Welcome to Villa Emilia (My Woodland Garden), a photography blog with a slant towards gardening and nature. An amateur gardener and photographer, I hope to share beautiful moments with you through pictures. Let me know if you like them! 💚

Thank you for your visit.

20.7.2024

Pilvistä, ihanaa...

 


Kirjoitan tätä lauantai-iltana. Tänään on ollut pilvistä koko päivän ja sehän on aivan ihanaa. Huomisesta alkaen on hellettä luvassa ainakin viikoksi. Toivottavasti olette kaikki saaneet sadetta ja paistetta sopivasti. Epäilen kyllä, että jossain on saattanut sataa liikaakin, esimerkiksi ukkoskuurojen myötä.

Tässä on muutamia viime päivien ja viikkojen suosikkiaiheitani. Niittyhumala (Prunella vulgaris) on yksi suosikkikasvini, sitä näkyy tässä postauksessa monessa kuvassa. Se on erityisen kiva valkoapilan kanssa, jota sitäkin vielä pihapiiristä löytyy...




... vaikka meillä on näitä apiloihin erikoistuneita tuholaisia. :) Erikokoisia pitkäkorvia tuntuu tänä kesänä pyörivän joka puolella.




Sateen jälkeen on erityisen ihanaa pyöriä pihalla kameran kanssa. Erilaisten lehtien, kukkien ja marjojen kehittyminen ja kasvaminen ihastuttaa aina vain...








Ruusuruoho (Knautia arvensis) on tosiaan hyönteismagneetti. :) Siitä kerrotaan Sirpan kiinnostavassa postauksessa.






Pienen portaikon ympärillä kasvaa "välimerellisiä" kasveja, joista hienoimmat ovat ehkä laventelit ja tyrnit (Hippophae rhamnoides). Tyrnin kapeat, hopeanharmaat lehdet tuovat ihanasti mieleen oliivipuun. :)






Ensimmäiset kantarellit on poimittu...










Tästä juustokakusta oli kuva jo edellisessä postauksessa. Tässä vielä toisesta kulmasta kuva sen koristeluista, joihin olin oikein tyytyväinen. 




Näihin kuviin, näihin tunnelmiin... :)

Olipas muuten vaikeaa lisätä kuvia tähän postaukseen. Blogger näyttää taas muuttaneen jotain eikä suinkaan parempaan suuntaan. Toivottavasti kaikki kuvat tulivat mukaan.

Ihanaa viikonloppua kaikille! xx




29 kommenttia:

  1. I have just woken on a chilly morning to a feast of colour and nature's beauty captured so exquisitely by you, Sara. Your meadow flowers are glorious and beg you to walk through, unlike ours. Rose grass, butterfly and bee - wow! And I didn't realise that olives would grow so far north.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you for your comment, Helen!
      In Finland, olives survive only as potted plants, wintering indoors. I have now tried to change the text (and added botanical names) to make it easier to translate. The sea-buckthorns (Hippophae rhamnoides) make us very happy because with their lanceolate silvery-green leaves they really resemble olive trees. :)

      Poista
  2. Ihastuttava kuvasarja taas. ♥ Kaunis kesäinen luonto ja taitava kuvaaja. Taitaa olla hyvä kamerakin; kun minä kerran kuvailin hämähäkinseittejä kävi ilmi että niitä ei tallentunut kuviin lainkaan. 😀😎

    Meilläkin on pihassa niittyhumalaa siellä täällä, upeaa nähdä sitä noin laajalla alueella. Valkoapilaakin meillä on, mutta vain siellä täällä. Ennen oli enemmän. Onkohan kuivuus hävittänyt sitä?

    Hauska kuva pupusta kun näkyy van yläosa. Meillä on tänä kesänä näkynyt jäniksen poikasia. Usein olen aamulla ikkunasta ulos katsoessani nähnyt, ja myös täyskasvuisia, joko meidän pihassa tai kadulla.

    Kantarellit ja juustokakku - mainiota 💛

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi, Rita! 🤗
      Nimenomaan, (järjestelmä)kamera on hyvä.
      Sääolot näyttäisivät vaikuttavan meillä ainakin niittyhumalan kasvuun, ja sitten se missä vaiheessa ruohikkoja on leikattu. Nyt ei ole leikattu pitkään aikaan kuin polkuja. Kukissa pörrää niin paljon kimalaisia. Kasvaneen ruohikon suojissa asustaa sitten niin paljon pieniä sammakoita, että kohta ei uskalla missään kävelläkään. :)
      Jäniksiä/rusakoita on nyt niin paljon, että ennen talvea täytyy yrittää vielä lisätä verkkoja kasvien ympärille.

      Poista
  3. Ihanat kuvat. Niittyhumalaa on kiva katsella. Ah mikä juustokakku.

    VastaaPoista
  4. Upeita kuvia ! Mukavaa sunnuntaita sinulle !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommenteistanne, Mai ja Suvi! <3 Nyt onkin jälleen sunnuntai. :)

      Poista
  5. Gorgeous photos !!!!
    The flowers are beautiful and love the picture with a bunny in the field....
    Have a shinny week !
    Anna

    VastaaPoista
  6. Beautiful photos of nature in your yard, Sarah. I liked the photo of the birch on the left and the bright tree on the right. All the best in the summer!

