Welcome to Villa Emilia (My Woodland Garden), a photography blog with a slant towards gardening and nature. An amateur gardener and photographer, I hope to share beautiful moments with you through pictures. Let me know if you like them! ❤

Thank you for your visit.

4.11.2023

Joulunpunaista - Hyvää pyhäinpäivää!

 



Heipä hei ja hyvää ja rauhallista pyhäinpäivää!




Nyt on maisema muuttunut niin valkoiseksi ja taivas niin harmaaksi, että tarvitsen hieman väriä elämään, vaikka vanhoista kuvista!




Ainoastaan ensimmäinen kuva, veikeä "akvarelli" on uusi. Joskus haaveilen kouluaikoihin jääneen piirtämis- ja maalausharrastuksen aloittamisesta uudelleen, mutta sen jälkeen kun verkossa käytettävät kuvageneraattorit, jotka luovat kuvia tekstipohjaisiin kuvauksiin perustuen, ovat alkaneet tuottaa noin hauskoja tuloksia, motivaationi ei ole ainakaan kasvanut. :)

Edellisen postaukseni kommenteissa oli kysymys näistä sovelluksista. Minäkin aloitin kuvakokeiluni DALL·E 2:lla (ensimmäisiä kuviani löytyy esimerkiksi tästä postauksesta: https://mywoodlandgarden.blogspot.com/2023/03/lisaa-tekoalykuvia-in-my-happy-place.html) ja sitä voinee suositella monipuolisena, jatkuvasti kehittyvänä (nyt on jo kolmonen olemassa) ja melko turvallisena. Muita vastaavia sovelluksia ovat esimerkiksi Canva, Craiyon, Midjourney ja Stable Diffusion, mutta niistä minulla ei ole kokemuksia.

Maksullisilla versioilla saa enemmän kuvia, nopeutta ja vaihtoehtoja, mutta minä olen tyytynyt ilmaiseen käyttöön. Alussa kannattaa lukea ohjeita hyvien kehotteiden (prompts) kirjoittamisesta.

Alussa kokeilemieni "valokuvien" ja "pastellitöiden" jälkeen löysin suosikkityylini eli "vesivärimaalaukset". Niitä haluaisin siis osata maalata itsekin. :) Kehotteeni ovat yleensä aika lyhyitä, ainakin verrattuna niihin, mitä käyttämäni sovelluksen kuvagallerioissa näkee. Sovellus tuottaa neljä kuvaa ja on hauska nähdä mitä asioita ja yksityiskohtia kuvista löytyy, pyydettyjä ja yllättäviä. Kaikki tulokset eivät suinkaan ole sitä mitä tavoittelin, mutta joskus syntyy aivan ihania kuvia. (Kuten esimerkiksi talvinen maisema, josta tämänhetkinen, jouluinen header-kuvani on rajattu. Pidän siitä todella paljon.) Niitä tulette näkemään tässä joulun alla. :)






Tunnelmallista marraskuuta!




19 kommenttia:

  1. Kiitos kauniista kuvistasi. Etenkin tuo alin kuva kuva villalankoineen puhutteli ihan erityisesti tunnelmallaan. 🕯😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin kiitos, Kruunuvuokko!
      Ihanaa, että meillä on niin erilaisia vuodenaikoja. Syksyn tullen on mukavaa ottaa langat ja puikot esille! 🧶😊

      Poista
  2. Ihania kuvia, niin paljon lämmintä punaista ❤️ On varmaan hauska leikkiä kuvasovelluksilla. En tiedä jaksaisinko itse alkaa opetella, mutta eihän sitä koskaan tiedä, jos vaikka innostuisikin. Vielä on maa valkoisena, mutta pian taitaa lumi sulaa. Illalla kun käytiin hautausmaalla, satoi jo räntää / vettä. Hyvää pyhäinpäivää sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin kiitos! ❤️
      Minun touhuiluni kuvien kanssa on juuri sellaista, että en lue ohjeita ja etenen vaistonvaraisesti. 😄 Tulokset ovat kuitenkin monesti todella kivoja. Tämän postauksen kuva on yksi suosikkejani.
      Täälläkin on nyt pari astetta lämmintä.
      Rauhaisaa pyhäinpäivän iltaa!

      Poista
  3. Lovely shades of red and pictures !
    Have a cozy weekend !
    Anna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you very much, Anna! ❤️
      You too! Big hugs!

      Poista
  4. Tunnelmallisia ja ihania kuvia! Kiitos samoin rauhallista pyhäinpäivää Sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin kiitos kommentistasi, Anna! Kommenttisi oli mennyt roskapostikansioon, mutta onneksi hoksasin sen lopulta sieltä poimia.
      Leppoisaa lauantai-iltaa! <3

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Kiitos samoin, Anne! Myös sinun kommenttisi oli mennyt roskapostikansioon, mutta onneksi hoksasin sen lopulta sieltä poimia. Edelleenkin Blogger näyttää ohjaavan lyhyet kommentit roskapostikansioon. :(
      Leppoisaa lauantai-iltaa! <3

      Poista
  6. Punaista punaista oi ihanaa joulun tunnelmaa... ❤️
    Vesiväritöiden näköiset kuvasi ovat vanhanaikaisen viehättäviä.
    Ekassa kuvassa ihastuin tuohon tonttujen vieraana istuvaan kissaan,
    symppis ja kaunis. Tarjotaanko hänelle kalkkunaa?
    Ikkunassa riippuvat koristeetkin ovat somia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin kiitos, Rita! ❤️
      Haa, mielenkiintoista, sinä siis ajattelit, että kissa on tonttujen vieraana? 😊 Minä ajattelin pikemminkin toisin päin. Kuvassa oli tarkoitus olla "perinteinen pohjoismainen joulupäivällinen", mutta kalkkunaa näkyy olevan tarjolla. Pidän tämän kuvan sadunomaisuudesta. Joku onkin muuten jo tehnyt satukirjan, jonka kuvituksena on tekoälyn luomia kuvia.
      Tunnelmallista viikonloppua! ☕📚

      Poista
  7. Kiitos, samoin Sinulle, Suvi! ❤

    VastaaPoista
  8. Lovely images, Sara. I am of two minds about artificially generated images. It makes me distrust any images I see, especially in this day of wars and horror everywhere. I prefer the skill of paintbrushes and pencils, and of cameras and eyes to see what's really out there. At the same time, I admire the images you've created - I'm ready to begin thinking of Christmas joys.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you very much, Lorrie!
      There are indeed many problems with this kind of images, starting from the fact that the machine learning models are trained by looking at photos or paintings that somebody somewhere has originally created with their skills and effort..
      And not only "photos" but we can't trust videos either.
      At least I try to think that "creating" cute, family-friendly images, I make a tiny part of this activity cute and family-friendly. :)
      Have a blessed Sunday!

      Poista
  9. How beautiful! Best wishes dear Sara.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you, dear Maristella! Have a blessed Sunday! xx

      Poista
  10. Meille tuli takaisin vesikeli ja lumet suli. Eilen oli niin liukasta, ettei ulos uskaltanut liikahtaa.
    Kaunis on tuo pihlajanmarjakuvasi❣️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä tuli tännekin. 😊 Meillä ei ole sumua kovin usein, mutta eilen koko päivä oli sumuinen.
      Jään kuorruttamat marjat ovat tosiaan koristeellisia.
      Lämmin kiitos kommentistasi ja mukavaa uutta viikkoa! ❣️

      Poista

Thank you for your comment! It is very much appreciated.
It may take awhile but I will always visit you back.

Kiitos kommentistasi!

Grazie del tuo commento!