Welcome to Villa Emilia (My Woodland Garden), a photography blog with a slant towards gardening and nature. An amateur gardener and photographer, I hope to share beautiful moments with you through pictures. Let me know if you like them! 💚

Thank you for your visit.

28.7.2024

Hyvää huomenta!

 
Ihanaa että vihdoin on satanut hieman! Rauhaisa aamuhetki - Kimalainen laventelin kukassa. - Mehikasvi, jonka nimeä en muista... isomaksaruoho (Hylotelephium telephium), kiitos, Anna! - Loppukesän perhonen, jo elämää nähnyt - Ei ehkä trendikäs, mutta ihastuttava: terijoensalava (Salix fragilis 'Bullata') - Siperianampiaisyrtin (Nepeta sibirica) kukinta lähenee loppuaan - Rakastan croissanteja - Tyrni 'Terhi' - Prunella ja pörriäinen - Jostain pihaan ilmestynyt kasvi, jota luulen säderusokiksi (Bidens radiata) - Iloa päivääsi!
















35 kommenttia:

  1. Huomenta Sara, kiitos ja iloista kesäpäivää sinullekin! Mehikasvi on varmaankin isomaksaruoho. Niitä on punaisia ja valkoisia, meillä on valkoisia siellä sun täällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suurkiitos, Anna! Muistelinkin että nimessä on sana "iso". :)

      Poista
  2. Huomenta - rauhalliset aamuhetket kahvikupposen äärellä on niitä ihmisen parhaita iloja mitä itse tiedän <3

    VastaaPoista
  3. Lovely pictures of a quiet morning....Love it !
    Have a shinny day !
    Anna

    VastaaPoista
  4. Kiitos silmänilosta!

    VastaaPoista
  5. Your skill with a camera is once again on display, Sara, the tool of your creative mind and sensitive eyes. It’s timely to feature a plant called Bidens radiata. Joe Biden has recently radiated a little light to the world by stepping aside for Kamala Harris. There is now a real chance that Trump will be consigned to the ashbin of history forever. With my best wishes - David

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you, David.
      I can't think of Bidens without thinking of Joe Biden... and his many important achievements, among others supporting Finland's and Sweden's applications to join NATO.
      I hope to live in a world where Kamala Harris is the next president of the USA.

      Poista
  6. Kahvihetki aina niin tervetullut ja nautinnollinen ☕️
    Meille lupailtiin sadetta eilen mutta tuli vain pientä pisarointia.
    Silti kesä on i h a n a 💚

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kesä on ollut, ainakin täällä päin, lämmin ja vähäsateinen. Sunnuntaina - eli silloin kun teillä satoi vain hieman - meillä satoi kerrankin kunnolla, enemmän kuin luvattiin. :)
      Ihania loppukesän hetkiä sinulle!

      Poista
  7. Kauniit ja tunnelmalliset kuvat!
    Mistähän tuo säderusokki on tullut? Minun lavakaulukseeni ilmaantui useita sellaisia alkukesästä, luulin ensin lipstikaksi, jota olin kylvänyt siihen. Mutta tunnistin kasvisovelluksen kautta juuri tuoksi rusokiksi. Taitaa olla ihan rikkakasvi, vai?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Hitunen!
      Tämä Luontoportin artikkeli säderusokista oli yksi mielenkiintoisimmista löytämistäni: https://luontoportti.com/t/362/saderusokki
      Se näyttäisi olevan rantakasvi, enkä tiedä mikä on kuljettanut siemenet aika kauas rannasta. En tiedä onko säderusokista erityisesti hyötyä missään, mutta lisäähän se monimuotoisuutta eikä ainakaan ole liian kova leviämään. Myös ihan kaunis. :)
      Mukavaa päivää!

      Poista
  8. Ihanan rauhaisalta kuulostaa aamukahvihetkesi!

    VastaaPoista
  9. Poimit kamerallasi kauniita arje herkkupaloja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin kiitos, Paula! Sitä tosiaan yritän tehdä. :)

      Poista
    2. Hei Sara, kysyit blogissani Lego-rasioista... Jep, ovat säilytysrasioita, imevät sisäänsä ihmeen paljon tavaraa. Eivät kuitenkaan ihan parhaita jokapäiväisessä käytössä, "kansi" on aika tiivis jatkuvasti availtavaksi. Ostin Finnish Design Shopista (joku tarjous silloin) ja siellä 9n aika laaja värivalikoima edelleen ja muitakin sarjan tuotteita.

      Poista
    3. Kiitos, Paula! Oi, tosiaankin löytyi laaja valikoima vaikka mitä kivoja värejä ja hauskoja eri osia! (Kuvia katsellessa voin kyllä uskoa, että kannelliset rasiat eivät ole käteviä päivittäisessä käytössä.) Me olemme Lego-faneja, joten saattaa olla, että hankin jotain meillekin.

      Poista
  10. Beautiful photos. Such inspiration! Hugs.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you, dear Maristella! Hugs back to you. :)

      Poista
  11. Huomenta päivää tälle päivälle🤗. Vettä sataa, sitähän on tullut melkein päivittäin, mutta eipä tarvitse kastella .
    Ihania tunnelma-- ja tilannekuvia Sara🌸🌿

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, Maatuska! 🤗💚
      Täällä ollaan todella tyytyväisiä sateista. Säissä on ollut paljon vaihtelua tänä kesänä: uutisissakin puhuttiin sateisesta kesästä, mutta meillä on satanut tavallista vähemmän. Sunnuntaina tuli ensimmäistä kertaa koko kesänä enemmän vettä kuin säätiedotuksessa luvattiin.
      Hyvää yötä! 😊🌘

      Poista
  12. Lovely images from your day, Sara. A summer rain can be so refreshing after a dry hot spell.

    VastaaPoista
  13. Kaunista! Tuossa ensimmäisessä kahvikuppikuvassa on ihanan kesäinen tunnelma ❤️

    VastaaPoista
  14. Huomenta vaan, mutta nyt jo elokuun eka päivän iltapäivää. Sataa. On satanut jo päivän. Leppoisa kahvihetki ja croissant. Minäkin tykkään. Tykkään kauniista kukkakuvistasi ja perhosista myös.

    VastaaPoista
  15. Beautiful images, all exquisitely captured. Your previous post helped me to help Bill, of 'https://outtahismind.blogspot.com/' to identify a flower he had photographed. Your photo was the magnificent field of Prunella vulgaris.

    VastaaPoista
  16. Bellas flores. Te mando un beso.

    VastaaPoista
  17. Lämmin kiitos kommenteistanne! Kun kirjoitan tätä, on juuri alkanut sataa ja edelleen se tuntuu ihanalta. 😊 Thank you very much for comments! We need both rain and sunshine and also today the rain falling is a blessing. Helen, I'm happy my post was useful. 😊

    VastaaPoista

Thank you for your comment! It is very much appreciated.
It may take awhile but I will always visit you back.

Kiitos kommentistasi!

Grazie del tuo commento!