Welcome to Villa Emilia (My Woodland Garden), a photography blog with a slant towards gardening and nature. An amateur gardener and photographer, I hope to share beautiful moments with you through pictures. Let me know if you like them! ❤

Thank you for your visit.

15.11.2023

Väriä elämään!

 


Mukavaa marraskuista keskiviikkoaamua! Täällä satelee ohuesti lunta. Sitä on pihamaalla muutaman sentin kerros, mutta mustikkavarvikko pihan laitamilla näyttää vihreältä (kun on valoisaa; nyt on vielä pimeää :)). Ja vihertävät ja ruskehtavat sävyt ovatkin ainoita näkyviä värejä. Taivaskin on ollut harmaa jo viikkokausia – siltä ainakin tuntuu. :)

Kaikki nämä kuvat eivät ole tältä syksyltä, mutta ne voisivat olla.














Siispä etsin väriä tähän harmaaseen päivään edes kuvista. Viikunaopuntian eli viikunakaktuksen hedelmän kauppanimi on Suomessa kaktusviikuna. :)




Nämä kaksi kuvaa ovat Italiasta.




Tässä kuvassa näkyy lankakorini. Seitsemän veljestä -lankaa tulee usein ostettua, koska sitä on niin helposti saatavilla marketeissakin. En ole nykyisin erityisen tyytyväinen sen laatuun, mutta isosta varastosta on se etu, että samanpaksuista lankaa on monenvärisenä monenlaisiin projekteihin. Joitakin värejä on aivan pikkuruinen kerä jäljellä, ja mietin miten haluaisin käyttää ne. Tekisi mieli tehdä jotain "kotikutoisia" koristeita kuuseen...




Alla oleva kuva on Internetistä. (Merkitsen alkuperäisen lähteen, jos löydän sen.) Tallensin tämän kuvan jo vuosia sitten. Olisikohan nyt aika opetella virkkaamaan sydämiä? Etsiskelin ohjetta ja löysin tämän kivan postauksen Pehemiä paketti -blogista ja sieltä taas tämän YouTube-videon, jossa on oikein selkeä ohje. Opin myös mikä on taikarengas. :)




Omaishoitajien minikalenteri ensi vuodelle on ilmestynyt. Posti toi sen tänään. Kalenterin 2024 teemana on "Virkistystä luonnosta" ja siinä on yksi vika. :) Kuvat ovat niin kauniita, että nyt en tiedä raskinko käyttää kalenteria tavalliseen tapaani eli raapustella sen täyteen tapaamisia, puhelinsoittoja, hoidettavien asioiden listoja yms. 




Tilasin samalla toisenkin tuotteen. "Ekspressiivisen taideilmaisun ohjaaja Taina Semi on tehnyt luovuuspakan, joka tarjoaa ideoita arjen luoviin ja toiminnallisiin hetkiin aikuisista läheisistään huolehtiville omaishoitajille ja perheenjäsenille. Kortteja voi käyttää kuka tahansa ja minkä ikäisenä vain, yksin tai ryhmässä." Pakassa on 50 kuvakorttia (ja ohjeet), joiden kääntöpuolella on erilaisia sanallisia, liikunnallisia, kuvataiteellisia ja musiikillisia harjoituksia.

Nämä kortit voisi ladata pdf-tiedostona ilmaiseksi, mutta minähän valitsen aina oikeat, "kouriintuntuvat" kortit, jos mahdollista. :)




Sittenpä ei muuta kuin jatkamaan joulun odotusta!








43 kommenttia:

  1. Hienoja noi Sinun luontokuvat. Kun oikein pysähtyy kunnolla katsomaan kuvaa voi melkein kuulla hiljaisuuden tai kevyen tuulen tai aallokon! Lankojesi kokoelma on kivan värikäs, samanlainen kuin minulla 😁. Tiedätkö Virkkukoukkusen, iloisen kaupan ja verkkokaupan? Heidän korteissa ja mm. astiapyyhkeissä on yksi joulupukkiin liittyvä lausahdus: Mie uskon joulupukkiin ja joulupukki uskoo minnuun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos, Anna! Sumuisessa loppusyksyn päivässä on kyllä ihan omanlaisensa tunnelma. Tänä vuonna tunnelmallista harmautta onkin saatu tavallista enemmän. Huomaan sen kun vertaan pilvitallennuspalvelussa millaisia kuvia olen aikaisempina vuosina ottanut näinä aikoina.
      Kiitos Virkkukoukkus-vinkistä. Tiesin sen kyllä, mutta sivustohan on vielä ihanampi kuin ennen. Kyllä taidan tilata jotain jouluksi. 😄
      Iloista uutta viikkoa!