    VastaaPoista
  7. Much has been written in recent years about the therapeutic aspects of contact with nature and the fact that so many people lack this simple pleasure. For those of us who have spent their whole lives immersed in it, it was intuitive, no one had to tell us, we didn’t need instructions on communication with a tree. Your pictures reveal these truths to all who care to look and they invoke nature’s healing power in themselves. Always a delight, Sara. Best wishes - David

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you for your kind comments, Anna, Nadezda and David! Wishing you happy summer moments in your gardens and nature! "Nature is not a place to visit, it is home."

      Poista
  8. Upeita kuvia, varsinkin pisarakuvat! Kiva kuulla, että sinäkin arvostat pilvisiä päiviä - kaikille ei sellainen läkähdyttävä helle ole mieleen, vaikka auringonpaisteesta pitäisikin.
    Niittyhumalaa ei meillä kasva, se näyttää kivalta. Viime vuosina pihamme tyhjiä plänttejä on vallannut valkoinen hunajakukka, joka tuntuu myös kiinnostavan pörriäisiä.
    Mukavaa alkavaa viikkoa - nautitaan kesästä oli sitten pilvistä tai hellettä!

    VastaaPoista
  9. Vastaukset
    1. Kiitos kommenteistanne, Hitunen ja Anne! Googletin hunajakukan: se näyttää ja kuulostaa kasvilta, jota pitäisi jokaisessa pihassa kasvaa.
      Tämä kesä on ollut niin aurinkoinen ja vähäsateinen täällä päin, että harmaus tuntuu ihanalta ja sateen ropina viehättää enemmän kuin koskaan. :)

      Poista
  10. Hei Sara,
    Sateen jälkeen kaikki muuttuu vielä kauniimmaksi!
    Nämä matalat kukat ovat kauniita, pienissä ryhmissä
    ne antavat maaperään voimakkaan värin.
    Kuvat ovat kauniita!
    Hyvä sunnuntai.

    Hello Sara,
    After the rain everything becomes even more beautiful!
    These low flowers are beautiful, small grouped together
    they give a strong color to the soil.
    The images are beautiful!
    Good sunday.

    VastaaPoista
  11. Hello Sara,
    Beautiful, beautiful glimpses of your summer world. I hope you are enjoying sunshine and warm temperatures. It's cooled off a little here, and I hope the warmth returns soon. Those bunny ears peeking up over the wildflowers are cute, but bunnies can be real pests, too. Something nipped the top off half a row of carrots and I think it might be one of the wild rabbits that lurk around here.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you for your comments, Janicce and Lorrie!
      This summer, we have had lots of sun and very little rain. We have also had particularly many hares around the home eating grass and clover... and some bellflowers.
      Happy Sunday! <3

      Poista
  12. Oi miten ihania kuvia taas: apila-ja humalapellot ja eläimet. Helteisiä päiviä vietetty ja sadetin laulanut kahtena iltana. Vaikka on satanut, ei se riitä, kun hiekkaiset maat ja liian huonot/kevyet pohjat kasveille. Kastella joutuu. Muuten ihanan rehevää ja karsiakin on jo saanut paikoin kasvustoja. Olemme päässeet hieman nauttimaan omasta sadosta, salaatin, tillin ja basilikan muodossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi, Maatuska! Toivottavasti olette saaneet sadetta!
      Myös meidän pihassamme on hiekkaista maata ja kastelun tarvetta varsinkin uusilla kasveilla. Tulikukan taimet ovat muuten selviytyneet yllättävän hyvin melko paahteisella paikalla. <3
      Sään puoleen on ollut todella kesäinen kesä. :)

      Poista
  13. Stunning photos! Greetings from far far away!

    VastaaPoista
  14. Tasaisen kaunis kukkaketo / -niitty. Kaunista katsottavaa ja pörriäisetkin tykkää :)
    Minulle tulee aina kanttarellikateus toisten kanttarellikuvista, ei voi mitään ;D

    VastaaPoista
  15. Aivan huippuihania kuvia. Meillä Itsä-Suomessa tämä koko viikko on ollut KUUMA. Minä olen ollut ulkona kuin lahna aurinkotuolissa ja kitannut vettä tosi paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommenteistanne, Sartsa ja Enkuli! Nyt ei ole viikkoon näkynyt kantarelleista vilaustakaan, kun sadetta tulee aina vähemmän kuin säätiedotus lupaa. :)
      Aivan ihanaa, että tänä aamuna satoi hieman.

      Poista
  16. Hienot tunnelmat.
    Huomasin saman, että kuvien lisääminen bloggerissa on muuttunut aiempaa hankalammaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Maarit!
      Aikoinaan pystyi kuvat helposti lataamaan haluamassaan järjestyksessä. Jo toiseksi viimeisin uudistus huononsi sitä toimintoa ja tämä uusin vielä entisestään. Pöh!

      Poista
  17. Upeita kuvia sinulla taas! Ihanasti tuo pitkäkorva näkyy kukkien seasta 🥰

    VastaaPoista
  18. Kuvasi ihastuttavat. Maahumala- ja valkoapilakedot näyttävät hienolta. Pupun mielestä makeilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin kiitos kommenteistanne, Siunattuja lukuhetkiä ja Aimarii!
      Pupumme ovat kuvauksellisia suursyömäreitä.
      Mukavaa sunnuntaita!

      Poista

Thank you for your comment! It is very much appreciated.
It may take awhile but I will always visit you back.

Kiitos kommentistasi!

Grazie del tuo commento!