Welcome to Villa Emilia (My Woodland Garden), a photography blog with a slant towards gardening and nature. An amateur gardener and photographer, I hope to share beautiful moments with you through pictures. Let me know if you like them!

Thank you for your visit.

3.3.2022

Kansakoululauluja talvitaivaan alla :)
Huomenta sodan kahdeksantena päivänä. Viikko sitten 24.2.2022 heräsimme sotauutiseen. Arvostin sitä, että Ylen aamun toimittajat ja meteorologi sanoivat vain "huomenta!", eivät "hyvää huomenta". 
Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyyn sanoin 


I cannot say good morning, or good afternoon or good evening.

Because every day for some people, this day is not good.

For some people this day is the last one.

                                                                                        

                                                                                         Volodymyr Zelenskyy, 1st March 2022

Tänä aamuna heräsin todella väsyneenä. Aivan kuin koronapandemiassa ei olisi ollut tarpeeksi! Maailma on nyt entistä pahemmin rikki. 

Tätä kirjoittaessani muistan hyvin, että koronan suhteen asuminen täällä maaseudulla on ollut etu eikä sotakaan ole vielä vaikuttanut jokapäiväiseen elämääni. Mutta silti väsyttää. Suunnatakseni ajatukset johonkin rauhallisempaan, julkaisen nyt tämän postauksen, joka on ollut odottamassa jo muutaman viikon. Erään lehtikirjoituksen opastamana löysin verkkosivun Kansakoululauluja  ja tilasin sieltä löytyvien yhteystietojen kautta kaksi levyä, jotka on erityisesti ajateltu ilahduttamaan ikäihmisiä ja esimerkiksi muistisairaita, mutta jotka koskettavat myös tällaista keski-ikäistä. :)

Talvitaivaan alla -levyllä on myös joitakin hyvin kauniisti laulettuja joululauluja.
Minulla on ollut viime päivät kaksi tai kolme uutissivuston liveseurantaa tietokoneen välilehdillä koko ajan auki. Huonoja uutisia tulee paljon ja hyviä jonkin verran. Valtioiden ja kansainvälisten yhteisöjen tasolla apu Ukrainalle ei ole vielä riittävää, mutta tavallisten ihmisten halu auttaa on lämmittänyt sydäntä.

Itse olen toistaiseksi vain lahjoittanut rahaa... ja koettanut pitää Ukrainan asiaa esillä niin paljon kuin pienellä blogillani pystyn. Nyt olisi hyvin tärkeää, että venäläiset saisivat todellista tietoa sodasta ja sen syistä.
Ylioppilaskunnan Laulajat osoitti tukea Ukrainalle esiintymällä Venäjän suurlähetystön edessä Helsingin Tehtaankadulla tiistaina 1.3. Erityisesti sykähdyttivät Sibeliuksen Finlandia sanoiltaan hieman mukailtuna sekä kaunis ukrainalainen joululaulu. Tilaisuus on katsottavissa Yle Areenassa.
Päivä on pidentynyt jo huimasti.
Tilasin Maijalta myös kolmannen levyn, jossa on lempivirsiäni:
Minulla oli helmikuun lopulle valmisteltuna postaus, jossa oli helmikuun värejä, pinkkiä ja vaaleanpunaista. Nyt ei tee mieli postata mitään niin keveää, mutta muutaman TV-sarjavinkin liitän tähän. Kuolema maalaa taulun (L'art du crime) oli lempisarjani helmikuun alussa. On virkistävää nähdä sarjoja muullakin kielellä kuin englanniksi. Upeita taideaarteita, arkkitehtuuria, historiaa. Pääosapari on sympaattinen; pitkästä aikaa seurasin jännittyneenä, että saavatko he lopulta toisensa? Toivottavasti sarjaan tulee vielä uusia kausia! 

Vanhin Areenassa oleva jakso, "Oopperan kummitus 1/2", on katsottavissa enää tänään.
Säät ovat olleet mielenkiintoisia. Tänä talvena piti ensimmäisen kerran poistattaa lumia asuintalon katolta. Eilen illalla, lauhan aurinkoisen päivän jälkeen, katolle jätettyä lumikerrosta putosi maahan ja lumikasat yltävät jossain kohdassa räystäälle asti. :)
Vaikka puutarhahommiin ei siis pääse kovin pian, puutarhaohjelmat ovat ilahduttaneet jo helmikuussa. Suosikkini on ollut AlfaTV:n Paratiisi takapihalla, jota toimittavat Paula Ritanen-Närhi ja Seppo Närhi. Huomasin vasta äskettäin, että AlfaTV:nkin ohjelmia voi katsoa verkossa!

Seuraavaksi katsomislistalla on Pohjoisen puutarhoissa Areenassa.

Jaksamista!

 

13 kommenttia:

 1. Lovely post. Thanks for your gorgeous and peaceful pictures...we need them to balance the horror of the war in Ukraine.
  Have a shinny day.
  Anna

  VastaaPoista
 2. Volodymyr Zelenskyy, is an incredible man, it is so hard to stand by and watch what is occurring to his nation. The heavy burden of winter looks as it it might be melting with you, I wish you day filled with warmth and light, I too stand with Ukraine.
  Wren x

  VastaaPoista
 3. Thank you for your posts, Sara. I very much appreciate the perspective of someone so close to the terrible situation in Ukraine and pray for all of you. Zelensky's strong leadership is something that will be spoken of for many years as he stands firm against the Russian invasion. I hope other leaders are taking note.
  I hope and pray that you will find some rest, and reprieve, even for a few moments, from the onslaught of bad news. I found I had to back away a bit and let my mind rest. Your photos are beautiful, and the snow so lovely.
  hugs,
  Lorrie

  VastaaPoista
 4. Thank you for your thoughts. Ukraine is in so much pain, and so are all of us who appreciate life and peace. It is so difficult for me and any who are watching the TVs at this time. How to make it all stop??? I wish I had the power to do that! I will see you soon again.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you, Anna, Wren, Lorrie and Mr. Gardens! 💙💛 Stay safe and well! 🤍

   Poista
 5. Täytyy sanoa, että ei tässä oikein pysty itsekään keskittymään mihinkään muuhun kuin sotauutisten seuraamiseen. Hirvittävä, kammottava katastrofi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 🤍 Kiitos kommentistasi, T.K.! 💙💛 Myöhemmin on ollut pakko vähentää uutisten seuraamista, koska eipä siitä ahdistumisesta mitään hyötyä ole.

   Poista
 6. Thank you for this post and your newer posts.
  Saying a prayer for Ukraine.

  All the best Jan

  VastaaPoista
 7. Sara, what wonderful and wise words said by Jari Jolkkonen.
  These times are sad.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you, Kinga, Jan and Nadezda! 💙💛 Stay safe and well! 🤍

   Poista
 8. Heipsan. Tulin puolestani kurkkimaan sinun blogiasi. Omavaraisuus ja kotivara ovat tärkeitä aina mutta erityisesti näinä päivinä. Mitä ihmettä oikein tapahtui ja miksi maailmasta tuli yhtäkkiä tällainen paikka...

  Sinulla on kauniita kuvia ja sana hallussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, Hallatar! 🤍 Kunpa ihmiskunta oppisi tästä jotain taas ainakin vähäksi aikaa. 💙💛

   Poista


Thank you for your comment! It is very much appreciated.
It may take awhile, but I will always visit you back.

Kiitos kommentistasi!

Grazie del tuo commento!