua hänenkin vaatevarastoon värikkäämpiä asuja esim. vaaleanpunaisen juhlapaidan, josta hän pitää kovasti. Hänelle sopii todella hyvin sinisen sävyt ja nykyisin myös vihreät ja muut maanläheiset värit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomenta, Mai! 🤗
      Edelleenkin ihastelen sitä, että 1990-luvun vaate mahtuu sinulle vielä! Musta ja vaaleanpunainen ovat muuten todella hyvä yhdistelmä. Siniset ja vihreät taitavat sopia meille suomalaisille yleisestikin aika hyvin.
      Piirtämisharrastuksesi kuulostaa hyvältä. Ihanaa viikonloppua!

      Poista
  3. Musta on tyylikäs väri sisustuksessa, ja olet saanut sen hyvin esille kuvissasi. Musta korostaa muita värejä, mikä näkyy hienosti julisteissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Anna! 🤗 Tosiaan musta nostaa muut värit kauniisti esiin ja siksipä se sopii hienosti luontoaiheisiin julisteisiin. Ihanaa viikonloppua sinulle!

      Poista
  4. Maailma ois mustaa ilman tyylikästä mustaa. Mustia kukkia en ole hankkinut vielä koskaan mutta ehkä tulee uusia kesiä..Ebba Masalinin ( ? ) taulut on kauniita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sini! 🤗 Olin jo pitkään haaveillut noista (uusista) opetustauluista. Kun ne olivat tarjouksessa, ostin kaksi mustaa E.M.-taulua ja yhden vaalean, jossa on kuvattuna vihanneksia.

      Poista
  5. Black is great in small touch here and around...
    Beautiful pictures you choose...
    Have a shinny day !
    Anna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you, Anna! 🤗
      I totally agree: black is a great accent colour.
      Happy weekend to you!

      Poista
  6. I am quite fond of black. I enjoy it most often in the sleek, black crows that come here to be fed, five of them and good friends all. And I think of all the different birds species throughout the world in diverse combinations of black and white, and all gloriously resplendent. Today I will be wearing black trousers, but I assure you that I will not have a black thought in my head. I will take care of nature and it will take care of me. And at the end of the day the black of night will descend and the stars will twinkle anew. All in all, black is a fine thing!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you, David! 🤗
      Yes, black birds are elegant and smart. Yesterday we found a black feather with green/blue sheen near our home... if you were here, you could probably easily tell us to whom it belongs. 😊
      Happy weekend and starry nights!

      Poista
  7. Vastaukset
    1. Monella tapaa! Mukavaa viikonloppua, Anne! 🤗

      Poista
  8. Hienot mustat. Erityisesti jäin ihastelemaan tuota mustaa tuolia, pianoa ja jakkaraa. Piano on meilläkin ja nuorin poikamme soitti sillä musiikkikoulua käydessään. Pitihän minunkin sitten opetella nuotteja ja soittamista omaksi ilokseni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Kruunuvuokko! 🤗 Kyllä pitäisi koettaa löytää aikaa soittelemiseen. Siitä saa iloa ja virkistystä aivoillekin. Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  9. Musta on yksi lemppariväreistäni - ihanat kuvat !!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Suvi! 🤗 Mukavaa, värikästä viikonloppua sinulle!

      Poista
  10. Upeita kuvia! En ole mustan ystävä, mutta sinä olet kerännyt kuviisi miellyttäviä mustia asioita ja esineitä. Olen nähnyt Iisalmen torilla mustia orvokkeja erään kahvilan ikkunalaudalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sirpa! 🤗 Oi, mustat orvokit näyttävät todella hienoilta. Tunnelmallista viikonlopun jatkoa!

      Poista
  11. Upeita nuo mustat petuniat!

    VastaaPoista
  12. Black is important to give contrast to light. Our fireplace is black with grey stone around it and there are black picture frames. The piano is wood. I have quite a lot of black in my wardrobe, particularly shoes, and I am trying to branch out with other colours. I would love a burgundy handbag.
    The black petunias look so velvety.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yes, black is lovely as an accent colour at home. As to clothes, I may have too much black but I find it so practical, it's a colour that fits almost any occasion.
      The black petunias do look velvety and really elegant.
      Happy Sunday, Lorrie! 🤗

      Poista
  13. Samassa hengessä menin minäkin, koskettimin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja teitkin mahtavan tunnelmallisen musiikki-iloittelupostauksen! 🤗

      Poista

Thank you for your comment! It is very much appreciated.
It may take awhile but I will always visit you back.

Kiitos kommentistasi!

Grazie del tuo commento!