Welcome to Villa Emilia (My Woodland Garden), a photography blog with a slant towards gardening and nature. An amateur gardener and photographer, I hope to share beautiful moments with you through pictures. Let me know if you like them! ❤

Thank you for your visit.

22.7.2023

Varoitus hyvinvointialueen laskuista ja pari muuta vinkkiä


Leppoisaa lauantaihuomenta! Täällä Itä-Suomessa on satanut eilisestä lähtien melkein yhtäjaksoisesti ja puhelimeni sääsovellus ennustaa sadetta joka päivälle seuraavan kahden viikon ajan. :D Siispä ilahdutan itseäni ja toivottavasti muitakin näillä tekoälyn luomilla "vesivärimaalauksilla" suomalaisesta kesäaamusta. (Käyttämäni sovellus tekee aina neljä versioita yhdestä kehotteesta.)




Päivän ensimmäinen vinkki on hieman kurjasta aiheesta: Tarkistakaa, ainakin Pohjois-Savon hyvinvointialueella, että HVA ei ole laskuttanut teiltä tai omaiseltanne palveluja, jotka maksetaan suoraan palveluntuottajalle, esim. hoivapalveluyritykselle. Blogiystävä H. kirjoittaa tästä lisää, kunhan ehtii.




Myös toinen vinkki koskee synkeätä aihetta: Emme saa unohtaa, että Venäjä jatkaa raakalaismaista hyökkäyssotaansa Ukrainassa. Ukrainassa tehtävää humanitaarista työtä voi helposti auttaa vaikkapa tekstiviestillä. Lähettämällä tekstiviestin ARMEIJA numeroon 16499 voit lahjoittaa 10 euroa Pelastusarmeijan avustustyöhön Ukrainassa.

Helposti voi myös olla auttamatta Venäjää. Esimerkiksi elintarvikejätti Mondelezin tuotteet kannattaa jättää nyt ostamatta. (Esim. tässä Helsingin Sanomien artikkelissa on kiinnostavaa tietoa aiheesta.) Mondelezin Suomessa myytäviä bändejä olisivat ainakin:
Keksit: Oreo, Marabou, LU, Belvita, TUC, Ritz
Suklaa: Marabou, Milka, Daim, Cadbury, Toblerone, Côte d'Or, Green & Black's
Juomat: O’boy
Juustot: Philadelphia
Ostoksilla kannattaa olla tarkkana. Myös Paussi ja Cracotte näkyvät joillakin listoilla Mondelezin tuotteina. En nyt voi paketeista tarkistaa, mutta näyttäisi, että vaikka Cracotten nimi Suomessa on Jyväshyvä Cracotte ja Jyväshyvä on osa Fazeria, verkosta löytyvissä keksien tuotetiedoissa sanotaan, että niiden valmistusmaa on Ranska ja markkinoija Mondelez Finland Oy.




Siksipä kolmas vinkki elähdyttää ja poistaa ahdistusta: Vanhan musiikin festivaali BarokkiKuopio jatkuu huomiseen sunnuntaihin asti. Australialaisen nokkahuilistin ja säveltäjän Genevieve Laceyn PLEASURE GARDEN - SOIVA METSÄ musiikki-installaatio sen sijaan soi Puijon laen metsässä päivittäin 7.8.2023 asti. Laceyn verkkosivulla on kolmen minuutin video, jonka avulla voi hyvin viettää pienen meditaatiohetken.




Big hugs!


12 kommenttia:

  1. Beautiful watercolors !
    No rain here but we badly need it...
    Slava Ukraini !
    Have a cozy weekend !
    Hug
    Anna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you, Anna! <3
      I so wish we could send some rain to you.
      You too, have a lovely weekend! Big hugs!

      Heroyam slava!

