Welcome to Villa Emilia (My Woodland Garden), a photography blog with a slant towards gardening and nature. An amateur gardener and photographer, I hope to share beautiful moments with you through pictures. Let me know if you like them! ❤

Thank you for your visit.

24.2.2024

Слава Україні! Kunnia Ukrainalle!

 


Putinin "kolmen päivän erikoisoperaatio" on nyt kestänyt kaksi vuotta. Kaksi vuotta Venäjän rikollista hyökkäyssotaa, mittaamatonta kärsimystä, siviilikohteiden ja kulttuuriaarteiden pommituksia, ainakin kymmeniä tuhansia kuolleita, sekä sotilaita että siviilejä, miljoonia pakolaisia. 

Viime vuoden lokakuussa tehdyn, ja tammikuussa julkistetun, kyselyn mukaan sodan lopettamista tukee nyt 40 prosenttia venäläisistä eli suurempi osa kuin tukee sodan jatkamista, tutkimuksen mukaan enää kolmannes. Putinin kannatus on kuitenkin säilynyt vahvana, tutkimusmenetelmästä riippuen ainakin 70 prosenttia venäläisistä kertoo luottavansa Putiniin.

Venäjän hallinto yrittää tukahduttaa sodanvastaiset mielipiteet entistä vainoharhaisemmin. Lehtitietojen mukaan ihmisiä on esimerkiksi pidätetty Ukrainan lipun väristen vaatteiden käyttämisestä. 

Venäjän mielivaltainen hallinto yrittää tukahduttaa myös omien kansalaistensa haaveet vapaudesta. Ihmisiä kuolee epäilyttävissä olosuhteissa...Navalny was everything that Putin isn't: tall, charismatic, and dynamic. 

Luke Harding


By Mitya Aleshkovskiy - https://www.flickr.com/photos/aleshru/6268649551/,
CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=99693856


It is not shameful to do little, it is shameful to do nothing.

Julia NavalnajaAjatelkaa kuinka mukavaa olisi, jos meillä olisi itäisenä naapurina vapaa, demokraattinen, rauhantahtoinen valtio! Aivan ensiksi haluaisin vierailla Pietarissa ihastelemassa arkkitehtuuria, kirkkoja ja museoita...

Siitä haaveillessa meidän täytyy nyt muistaa ja koettaa muistuttaa vallanpitäjiä siitä, että on välttämätöntä tukea Ukrainaa vankkumatta. Tämä vuosi on todella tärkeä. Asiantuntijoiden mukaan sodan pitkittyminen on aluksi hyödyttänyt Venäjää, mutta pikku hiljaa länsimaatkin saavat ase- ja ammustuotantoaan kasvatettua.

Me tavalliset ihmiset voimme auttaa Ukrainaa edelleenkin esimerkiksi lähettämällä Ukrainaan ukrainalaisten tarvitsemia tavaroita, ilman postituskuluja - taikka neulomalla sukkia, lahjoittamalla rahaa, ostamalla Ukrainassa valmistettuja päivittäistavaroita tai tukituotteita...


Jokainen voi tehdä jotain!


Tässä muuten Ukraine Media Centerin kiitosvideo suomalaisille muutaman kuukauden takaa:

Monet varmaan näkivätkin Ylen ohjelman Ukrainassa sotivista ja sotineista suomalaisista vapaaehtoisista. (Mielestäni heille pitäisi suomalaisen yhteiskunnan pystyä tarjoamaan paremmin tukea.) Tässä vielä linkki Kasperi Alhoniemen koskettavaan tarinaan

Esimerkiksi torstain 22.2. keskusteluohjelma A-Talk, aiheenaan sota ja lännen tuki Ukrainalle, oli varsin asiapitoinen. Sen voi katsoa Areenassa.

Oletteko muuten huomanneet, että IRR-TV:llä tulee todella mielenkiintoisia ohjelmia esimerkiksi Ukrainasta? Kanava lähettää ohjelmaa iltaisin 19:30 - 21:30 ja ainakin useimpina iltoina kello 19.30 alkaa jokin Ukrainaa käsittelevä ohjelma. Katsomani jaksot ovat olleet täyttä asiaa alusta loppuun. Ohjelmatietoja näkee täältä

Samalla kanavalla alkaa muuten uusi kausi Paratiisi takapihalla -puutarhaohjelmasta tänään lauantaina kello 20. EDIT: Nyt katsottavissa myös YouTubessa.

