Welcome to Villa Emilia (My Woodland Garden), a photography blog with a slant towards gardening and nature. An amateur gardener and photographer, I hope to share beautiful moments with you through pictures. Let me know if you like them! ❤

Thank you for your visit.

5.7.2023

Tiesittekö, että Ranskassa järjestetään härkätaisteluja?

 


Minä en tiennyt...

Hei ja rentouttavaa heinäkuuta! Sateisten päivien iloksi olen katsellut TV:stä Ranskan ympäriajoa. Säät ovatkin muuten olleet aika hankalat viljelijän ja puutarhurin kannalta. Kesäkuu oli kuiva ja aika lämmin; sen jälkeen on sadetta saatu ajoittain kaatamalla. Puutarhan ulkoasu on hiukkasen ränsistynyt. Onneksi vuoripionia lukuun ottamatta pionit ovat vasta nupulla.

Yksi kolmesta suuresta maantiepyöräilyn etappikilpailusta, Tour de France, on siis meneillään. Kisa alkoi Espanjan Baskimaalta ja toissapäivänä siirryttiin Ranskan puolelle. Maisemat, luonto ja arkkitehtuuri ihastuttivat katsojaa, kuten aina... kunnes selostaja alkoi kertoilla kuvissa näkyvistä härkätaisteluareenoista. {tyrmistys} Niinpä, onhan tästä puhuttu Suomessakin. Yle kertoi uutisessaan viime vuoden marraskuussa, että Ranskassa ei härkätaisteluja kielletä. Tässä uutinen kokonaisuudessaan (alleviivaukset minun):

Ranska ei kiellä härkätaisteluja

Ranskan parlamentti on hylännyt esityksen härkätaistelujen kieltämisestä.

Parlamentin 577-jäsenisen alahuoneen oli alun perin määrä äänestää asiasta. Kieltoa ajanut edustaja veti kuitenkin esityksensä pois sen jälkeen, kun aiheesta oli jätetty yli 500 muutosesitystä, joista moni oli tarkoitettu ainoastaan viivästyttämään äänestystä.

Vaikka yleinen mielipide on härkätaistelujen kieltämisen kannalla, lakiesityksen odotettiin menevän nurin. Enemmistö lainsäätäjistä ei halua suututtaa perinteen kannattajia maan eteläosissa.

Ranskan härkätaisteluissa tapetaan arviolta tuhat eläintä joka vuosi.

Lähde: AFP

Jos joku espanjalainen on sattunut kysymään, olenko käynyt Espanjassa, olen vastannut, että en matkusta sinne niin kauan kuin härkätaisteluja pidetään. (Varsinkin nuoret ovat hyväksyneet mielipiteeni ongelmitta.) Huom.! Katalonian parlamentti kielsi härkätaistelut vuodesta 2010 alkaen ja Kanariansaarilla ne oli kielletty jo parikymmentä vuotta aiemmin.

Ranskan lainsäätäjiä ei tietenkään kiinnosta vähääkään, mutta täten tiedotan, että en matkusta Ranskaan niin kauan kuin brutaali eläinrääkkäys saa jatkua... ja siitä ollaan vielä ylpeitä, kuten joidenkin lounaisranskalaisten kaupunkien matkailusivuilta voi lukea.

Postauksen kuvat eivät liity aiheeseen mitenkään. :) Kuvissa suosikkikurjenpolviani, perunamaa kauneimmillaan sekä sadepisaroita syysleimukukan lehdellä. Ihania kesäpäiviä kaikille!






🤗 to you all... and bulls!

😠 to bullfighters and the députés (the National Assembly's legislators)!




19 kommenttia:

  1. Vantaan työväenopistossa kauan sitten italianopettajana ollessani tulin sanoneeksi että minusta härkätaistelut ovat kamalia. Caramba kun espanjanopettaja Tuula kiihtyi sellaiseen raivoon että alkoi änkyttämällä selittää miten tyhmä olin...

