Welcome to Villa Emilia (My Woodland Garden), a photography blog with a slant towards gardening and nature. An amateur gardener and photographer, I hope to share beautiful moments with you through pictures. Let me know if you like them! 💚

Thank you for your visit.

7.9.2024

KÄVELYLLÄ-kuvahaaste - Walk with me! :)

 


Ihanaa lauantai-iltaa kaikille! (Ja ihana on päiväkin ollut; sää oli täydellinen, aurinkoinen, tuulinen, maksimilämpötila +22 C. Aiempien päivien kostea ilma taisi hävitä tuulen mukana ja ulkotyöt sujuvat tanssien ja laulellen.)

Kristiina julkaisi muutama päivä sitten kauniin postauksen kotimaisemistaan Ahvenanmaalla. Postauksen nimi "Kävele kanssani" oli niin inspiroiva, että se sai minut haaveilemaan kuvahaasteesta, jonka osallistujat kuvaisivat kävelylenkkiään, pitkin vuotta, vaihtelevissa säissä ja eri vuorokaudenaikoina. :)




Kristiinalla on jo oma kuvahaasteensa Kolme kuvaa kuukaudessa, joten minäpä haastan itseni ja teidät kaikki kävelemään (tai pyöräilemään) lähimetsässä, kotikylällä, kaupungilla, lomakohteessa tai vaikka omalla pihalla. 

Olen ajatellut kiertää lähellämme olevan metsäisen lenkin säännöllisesti (saa nähdä kuinka se onnistuu, kun lunta alkaa tulla :)).

Kävelypostauksia voi tehdä vaikka kuinka monta ja ilmoittaa niistä kunkin kuun postaukseni kommenttiosiossa. Lisään linkit sitten myös postaukseen.




Monissa blogeissa on kauniita ja mielenkiintoisia postauksia kävelyretkistänne, joten olisi hauskaa koota niitä yhteen.




Hienoja kävelylenkkejä muissa maisemissa esimerkiksi täällä:




sekä


ja toinenkin ihana postaus Luisellalta






Näissä minun kuvissani nähdään siis useimmiten itäsuomalaista maisemaa ja luontoa.




Aikaisempia kävelyretkiämme (Italiassa) löytyy tästä linkistä. Kevään 2020 postauksessa olen näköjään maininnut tutkimuksen, jonka mukaan päivittäinen 20 minuutin reipas kävelylenkki alentaa riskiä sairastua dementiaan jopa 40 %.





Loppukesän ja alkusyksyn säät ovat olleet poikkeuksellisen lämpimiä... ja kosteita. Kostea sää tuottaa kauniita punaisia auringonlaskuja, jotka kuvissani eivät koskaan näytä niin hienoilta kuin todellisuudessa. Tämän postauksen ensimmäinen kuva on yksi parhaista.

Päivät ovat lyhentyneet melkein huomaamatta mutta nopeasti. Yhtäkkiä sitä vain huomaa, että yöt ovat pimeitä, aurinko nousee vasta kuudelta ja laskee jo kahdeksalta.






Tein tämän lenkkini melkein juosten, koska aurinko oli jo laskemassa. :)




Nähdäkseni maiseman paremmin nousin seisomaan kannon päälle. Halusin kuvata myös kantoa. Kiireessä tarkennus osui vain joko sahattuun pintaan...




... tai runkoon alempana. :)





Kimalaisia oli paljon tänä kesänä ja se on kai ainakin yksi syy siihen, että luonnonmarjoja on runsaasti.




"Mustikkalaakso"... mustikoita ei muuten tullut täällä kovin paljoa.




Ilta alkoi metsässä jo hämärtää, joten oli aika kiiruhtaa kotiin...




... ja napata viimeiseksi kuvaksi pari kaunopunahattua kotipihalla. Hyvää yötä!





Missä te olette kävelleet viime aikoina?




26 kommenttia:

  1. Ihanat kuvat ja kiva haaste ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Suvi! Tulehan mukaan haasteeseen! 💚

      Poista
  2. Sinä toteutit sitten tämän haasteen, ihanaa! Lupaan olla ahkerasti mukana. Tuo auringonlaskukuva on mahtava ja tykkään erityisesti myös tuosta kuvasta joka on kolmantena alhaalta päin. Siinä metsäkuvassa on jotain sadunomaista.
    Ihania kävelyitä meille kaikille, joko itse tehtyinä tai toisten kuvien myötä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Kristiina! 💚 Odotan postauksiasi. Niissä on aina niin paljon mielenkiintoista.
      Omani tulevat varmaan olemaan vähän tylsästi samalta reitiltä, mutta itse olen innoissani. Koetan tulevana talvena pitää metsässä auki polun, jota takavuosina kiersimme ahkerasti. Kun ei sataisi hirveästi lunta kerrallaan...
      Kaunista sunnuntaita!

      Poista
  3. Erinomainen haaste. Luonto tervehdyttää ja elähdyttää. Saat monipuolisen kuvasaaliin noin ihanissa paikoissa kulkiessasi ja kun osaat ottaa lähikuvia. 🌲

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Rita! 💚 Myös sinun postauksesi sopisivat loistavasti tähän haasteeseen, mielenkiintoisia ja vaihtelevia näkymiä kaupungista!
      Kaunista syyskuista sunnuntaita!