      Poista
  2. Nuo maalaukset ovat paratiisimaisen kauniita, värit niin minun mieleisiäni ja siellä näkyy maitohorsmaa johon olen uudelleen ihastunut tänä kesänä 💗

    Ukrainaa autamme Punaisen ristin kautta. Kirpparilta voi ostaa, sinne voi lahjoittaa tavaraa ja pistää rahaa keräyslippaaseen. Viimeksi toissapäivänä kävimme. 🌸 Noita listaamiasi Mondelezejä emme ole ostaneet.Oreo-keksejä kyllä tekisi mieli.

    Kyllä teillä nyt sataa. Meillä on ollut ihanne-ilmat nyt monta päivää. Pikkuisen sadetta, paljon paistetta, ei liian kuumaa. Kun ei vaan Suomeen tulisi niitä hirveitä helteitä. Hyvää sunnuntaita ☘️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Rita, ja hyvää sunnuntaita sinullekin! 💗 Minäkin ilahduin heleistä, melkein keväisistä väreistä. (Jännää muuten, että puhelimella kuvat näyttävät liiankin värikylläisiltä. Joskus muistan himmentää värejä hieman. Toivottavasti useimmat näkevät kuvat kuten ne tietokoneellani näkyvät.) Maitohorsma on tosiaan komea kasvi, paitsi kukkiessaan, myös syksyllä värikkäine lehtineen.

      Hyvä että ihmiset muistavat auttaa Ukrainaa! 💙💛

      Näyttää siltä, että tänä kesänä ei hirveitä helteitä Suomeen tule. Onneksi. Miten sitten tulevina kesinä? Lapsena ja nuorena en osannut kuvitella, että korkeat lämpötilat voisivat olla ongelma. Nyt tiedän, että Suomessakin voi esim. asunnon, työpaikan, sairaalan vuodeosaston jne. lämpötila nousta liian korkeaksi. Metsämme eivät myöskään ole oppineet kestämään pitkiä kuivia jaksoja ja auringon paahdetta. Sade on ehdottomasti mukavampi vaihtoehto. Eilen aloin pitkästä aikaa lukea romaania! 😄📖

      Poista
  3. Hei Sara, mitä kuuluu?
    Kuinka kauniita ovat vesivärisi,
    Pidin vinkeistä varsinkin ostamatta jättämisestä
    Venäjän tuotteet;
    On todella surullista, milloin tämä sota päättyy?
    Mukavan viikon jatkoa.
    Halaukset
    janicce.

    Oi Sara, como vai?
    Que lindas as suas aquarelas,
    Gostei das dicas principalmente essas para não comprar
    produtos Russos;
    É muito triste quando é que essa guerra vai acabar?
    Continuação de uma boa semana.
    Abraços
    janicce.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olá Janicce e obrigada pelo seu comentário!
      É sempre uma alegria ouvir de você.
      Você também, tenha uma feliz semana!
      Grandes abraços!

      Hello Janicce and thank you for your comment!
      It's always a joy to hear from you.
      You too, have a happy week!
      Big hugs!

      Poista
  4. In a world so often sad, these springtime watercolours are uplifting.
    So now you have taught me something, Sara. I had not heard of Genevieve Lacey. What an amazing musician. I hope you were/are able to visit her Pleasure Garden in the next week.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you, Helen! I hope you enjoyed the video. Today (27th) I visited the website and noticed that the Pleasure Garden video is from Kuopio! The version that was there when I was writing the post was filmed in Australia. I think I found the earlier version more calming somehow.
      Big hugs!

      Poista
  5. Kauniita maalauksia! Postauksessasi oli monipuolinen kattaus vinkkejä. Kommentin kirjoittamisen jälkeen vietän vielä tuon kolmen minuutin mittaisen meditaatiohetken.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Tarja! Toivottavasti pidit musiikkikokemuksesta. Video ei olekaan nyt sama kuin kirjoittaessani postausta. Se on juuri Kuopiosta, ihan hieno, mutta minä kyllä koen suomalaisen metsän iloisemmaksi ja valoisammaksi paikaksi. :)

      Poista

Thank you for your comment! It is very much appreciated.
It may take awhile but I will always visit you back.

Kiitos kommentistasi!

Grazie del tuo commento!