Welcome to Villa Emilia (My Woodland Garden), a photography blog with a slant towards gardening and nature. An amateur gardener and photographer, I hope to share beautiful moments with you through pictures. Let me know if you like them! 💚

Thank you for your visit.

19.10.2024

Harmaata...




Tunnelmallista lokakuista lauantaita! :) Repolaisen mainiossa värihaasteessa on vuorossa harmaa. Se on kaunis väri ja esimerkiksi pilvinen, sumuinen sää ihanan tunnelmallinen. Kuten Repolainen kirjoittaa omassa postauksessaan, harmaa tuo muut värit esille ja niinpä esimerkiksi syksyn lehdet aivan hehkuvat väreineen pimeänäkin päivänä.

Seuraavissa kuvissa on ihanaa syksyn pimeyttä, mutta ne on oikeasti otettu huhtikuussa. :)




Talvi yrittää vielä pyristellä, mutta ei voi mitään! Pian jää sulaa ja valo ja lämpö voittavat. :)




Vanha kuva: Tulin ostosten kanssa autoon ja huomasin, että viereisessä harmaassa autossa oli niin komea kuljettaja, että oli pakko ottaa kuva... :)




Tässä vielä edellisen postauksen kanto tämän kuun alussa:





Nuoret joutsenet ovat harmaita. Nämä kyllä taisivat olla kaikki valkoisia, mutta varjot näyttävät harmailta. :)




Harmaa on ihana väri langoille. Tässä on ollut jokin tosi tarkka projekti alkamassa, kun olen punninnut lankaa jakaakseni kerän tasan kahtia. :)




Aioin lopettaa postauksen tähän kuvaan, jossa peltipurkin harmaat lintuset ja punaiset sydämet vievät ajatukset jo jouluun...




... mutta sitten luin jotain, joka sai mieleni oikeasti apeaksi...




... ihana Françoise Hardy, ranskalainen laulaja ja lauluntekijä, on kuollut, jo kesäkuussa. En tiedä kuinka uutinen oli jäänyt minulta huomaamatta.

Elle est partie, finie la souffrance. Repose en paix.





8 kommenttia:

  1. I find that, overall, grey is a little gloomy, but so often it is relieved by bursts of other colour, and one is seldom exposed to pure grey. Here we have a bird called Grey Catbird and while it is predominantly grey it has a shiny black cap and a jaunty rusty crissum. As a package, the effect is very pleasing indeed. Have a lovely weekend, Sara.

    VastaaPoista
  2. Harmaa on ihana väri ja sopii kaikkien muiden värien kanssa hienosti. Ihana tuo jääriite-kuva puhumattakaan tuosta viereisen auton komeasta kuskista :)

    VastaaPoista
  3. Taas kaunis ja monipuolinen kuvavastaus haasteeseen. Olikohan tällä komealla autokuskilla ajolupa kunnossa, oli varmaan kun niin levollisen näköisenä siinä miettii! Viimeinen kuva sopii mainiosti suruun.

    VastaaPoista
  4. Harmaa on sopuisa väri. Sitä on paljon luonnossa, mutta myös muualla, kuten tuolla komealla kuljettajalla on harmaa auto.
    Minullekin on tuttu laulelmistaan Francoise Hardy. Nuorena aikuisena kuuntelin hänen musiikkiaan paljon. Edelleenkin joskus

    VastaaPoista
  5. Tavalla tai toisella tuo joulu hiipii mieleen ja läheneekin koko ajan :)
    Useamman kuvan hienoudesta huolimatta valitsen parhaaksi tuon harmaan auton kuljettajan ;D

    VastaaPoista
  6. Françoise Hardy, je ne savais pas qu'elle est morte. Miellyttävä laulaja. Pidän eritoten hänen surumielisestä (harmaansävyisestä?) laulustaan joka alkaa Tous les garçons et les filles de mon age...No just kun olin tuon kirjoittanut tajusin että olet laittanut juuri sen videona, en vaan ehdi enää tänään sitä kuunnella.

    Onkin komea kuljettaja :)

    Hyvät harmaat sinulla. Joulun vanha perinteinen väriyhdistelmä on harmaa + punainen.

    VastaaPoista
  7. Kauniita harmaan sävyjä! Eilen Vain elämää -ohjelmassa Jussi Rainio toi esiin harmaan sävyjen kauneuden. Eilisellä autoajelulla pellot olivat täynnä joutsenia syömässä ja lepäämässä. Tummanharmaa, märkä asfaltti on kaunis väri, ja löysin syyslomareissulla kauniin vaaleanharmaan neuleen. Harmaa taitaakin olla siis tämän viikon teemaväri. ⏫

    Mukavaa viikonloppua! 🕯

    VastaaPoista

Thank you for your comment! It is very much appreciated.
It may take awhile but I will always visit you back.

Kiitos kommentistasi!

Grazie del tuo commento!