Welcome to Villa Emilia (My Woodland Garden), a photography blog with a slant towards gardening and nature. An amateur gardener and photographer, I hope to share beautiful moments with you through pictures. Let me know if you like them! ❤

Thank you for your visit.

15.9.2023

Sata yötä! - Early autumn mood board

 


On syyskuun 15. päivä ja sehän tarkoittaa sitä, että jouluaattoon on sata yötä. :)

On ihanaa, että monissa joulublogeissa on alkanut postauksia ilmestyä jo säännöllisemmin. Toivoisin muuten löytäväni (lisää) joulublogeja, jotka ovat aktiivisia ympäri vuoden. Haaveena olisi pitää sellaista blogia myös itse. Ehkä sitten joskus... Joka tapauksessa tänä vuonna suunnitelma blogin joulukalenterista on jo pitkällä. Jos ei mitään yllättävää tapahdu, joulukuussa ilmestyy postaus joka päivä aivan jouluun asti, ensimmäisen kerran. Ja ensimmäisen kerran blogin header-kuvana on nyt piirros valokuvan sijaan. :)

Ihanaa joulunodotusaikaa kaikille jouluihmisille!
Sitten alkusyksyn tunnelmiin. Lempinäkymiäni tältä vuodelta ja aiemmiltakin:
Kukapa olisi uskonut, että kesän ihanin päivä olisi syyskuun puolivälissä? :) Tiistaina täällä puhalsi leppoisa etelätuuli ja lämmintä oli yli 22 astetta. Aurinko paistoi lämpimästi, mutta ei kuumasti, eikä hyönteisistäkään ollut enää vaivaa.

(Ainakaan pihapiirissä - metsässä jokin huppu on tarpeen hirvikärpästen takia. Ja siitä tuli mieleen, että en tiedä onko puutiaisia enemmän kuin ennen, mutta vaivaa niistä on ollut melko lailla ja tavallista enemmän havaintoja perheessämme tuli nymfivaiheen punkeista, jotka ovat todella pirullisen pieniä.) 
Kuten ennustettiin, keskiviikkona sää muuttui sateisemmaksi, mutta ei vielä kovin paljon kylmemmäksi. Oi sitä syksyn tunnelmaa! Viime yö oli selkeä ja viileä, mutta täällä ei ole vielä ollut hallaa.Rakastan näitä sammalreunuksia laattakivissä. Niitä täytyy muuten puolustaa pikkulinnuilta, jotka nokkivat sammalta irti!! Ehkä sen alla vilistelee jotain hyönteisiä.

Edellisessä postauksessani oli punahattuja, joista perhoset tosiaan näyttävät pitävän. Jos perhoset eivät ole punahattujen kukilla, sitten ne ovat liihottelemassa näiden minttujen seassa, seuranaan iso määrä "kukkakärpäsiä" ja muuta pörrääjiä. Kimalaisia täällä näkyy nyt vähemmän. Joko niille on koittanut syksy?
Edellisessä postauksessani mainitsin myös joidenkin bloggaajien kokemista vaikeuksista kommenttien jättämisessä. Blogiystävä Joululaisen kommenttien avulla päättelen, että selaimen asetuksissa valittava vaihtoehto "estä kolmannen osapuolen evästeet" saattaa vaikuttaa asiaan. Muistelen, että olen joskus itsekin kokeillut tätä asetusta, mutta se aiheutti joitain ongelmia (eri verkkosivujen käytössä tai kommentoinnissa, en muista tarkemmin) ja päädyin palaamaan entisiin asetuksiin. 

Chromessa vaihtoehdot löytyvät siis asetuksista -> Yksityisyys ja turvallisuus -> Kolmannen osapuolen evästeet.
Auringonlaskun kohta on jo hivuttautunut (kesän) luoteesta (syksyn) länteen.

Tässä kuvassa on ränsistynyttä, mutta iloista syystunnelmaa:

🧡💛💚💙💜
29 kommenttia:

 1. Kuvistasi näkyvät ihanat syksyn merkit. Turkuun ei vielä ole sateita tullut. Sen vuoksi kaikki on hyvin kuivaa ja lehdet kuivuvat puihin ja tippuvat alas. Ruskaa ei taida paljon näkyä tänä vuonna. Nautitaan syksystä ennen sateita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Mai! Saapa nähdä miten ruskan käy, siellä ja täällä. Nytkin sataa vettä eikä pakkasöitä ole ollut. Koivuissa, haavoissa ja pihlajissa silti näkyy joitakin keltaisia ja punaisia lehtiä.
   Leppoisaa lauantaita!

   Poista
 2. Gorgeous pictures ! Fall is a beautiful season...Especially far north ;)
  We don't have similar forest here in Portugal...I miss them (Switzerland). But we have beautiful sunset like yours :)
  Have a lovely weekend !
  Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you, Anna!
   Oh, I'm sure the sunsets there (at the beach) are just gorgeous! :)
   Have a relaxing weekend! xx
   Slava Ukraini!

   Poista
 3. Kaunista auringonpaistetta on ollut monta päivää. Viime yönä käväistiin kuitenkin jo pakkasen puolella. Kyllä se talvi - ja joulu - sieltä tekee tuloaan! 😄

  Harmillisesti moni joulublogi on vuosien varrella lopettanut, mutta onneksi joulusta bloggaavia vielä löytyy. Itse en ole Instassa ym. vaan tykkään lukea pitempiä tekstejä.

