Welcome to Villa Emilia (My Woodland Garden), a photography blog with a slant towards gardening and nature. An amateur gardener and photographer, I hope to share beautiful moments with you through pictures. Let me know if you like them! 💚

Thank you for your visit.

1.6.2024

K niin kuin kesäkuu

 
KIELOT


Ihanaa juuri alkanutta kesäkuuta kaikille! Tällä kertaa julkaisen kuvani Kristiinan kuukausittaiseen kuvahaasteeseen jo aivan kuun alussa. :) Kesä on alkanut niin vauhdikkaasti, että tässähän menee aivan sekaisin lämmöstä, vihreydestä ja jo kukistakin. Tuomien ja kielojen kukat tuoksuvat huumaavasti ja esimerkiksi pionit kasvavat aivan silmissä. 

Tappioita on talven jäljiltä löytynyt, mutta monta rakasta kasvia on taas herännyt ilahduttamaan puutarhuria. Näistä lisää myöhemmissä postauksissa.


KOIVU


Yllä taalainkoivun lehtiä, näin luulen, ja alla suloista pikkukasvia, joka levittäytyy pikkuhiljaa aina vain laajemmalle alueelle. Sopii minulle. :)

Onko tämä teillä päin ketunleipä vai käenkaali? 


KETUNLEIPÄ eli KÄENKAALI



Ja jälleen tulee bonuskuva. :) Ihania kesäisiä lepohetkiä kaikille! 


KAHVIHETKI



19 kommenttia:

  1. Ihanat vihreät kesäkuvat! Tuon vihreyden keskellä kelpaa viettää kahvihetkikin ja nauttia. Ihanaa kesäkuuta sinulle!

    VastaaPoista
  2. Ihanaa kesäkuuta sinullekin! Tuollaista taalainkoivua en ole nähnytkään. Meillä on aina puhuttu ketunleivästä. En tiennytkään tuota toista nimeä. Vai voi se olla joko ketun tai käen 😊 Ihanan ja houkuttelevan näköinen tuo kahvihetkesi! ❤️

    VastaaPoista
  3. I hope there was time for the coffee, pastry and time of relaxation to place, with a delightful garden view. Happy June, Sara

    VastaaPoista
  4. Lovely pictures...love green....
    Have a shinny weekend !
    Anna

    VastaaPoista
  5. Gardens everywhere are coming alive, Sara, but some plants seem uncertain how to cope with unduly warm temperatures so early in the season.

    VastaaPoista
  6. Ihanaa ja aurinkoista kesäkuuta. 😊

    VastaaPoista
  7. Taalainkoivu ei näytä lainkaan koivulta, mutta on hieno. Tosiaan kaikki on kasvanut vauhdilla, tänään huomasin jo juhannusruusujen olevan kukassa. On varmaan pari viikkoa etuajassa.
    Ihanaa, rentoa alkukesää sinulle!

    VastaaPoista
  8. Kauniit vihreät K-kuvat! Ketunleipää ja kieloja löytyy meiltäkin.

    VastaaPoista
  9. Kielomeri!
    Meillä on ketunleipiä :) Olen kuullut ties miten monta kertaa tarinan mieheni lapsuudesta, jossa hän kaverinsa kanssa jutteli ketunleivistä. Toinen kysyi toiselta, onko teillä ketunleipiä ja toinen vastasi, että meidän äiti osaa tehdä paljon parempia leipiä ;)

    VastaaPoista
  10. Aivan ihanat K-kuvat. Taalainkoivun lehdet ovat kauniit. En ole ennen nähnytkään tuollaista.
    Ketunleipiä olen ihaillut jo. Ovat kauniita, koska kasvavat isoina ryppäinä samoin kuin kielot. Kasvina kielo on ihana ja tuoksuu ihanalle. Tädilläni oli tapana ostaa kielon tai ruusun tuoksuista hajuvettä ja voin kyllä sanoa, ettei synteettisenä tuoksuna ole yhtään ihastuttava. Johtuneeko siitä muistikuvani, että tätini oli äksy luonteeltaan ja tulee nekatiivisia ajatuksia hänestä. Hihhiiii

    VastaaPoista
  11. Ihanat K-kuvat. Kielo ja koivu oli minullakin kuvattuna haastetta varten, nyt on keksittävä uudet aiheet. Ei haittaa mitään.

    VastaaPoista
  12. Such lovely images of summer bursting onto the scene with all her colour. The Dalar birch leaves look almost maple-like with their various points. All the greens are so beautiful.
    In another, later post, you showed a photo of a Canadian azalea. It's very pretty.

    VastaaPoista
  13. Minulle se on aina ollut ketunleipä!

    VastaaPoista
  14. Hyvää ja valokuvauksellista kesää Sinulle <3

    VastaaPoista
  15. Aivan mainioita kuvia taas! Pidän erityisesti kieloista ja ketunleivistä. Juu, ketunleipä se on :)

    VastaaPoista
  16. Rakkaalla lapsella on monta nimeä: ketunleipä, käenkaali, revonrieska, jäniksenkaali, metsäoksaali ja hapanapila nyt ainakin. :)

    VastaaPoista
  17. 🍀 Thank you for your comments, Helen, Anna, David and Lorrie! 🍀 Kiitos kommenteistanne! Ketunleipä taitaa olla monelle tutumpi nimi. Muistatteko kouluaikaisen arvoituksen "Kenen leipä on toisen kaali?" 😊🍀

    VastaaPoista
  18. Kiitos kahvihetkestä. Taalainkoivun lehdet ovat hieman erilaiset verrattuna meikäläisen koivun lehtiin. Kauniit kylläkin. Niin on kielokasvustokin. Ketunleivät kukkivat noin nätistä.

    VastaaPoista

Thank you for your comment! It is very much appreciated.
It may take awhile but I will always visit you back.

Kiitos kommentistasi!

Grazie del tuo commento!