Welcome to Villa Emilia (My Woodland Garden), a photography blog with a slant towards gardening and nature. An amateur gardener and photographer, I hope to share beautiful moments with you through pictures. Let me know if you like them! ❤

Thank you for your visit.

14.3.2022

Kevättä kohti - Craving green and spring flowers :)




Aah, aurinko paistaa ja uusi lämpötilaennätys tältä vuodelta on +5 astetta. Vesi tippuu räystäiltä ja tiaiset laulavat. Iltaisin pakastuu ja ilman täyttää ihana kevättalven tuoksu. Näin kaksi joutsenta jäällä jo viime viikolla. Kompostorin lämpötila on noussut monta kymmentä astetta aivan itsestään. 

Lunta täällä on vielä lähemmäs metri. :) Tämän postauksen kasvikuvat ovatkin aikaisemmilta vuosilta. Kevät on kuitenkin jo mielessä ja kotona tekstiilit ym. alkavat vaihtua vaaleanvihreiksi. Tunnelmaan sopii minusta hyvin hempeän kukallinen teeastiasto. Kaapeista on löytynyt esille muutakin kivaa.



Ei postausta ilman Ukraina-asiaa: Toissa iltana minäkin osallistuin Ylen ja avustusjärjestöjen (Unicef, SPR, Pelastakaa Lapset sekä Kirkon Ulkomaanapu) järjestämän tukikonsertin keräykseen ja lahjoitin rahaa tekstiviestillä. Yleensä päätän lahjoitustavoista ilman mitään konsertteja, mutta nyt tuli tunne, että haluan olla mukana tekemässä tästä keräyksestä tuloksellisinta ikinä. :)

Keräykseen voi lahjoittaa huhtikuun loppuun saakka. Olen kyllä ylpeä suomalaisten auttamishalusta. Muutama päivä sitten istuin hetken autossa pienen itäsuomalaisen kirkonkylän marketin sisäänkäynnin lähellä. Melkein jokainen ostoksille menevä pysähtyi Punaisen Ristin kerääjän luo antamaan lippaaseen jotain. En ole koskaan ennen nähnyt tällaista!  



Kaappien kätköistä löytyi hieno tulitikkurasia. Tikut on valmistettu Puolassa. Tiesittekö, että Suomessa aloitettiin tulitikkujen tehdasmainen valmistus jo vuonna 1840? Suomen viimeinen tulitikkutehdas lopetti toimintansa vuonna 1995...



Tulitikuista ja omavaraisuudesta puheen ollen: Kävin äsken työnnettävällä kelkalla talolle muutaman kantotelineellisen polttopuuta ja päätin lisätä blogin hakusanoihin sanan "kotivara". Maalla asuvan on välttämätöntä varautua esimerkiksi sähkökatkoihin tai myrskytuulen katkaisemiin kulkuyhteyksiin. Meillä on aggregaatti, reilusti polttopuuta ja melko monipuolinen varasto ruokaa ja muita hyödyllisiä tarvikkeita. Varastoa käytetään ja uusitaan jatkuvasti. 

"Kotivara" on sympaattinen sana. En oikein tiedä, mikä olisi paras käännös englanniksi. Valitsin ilmauksen "prepper pantry". :)



Hiljattain kokeiltu ja hyväksi havaittu shampoo. Pullo sopii postauksen väreihin. :)



Briefly in English: We have almost one metre of snow. It will not melt very soon even though the temperature is well above freezing point during the days. So the flower photos of this post are from previous years. :)

Resilience, self-sufficiency, and survivability are important topics in these days. I'm not a doomsday prepper but living in the countryside it's good to be prepared for example for blackouts. :) 

Wherever you are, stay safe and well.



Kukalliset astiat ovat merkinnöistä päätellen Ernestine Salerno -tuotantoa Italiasta. Valmistusajankohta ei ole tiedossa. Samanlaista astiastoa ei netistä löytynyt. Kuppien aluslautaset ovat neliönmuotoiset. Kuvia lisää myöhemmin. :)



Kevättalvi 2022 tuo uusia huolto- ja korjaustöitä muiden kiireiden lisäksi. Tähän postaukseen ei voi jättää kommenttia. (Tuoreimman postauksen, jossa kommenttiosio on auki, löydätte täältä.) 

Olettehan nähneet myös tämän postaukseni: https://mywoodlandgarden.blogspot.com/2022/03/han-tulee-haviamaan.html



Kaappien kätköistä löytyi myös näin hieno kasvihuone. :)



Pitäkäähän huolta itsestänne!



Viikon päästä sunnuntaina on kevätpäivän tasaus ja siitä viikon päästä siirrytään jo kesäaikaan. :) Kuvan kello on päässyt taas käyttöön. Yleensä en pidä tikittävistä kelloista, mutta tämän ääni on niin hiljainen, ettei se haittaa ollenkaan. :)




💚