Welcome to Villa Emilia (My Woodland Garden), a photography blog with a slant towards gardening and nature. An amateur gardener and photographer, I hope to share beautiful moments with you through pictures. Let me know if you like them! ❤

Thank you for your visit.

19.3.2022

Menneen talven kuvia - Q & A




Hyvää Minna Canthin ja tasa-arvon päivää! (Liputuspäivän kunniaksi liput liehuvat myös header-kuvassa. :)) Huomenna on kevätpäiväntasaus eli tähtitieteellisesti ensimmäinen kevätpäivä. Korkeimmaksi lämpötilaksi on ennustettu tänne Itä-Suomeenkin yli +10 astetta, mikä tuntuu aika jännältä yhdistelmältä korkeiden lumikinosten kanssa. Tässä helmikuussa katolta pudotettuja lumia...


Talven kuva-anti on aika niukka... ja hiukan harmaa. Tammi-helmikuussa satoi paljon lunta ja näkymä ikkunasta oli hyvin usein tämä:


Maaliskuu sen sijaan on ollut aivan ihana sään puolesta. Pakkasta yöllä ja lämpöasteita päivällä, ja vihdoinkin taas kunnollisia auringonnousuja ja -laskuja. :)


Blogeissa näkee usein erilaisia ystäväkirjapostauksia ja koska ne ovat minusta aina mielenkiintoista luettavaa, tein taas kysymyksiä ja vastauksia -postauksen. Jos innostut tekemään samanlaisen, muista kertoa siitä kommenttiosiossa! Kysymyksiä voi tietenkin muokata itselle paremmin sopiviksi. Näkemässäni postauksessa ensimmäisenä kysymyksenä oli...

1. Pienenä olin varma, että isona minusta tulee… ja vastauksen osalta viittaan noin viisi vuotta sitten tekemääni postaukseen, jossa onkin muuten erityisen hyvät valokuvat. Kannattaa katsoa. :)

2. Kolme parasta asiaa elämässäni ovat... perhe, asuminen lähellä luontoa, musiikki.

3. Lempivuodenaikani on… syksy, edelleenkin. Hehkuvat värit saavat tavanomaisetkin paikat näyttämään upeilta. On myös mukavaa, kun kiireisen kesän jälkeen voi hidastaa vauhtia ja nauttia kodin lämmöstä ja rauhasta.


4. Suosikkikasvini on... mahdoton valita. Pidän hyvin paljon puista, tällä hetkellä erityisesti havupuista. Pensaista pidän erityisesti alppiruusuista ja atsaleoista. Kukista pidän esimerkiksi esikoista. Jos olisi pakko valita vain yksi kasvi, se olisi metsäkuusi.

5. Suosikkieläimeni on...  hömötiainen. <3 Olen todella onnellinen siitä, että lintulaudalla on näkynyt tänäkin talvena useita hömppiä. Metsäkauppojen yhteydessä metsään jätetään lehtipuita tekopökkelöiksi ja teemme niitä myös asumuksen läheisyyteen. Ensi syksynä täytyy miettiä, kuinka pitää oravat poissa lintulaudalta. Tämänvuotinen lauta on helppo täyttää ja puhdistaa, mutta oravat hyppäävät helposti sen katolle syömään siemeniä ja pudottelemaan niitä maahan.


6. Haluaisin matkustaa… Italiaan tai Etelä-Ranskaan. Löysin lipastosta vanhan laventelipussin, joka tuoksuu vieläkin ihanalta. Puutarha, jossa kasvaa laventelia, olisi erittäin tärkeää ihmisen hyvinvoinnille. :)


7. Lempiruokani on… ehkä jokin kasvispasta. Tai täytetyt kasvikset. Joskus jokin yksinkertainen yhdistelmä, kuten ruisleipä, sen päällä suolakala ja juomana piimä, tuntuu aivan mielettömän ihanalta.
 