    Oma perunamaa on iso ilo 🧡 Meilläkin pikkuisen perunaa kasvamassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No jopas jotakin! Tuula ei tainnut olla eläinten ystävä. 🐂
      Meillä on piha ja kasvimaa kiireiden takia hieman rempallaan, mutta vehmas vihreys tekee hyvää, vaikka se tulee leppä- ja pajupuskista, jotka kasvavat ihan silmissä. 😁

      Poista
  2. Your garden photos are beautiful, love the water droplets on the leaf. Bullfighting is a cruel sport and should be banned everywhere. Along with war.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you, Lorrie! As to bullfights and wars, I totally agree with you. I have been feeling guilty because of not posting about the war in Ukraine recently. I was happy to notice I can easily donate (with text messages) to Salvation Army's work in Ukraine.

      Poista
  3. Minä luulin että vain Espanjassa järjestävät. Kaikki eläimiin kohdistuva väkivalta ja heitteillejättö on niin surullista ja väärin 😩

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämän asian tiedostaminen viilensi aika paljon kiinnostustani Ranskaan. Onneksi uutisessa lukee, että yleinen mielipide on härkätaistelujen kieltämisen kannalla. Toivotaan että se pian kiellettäisiin, ensin Ranskassa ja sitten muissakin maissa, joissa sitä järjestetään - Wikipedian mukaan esimerkiksi Portugalissa, Meksikossa, Kolumbiassa, Venezuelassa, Perussa ja Ecuadorissa.

      Poista
  4. Gorgeous pictures of your garden !
    Bull fight exist in Spain , France and South America. In Portugal, where I live, they are bullfights but bulls are not killed in the arena for more than a century ago.
    Have a pleasant day in your charming garden !
    Anna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you very much, Anna!
      I'm happy to hear in Portugal the bulls are not killed anymore in bullfights. It's already something!
      Happy summer days to you! <3

      Poista
  5. Beautiful pictures! Hugs and blessings.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you very much, Maristella! Have a blessed day! xx

      Poista
  6. These are gorgeous photos! What camera are you using again?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you very much, Lux! These photos have been taken using (my brother's old) Canon EOS 450 D. Summer is good time for taking photos... there's enough light. :)

      Poista
  7. The potato tops are beautiful, Sara. I never thought it looked so beautiful. I was in Spain and did not attend bullfighting. Happy July!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you very much, Nadezda! For your comment... and for your interesting posts about your garden, kitchen garden and greenhouse!

      Poista
  8. Jätän tänne "alemmas" kommenttini, kun luin muutamia postauksiasi pitkästä aikaa. On tämä blogien parissa vietetty aika vähentynyt tänä kesänä :) Mutta halusin kiittää sinua todella upeista kuvista ja myös koskettavasta Tummia sävyjä -postauksestasi. Osaan Pikkuveljen lähes ulkoa ja kappale oli minulle tärkeä aikoinaan 🤍
    Ihana, että olet onnistunut kuvaamaan kukkiin niiden oikeita sävyjä. Saanko kysyä, millaisella kameralla saat lähikuvat onnistumaan näin upeasti?
    Kaunista kesäistä viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi, Satu! Blogit yleensäkin näyttävät menettäneen suosiotaan verrattuna aikaan vaikkapa viisi tai 10 vuotta sitten. Minulla on kuitenkin nyt taas hieman enemmän innostusta tähän. Blogissa on enemmän omia mahdollisuuksia päättää mitä tekee ja miten (verrattuna Instagramiin).
      Muuten joskus säikähdän, kun vertaan millaista oli elämä ennen Internetiä ja sosiaalista mediaa, miten paljon enemmän tehtiin asioita yhdessä, perheen, ystävien kanssa ja erityisesti miten tuli liikuttua paljon enemmän!
      Monien kukkien sävyt ovat minusta vaikeita kuvata. Lisäksi esimerkiksi tuon liila-postauksen kukat näyttävät puhelimellani vaaleanpunaisilta. :D
      Useimmat kuvani otan veljen vanhalla Canon EOS 450 D:lla ja 55 - 250 mm zoomilla.
      Mukavaa kesätiistaita! <3

      Poista

Thank you for your comment! It is very much appreciated.
It may take awhile but I will always visit you back.

Kiitos kommentistasi!

Grazie del tuo commento!