Welcome to Villa Emilia (My Woodland Garden), a photography blog with a slant towards gardening and nature. An amateur gardener and photographer, I hope to share beautiful moments with you through pictures. Let me know if you like them!

Thank you for your visit.

12/02/2019

6: Rakkausromaani - Happy Valentine's Day!


Hei kaikki... ja erityisesti kanadalaiset blogiystävät! :)

Valitsin Helmet-haasteen kuutoskohtaan L. M. Montgomeryn (1874–1942) kirjan Sininen linna (The Blue Castle, 1926). Kirjan nimilehdellä lukee "rakkausromaani", mutta Sininen linna ei ole pelkästään rakkauskertomus, vaan myös kasvutarina, kiinnostava aikakauden kuvaus... ja mielestäni myös kirjailijan rakkaudentunnustus luontoa kohtaan.


Netistä löytyy paljon hyviä kirjabloggareiden postauksia tästä kirjasta. Niistä voitte halutessanne myös lukea juonen kuvauksen. Kirjan tapahtumat sijoittuvat 1900-luvun alkuvuosiin Ontariossa, Kanadassa. (Ontario on asukasluvultaan Kanadan suurin provinssi, ja Wikipedian mukaan sen nimi tulee huron-intiaanien kielestä ja tarkoittaa "kauniit järvet" tai "kauniit vedet". :)) Omana kommenttinani lisäänkin, että minua tässä kirjassa on aina viehättänyt  luonnon kauneus ja päähenkilöiden rakkaus sitä kohtaan.  Yksi kirjan henkilöistä, luontokirjailija John Foster kirjoittaa metsistä: Mutta jos ne tietävät, että tulemme niiden luo, koska rakastamme niitä, ne ovat hyvin ystävällisiä meille ja antavat meille sellaisia kauneuden ja riemun aarteita, joita ei osteta eikä myydä missään markkinapaikalla.

Elämänmuutoksensa myötä kirjan päähenkilö Valancy vapautuu nauttimaan luonnosta kaikkina vuorokauden ja vuodenaikoina. Hän vapautuu myös joidenkin sukulaistensa varsin ahdistavasta tavasta uskoa:

»Siunaa tämä ruoka hyödyksemme ja pyhitä elämämme Sinun palvelukseesi», lausui Herbert-setä reippaasti.
Täti Wellington rypisti otsaansa. Hän piti aina Herbertin ruokarukouksia liian lyhyinä ja 'lörpöttelevinä'. Ruokarukouksen, joka oli ruokarukous myös täti Wellingtonin mielestä, piti olla ainakin kolme minuuttia kestävä, ja se piti lausua luonnottomalla äänellä, joka oli vaikerruksen ja laulun välillä. Hän piti vastalauseen ilmaukseksi päätänsä kumarruksissa melkoisen ajan sen jälkeen kun kaikki muut olivat nostaneet päänsä...

Yllä kuvattua ihmistyyppiä tapaa muillakin elämänalueilla kuin ruokarukouksen yhteydessä. :) Onneksi Valancyn uskonelämästä tulee kadehdittavan antoisaa:

Valancy meni joka sunnuntai-ilta pieneen vapaiden metodistien kirkkoon, joka oli laaksossa 'takamaan' reunalla. Se oli torniton, pieni harmaa rakennus mäntyjen keskellä, ja sen sivulla oli muutamia hautoja ja sammaltuneita hautakiviä pienessä, aidan ympäröimässä, ruohottuneessa neliössä. Hän piti papista, joka saarnasi siellä yksinkertaisesti ja vilpittömästi. Tämä vanha mies asui Port Lawrencessa ja tuli järveä pitkin pienellä perämoottoriveneellä pitääkseen maksuttoman jumalanpalveluksen mäkien takana sijaitsevien pienten kivikkoisten maatilojen ihmisille, jotka muuten eivät olisi saaneet kuulla evenkeliumin sanomaa. Valancy piti yksinkertaisesta jumalanpalveluksesta ja hartaasta veisaamisesta. Hän istui mielellään avoimen ikkunan ääressä ja katseli ulos mäntymetsiin. Seurakunta oli aina pieni. Vapaita metodisteja oli vähän, he olivat köyhiä ja yleensä oppimattomia. Mutta Valancy rakasti näitä sunnuntai-iltoja. Ensimmäisen kerran elämässään hän piti kirkossakäymisestä...


