Welcome to Villa Emilia (My Woodland Garden), a photography blog with a slant towards gardening and nature. An amateur gardener and photographer, I hope to share beautiful moments with you through pictures. Let me know if you like them! ❤

Thank you for your visit.

9.9.2023

Perhosmagneetti ja muita suosikkeja




Ihanaa syksyistä lauantaita kaikille! Toivottavasti teilläkin aamu on valjennut aurinkoisena. Viime päivinä ainakin Itä-Suomea on hellinyt unelmien syyssää. Eilen ulkona kävellessäni huomasin, että yksi osa tyynien syyspäivien lumoa on rauha. On tietysti tavallaan surullista, että pikkulinnut eivät sirkuttele enää, mutta toisaalta melkein täydellinen hiljaisuus on upea kokemus. Syksyssä yhdistyvät tosiaan irti päästämisen ja lähdön kaunis haikeus ja toisaalta innostus uudesta alusta.

Tässä postauksessa näette minua viime päivinä/viikkoina ilahduttaneita asioita. Ensinnäkin laventelit, jotka tänä kesänä, vihdoin oikeaan paikkaan siirrettyinä, kasvoivat mahtavan hyvin. Impectan siemenistä kasvatetut ihanuudet ovat talvehtineet jo monen vuoden ajan - lumen peitossa, mikä tapahtui melkein itsestään, kun kasvit olivat pieniä, mutta nyt kun ne ovat kasvaneet, täytyy asiaan kiinnittää enemmän huomiota.




Onnekas oivallus on ollut istuttaa punahattuja talon lähelle. Näen ne ikkunastani ja huomaan niistä kiinnostuneet perhoset. Minusta päiväperhosia on näkynyt tänä vuonna viime vuosia vähemmän, mutta jos niitä jostain löytää niin punahatun kukinnolta. :) Valokuvaaja pääsee seisomaan aivan vierelle, mitä en ole minkään muun kukan kanssa huomannut.




Tämä amiraali ei tosin suostunut levittämään siipiään. :)






Nämä tekeillä olevat sukat olen nimennyt terapiasukiksi. Käytän niihin melkein kaikkia löytyviä värejä, ilman etukäteissuunnittelua ja nautin kaikista hauskoista väriyhdistelmistä. Varsien neulominen sileänä on nopeaa ja kipeyttää hartioita vähemmän kuin joustinneule.




Olen kertonutkin, että meillä täytetään paljon sanaristikoita. Suosikkejamme ovat Suomi-, Eurooppa- ja Maailma-ristikot sekä Ristikko Jänis -lehdet. Viimeksi mainituissa seikkailee veikeä Pupuvaaran väki ja osa piirroksista on minusta kerrassaan nerokkaita. Pienillä yksityiskohdilla saadaan kuvattua paljon. Katsokaa esimerkiksi tätä topakan pienen rouvan hahmoa...




... tai näitä pieniä veijareita. :)




Italialaisen L'Erbolarion ostosten mukana saa aina herkullisia näytteitä.




Seuraavat kolme kuvaa ovat taas pilvipalvelun esittelemiä "tänä päivänä eri vuosina" -kuvia. Olen viimeisen vajaan kymmenen vuoden aikana ottanut kymmeniä tuhansia kuvia (!), joten on arkistoa, josta ammentaa. :D

Tämän postauksen ensimmäinen ja viimeinen kuva ovat kukkakimpusta, johon keräsin kesäkukkasiemensekoituksesta kasvaneita kaunokaisia. Kerään harvoin kukkia kimpuksi, mutta silloin kun sen teen, otan monen monta kuvaa. 





Eräs monivuotinen blogiystävä vastasi kommenttiini omassa blogissaan ja kertoi, ettei ole onnistunut jättämään kommenttia minun postauksiini. Tämähän on kerrassaan harmillista. Onko teillä muilla ollut samaa pulmaa tässä blogissa tai muualla? Useissa blogeissa on näkynyt olevan ongelmia kommentin jättämisessä kirjautuneena.

Sähköpostiosoitteeni on sara.villaemilia (at) gmail.com. 

Dear all, above you can see my (slightly obfuscated) email address that you can use to let me know if you have problems in leaving a comment. Thank you for your visits and happy September days to you all! xx




 

21 kommenttia:

  1. Ihania kuvia ja kukkia! 🌸

    Jos laittaa sivustojen seurannan eston päälle, ei voi laittaa kommentteja kirjautuneena. Itselleni kävi näin, ja etsiskelin tovin, miksi kommentointi ei enää onnistu bloginimellä vaan vain anonyyminä, vaikka oli kirjautuneena Bloggeriin. Asetuksista eston sai pois päältä.

