Welcome to Villa Emilia (My Woodland Garden), a photography blog with a slant towards gardening and nature. An amateur gardener and photographer, I hope to share beautiful moments with you through pictures. Let me know if you like them!

Thank you for your visit.

19.2.2023

Helmikuun kuvahaaste, osa 3
Tiedän jo nyt, että tästä postauksesta tulee yksi suosikeistani. Kristiinan kuvahaasteessa oli tälle viikolle erityisen hauskat aiheet, joista ainakin minun mielessäni muodostui levollinen, mietiskelevä kokonaisuus. :) Pidän myös kuvien väreistä. 

13.2. Keramiikka. Ensimmäiseen kohtaan minulla oli useita ehdokkaita, joista valitsin eteläkorealaisen ystävän lähettämän kahvittelukuvan. En osaisi kuvitella kauniimpaa kuppia ja kakkulautasta. 

14.2.: Kuten hyvin tiedetään, on kataja Suomen kansan vertauskuva. :) Näin kirjoitti Juhani Aho vuonna 1891:

KATAJAINEN KANSANI  
Ei ole suinkaan sattuman oikku, että juuri me suomalaiset olemme tänne Suomenniemelle pysähtyneet ja täällä näihin päiviin saakka pysyneet.
(...)
Suomalaiset, ne olisivat kai nekin löytäneet mehevämpiä maita, joissa rieska ja hunaja vuotaa. Mutta heidän halunsa näyttää aina vieneen heitä kuta karuimmille maille. Ihan kuin uhalla he ovat hakeneet kuivia kankaita, veteliä soita ja synkkiä routapohja-korpia.
On niitä, jotka ovat sanoneet sitä pakolliseksi siirtymiseksi muiden väkevämpien tieltä. Minä luulen, että se on ollut esi-isiemme käytännöllisin kuninkaan-ajatus. He ovat tunteneet omien sivujensa sitkeyden, ja siinä, missä toisten selkäranka olisi rusahtanut poikki, siinä on h e i d ä n selkärankansa vain voimistunut. Kuokka on ollut heidän miekkansa ja sillä ovat he valloittaneet itselleen maan, jonka voittajakin on tunnustanut heidän omakseen. Minkä nimellinen hän lienee milloinkin ollut, puhuipa hän ruotsia, tanskaa tai venäjää, lopputulos taisteluista on ollut se, että taistelutanner jäi suomalaisille itselleen. Ulkolaisille uudisasukkaille on se ollut liian kova pähkinä purra. Ja niin se on vieläkin. Jos me ojentaisimme sen vieraalle ja sanoisimme: »tuoss' on . . . tule ja ota!» — niin ei hänessä kuitenkaan olisi sen ottajata.
Sentähden me kaikesta huolimatta saatamme istua jotenkin rauhallisina ja mitään hätäilemättä, »vaikk' onni mikä tulkohon». Me saatamme tyynesti kuunnella taivaan tuulien huminata, niinkuin kataja kivisellä mäellä. Ylä-ilmoista iskevä ukkonen musertaa pirstaleiksi korpikuusen, mutta katajikkoon se tupsahtaa voimatonna. Sotaratsut ajavat siitä ylitse ja kanuunavaunujen rattaat saattavat taivuttaa sen maata myöten. Mutta kataja ei katkea. Ei synny verihaavaa, ei tule luun vikaa. Kun meteli on ohitse, ojentaa pieni puu lyhyen jäntevän vartensa ja oksa risahtaa oksalle: »kasva sinä sinnepäin, minä kasvan tänne». Eikä kestä kauvan, ennenkuin on jo jalkain jälki ja pyöräin uurtama ura peitossa. Ja kun yliajaja huomenna hakee eilisiä jälkiään, ei hän enää niitä löydä. Tie on kasvanut umpeen ja  katajikko näyttää koskemattomalta.
Niiden meidän veljiemme viljelyksiin, jotka ovat asuinsijoikseen hakeneet pehmeämpiä peltomaita, ovat uurrokset tunkeneet syvemmälle. Mutta juuri se, että me valitsimme kovimman kallioniemekkeen, jossa ainoastaan meidän kaltaisemme katajat voivat kasvaa, se oli meidän suurin viisautemme. Se Mooses, joka meidät tänne luvattuun maahamme johti, hän ymmärsi sen sitkeyden voiman, joka piili hänen kansansa katajuudessa.