Meillä olevan painoksen kansikuva ei minusta sovi erityisen hyvin kirjaan. Minä valitsisin kanteen luontokuvan, maiseman tai jonkin yksityiskohdan, valokuvana, piirroksena, maalauksena, tai sitten Valancyn kuvitteleman hennonsinisen linnan, joka "mäntyjen verhoaman vuoren huipulla kuvastuu tuntemattoman maan auringonlaskua vasten". :)

Tämän postauksen kuvista osa on vuodelta 2015. (Mukana ovat myös senaikaiset kommentit. Halusin säilyttää ne, koska osa näistä alkuaikojen blogiystävistä osa ei bloggaa enää.) . Olen käyttänyt kuvissa Picasan "Pencil Sketch" efektiä ja sen jälkeen vielä "pehmentänyt" niitä. Linnakuva on "kotiseudulta" Italiasta.


PS I don't usually translate my own posts from Finnish into English (or other languages) using the Google Translate button because I know the results are depressing. I tried it, however, with my latest post. *a heavy sigh* The text becomes almost incomprehensible... and there are clear mistakes (sometimes the translation says exactly the opposite of what I wrote). You need to be really creative when you read the translations. Try to find the logic behind those strange chains of words!! :D


Hyvää ystävänpäivää!
Happy Valentine's Day!
Buon San Valentino!Julkaisen tämän postauksen jo nyt, koska haluan jakaa kanssanne tämän videon. Ihana Susan Boyle esiintyy nyt America's Got Talent: The Champions -kisassa.

Huomatkaa upea kappeli (Wayfarers Chapel, also known as "The Glass Church", located in Rancho Palos Verdes, California) videon alussa ja AGT:n kauniit lavasteet!37 kommenttia:

 1. Nuo kuvankäsittelyt ovat hauskoja, joskus olen töissä rakentanut erään esityksen samalla tavalla käsitellyt sinimailasesta nappaamaani kuvaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, Susanna!
   Kiitos kommentistasi ja tervetuloa lukijaksi! :)
   Esityksesi on varmaan ollut kaunis ja mielenkiintoinen!

   Poista
 2. Gorgeous, absolutely gorgeous! I love what you did with your photos - so unique and lovely :) Have a wonderful day, Sara! Hugs!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you so much, Stephanie! :)
   The funny thing is that I feel the images look better on my computer than they do on the site...
   I need to work on that.
   You too have a lovely day!

   Poista
 3. Tämäpä mielenkiintoista! Olen unohtanut Picasan aivan kokonaan, harmi. Täytyypä kokeilla. Kokeilusi ovat kerrassaan upeita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kyllimarjaana!! :)
   Picasalla on tosiaan helppoa tehdä monenlaista hauskaa. Joitakin teknisiä ongelmia minulla oli näiden kanssa. Esimerkiksi jotkin kuvat muuttuivat tallennettaessa hieman (?!). Ja lopulliset kuvat näyttävät komeammilta omalla koneella kuin blogissa (?!). Pitää vielä harjoitella!
   Näkemisiin!

   Poista
 4. Whatever you did with the pictures; I just love ♥♥♥ They absolutely became such fairy tale drawings!
  Very well done :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you so much, Nurdan! ♥
   See you soon & Have a lovely day!

