Oi ihanuutta, blogiystävältä saamani akileijojen siemenet ovat vihdoinkin tuottaneet kukkia, kun viime kesänä siirsin pienet taimet parempaan paikkaan kasvamaan. Minulla on tapana yrittää saada monia kasveja kasvamaan "metsäpuutarhassa" ja sitten todeta, että ne viihtyvät paremmin "tavallisessa puutarhassa". :D
Nyt minulla on kauniimpia akileijoja kuin koskaan.
Uudet komeat akileijat varmaankin innostivat vanhemmat, pihaan itsestään tulleet lehtoakileijatkin kukkimaan hienosti. :) Minulle kävi nimittäin niin, että yhden taimena ostetun akileijan hankkimisen jälkeen omat, mukavasti levinneet akileijat alkoivat sairastella ja taantua. (Sattumaa tai ei.) Jostain syystä tänä kesänä ne näyttävät aika terveiltä, ainakin toistaiseksi.
Uusia akileijoja on hieman hankala kuvata. Ne kasvavat verkkojen takana, kuten melkein kaikki koristekasvimme, koska...
... tällaiset otukset nauttivat rauhaisasta olostaan pihassamme.
Toistaiseksi tämä kesä on ollut kuin kesät vanhaan hyvään aikaan: hellettä jonkin aikaa ja sitten viileämpää ja raikkaita sadekuuroja melkein joka päivä... Puuntaimia on istutettu ja pihassa joitakin kasveja siirretty, ja siksikin sade tuntuu erityisen suurelta siunaukselta.
Jos jokin kasvi viihtyy pihassamme, se on raparperi. Siitä on nautittu kiisselinä ja piirakkana. Pari päivää sitten tein RAPARPERIPAISTOKSEN mukaillen netistä löytynyttä reseptiä. Etsin tietenkin mahdollisimman helppoa reseptiä ja yksinkertaistin vielä sitäkin. Määränikin olivat noin-määriä. :)
500 g raparperia
1 dl sokeria
3 dl kaurahiutaleita
100 g pehmeää voita tai margariinia
1/2 dl sokeria
1 tl kardemummaa tai kanelia
1 tl vaniljasokeria
Paloiteltu raparperi (lisäsin myös yhden omenan paloina) tai muut hedelmät tai marjat sekoitetaan sokeriin ja levitetään voideltuun uunivuokaan.
Muruseoksen tein löytämääni vinkkiä seuraten kattilassa, jossa ensin hieman sulatin Oivariinia. Sekoitin kuiva-aineseoksen rasvaan lusikalla ja aivan hyvin onnistui. Muruseoskerroksesta kannattaa kuulemma tehdä melko ohut, jotta siitä tulee rapea eikä puuromainen. :)
Paistoaika 200-asteisessa uunissa oli noin 25 - 30 minuuttia.
Päälle jäätelöä tai vaniljakastiketta... tai kuten tässä, vaniljajugurttia. :)
Jemmasin yhtä palaa illaksi, että voisin ottaa piirakasta ja teekupposesta tunnelmallisen kuvan ulkona terassilla...
... ja sytytin jo lyhtyyn kynttilät... Hyttysiä oli kuitenkin liian paljon ja kun pienen valokuvauskierroksen jälkeen housun lahkeella käveli puutiainen, pakenin sisälle. :)
Tämä keltainen kukka (sen lehtiä ei näy kuvassa) on kai aivan tuttu niittynätkelmä. Hetken aikaa luulin sitä joksikin itselleni uudeksi kasviksi, koska kukkatertussa oli auennut vasta muutama kukka. :)
Kuinka ihanalle tuoksuukaan suomalainen kesäyö! Joskus kannattaa olla hereillä puoli kolmelta. :)
Nämä ihananväriset orvokit kertovat kaksi asiaa, ensinnäkin sen, että en osaa asetella kukkia maljakkoon kuvauksellisesti sekä sen, että seuraavassa postauksessa vastataan Repolaisen haasteeseen ja ilotellaan kaikilla sateenkaaren väreillä. Näkemisiin!
Oi miten suloisia kuvia; erityisesti hurmaavista akileijoista, mutta myös pupusta ja muista kasveista. Ojakellukkakuva on myös lumoavan kaunis!
VastaaPoistaPalasin takaisin, koska unohdin mainita öiden ihanuudesta. Olet taitavasti saanut kuviin tallennettua kesäyön tunnelman, sen kun on sekä pienesti hämärää että pienesti valoisaa. Tuoksujen lisäksi myös äänet ovat upeita, siis pääasiassa lintujen laulu. Ulkovessasta on se hyöty, että pääsee nauttimaan öiden tunnelmasta, muinakin vuodenaikoina eikä vain nyt valoisampaan aikaan. Kokonaisuudessaan ihana postaus tämä.