8. Suosikkijuomani on… tilanteen mukaan vesi, virvoitusjuoma, mehu. Lapsuudessani meillä oli paljon mustaviinimarjapensaita, joista äiti teki kymmeniä litroja mehua. Sitä juotiin koko talvi laimennettuna kuumana juomana tai laimentamattomana "shottina". Eikä sairastuttu nuhaan koskaan. :)

9. Kahvin juon… kaurajuoman kanssa.

10. Viikonloppuisin herkuttelen… todellakin! :) Arkiruoat teen yleensä minä, mutta viikonloppuisin tai lomilla, kun on enemmän väkeä koolla, meillä tehdään esimerkiksi pizzaa tai grillataan. Perheessä on pizzauuni... sekä jäätelökone, josta kirjoitin hieman esimerkiksi tässä postauksessa.


11. Lempiblogini, joita seuraan säännöllisesti, ovat…
 no, tehän tiedätte ne hyvin. Sivupalkista löytyvät kolmessa luettelossa kaikkein lähimmät blogiystävät, iso joukko muita kiinnostavia blogeja sekä joulublogit erikseen listattuina. Näinä vaikeina aikoina minua ovat ilahduttaneet esimerkiksi blogiystävät Helen ja hänen patikkaretkillään kuvaamansa huikeat maisemat ja kasvit Australiassa sekä Barb ja Karen, jotka asuvat vuoristossa USA:ssa.

12. Kirjat, joita olen lukemassa nyt, ovat... nimenomaan monikossa. Luen tilanteen ja tunnelman mukaan, ja nyt on tosiaan kesken useampia. Ainakin Solženitsynin Ivan Denisovitšin päivä, painotuore Tuomo Kesäläisen Suomen upeimmat muinaiskohteet ja Mark Coeckelberghin Tekoälyn etiikka. Saa nähdä, milloin saan ne luettua ja Helmet-postaukset kirjoitettua...

13. Minulle rakkain kirjallisuuden laji on… puutarhakirjallisuus. Ja puista ja metsistä kertovat kirjat.

14. Viimeisin kirjaostokseni on...  Muinaiskohde-kirjan lisäksi Hotanen, Nousiainen, Mäkipää, Reinikainen ja Tonteri: Metsätyypit ‒ kasvupaikkaopas

15. Viimeisin elokuva, jonka olen nähnyt elokuvateatterissa...  Tätä täytyi miettiä hetki; siitä on kauan, kun olen ollut viimeksi elokuvateatterissa! Melko varmasti vastaus on Metsän tarina. Nyt Tunturin tarina kiinnostaisi. Olettehan nähneet mielenkiintoisen dokumenttifilmin Näin tehtiin Tunturin tarina?

16. Suosikkisovellukseni kännykässä on… WhatsApp, edelleen. 

17. Viimeisin sisustusostokseni on… Aioin kirjoittaa, etten ole aikoihin shopannut muualla kuin omissa kaapeissa, mutta eihän se ole totta. :) Jouluksi ostin Ikeasta punaisia istuintyynyjä ja samalla tummanharmaita pahvilaatikoita papereiden arkistointiin.

18. Viikkorutiineihini kuuluu… omaishoitoa seitsemän päivää viikossa. :) Tästä ei sen enempää, mutta haluan kehottaa kaikkia omaistaan hoitavia, sopimuksen tehneitä tai ilman, tutustumaan Omaishoitajaliiton toimintaan ja palveluihin. 


19. Rentoutuakseni… teen monenlaisia asioita:
- liikun luonnossa tai ainakin pihalla
- otan valokuvia ja julkaisen niitä blogissa, luen muiden ihania blogeja :)
- luen, kuuntelen musiikkia, soittelen itsekin vähän pianoa ja nokkahuilua
- katson televisiosta maantiepyöräilyä ja snookeria. Ensimmäinen laji on nykyään aivan parasta 
nojatuolimatkailua. Toissa viikolla ajettiin Pariisi‒Nizza (ja muuten myös "kahden meren kisa" Tirreno–Adriatico) ja katsoja sai nauttia, paitsi Peter Selinin ja Matti Heikkisen hyvistä selostuksista, myös Välimeren kimmellyksestä, ihanista vuorista, linnoista ja kirkoista sekä vehmaista puutarhoista. Helposti saattoi kuvitella varsinkin vuoristoetapeille havupuiden, maatuvien lehtien, ensimmäisten kukkien ja muita keväisen luonnon tuoksuja. :)
Tänään poljetaan Milano Sanremo. Reitti kulkee meidän Italian-kotikulmien läheltä.
 