   Poista
 5. Ihanan näköisiä kuvia! Ihan kuin valokuvista tulisi taitavia grafiikkapiirroksia. Enpä ole ennen tuota toimintoa picasassa kokeillutkaan, täytyykin järjestää leikkihetki picasan kanssa joku hetki..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Laura! :)
   Minulla ainakin oli hauskaa... Mutta paranneltavaa on vielä paljon.
   Näkemisiin!

   Poista
 6. Your time playing with Picasa resulted in some lovely images. The black and white really highlights architecture.

  VastaaPoista
 7. I've not used Picassa since I had a PC but do like the effects you're creating Sara. I hope you'll have power to join Mosaic Monday as it's a good place to flaunt one's photography. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh Judith, it's a wonderful place to do that! :D
   See you soon!

   Poista
 8. Great stuff, Sara. I am sure you are having fun tinkering on the computer.

  VastaaPoista
 9. I signed iff a little too soon. Thanks for the Canaian content. Lucy Maude Montgomery has a deep association with both Ontario and Prince Edward Island. There is a small town north of Toronto, whose name escales me for the moment, where she lived and there is a plaque on the house to commemorate it. Her most famour work, of course, is "Anne of Green Gables."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you for your comments, David!
   Canada has a special place in my heart... and so have both Anne and Emily. :)

   Poista
 10. Buon San Valentino anche a te mia cara amica!
  Hyvää Ystävänpäivää!
  Baci!

  VastaaPoista
 11. Vaikuttaapa mielenkiintoiselta kirjalta tuo ” Sininen linna”. Susan Boyle on loistava laulaja. Kiitos nautinnollisesta videosta.
  Oikein hyvää ja aurinkoista tulevaa ystävänpäivää myös sinulle.

  Ps. Ihanat juhannusruusut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos että katsoit videon ja kommentoit sitä, Kruunu Vuokko! :) Boylella on todella kaunis ääni ja hänen tarinansa on muutenkin innostava, näiden kykykilpailujen pinnallisuudesta huolimatta.
   Hyvää ystävänpäivää! Tänään aurinko pilkahteli ja tuntui ihan keväiseltä.

   Poista
 12. Hyvää Ystävänpäivää! Kiitos blogivierailusta ja kommentistasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin, Merja! Oli ilo vierailla. Nonnan talo on aivan ihastuttava. <3
   Hyvää Ystävänpäivää!

   Poista
 13. Hyvää ystävänpäivää Sara!

  VastaaPoista
 14. Interesting work on the pictures and beautiful video! Happy Valentine Day to you, Sara!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you, Sandrine! Joyeuse Saint Valentin! :)

   Poista
 15. I love Susan Boyle's story. I wonder how many people are hidden away like she was. What a magnificent voice!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I have been wondering that too, Sandi! Probably there are many of them. What a stroke of luck it was, for us all and Susan herself that she was finally discovered!

   Poista
 16. Great photos. Have a blessed evening and a wonderful Valentine's Day. Madeline

  VastaaPoista
 17. Suurenmoinen kuvaus metsästä. 🌲🌲💚 Rakastan Montgomery romaaneja ja olen lukenut Sinisen linnan kauan sitten. Niin kauan että en olisi muistanut siitä mitään ilman sinun postaustasi 💕 PS Susan Boyle is out of this world ❤️

  VastaaPoista
 18. Sara, I have read all the Anne of Greene Gables books, but now you have me on a mission to read LM Montgomery's other books. Thanks for sharing Susan Boyle. Just amazing and so humble.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Happy reading, Helen! :) And Happy Valentine's Day too!

   Poista
 19. Happy Valentines Day to you Sara. I love your first photo- the hydrangea with a "watercolour effect." So beautiful. Love LM Montgomery. I live just a few hours drive from Green Gables. Such a beautiful spot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Happy Valentines Day, dear Linda!
   You are so lucky! :) I don't really care for travelling but I would love to visit Ontario and Prince Edward Island.

   Poista


Thank you for your comment! It is very much appreciated.
It may take awhile, but I will always visit you back.

Kiitos kommentistasi!

Grazie del tuo commento!