VastaaPoistaIhanan suloiset akileijat. Meilläkään ne eivät mökillä saisi kasvaa rauhassa kun noita samanlaisia otuksia sielläkin hyppelee. Herkulliselta näyttää raparperipiirakka. Minä siirsin raparperin uuteen paikkaan ja siitä ei taida tänä kesänä saada satoa, niin hentoisia ovat varret vielä.
VastaaPoistaIhanaa kesäkuun jatkoa sinulle!
Suloinen pupu 🤎
VastaaPoistaMeillä on joka kesä akileijaa mutta se on yllätys mihin paikkaan sitä putkahtaa.
Onpa teillä kauniita ja paljon.💜
Raparperia minäkin ylistän ja tuommoinen muropaistos on mieleeni. ☘️
Hyvä vinkki että muroseos ei saa olla paksun puuromainen.
Taidan lähteä hakemaan raparperiä ja tehdä heti muropaistoksen 😀 Taas tuli innoitusta täältä. Hiljattain koin sandaalikatastrofin mutta muistin nähneeni sinun kenkäsi jotka olit kekseliäästi leikannut puutarhaan sopiviksi... sovelsin samaa eli otin sakset käteen ✂️ 😀
Viimeinen kuva on KAUNIS 🌈
Minulle ihana Akilleija on pikku Orgidea, niin kauniita molemmat. Kaikki kuvasi kuvastavat KESÄÄ niin kauniisti.
VastaaPoistaKukkaisaa mittumaari viikkoa!!
Söpö pikkuinen pupu!
VastaaPoistaGorgeous pictures !!!!!
VastaaPoistaSpring...almost Summer...time goes so fast...
Weather here has his up and down too...
Have a shinny day !
Hug
Anna
Sara, your cooking looks delicious. I've never made rhubarb with oatmeal. I like the photos of the lake in the fog and rain.
VastaaPoistaAll of your pictures reveal that delicate, artistic touch you have, Sara, but the first one especially makes me sigh with happiness. We too have rabbits in our yard, but they can do serious damage to some of the flowers. As for rhubarb, it is used frequently in our house at this time of year. We even make a sauce to be served with chicken. Delicious!
VastaaPoistaKaikenlaista kukkaloistoa ja sateenkaaren väritkin jo löytyneet! Öinen kesä tuoksahti heti nenääni. Tuli mieleen myös syksyinen tuoksu jostain syystä.
VastaaPoistaRaparperipiirakkakin näyttää hyvältä! Meillä taitaa olla samanlainen lyhty ;)
Mukavaa juhannusta!
Nautittavan ihania kuvia jälleen ja todella upea kuva pupusta.
VastaaPoistaHyvää ja nautinnollista kesäkuun jatkoa ja lähestyvää keskikesän juhlaa.
Onpa ihanaa kun akileijat kukkivat nyt :) Kauniita kuvia olet taas ottanut, ihania tunnelmia ja näkymiä. Hyvää juhannusviikkoa!
VastaaPoistaOn sinulla ihania kukkia! Ja Suomen kesäyö on kauneinta maailmassa ❤️ Pitäisi kyllä useammin valvoa nauttimassa siitä. Raparperi on herkkua. Harmi kyllä meidän ainoan raparperin oli kai myyrä joskus tuhonnut. Pitäisi hankkia niitä lisää. Nyt kesällä ostin kerran kaupasta raparperia ja tein ihanan piirakan.
VastaaPoistaKylläpä oli ihanan värikästä kukkaisterapiaa kaikissa sateenkaaren väreissä!! Kiitos!!
VastaaPoistaKiitos myös tästä ja seuraavastakin raparperi ohjeesta... koti"mies" äitini oli ollut niin ahkera, että meillä on pakkanen pullollaan raparperiä - kaiken laittoi talteen, kun ei keksinyt tehdä mitään tuoreuden hetkessä. Varsinkin kastike alkoi kiinnostamaan, kanan kanssa.... hm. ehkä ei silloin tätä sokeriversiota, joten täytyypä kehitellä ja etsiskellä suolainen versio - löysitkö sinä jo sitä?
Keskikesän ihania öisiä tuoksuja sinulle - me lähdemme nuuhkimaan niitä pakuillen&pyöräillen!!
Beautiful photos and adorable post. Thank you for the recipes. Have a lovely weekend.
VastaaPoistaJäynäjänis! -DD Sydäntäsärkevän suloisia kuvia taas.. ja Oikein Hyvää Juhannuksen aikaa sinulle!
VastaaPoistaHurmaava postaus. Ihanaa kesäkuuta!
VastaaPoistaAaah, the bliss of the long awaited summer, tempered by the visit of mosquitoes and ticks. Wondrous images, Sara. Enjoy!
VastaaPoista🌞 Kiitos kommenteistanne! 🌞 Thank you for your comments! 🌞
VastaaPoista