Kolmen vallin kara (three-cushion billiards) on vielä meditatiivisempaa kuin snooker, mutta sitä näkee urheilukanavallakin vain harvoin.
 

20. Elämänlaatuani on parantanut...
  huonelämpötilan alentaminen kaikissa huoneissa. :) Säästyy energiaa, säästyy rahaa, ja varsinkin olen huomannut muuttuneeni vähemmän viluiseksi! Jalat ovat lämpimät vähemmillä sukilla ja nukunkin hyvin.

Ja elämänlaadusta puheen ollen, World Happiness Report -raportin mukaan Suomi on, viidennen kerran peräkkäin, maailman tyytyväisin maa. :)

Jos minulta kysyttäisiin, mikä on salaisuutemme, se olisi tietysti metsät...


... ja järvet. :)




Näinä vaikeina aikoina on helppoa olla onnellinen, 
koska tutkimusten mukaan toisten auttaminen tekee onnelliseksi. ;)






18 kommenttia:

  1. Beautiful post...The pictures are gorgeous...Many similarity between us...Nature is the key word, empathy and simplicity...Read Soljenitsin many years ago...
    Spring is already here...
    Have a cozy weekend !
    Anna

    VastaaPoista
  2. I so loved your posting today. You tell us much about yourself and about your country. I can see why it is the happiest place in the world. Thanks

    VastaaPoista
  3. Enjoyed this post very much. Your photos are beautiful. Have a blessed day and weekend. Take care and stay safe

    VastaaPoista
  4. I very much enjoyed this post, Sara, and learning a little bit more about you. I can't imagine living without trees around. Forests are a big part of where I live, and of where I grew up. Getting out into nature is crucial for my well-being. The red and pink stained skies in your first photo are so lovely. Enjoy the equinox, and the coming of a new season.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you very much, Anna, Mr. Gardens, Madeline and Lorrie! 🌲 Stay safe and well! 💚

      Poista
  5. Dear Sara, this has been beautiful to read! Welcome to a wonderful spring. This means autumn has arrived here. I keep looking! The only indication is the sun rising later and and setting earlier. Summer like your winter will linger on.
    The icicles at sunset are exquisite.
    I join you in your love of nature, music, reading and travel, either in real life or through TV series.
    So often when I read your blog it transports me back to 1976 when I travelled with a group, from Hammnerfest in Norway through Rovaniemi to Helsinki.
    As spring awakens, may your heart be filled with joy!

    VastaaPoista
  6. I have just googled 'Minna Canth, Equality Day and Flagging Day. What a wonderful tradition and background story.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you very much, Helen! 🌲 I believe Finland of those times was more rural, more peaceful, and more exotic. 😊 Happy autumn! 💚

      Poista
  7. Such beautiful photographs you've shared.
    I particularly like your first one, the red and pink colour skies are lovely.

    Enjoy your days.

    All the best Jan

    VastaaPoista
  8. I could not translate your post but I love all your great pictures. Hugs and blessings dear Sara.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you very much, Jan and Maristella! 🌲 I will try to write more often in English. 😊 Stay safe and well! 💚

      Poista
  9. Beautiful photos! That is a serious amount of snow! The squirrel is adorable :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you very much, Lisa! 🌲 The squirrel looks cute but is a nuisance. 😊 Stay safe and well! 💚

      Poista
  10. Hienoja kuvia sekä kysymyksiä ja vastauksia. ❤️





    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, Kruunuvuokko! 🌲 Ihanaa kevään odotusta sinulle! ❤️

      Poista
  11. Kiitos paljon, Suvi! 🌲 Ihanaa kevään odotusta sinulle! 💚

    VastaaPoista


Thank you for your comment! It is very much appreciated.
It may take awhile, but I will always visit you back.

Kiitos kommentistasi!

Grazie del tuo commento!