Huomasin myös, että Turun kaupunki sekä turkulaiset yritykset yhdessä IRR-TV:n kanssa järjestävät Ukrainan sotaan liittyvän valokuvanäyttelyn Turun taiteen talolla 23.2. - 3.3.2024. Urhea Ukraina -valokuvanäyttely on avoinna päivittäin klo 11-18.

"Ukrainan sota on kestänyt jo kaksi vuotta. Venäjän epäinhimillinen terrorismi syyttömiä ukrainalaisia siviilejä kohtaan on systemaattista ja raakaa sotarikollisuutta. Urhean Ukrainan taistelussa on kysymys taistelusta koko Euroopan turvallisuuden puolesta. Emme saa unohtaa ukrainalaisia hetkeksikään, taistelu Ukrainan maaperällä on meidän kaikkien taistelu – myös meidän suomalaisten.

Näyttelyn vapaaehtoisella pääsymaksulla haluamme auttaa sodassa kärsineitä ukrainalaisia.

Sisältövaroitus: Näyttelyn kuvat ovat sota-alueelta ja saattavat järkyttää."

 


Kuten viime vuosina blogiani seuranneet tietävät, Ukrainan kauniista ja uljaasta kansallislaulusta on tullut minullekin, suomalaiselle, hyvin tärkeä. Kahden viime vuoden aikana olen upottanut blogiin monia hienoja esityksiä siitä. Ylläolevalla videolla hymnin lauloivat latvialaiset... ja seuraavalla liettualaiset:
Tämän videon olen postannut jo aiemmin, mutta se on minulle edelleenkin yksi sykähdyttävimmistä. Georgialainen Ensemble Tbilisi: 


SLAVA UKRAINI!21 kommenttia:

 1. Kiitos hyvää tahtoa säteilevästä postauksesta.
  Kauhean lähelle meitä tulee tämä sota.
  Jo alkumetreiltä suomalaiset valitsivat kumpaa osapuolta tukevat.
  Hienosti valitut kynttiläkipot. 🇺🇦
  Rauhallista viikonvaihdetta. 🌿

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi kommentista, Rita! 🤗
   Tämä sota koskettaa meitä kaikkia: Ukrainalaiset taistelevat myös meidän puolestamme. Me suomalaiset, kuten myös esimerkiksi baltit ja puolalaiset, ymmärrämme melko hyvin mistä on kyse.
   On häkellyttävää, että mediassa näkee myös "suomalaisia", jotka jakavat Venäjän propagandaa.
   Tänään on ainakin kaupungeissa monenlaisia hienoja tilaisuuksia. Minä täältä korvesta osallistun näin virtuaalisesti. 😀
   Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 2. Sodalle ei tunnu loppua näkyvän. Kaikki apu Ukrainalle on edelleen hyvin tärkeää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitä haluaisi uskoa, että Euroopassa soditaan ja vielä vuosikausia. Ukrainan auttaminen on nyt todella tärkeää.

   Poista
 3. Joo, tuo sota on jotain niin törkeetä ja pelottavaa! Varmaan Putin on maailman eniten kuolleeksi toivottu henkilö. Mietin just tänä aamuna samaa kuin sinä, että jospa itänaapurista joskus tulisi fiksu maa (hallinnon osalta) ja esim että tuleva kosmopoliitti johtaja tajuais, että kukaan ei halua hyökätä sinne! Siellä on niin valtavan paljon kiinnostavaa, hienoja kansoja, upeaa kulttuuria, historiaa yms. Minäkin menisin oitis Pietariin ja Viipuriin, jossa isoäitini syntyi. Valitettavasti nyt on näkymä se, että sinne ei ole mitään asiaa ja kun koskaan en ole siellä käynyt (paitsi Venäjän Karjalassa), niin harmittaa paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos kommentistasi!
   Niinpä, toivotaan, että joskus vielä pystytään luomaan vapaat ja hyvät suhteet myös itäiseen naapuriin. Kauppaa, kulttuurivaihtoa, matkailua jne.
   Joistakin vanhoista kirjoista ja valokuvista olen saanut melkein myyttisen kuvan Viipurista puistoineen, lehtevästä Karjalan kannaksesta ja Laatokasta vuosikymmeniä sitten. Olisipa aikakone, että voisi matkustaa sinne vaikkapa sata vuotta sitten. :)