  Kaunista viikonloppua ja mukavia joulun odotuksen viikkoja! Enää 💯 yötä toden totta! 🌷

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Joululainen! 🎄
   Täällä on ollut melko epävakaista, mutta joitakin aivan ihania syyspäiviä. Hallaa ei vielä ole ollut.
   Minua surettaa todella, että Suomessa on ollut todella paljon ihania joulublogeja, mutta monet ovat ehtineet lopettaa ennen kuin minä edes löysin blogit! 🙁
   Onneksi sinä julkaiset oikeasti jouluisia postauksia.
   Minä kokeilin taas Instaa ja kyllähän sieltä paljon inspiraatiota löytyy, mutta jälleen kerran huomasin, että blogimaailma on paljon enemmän minun makuuni.
   Leppoisaa lauantaita! 🤗

   Poista
 4. kaunista.joulua odotellen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuri kiitos kommentistasi, Tuntematon.
   Jos olet myös blogini uusi seuraaja, lämpimästi tervetuloa!
   Hyvää joulunodotusta!

   Poista
 5. Toinen toistaan ihanampia luontokuvia 🌿
  Neljänneksi viimeinen, jossa on pilviä, lumosi minut täysin 💙

  Jouluaiheestakin riemastuin 🎄🍷🍎 Viime vuonna Facebookissa oli sivusto joka postasi joulukuvia monta kertaa joka päivä. Muistaakseni löysin sen jo kesällä. Pakko todesta että joulun mentyä huokaisin helpotuksesta kun se loppui 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Rita! Taivas, kuten järvimaisema, on kuin elävä taulu, joka muuttuu koko ajan... Paitsi ei tänään, kun sataa ja taivas on tasaisen harmaa. 😄

   Vaikka olen aikamoinen jouluhöperö, täytyy myöntää, että joulun jälkeen se täytyy hetkeksi unohtaa ja nauttia talvesta ja kevään odotuksesta. Mutta jo kesällä ja syksyyn tultaessa koko ajan enemmän alkaa joulun odotus hiipiä mieleen. 🎄

   Leppoisaa lauantaita!

   Poista
 6. Mite ihana onkaan Suomen luonto ♥️ ja miten taitavasti kuvattu, jälleen kerran.
  Arvasin heti otsikosta mistä kyse. Siihenhän katseen siirtyy, kun syys hommat saadaan tehdyksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Selätön puutarhuri! Syksy on ihastuttavaa aikaa. Tuntuu, että tavanomaisistakin näkymistä tulee värikkäitä ja upeita.
   Tunnelmallista syksyistä lauantaita! ❤

   Poista
 7. Hienoja kuvia, etenkin tuo kuva auringonlaskusta järvelle on todella upea.
  Mukavaa viikonloppua sinulle.🍁🍄🌿

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kruunuvuokko! Harmitti että en saanut tuon auringonlaskun upeaa hehkua tallennettua kuvaksi, en järkkärillä enkä puhelimen kameralla.
   Tunnelmallista syksyistä lauantaita! 🍁☔☕😊

   Poista
 8. So much wonderful autumn colour captured before the arrival of the winter whites and greys. Just delightful images of this season, Sara. Thank you so much. Continue to enjoy many more happy autumn days.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you very much, Helen!
   Here in the north we have been lucky, having distinct seasons, all beautiful in their own way. Now the climate has become less predictable. Sigh. We can only try to enjoy the beauty as long as we can.
   Wishing you tender spring days! <3

   Poista
 9. What a beautiful wood that there are near from where tour live. This Green forest are wonderful. And the photographs are high quality and splendorous showing all It.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you very much for your kind comment!
   In your posts, one can see very different, yet equally wonderful landscapes.
   ¡Feliz domingo!

   Poista
 10. Jouluun ei ole enää kovinkaan pitkä aika. Siellä on tosi paljon pihlajanmarjoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana syksyn tunnelma on saapunut ja joulua kohti mennään liiankin nopeasti. :)

   Poista
 11. Niin totta, Suvi! <3 Lapsuuden joulut ja omien lasten joulut olivat jotain aivan erityistä, mutta joulun odotuksessa on kuitenkin samaa taianomaista tunnelmaa.
  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 12. I always enjoy reading your blog and the Christmas one too. I love your Christmas traditions. Your photos are wonderful, I especially like the one with the birch trees, raindrops on the leaves and the autumn sunset. Have a successful and warm autumn, Sara.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you very much, Nadezda!
   Christmas is a wonderful festival and waiting for it makes the arrival of darker and colder days so much happier. :) It's rainy and windy now and it's lovely to be indoors. Happy Sunday evening to you. <3

   Poista
 13. Adorable photos. Love Christmas too.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you very much, Maristella. Have a happy new week! Hugs!

   Poista
 14. Hello Sara,
  Such beautiful autumn moods in your lovely photos. The season is coming here, too. We are still traveling, currently in Quebec, and I am looking forward to being home in October when autumn really shows up.
  How lovely to be able to anticipate your daily posts in December. Christmas is a well-loved season for me, as well.
  Wishing you a beautiful day.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you very much, Lorrie!
   Autumn is such a gorgeous season that there would be something special to capture every day.
   Visiting Quebec sounds lovely. We were watching the 2023 Grand Prix Cycliste de Québec on TV about two weeks ago. :) Quebec City looked fascinating.
   Safe and happy travels!

   Poista
 15. Ihania syyskuvia!
  Glögiä odottelen jo, taisi olla 28.9 kun tulee Blossa myyntiin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, Anu!
   Syyskuu on ehdottomasti jo glögikautta. :)
   Tunnelmallista viikonloppua!

   Poista


Thank you for your comment! It is very much appreciated.
It may take awhile, but I will always visit you back.

Kiitos kommentistasi!

Grazie del tuo commento!