      Poista
  2. Marraskuuhun saa tosiaankin väriä, vaikka värikkäillä tyynyillä ja koristeilla. Minulla on värikkäitä krysanteemeja pöydällä ja punaiset kynttilät. Koirilla on oranssit puvut ja itsellä oranssi pipo. Ulkona on hyvä näkyä, kun pimeys imee värit. Pian tämä kuukausi on ohitse, onneksi.
    Iloista marraskuun päivää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, Mai! Marraskuinen sisustuksesi kuulostaa pirteältä ja tunnelmalliselta. Oranssi on muuten kiva väri, lempipiponi on oranssia (ja vähän viininpunaista yms.) ja lempisadetakkini on oranssi.
      Kirjoittaessani kommenttia johonkin marraskuuaiheiseen blogipostaukseen huomasin, että minähän olen tullut ikään, jossa marraskuukin vilahtaa ohi liian nopeasti. :D
      Iloista uutta viikkoa! <3

      Poista
  3. Con le tue fotografie fai diventare belle anche le giornate grige :)
    buona settimana

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Grazie mille, cara/o anonima/o! :)
      Buona settimana anche a te!

      Poista
  4. Värit ja valot piristävät ihan oleellisesti tätä nytkin niin harmaana näyttäytyvää vuodenaikaa.
    Joulun odotus on aina yhtä mukavaa ja riemullista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loppusyksyssä ja alkutalvessa on ihan oma tunnelmansa, eikä vähiten siksi että ihana joulu lähestyy. Jaahas, tänään on jouluaattoon 35 yötä, vähän päälle kuukausi!
      Mukavaa uutta viikkoa!

      Poista
  5. Fall colors outside, bright colors inside...
    Lovely post...
    Have a cozy day !
    Anna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you, Anna! We have some snow now but not much.
      Wishing you a happy Sunday and a great week ahead!

      Slava Ukraini!

      Poista
  6. Kauniita värejä! Seiska veikka on huonontunut ja nyppyyntyy hyvin pian käyttöön oton jälkeen. Mutta kuten sanoit: helposti saatavana ja suht edullinen hinta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, Maatuska!
      Nyt saa tosiaan riittää kyseisen langan osto. Ajattelin karkkiraitalangoista sukkia lahjaksi (sopivan karkkipussin tai suklaalevyn kanssa), mutta valmistuneesta parista tuli niin ruma esim. langan epätasaisuuden takia, että niistä tulee arkisukat itselle. Onneksi kotoa löytyi muita lankoja, jotta pääsin hetki aloittamaan uusia lahjaprojekteja.
      Kaunista uutta viikkoa! <3

      Poista
  7. Kaunista tunnelmaa on syyskuvissasi! Ja nuo akvarellit katulyhtyineen ovat ihastuttavia, taas tekisi mieli päästä paikan päälle kuvan tunnelmiin ❤️ Ihania myös nuo sydämet! Minäkin kerran opettelin hiukan virkkaamista (vuosien jälkeen) ja opin sen taikarenkaankin, mutta nyt olen tietysti jo unohtanut kaiken...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin kiitos kommentistasi!
      Noissa kuvageneraattorin luomissa kuvissa on hauskaa sekin, että koskaan ei tiedä minkälaisia maisemia tai kaupunkinäkymiä syntyy. Tämän postauksen kuvia voi katsella ja kuvitella hämärtyvän iltapäivän ääniä, jotka kuitenkin kuuluvat pehmeinä, koska katu on luminen. Pienen kaupan oven kello kilahtaa, jostain leijailee lämpimän kaakaon tuoksu... 😊
      No sinähän jo osaat virkata, kun vain hieman kertailet! Mietin noiden sydämien tekemistä niinestä tai paperilangasta, jotta niistä tulisi hieman olkikoristeen näköisiä... Onnistuisikohan?
      Tunnelmallista uutta viikkoa! ❤️

      Poista
  8. Niin hauska ja ihana ja osuva tuo viimeinen kuva loppuhuipennuksena 🌹
    Uskon vakaasti sen sanomaan.

    Kauniit akvarellit taas ja syksyn vähäväriset maisemat, taiteellisia ja upeita nekin.

    Noita sydämiä olisi mukava oppia virkkaamaan. 💚
    Sattumoisin kokeilin eilen neulomista noin 100 vuoden tauon jälkeen 😀😎

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin kiitos, Rita! ❤️ Kyllä, kaikenikäisinä voimme uskoa siihen, että elämässä on hieman taikaa ja maailmassa halua ilahduttaa kanssaihmisiä. 🎅🏻 Kuva on muuten joulukassista.

      Nuo sydämet ovat todella söpöjä ja kuten yllä mietiskelin, jokin muu materiaali kuin villalanka voisi olla jännä myös. Mitä aloit neuloa? Neulominen on ihanaa. Jotenkin se käsillä tekeminen rentouttaa ja toisaalta saa ajatuksen kulkemaan paremmin.

