Welcome to Villa Emilia (My Woodland Garden), a photography blog with a slant towards gardening and nature. An amateur gardener and photographer, I hope to share beautiful moments with you through pictures. Let me know if you like them!

Thank you for your visit.

5.2.2023

Helmikuun kuvahaaste - Some favourite pics
Hei taas ja hyvää Kynttilänpäivää! Päivät ovat jo pidentyneet ja auringonlaskun kohta kotijärvemme vastarannalla siirtyy vauhdilla kohti pohjoista. Yllä oleva kuva on muistaakseni maaliskuulta 2016 ja joka kevät vaihdan kevättalvella tämän kuvan blogin header-kuvaksi. 

Jos minun pitäisi valita paras koskaan ottamani kuva, se olisi hyvin mahdollisesti tämä. Rakastan sen lempeitä värejä ja valoa ja sitä, että lumisateenkin läpi aurinko paistaa ja ollaan menossa kohti kevättä ja lämpöä.

Otin paljon kuvia noina vuosina 2015, -16, -17... Silloin oli enemmän vapaa-aikaa ja ehkä energiaakin. :) Nyt on mukava katsella vanhoja kuvia ja siihen Kristiinan helmikuun kuvahaaste antaa hyvän mahdollisuuden. Haasteeseen voi tietenkin ottaa uusia kuvia, mutta tähän postaukseen halusin valita vanhoja suosikkejani.

Kristiinan omat kuvat tähän ensimmäiseen haasteviikkoon näette täällä. Mukaan ehtii vielä hyvin!

Helmikuun ensimmäisen päivän aihe on keittiö. Ensin valitsin kuvan, jossa näkyy hieman omaa keittiötämme, mutta sitten osui kohdalle tämä lehdestä talteen otettu kuva, jolla on varsin paljon tunnearvoa. :) Nuorena ostin antikvariaateista paljon kirjoja ja myös joitakin lehtiä. Jotkin Vogue-lehden numerot 1980-luvulta ja niiden muoti- ja sisustuskuvat jäivät mieleen ikuisiksi ajoiksi. :) Tämä kuva on saattanut vaikuttaa siihen, että rustiikkinen maalaishenkinen keittiö on minulle se parhain ainoa oikea keittiö. (Postasin tämän kuvan ensimmäisen kerran 2016.) 

Keittiöjutussa oli myös hauskaa riimittelyä:

"For those that long for gentler days
When things were done the proper way
There is our third and last design
Which also uses friendly pine.

But this is built of weathered wood
Which passing time has made look good
And it can boast a smart alliance
With every new and neat appliance.

Combining a nostalgic look
With all things for the modern cook."

Helmikuun toisen päivän aihe on käpy:
3. helmikuuta: Porkkanamuffinin päällä keskellä on mantelirouhetta. :)
4. helmikuuta: Eteeristä öljyä sisältävä pullo ei oikeastaan ole kaatunut, vaan asettelin sen noin. :)

Tämän "Aito frankinsensi" -öljyn hinta on yli 2000 euroa litralta. :) Sen raaka-aine on tullut Boswellia neglecta -puusta (kuten pullossa lukee) jo parin vuoden ajan, vaikka Frantsilan verkkokaupan tuotetiedoissa ja kuvassa on lukenut Boswellia carteri. Frantsilan asiakaspalvelu kiitti "arvokkaasta huomiostani", mutta muuten viestintä oli aika töykeää. Tällä hetkellä Frantsilan omilla sivuilla tekstiin on korjattu oikea laji, mutta kuvassa on edelleen pullo, jossa lukee Boswellia carteri.

Aihe muuten onkin mielenkiintoinen. Nykypäivänä frankinsensia eli olibaanihartsia käytetään kosmetiikkateollisuudessa eteerisenä öljynä kosmetiikkatuotteissa ja parfyymeissa. Sitä kerätään Boswellia-puista tekemällä runkoon viiltoja, joista mahla valuu ulos ja kovettuu hartsiksi. Olibaanipuut kasvavat hitaasti ja yleensä alkavat tuottaa hartsia vasta noin 40 vuoden iässä. Arvokkaita ja jo vuosituhansia käytettyjä hartseja saadaan lajeista Boswellia carteri/sacraB. frereanaB. serrata ja B. papyrifera. Nämä Boswellia-lajit alkavat olla uhanalaisia sekä liiallisen hartsin keräämisen että ilmastonmuutoksen takia. Tästä voi lukea lisää esimerkiksi Save Frankincense -projektin (englanniksi) sivuilta.

Huomasin sattumalta, että eräs paljon mainostettu (ja minusta hieman epäilyttävä) "nivelten ja lihasten hyvinvointiin" kehitelty ravintolisä sisältää valmistajan mukaan Boswellia serrata -kasviuutetta. Mitenkähän lie ja onkohan raaka-aineen keruu kestävällä pohjalla?!

