Welcome to Villa Emilia (My Woodland Garden), a photography blog with a slant towards gardening and nature. An amateur gardener and photographer, I hope to share beautiful moments with you through pictures. Let me know if you like them! 💚

Thank you for your visit.

26.8.2024

Lyhyesti: Sinipyrstö


Minulla on seinällä metsäyhtiöltä saatu lintujuliste, jossa kaikki muut linnut ovat ainakin jotenkin tuttuja, mutta kaunis pikkulintu nimeltään sinipyrstö (Tarsiger cyanurus) herättää kiinnostuksen. En muista olenko koskaan kuullut sellaisesta eikä sitä todellakaan löydy lapsuudesta asti luetuista lintukirjoista. 

Luontoportti-sivusto kertoo sinipyrstön esiintymisalueesta seuraavasti: "Harvinainen pesimälintu Itä-Lapissa, Kuusamossa ja Kuhmossa. Laajentamassa levinneisyysaluettaan hitaasti länteen. Suosii koskemattomia ja kosteita vaarojen rinteiden kuusikoita. Ensimmäiset havainnot Suomessa 1949. Pesimäkanta vaihtelee vuosittain. Suomen pesimäkannaksi arvioitu 500–6.500 paria."

Tiira-sivuston Uusimmat mielenkiintoiset havainnot -sivulla (tänään 26.8.) sinipyrstö mainitaan havaituksi elokuussa kaksi kertaa, Muoniossa ja Hämeenkyrössä.

Onko sinipyrstö teille tuttu lintu?


16 kommenttia:

  1. I have seen Tarsiger cyanurus in its winter habitat in Taiwan. It is indeed a very beautiful little bird, breeding across the northern part of the world, occasionally appearing in Alaska. As I understand it, the population of this species is increasing, a rare event in this era of pending extinctions.

    VastaaPoista
  2. None here but it's a beautiful little bird !
    Have a nice week !
    Anna

    VastaaPoista
  3. Oi että sinä onnentyttö!. En ole koskaan nähnyt sinipyrstöä. Voisithan sinä laittaa kuvan kera kyselyn LuontoPorttiin tai yleisradion luontoiltaan. Seuraava on huomenna 27.8.

    VastaaPoista
  4. I do not know this bird, Sara. Sorry. Perhaps it is like bush-robin?

    VastaaPoista
  5. The bluetail is unfamiliar to me. I'm glad you were able to see one.

    VastaaPoista
  6. En ole koskaan nähnyt sinipyrstöä. Minulla on kännykässä ohjelma, jolla teen lintujen äänistä havaintoja, mutta kohdalle ei ole sinipyrstö sattunut.

    VastaaPoista
  7. En minäkään ole nähnyt sinipyrstöä, vaikka asuinseudullani periaatteessa olisin voinut. Kyllä aivan piti etsiä sinipyrstön kuva, ja onhan se hyvin kaunis lintu.

    VastaaPoista
  8. Onpa kaunis nimi minulle täysin tuntemattomasta linnusta. Heti täytyi googlata tietoa linnusta ja jos on nimi kaunis, niin sitä on myös lintu.

    VastaaPoista
  9. Ei ole ja nyt joutuu heti "kuukkelihommiin" Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
  10. Linnut tai niiden nimet eivät juurikaan kerro minulle mitään koska en ole koskaan perehtynyt aiheeseen, lintujen viserrystä on kuitenkin mukava kuunnella.

    VastaaPoista
  11. I've never heard of the blue-tailed jay so I looked it up on google, it's very pretty,

    VastaaPoista
  12. You may not see them, Sara but it is wonderful that their numbers are increasing, as by David's comment.

    VastaaPoista
  13. I looked this bird up on Wikipedia and it is encouraging that the breeding range is slowly expanding westwards through Finland (where up to 500 pairs now breed).

    All the best Jan
    https://thelowcarbdiabetic.blogspot.com/

    VastaaPoista
  14. I do wonder if the numbers on Wikipedia are accurate because you quoted different numbers.
    Whatever the numbers are it is encouraging the birds are breeding.

    All the best Jan
    https://thelowcarbdiabetic.blogspot.com/

    VastaaPoista
  15. Hei Sara, en tunnista tätä lintua tästä
    nimi, mutta täällä on monia eksoottisia lintuja, kaikki siniset
    tai vain sen siirappi.
    Hyvää alkanutta syyskuuta.

    Hello Sara, I don't recognize this bird by this name, but around here we have many exotic birds, all blue, or just their tails. Happy start to September.

    VastaaPoista

Thank you for your comment! It is very much appreciated.
It may take awhile but I will always visit you back.

Kiitos kommentistasi!

Grazie del tuo commento!