      Poista
  4. No huh, käsi osui johonkin ja koko kommentti katosi sen siliän tien...
    Kiva haaste tämä kävely. Voi nähdä kaikenlaista ja eri vuodenaikoina vielä erilaisempia juttuja. Täytyy laittaa muistiin, kun seuraavan kerran kävelen jossain. Kesällä kävin ahkerasti lenkillä mökkiteillä. Viikon sisällä olen rämpinyt metsissä pariinkin otteeseen hiki valuen. Jos olisin kuvannut, olisin varmaan saanut mukaan hirvikärpäsen ;D
    Muutama vuosi sitten käytiin miehen kanssa kiertelemässä kaupunkimme luontopolkuja ja niistä tuli otettua kuviakin. Tein just tuollaisia kävelypostauksia. Täytyy varmaan taas asennoitua kävelemiseen eri tavalla ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanien kissojen kanssa tehdyt ulkoilukierrokset olisivat erityisen tervetulleita haasteeseen mukaan. 💚
      Minä en kehdannut kirjoittaa hirvikärpäsistä itse postauksessa, mutta palasin ripeästi kotiin myös sen takia, että niitä oli hyttysverkkohattuni verkossa ulkopuolella, mutta ilmeisesti myös sisäpuolella... 😒 Pienet pakkaset yöllä olisivat ihan mieluisia jo!
      Leppoisaa sunnuntaipäivää!

      Poista
  5. Me kävellään koirien kanssa vieressä olevalla kuntopolulla. Joka päivä aamu- ja iltalenkki tekevät päivässä yteensä noin 7km. Tällä viikolla on ollut pari yli 12km lenkkiä. Koirille liian lämmintä, joten koirat pääsevät välillä kotiin ja me jatketaan kävelyä. Samalla haimme kaupasta vähän ruokaa.
    Metsissä on valtavasti katseltavaa. Nyt löytyy paljon erilaisia sieniä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuntuu, että varsinkin syyskesällä ja syksyllä luonnossa on erityisen paljon kiinnostavaa nähtävää ja kuvattavaa!
      Päivittäinen kilometrimääränne on todella hyvä. Hoidettu kuntopolku lähellä on kadehdittavan hieno juttu. Ottakaapa joskus muutama kuvakin!
      Kaunista syyskuista sunnuntaita! 💚

      Poista
  6. Gorgeous pictures ! Love forest but we haven't any around here...
    I have a my garden...my plants and trees...
    Have a shinny week !
    Hug
    Anna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you, Anna! 💚
      Your garden looks lovely and many of your posts would fit this photo challenge wonderfully.
      Happy Sunday and a lovely week ahead!

      Poista
  7. Huikeita kauniita kuvia. Upea oli kävelyretkesi. Tuonne mustikkalaaksoon tekisi mieli ihan sukeltaa. On niin kutsuvan näköinen paikka. Tuolta löytyisi rouskuja, joita minä kerään.
    Mukavaa sunnuntaita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Enkuli! 💚 Tälle metsälenkille mahtuu muutama erityisen kaunis kohta, joista toivon saavani parempia kuvia seuraavilla kerroilla. Isäni keräsi paljon rouskuja; minä tunnistan riittävän varmasti vain kantarellit ja herkkutatit, joten kerään niitä. 😊
      Kauniita syyskuisia päiviä sinulle!

      Poista
  8. It’s a fine thing to do everything possible to get people walking, not just for exercise but also to appreciate nature and learn a little of the nonhuman world. Bravo, Sara!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you, David! That is exactly what you do with your beautiful and informative posts. 💚

      Poista
  9. Vastaukset
    1. Kiitos, Anne! 💚 Myös sinun postauksesi sopisivat loistavasti tähän haasteeseen!

      Poista
  10. Stunning photos! Hugs and blessings.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you, dear Maristella! 💚 Have a blessed day!

      Poista
  11. Kiitos UPEASTA "lenkkiseurasta" - se olin minä, joka istuin olkapäälläsi ja zoomailin varsinkin makrokuviasi... jestas tuota kantoakin... luonnontaide on ihan käsittämätöntä.
    Uskon 110% tuohon dementian estoon - itse tosin toteutan sitä satulassa, en tiedä onko yhtä tehokasta, mutta kun on niin mielekästä.
    Joko keräsit puolukanvarpuja kenkälaatikkoon? Minä keräsin....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Repolainen! 💚 Kukapa tietää, ehkä pyöräily on vielä tehokkaampaa kuin kävely. :) Itselleni kävely on helpompi toteuttaa. Tervetuloa liittämään ihanat pyöräilypostauksesi tähän mukaan!
      Ja kiitos muistutuksesta: eilen vihdoin keräsin puolukanvarpuja. Ne olivat hiuslakkasuihkutuksen jälkeen hienon kiiltäviä ja kauniita. Toivottavasti myöhemminkin...
      Antoisaa alkanutta viikkoa!

      Poista
  12. Ciao Sara, I have recently walked through the streets of Rauma: https://traitaliaefinlandia.com/2024/08/26/romantica-rauma/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you so much, Luisella! 💚 Your posts are exactly what I was hoping to see and add to the list.

      Poista
  13. What a fun challenge, Sara. I hope to take part. Some of our walks on our recent trip in the Rockies were so beautiful. And there are lovely places to walk here at home, too.

    I read your comment about 3000 km being the distance to drive the length of Finland three times to my husband. His response was "here we think 100 years is a very long time, and in Europe the thought is that 100 km is a long ways." We have such a short recorded history in Canada, but great distances to travel.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you so much, Lorrie! I was really happy to add your latest post to the list of links. Indeed, most of your posts fit this challenge wonderfully. 💚

      As an independent state, Finland is a little bit older than Canada but we are very "young" when compared to many Central European countries. In Italy, I was happy to get married in a church that was built between the 12th and 13th century in a site where there had been a basilica from the first centuries of Christianity.

      Poista

Thank you for your comment! It is very much appreciated.
It may take awhile but I will always visit you back.

Kiitos kommentistasi!

Grazie del tuo commento!