Kuten näette, minulla on käytössä useita tuoksuja. Seuraavat ostokset kuitenkin tulevat olemaan eri valmistajalta.
5. helmikuuta: Kuvassa ei kyllä ole kakku vaan luumu-juustopiirakka ennen uuniin menoa, mutta näyttäähän se nyt aika herkulliselta. :) (Lisää piirakasta tässä postauksessa.)
Briefly in English: Hello all and happy February! Today I'm pleased to participate in a photo challenge launched by Kristiina. The prompts all start with K and this week they were keittiö, käpy, keskellä, kaatunut and kakku, in English respectively kitchen, cone, in the middle, fallen and cake. :)

And as a bonus, some photos from Italy. :)


Ja lopuksi tietenkin...
25 kommenttia:

 1. Mahtavat kuvat ja hienosti olet liittänyt tietoa kuvien lomaan. Ja minkä työn oletkaan nähnyt kun kahdella kielellä kuvailit postausta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, Kristiina! Tämä on todella piristävä haaste helmikuun pakkasissa. :)
   Muistelen, että sinä postaat välillä ainakin kahdella kotimaisella.
   Aloitin tämän blogin englanninkielisenä, mutta pikkuhiljaa suomi on vallannut alaa. Googlen kääntäjä on kehittynyt näinä vuosina, ja joitakin hassuja mokia lukuun ottamatta sen käännökset suomesta englanniksi ovat ihan ymmärrettäviä. :)
   Ihanaa sunnuntaita!

   Poista
  2. Välillä tosiaan postasin sekä suomella että ruotsilla, mutta nyt olen taas jättänyt ruotsin pois sillä en osaa ruotsiksi ilmaista kaikkea niin kuin haluaisin.
   Ihanaa sunnuntaita sinullekin!

   Poista
  3. Ymmärrän. Oli kyllä mielenkiintoista lukea postauksiasi ruotsiksi - oma (koulu- ja virkamies)ruotsini on harjoituksen puutteessa rapistunut. :)

   Poista
 2. Sara, your photos from the February competition do a good job of this. I especially like your first photo and the plum cake (loved the recipe). Hugs!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you very much, Nadezda! Next Sunday there will be more photos for the challenge.
   Stay well!

   Poista
 3. Kauniita kuvia 🤍 Ja kiva vastaus haasteeseen. Mukavaa Runebergin päivän iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, Satu. 🤍 Näkemisiin blogeissa ja Instagramissa!

   Poista
 4. Gorgeous pictures. Hugs and blessings.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you very much, Maristella. Have a blessed day! 🤗

   Poista
 5. Fotografie bellissime,
  La cucina della foto è il mio sogno!
  Ciao buona settimana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Grazie mille, cara Roberta!
   Per me, le cucine in stile rustico trasmettono una sensazione più calda e accogliente. :)
   Stammi bene!

   Poista
 6. Your first photo is full of such delicate colours and evokes late winter beautifully. What fun to participate in a photo challenge. Have a great week.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you very much, Lorrie!
   I have taken thousands of photos during the last ten years but that is the one that most touches my heart... and soul.
   Stay well!

   Poista
 7. Magnificent ! Hienot lähikuvat ja muut. Keittiö henkii lämmintä tunnelma. Meidän uudesta keittiöstä tuli vaalea ja pinkki, mutta aikaisemmin on ollut hiukan tuohon rustiikkiin vivahtava ilme.

  Lempikuvasi on henkeäsalpaavan kaunis 💛 Siinä on talvea ja kevättä ja aavistus ikuisuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Siinä on talvea ja kevättä ja aavistus ikuisuutta."
   Rita, kirjoitin sanasi muistiin päiväkirjaani. 💗

   Teidän keittiöstänne tuli todella kaunis. Meilläkin nuoremmat pitävät enemmän yksinkertaisesta tyylikkyydestä, mutta itselleni vanhanaikainen "maalaiskeittiö" on kodin lämmin sydän. 😁

   Buon lavoro!

   Poista
 8. Nautinnolliset ja kauniit kuvat.

  VastaaPoista
 9. Anonyymi8/2/23 00:23

  Always a pleasure to stop by your beautiful blog, your photographs are lovely to see.

  Sending my good wishes.

  All the best Jan.
  https://thelowcarbdiabetic.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you very much, Jan!
   Stay well and enjoy the approaching spring. xx

   Poista
 10. Dear Sara. Lovely images. I have to agree that your header is definitely one to be repeated come spring.
  My favourite challenge image is that for 'Cone'. Delightful and unusual. I wonder what the heart shaped leaves are from?

  VastaaPoista


Thank you for your comment! It is very much appreciated.
It may take awhile, but I will always visit you back.

Kiitos kommentistasi!

Grazie del tuo commento!