    Mukavaa viikonloppua! ☀️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos todella hyödyllisestä kommentista, Joululainen! 🌸
      Täytyypä tutkia asiaa ja katsoa auttaako tämä ongelmaan kommenttien jättämisessä.
      Aurinkoista päivää! ☀️💛

      Poista
  2. Kauniita kimppuja ja iloisissa väreissä olevat terapiasukat. Ristikoiden täyttäminen on todella koukuttavaa ja tykkään myös tosi paljon sudokujen tekemisestä.
    Punahatut ovatkin päiväperhosten ja kimalaisten suuressa suosiossa.
    Tunnelmallista ja mukavaa syyskuun jatkoa sinulle. Nautitaan hiljalleen hämärtyvistä illoista ja kynttilöiden luomasta tunnelmasta. 🕯🕯🍁🥀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin kiitos kommentistasi, Kruunuvuokko!
      Ristikoiden täyttäminen on todella rentouttavaa, varsinkin oikeiden paperilehtien sivuilla tehtynä. Minua se on alkanut viehättää myös siksi, että se on minulla vaihtoehto netin selaamiselle ja ekologisempi sellainen.
      Sininen taivas on melkein pilvetön. Täytyykin tästä lähteä ulos.
      Tunnelmallista viikonloppua! 🧡🕯☕

      Poista
  3. Meilläkin on ollut tänä vuonna tosi vähän perhodia, olisiko alkukrsän kuumuus ja kuivuus vaikuttanut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin kiitos kommentistasi, HennaMar! Onneksi perhosia sentään näkyy jonkin verran... ja kimalaisia ja muita pörriäisiä on ollut runsaasti.

      Poista
  4. Gorgeous pictures !
    Love butterflies and flowers !
    Summer is still here with 28ºc and not enough rain !
    Nice socks ;)
    Have a lovely weekend !
    Anna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you very much, Anna! <3
      The temperature here is ideal, 20ºc now in the afternoon. :)
      I hope you will get more rain soon!
      Have a happy weekend! xx

      Poista
  5. Ihanainen kimppu, josta heti osui silmään ikisuosikkini ruiskaunokki 💙

    Ristikkojänis on minustakin sympaattinen, ja muistaakseni sinä aikanaan ohjasit minut Suomi-ristikoiden pariin. Yksi on juuri kesken. Suosimme nykyään tavuristikoita, mutta muutkin kelpaavat.

    Teillä hienosti perhosia, meillä ei ole juurikaan, vaikka on punahattuakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruiskaunokin sini on uskomattoman kaunis! 💙
      Nämä suosikkilehteni ovat aika helppoja - ja erityisesti pidän selkeistä kuvista vihjeissä. Joskus näkee ristikkoja, joiden vihjekuvia pitää yrittää katsoa suurennuslasin avulla eikä sittenkään ymmärrä mitä kuvassa on. 😁
      Ihanaa sunnuntaita! 💟

      Poista
  6. Kiitos paljon, Suvi! 💙 Liian harvoin tulee lyhtyjä pantua esille. No nythän niiden aika taas on...

    VastaaPoista
  7. Meillä mies täyttää ristikoita ja sudokuja ja minä kryptoja. Toisinaan täytän miehen aloittamaa sanaristikkoa ja seuraan, että huomaako hän. Jos menee pieleen, niin huomaa varmasti.
    Kuvasi ovat jälleen tosi kauniita. Ihanaa syysviikkoa 🧡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillähän on hauska työnjako. Meillä kaikki täyttävät ristikkoja vuorotellen, ja käsialasta ja viivan tummuudesta tunnistaa, kuka on kirjoittanut mitäkin. 😊
      Kiitos paljon kommentistasi ja tosiaan ihanaa alkanutta viikkoa! 🧡 Nyt on vielä pari päivää leppoisan lämmintä.

      Poista
  8. Sara, I also like to knit with different threads without any plan. It turns out very colorful. So I knitted a blanket to cover my feet. Your photos are great, I love the butterflies and the last bouquet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you very much, Nadezda!
      A colourful blanket sounds lovely. Did you make a post of it?
      I too have been thinking of trying to knit one but I'm not sure about how to do it, knitting/crochet, style, colours, etc. :)
      Have a happy day!

      Poista
  9. Thanks for the Grand Finale of summer colour, so colourful and full of cheer. I wonder what we call Red Caps? Stunning with the butterflies resting on them. your knitting is also very impressive

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you very much, Helen!
      I should remember to write at least the botanical name of the plants I mention, in this case Echinacea purpurea. Of course Google translates our 'punahattu' as 'a red cap'... :) I think they are called coneflowers in English.
      Big hugs!

      Poista
  10. Beautiful flowers! I love your sock knitting!
    Greetings!
    Daniela

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you very much, Daniela!
      It was lovely to hear from you again!
      Have a happy day!

      Poista

Thank you for your comment! It is very much appreciated.
It may take awhile but I will always visit you back.

Kiitos kommentistasi!

Grazie del tuo commento!