      Mukavaa uutta viikkoa!

      Poista
    2. Mitäkö aloin neuloa? Meillä oli yhden lapsikaverini aloittama kudin, en tiedä mitä hän oli alkanut tehdä antamastani pienestä lankakerästä, ehkä nukkekodin mattoa. Ajattelin neuloa sitä lisää ja saada aikaan kahvimukin alusen 🙂

      Poista
    3. Kuulostaa kerrassaan suloiselta! 😊
      Mukavaa päivää, aamuvirkku Rita!

      Poista
  9. Minäkin uskon joulupukkiin, koska onhan se joka vuosi tullut aattona! 😄🎅🏻

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tottahan toki! Minä sain kerran vastauskirjeenkin joulupukilta. 😊
      Ihanaa uutta viikkoa ja joulun odotusta! 🎄

      Poista
  10. Vastaukset
    1. Pian on tämä marraskuu on hujahtanut vauhdilla ohi! 😊🤗

      Poista
  11. La primera fotografía, parece sacada de un libro de cuentos. Muy bonitos esos paisajes nevados, que raramente se podría ver en mi tierra.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ¡Muchas gracias! Por el momento todavía no tenemos mucha nieve pero seguramente esperamos tener una Navidad blanca.
      Te deseo una hermosa semana.

      Poista
  12. I love the quiet beauty and muted colours of your photos. The white trees (birch?) stand so straight and tall. I always hope for some snow in the winter as we get very little of it. The crocheted hearts add a nice pop of colour and would be fun to crochet. We are now halfway through November and December will be here before we know it!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you very much, Lorrie! The straight ones, in the 5th photo, are silver birches (Betula pendula) and in the 7th photo there are downy birches (Betula pubescens). According to the Wikipedia, they both are called also "European white birch" - well, that's slightly confusing. :)
      I hope you will get some snow before and for Christmas!
      When I was young, November may have been a long month, alas, not anymore, soon it has flown by.

      Poista
  13. Beautiful pictures! Hugs and blessings.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you very much, Maristella! Have a blessed week ahead!

      Poista
  14. Lovely photos of the winter landscape, Sara. I love the subtle shades of gray, white and brown. Pretty yarn to play with on these cool nights. The hearts are sweet and the cards are wonderful. I have some issues of the Jeanne d' Arc magazine and I treasure them. They are hard to find here, but a local shop carries a few issues sometimes. Hope you have a cozy weekend. Hugs xo Karen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you very much, Karen!
      The subtle shades are elegant... but fortunately Christmas is coming and bringing us more light and colours. In Finland we now speak about "dopamine dressing" - raising one's mood with colourful clothing. :)
      I have grown to like more JDL through the years and it's not so expensive anymore when compared to other magazines. You know there's also the website https://jeannedarcliving.dk/, at least partly in English too.
      Big hugs and a happy Thanksgiving to you and yours! xx

      Poista
  15. Sara, your photography makes the grey incredibly beautiful, but I would also need to look for colour elsewhere. I made lots of crochet hearts last year. At present I am making simple, colourful angel, tree ornaments for my friends for Christmas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you very much, Helen! Angel ornaments sound wonderful! It has been lovely to see the beautiful soft toys and other beautiful works you have crocheted. I hope to learn to make at least those hearts. :)

      Poista
  16. Kylläpä toitkin ihanasti marraskuuhun väriä - monimuotoisesti!!
    Lokamarraskuu meinasi ihan selättää minut - mutta taidan sittenkin selättää sen... kolme työaamua ennen irtiottoa arjesta - nollaamista kaikella tapaa!! LOMA on ihmisen parasta aikaa, jos minulta kysytään... Luovuuspakka vaikuttaa kiehtovalta... itse ostin jotkin luontokortit Apuvälinemessuilta - terapeuttisilta vaikuttivat nekin... pitääpä ottaa käyttöön.
    Olen pohtinut joskus tekeväni itse voimakortteja.... ikkunakortit olenkin jo tehnyt...
    Niissä voi pohtia, että millaisen ruudun takaa maailmaa katsoo, tai millainen on se sisätila, joka ko akkunan takaa paljastuu... Lumoavav luonnekkaita marraskuun päiviä toivotellen....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin kiitos, Repolainen!
      Oli hauskaa lukea YLEn uutisen suositukset pimeissä päivissä pärjäämiseen. Yksi niistä olivat värikkäät vaatteet. Kyllä! Miksi kulkea mustissa tai harmaissa vaatteissa, jos voi valita ylle jotain värikästä?
      Ooh, sinulla loma lähestyy! Ihanaa irtiottoa missä sitten oletkin!
      Noiden luovuuskorttien harjoitukset vaikuttivat minusta aika tuoreilta ja mielenkiintoisilta. En ole aivan varma millaisia ovat ikkunakortit. Oletko tehnyt niistä postausta?
      Pirteitä lomapäiviä! <3