   Poista
 4. Two years....
  Not a day without thinking about Ukraina...
  They are brave and resourceful but they need help to fight this M.F....sorry ;)
  Navalny was courageous... most of russian are not...
  Thanks for your post.
  Have a shinny weekend !
  Hug
  Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you for your comment, Anna!
   You have been very consistent in supporting Ukraine's cause. It is very important.
   Now we hope best of luck and success to Yulia Navalnaya... and a respectful funeral for Navalny himself.
   Warm hugs to you!

   Poista
 5. ♥ ♥ ♥

  VastaaPoista
 6. Hieno kirjoitus! Kunnia Ukrainalle, voimia ukrainalaisille!

  VastaaPoista
 7. Todellakin Kunnia Ukrainalle. Nyt kaikki tuki on tärkeää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos kommentistasi! Onneksi myös me tavalliset kansalaiset voimme auttaa monella tavalla.

   Poista
 8. Just this evening we watched a movie about the beginning of WWII, where the western countries stood by and did nothing when Hitler took over the Sudetenland. It was eerily familiar to today's world although the movie was made several years ago. We must stand with Ukraine, and help in whatever way we can.

  VastaaPoista
 9. Kiitos tästä kauniista postauksesta ja lukuisista jakamistasi linkeistä ja vinkeistä! Pitääpä tutustua niihin ajan kanssa. Kyllä tämä sota on jotain aivan käsittämätöntä. Jo kaksi vuotta ovat kestäneet niin järjettömät julmuudet, eikä loppua näy... Ukraina todella tarvitsee kaiken tukemme. We must not forget! 🙏

  VastaaPoista
 10. Tärkeää asiaa kirjoitit, Sara! Sota on tullut meitä suomalaisiakin lähelle ja jokainen varmaan tuntee tai tietää jonkun sotaa tänne paenneen ukrainalaisen. Monenlaista apua siellä tarvitaan jatkuvasti ja on hienoa, että ihmisten auttamisinto on ollut niin suurta.
  Kiitos, kun jaoit noita IRR-TV:n linkkejä, täytyypä katsoa jossain välissä.
  Venäjällä olen itse saanut käydä useita kertoja, 20 vuotta sitten kesällä ensi kerran Laatokan lähistöllä Karjalassa. Sen jälkeen sain viettää useita upeita viikkoja Siperiassa kesäleireillä ja myös Pietari on ihastuttanut upealla kulttuuritarjonnallaan. Venäjällä kuitenkin parasta ovat mielestäni olleet ihmiset, jotka ovat todella ystävällisiä ja vieraanvaraisia. Surullista, ettei sinne voi enää matkustaa, mutta toivottavasti vielä joskus.
  Aurinkoista alkavaa viikkoa sinulle ja iloa päiviisi!

  VastaaPoista
 11. Meidän paikkakunnalla huomasimme eilen, että on meneillään kuukauden ajan keräys kaikenlaisesta arkisesta tarvittavasta👍 Keräyspisteitä näkyi olevan kolme: kahdessa seurakunnassa ja sitten kirjastossa. Tarvikelista oli senkaltainen, että on helppo halutessaan osallistua; voi poimia siitä hankittavaksi mikä itselle sopii.

  VastaaPoista
 12. Thank you for your comments, Lorrie and Helen! We will keep supporting Ukraine as long as it takes.

  VastaaPoista
 13. Kiitos kommenteistanne, Siunattuja lukuhetkiä, Hitunen ja Metsäntyttö! Auttamiseen on tosiaan monia tapoja. Olen etsiskellyt tavarakeräyskampanjaa täälläkin, koska meillä olisi (ainakin mahdollisesti) käyttökelpoista tavaraa vaikka kuinka paljon. Jokainen voi tehdä jotain.

  VastaaPoista

Thank you for your comment! It is very much appreciated.
It may take awhile but I will always visit you back.

Kiitos kommentistasi!

Grazie del tuo commento!