Welcome to Villa Emilia (My Woodland Garden), a photography blog with a slant towards gardening and nature. An amateur gardener and photographer, I hope to share beautiful moments with you through pictures. Let me know if you like them!

Thank you for your visit.

11.1.2023

Vuodenvaihteen tunnelmia ja ensimmäinen Helmet-kirja
Vuoden pimeimpänä aikana räpsittyjä kuvia:

Superhelppo rahkakakku - Saimme valkean joulun - Eksoottisia herkkuja - Lämpötilat ovat vaihdelleet muutamasta plusasteesta noin -22:een C. - Joulukoristeita, joulupalapeli, lisää koristeita... - Tavallista kirkkaampi päivä ilahduttaa - Jouluiloa - Herkullisen väristä lankaa - Ihanaa valoaSeuraavaksi lyhykäinen kirja-arvio:

Ostin itselleni joululukemiseksi Natalie Jennerin 2020 ilmestyneen esikoisteoksen, joka on ilmestynyt suomeksi nimellä Jane Austenin talo. Lukaisin sen vasta tämän vuoden puolella, joten se sopii Helmet 2023 -lukuhaasteen kohtaan 4: Kirja, jonka aioit lukea viime vuonna. :)

Toisen maailmansodan jälkeen pienessä englantilaiskylässä epätavallinen joukko ihmisiä lyöttäytyy yhteen pelastaakseen Jane Austenin kodin ja perinnön. Tapahtumapaikat ovat todellisia, mutta henkilöt ja tapahtumat eivät.

"Hyvän mielen lukuromaani kaikille Jane Austen -faneille" luonnehtii teosta takakannen teksti. Pitää ainakin osittain paikkansa. Huomasin, että vaikka arvostan tätä omana aikanaan sangen oivaltavaa ja modernia naiskirjailijaa, en ole niin suuri Austenin ihailija, että jaksaisin kovin paljon innostua tästä tarinasta, sen henkilöistä ja Austen-viittauksista. Kaksi Austenia löytyy kirjahyllystämme ja ne täytyy laittaa lukulistalle... kukapa tietää, vaikka ne luettuani joutuisin muuttamaan tätä postausta! :)

Osa henkilöistä on kyllä sen verran sympaattisia, että heidän kohtalonsa alkaa kiinnostaa lukijaa. Kai kirjaa voi kuvata hyvän mielen romaaniksi, mutta itselleni tarinan lopusta jäi lievästi pettynyt olo. Kirjassa muuten pohdiskellaan Austenin hahmojen suosiota, jota selitetään sillä, että kirjojen henkilöt ovat yhtä inhimillisiä ja epäjohdonmukaisia kuin me lukijatkin, eivät parempia, eivät huonompia. "Minusta tuntuu, että jos henkilöhahmot tuntevat itsensä ja ymmärtävät itseään jo heti alussa, he eivät ole lukijoiden mielestä yhtä kiinnostavia." Tjaa-a, minä nimenomaan pidän hahmoista, jotka ovat hankkineet viisautta ja itsetuntemusta ennen kuin kirjan tarina edes alkaa... :D
Yllä olevan kuvan kaunotar on kerrottu amaryllis 'Amadeus Candy'. Hippeastrum viihtyisi parhaiten valoisassa paikassa, mutta uusi vuosi on alkanut varsin pilvisenä ja siksi erityisen pimeänä. Kasvilamppu täytynee hankkia. Oletteko muuten huomanneet, että valoisa aika on kyllä jo lisääntynyt? Valoa kohti!

Tammikuu on ihana arkikokkailukuukausi. Tällä hetkellä olen innostunut kiisseleistä. On syöty luumukiisseliä, luumu-taatelikiisseliä, taatelikiisseliä terästettynä glögitiivisteellä, sitruunakiisseliä, rusina-omenakiisseliä jne. :D

Viime viikkoina roskapostikommenttien määrä blogissani on ollut aikamoinen. Onneksi Bloggerin suodatin on toiminut melko hyvin. Joskus kuitenkin aivan selvää roskapostia pääsee kommenttiosioon ja toisaalta blogiystävien kommentteja löytyy roskapostikansiosta. Olen pannut päälle moderoinnin vanhempiin postauksiin. Tarkistan kansiot päivittäin... ja iloitsen kaikista blogiystävien kommenteista, hauskoista, viisaista, koskettavista...


💚


PS: Ukrainaan toivotaan lähetettävän nyt erityisesti maanläheisistä väreistä neulottuja, suuria (koot 44-48) villasukkia sekä nk. ampujan- eli liipaisin- eli metsästäjänlapasia.


12 kommenttia:

 1. Beautiful photos from your corner of the world, Sara. I'm glad you had snow for Christmas. Ours all melted other than the piles where it had been shoveled. Now we have wind and rain. I put the book by Natalie Jenner on hold at the library, and I see that I am 8th in line, so it may be awhile. I'm starting the year quietly and slowly.

  VastaaPoista 2. Kauniita vuodenvaihteen tunnelmia. Ihana amaryllis. ❤️

  VastaaPoista
 3. So much to love and bring joy and happiness through these dark winter days!
  Your hippeastrum is exquisite.
  I will have to try and find a recipe for the curd cake. It looks delicious!

  VastaaPoista
 4. Ah amaryllis ❤️ Ja ah joulu- ja talvikuvien ihanuutta 🎄
  Minäkin laitoin jokusen rusetin joulukuuseen, ekaa kertaa. 🎀
  Joulupalapeli ja jouluservetit, kauniita ! ♥️

  Moderointi helpottaa elämää. 🌺

  VastaaPoista
 5. Ihania kuvia. Ihana kakku. Olitko itse tehnyt myös kuvan joulukonvehdit? Taateli on ihana maku, mutta olen allergisoitunut sille pahasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, Mai! <3 Pyöreät herkkupallerot olivat Intian tuomisia. Raaka-aineina mm. kuivattuja hedelmiä, hunajaa yms.
   Ruoka-allergiat ovat ikäviä. Mekin pidämme taateleista, mutta tällä kertaa "pehmeät taatelit" olivat sen verran kovia, että joutivat kiisseliin pehmenemään. :)
   Oikein hyvää alkanutta vuotta 2023!

   Poista
 6. Gorgeous pictures remembering Christmas time...
  Have a cozy day !
  Anna

  VastaaPoista
 7. Ihania kuvia kukista syötäviin ym. Arkiruokaapa hyvinkin. Eilen keittelin puuhellalla 5 litraa kaalikeittoa 😊
  Vielä syödään toiset kaksi päivää sitä. Sitten taas pidetään pitempi paussi, kunnes rupeaa tuntumaan siltä, että kaalikeitto maistuisi.
  Pakastaakin toki voisi, mutta kun on niin hyvää, ettei malta.

  VastaaPoista
 8. A really nice "summary" of the season. Get the feeling that you had a wonderful holiday - NICE!

  VastaaPoista
 9. Yummy cake, lovely photos

  VastaaPoista
 10. 🤍 A warm thank-you for your kind and interesting comments! 🤍 Lämmin kiitos kommenteistanne! Ne tekevät tästä blogista paljon mielenkiintoisemman. 🤍

  VastaaPoista


Thank you for your comment! It is very much appreciated.
It may take awhile, but I will always visit you back.

Kiitos kommentistasi!

Grazie del tuo commento!