Valitettavasti minulla ei ole kiinnostavia kuvia katajista. Näissä seuraavissa kuvissa sen sijaan saattaa olla katajiakin. :)


15.2. Kannu:
16.2. Köynnös: ihanan värisiä sinisateita (Italiassa).
17.2. Karkki: "ranskalaisia pastilleja".
18.2. Kivi: näistä sileistä pikkukivistä (kerätty aikoinaan Genesaretinjärven rannalta) otetut kuvat ovat olleet omia ja muidenkin suosikkeja. :)
19.2. Kylmä: myös nämä jääkiteet (vanhan puutalon nurkkalaudassa) ovat mielestäni aika kauniita – eivätkö ne näytäkin aivan kukilta?
 Ihanaa (laskiais)sunnuntaita!

Have a lovely Sunday (before Lent)!20 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Ranskanpastillit ja kivet, kuin kaksi marjaa😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maatuska! 💚
   Kivet pysyivät päällekkäin ihan itsestään, mutta pastillit piti liimata toisiinsa juoksevalla hunajalla. 😊

   Poista
 2. Niin tekee mieli koskettaa noiden kivien sileää pintaa! Ja toden totta pikku kukkasilta näyttävät nuo jääkiteet. Japanilainen puutarha havukasveineen ilman yhtäkään kukkivaa kasvia olisi haaveeni saada itsellekin.
  Hienoa sunnuntaita sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, Kristiina! Japanilaisessa puutarhassa havukasveineen, kivineen ja sammalineen on paljon suomalaiseen luontoon ja mielenmaisemaan sopivaa. Temppelit sen sijaan (kuvassa Kew Gardensin Chokushi-Mon) näyttäisivät omaan silmääni hieman liian eksoottisilta. 😊

   Poista
 3. Joka ikisessä kuvassa asioita joita rakastan 💗 Eka kuva saa haukkomaan henkeä; väri, muotoilu, fiilis. Rakastan katajaa, sekä kasvavana että puulajina. Vieläkin tunnen tuoksun nuoruuteni kesätöiden ajalta kun olin myyjänä kotiteolllisuusputiikissa. Hidaskasvuinen puu, vähän tekee pahaa kun sitä kaadetaan ja pistetään puuesineinä myyntiin, mutta ah sitä ihanaa tuoksua ja kaunista puupintaa 🤎

  Kivet ja ranskan pastillit - respect 🌹

  Erityinen kiitos Italia-osiosta 😀🇮🇹 Italian kieli minulla nyt kaiken aikaa mielessä.
  Buona domenica!

  VastaaPoista
 4. Sinun kuvasi ovat aina hyvin kauniita, kuten nytkin. Tuo neljäs kuvasi puhuttelee erityisesti samoin, kuin ihanat kidekukat talon nurkkauksessa.
  Oikein mukavaa laskiaissunnuntaita.

  VastaaPoista
 5. Le tue foto sono bellissime, soprattutto quelle che riguardano la natura. Ma anche le pastiglie, le pietre, e la prima foto, con la ceramica rossa ! Complimenti e saluti.

  VastaaPoista
 6. Ihanaa laskiaissunnuntaita Sara.

  VastaaPoista
 7. Beautiful post full of colors, details and peace...
  Have a cozy week !
  Anna

  VastaaPoista
 8. Upeat kuvat. Kivaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 9. These make me want to move to a house with this beautiful garden. Great shots!

  VastaaPoista
 10. What a stunning nature <3

  VastaaPoista
 11. Beautiful pictures. Hugs dear Sara.

  VastaaPoista
 12. ❤ Lämmin kiitos mielenkiintoisista kommenteistanne! ❤ Grazie per i vostri commenti e buona settimana! ❤ Thank you very much for your comments! As to the outdoors photos of this post, there are photos from Finland, England and Italy. The lush Japanese Garden is the one at Kew Royal Botanic Gardens and the wonderful pink and white Wisteria grow in Northern Italy. ❤

  VastaaPoista
 13. Lovely images with a wonderful variety of textures and shapes. The jagged frost, the smooth stones - just beautiful.

  VastaaPoista
 14. Kivet kuin karkkeja ja jäähileet kuin kukkia! Ihania kuvia!

  VastaaPoista
 15. ❤ Thank you, Lorrie! ❤ Kiitos, Anu! ❤

  VastaaPoista
 16. Olá Sara;
  Quanta variedade de imagens;
  Adorei as formas e cores.
  Também gosto de tecidos florais.
  Boa entrada de mês de março.

  How much variety of images;
  I loved the shapes and colors.
  I also like floral fabrics.
  Happy entry to the month of March.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ❤ Thank you very much, Janicce! This is one of my favourite posts.
   I'm happy to see your new post on my blog list today. Happy March! ❤

   Poista


Thank you for your comment! It is very much appreciated.
It may take awhile, but I will always visit you back.

Kiitos kommentistasi!

Grazie del tuo commento!