      Poista
  17. Kiitos, Suvi! Väritön on ja pimeä! Onneksi joulu lähestyy. :)

    VastaaPoista
  18. Oi ihana, mikä postaus 🤍 Alkupuolen kuvista välittyi upeasti marraskuinen tunnelma - niin aito ja oikea!
    Sitten tulikin oikea hyvän mielen johdatus hedelmien ja lankojen kautta sydänten väri-ilotteluun ja joulun odotukseen 🎄
    Pakko muuten todeta, että 7 veljestä -lankaa tarttuu minullakin hyvin herkästi mukaan, mutta laatu on valitettavasti huonontunut viime vuosina. Lanka nyppyyntyy nopeasti ja on välillä epätasaista. Mutta hankittua tulee, kun kausivärit vaihtuvat jatkuvasti ja aina on niin herkullisen näköisiä keriä hyllyssä odottamassa ottajaansa ;)
    Mukavia marraskuisia päiviä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin kiitos, Satu! 🤍
      Marraskuussa on sitä jotakin. :)
      Olipa mukavaa nähdä uusin postauksesi ja tekemäsi herkulliset neuleet ja virkkaustyöt!
      On kyllä harmi, että suosittu suomalainen brändi ei välitä laadusta. Esimerkiksi nämä yhteistyökampanjat, kuten Fazerin ja Arabian kanssa, ovat todella hyviä ideoita ja mielelläänhän sitä suomalaista yritystä tukisi.
      Onneksi kotoa löytyy muitakin lankoja. Nyt puikot suihkimaan! :)
      Ihanaa joulun odotusta! <3

      Poista
  19. Hei Sara;
    Kuvat ovat kauniita!
    Voiko 5. Kuva kertoa minulle, mitä puita ne ovat?
    Nyt täällä Brasiliassa eletään kevättä ja sataa paljon.
    Luonnossa alkaa monia ongelmia, joita ei ole ennen esiintynyt, mutta tämä täytyy olla ilman uskoa.
    Luonto on yksi asia, jos toinen puoli maapallosta alkaa sarastua, toinen puoli huomio sen alkavien ympäristökatastrofien vuoksi.
    Hyvää viikon jatkoa.

    Hey Sara;
    Kuvat ovat kauniita!
    Voiko 5. Kuva kertoa minulle, mitä puita ne ovat?
    Nyt täällä Brasiliassa eletään kevättä ja sataa paljon.
    Luonnossa alkaa ilmaantua monia ongelmia, joita ei ole ennen esiintynyt, mutta uskon, että tämän täytyy olla maailmanlaajuista.
    Luonto on yksi asia, jos toinen puoli maapallosta alkaa sarastua, toinen puoli huomaa sen alkavien ympäristökatastrofien vuoksi.
    Hyvää viikon jatkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muito obrigada pelo seu comentário, Janicce!
      As árvores da 5ª foto são bétulas prateadas (Betula pendula), nativas da Europa e de partes da Ásia - e a "árvore nacional" da Finlândia. :)
      Tem sido horrível acompanhar os eventos climáticos extremos em todo o mundo. A Finlândia deveria estar entre os países menos afectados pelas alterações climáticas, mas mesmo aqui os padrões climáticos parecem ter mudado para pior.
      Apesar de tudo isso, desejo uma feliz semana nova e um próximo mês de dezembro. Temos um pouco de neve agora e espera-se mais em breve. Que comece a contagem regressiva do Natal!
      Grandes abraços!

      Thank you very much for your comment, Janicce!
      The trees in the 5th photo are silver birches (Betula pendula), native to Europe and parts of Asia - and Finland's "national tree". :)
      It has been awful to follow the extreme weather events around the world. Finland should be among the countries least affected by the climate change but even here the weather patterns seem to have changed for the worse.
      Despite of all this, I wish you a happy new week and upcoming December. We have some snow now and more is expected soon. Let the Christmas countdown begin!
      Big hugs!

      Poista
  20. Such beautiful winter landscapes.
    The crocheted hearts are nice and colourful.

    Enjoy these last few November days and my good wishes for December.

    All the best Jan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you very much for your comment, Jan!
      Have a happy new week and upcoming December. We have some snow now and more is expected soon. It's indeed beginning to look a lot like Christmas.
      Stay well! xx

      Poista

Thank you for your comment! It is very much appreciated.
It may take awhile but I will always visit you back.

Kiitos kommentistasi!

Grazie del tuo commento!