Welcome to Villa Emilia (My Woodland Garden), a photography blog with a slant towards gardening and nature. An amateur gardener and photographer, I hope to share beautiful moments with you through pictures. Let me know if you like them! ❤

Thank you for your visit.

6.1.2023

Luopuminen, keveys: Ajatuksia uuden vuoden alkaessa

 


𝅘𝅥𝅘𝅥𝅮 Päättyy joulu, vaikk' ei kenkään sois... 𝅘𝅥𝅘𝅥𝅮

Hei taas ja rauhaisaa loppiaista! Ensiksi palaan taas Ukrainan kokemaan hyökkäykseen ja siihen, että ukrainalaiset ovat joutuneet luopumaan rauhasta, kodistaan, monet jopa hengestään. Me eurooppalaiset olemme joutuneet luopumaan ajatuksesta, että neuvotteluilla ja myönnytyksillä voidaan ylläpitää rauhaa.

Yleensä en valitse sanaa, kuvaa, väriä tms. kuvaamaan ajanjaksoa, esimerkiksi vuotta, mutta juuri päättyneenä vuonna mieleeni tuli usein sana luopuminen. Ikääntymisen myötä joudumme luopumaan ihmisistä ja asioista, suunnitelmista ja haaveista, jotka ovat olleet meille tärkeitä. Se ei ole välttämättä ainoastaan huono asia. Viisaat valinnat ja esimerkiksi joistakin suunnitelmista ja odotuksista luopuminen voivat keventää oloa. En tiedä kuinka tämä tulee onnistumaan, mutta toivon, että tämän vuoden teema itselläni tulee olemaan keveys.

"Ihminen on vajavainen ja putoaa joka päivä samoihin kuoppiin, josta on eilen noussut ylös. En tule koskaan valmiiksi, mutta jokainen päivä tuo uuden armon." Maakuntalehdessä haastateltiin Päivi Voimaa. Hänen uusi kirjansa Ihmeiden Voima "on peloton kuvaus kroonisen kivun rumuudesta. Samalla se on koskettava tarina inhimillisyydestä ja pyhyyden etsimisestä."

Päivi Voiman sanoista tuli heti mieleeni kaunis virsi "Joka aamu on armo uus". Google muuten ilmoittaa hakijalle heti aluksi, että kyseessä on "Song by Samuli Edelmann". :) Kyseinen virsihän on 1800-luvulta ja suomennettukin 1880-luvulla. Opin muuten, että virren alkuperäisen tekstin on kirjoittanut Lina Sandell, ruotsalainen runoilija, kirjailija ja virsirunoilija, jonka kirjoittamia tunnettuja hengellisiä lauluja ovat myös esimerkiksi "Mua siipeis suojaan kätke", "Päivä vain ja hetki kerrallansa" ja "Kun on turva Jumalassa".

Paitsi Googlelle, minulla on pieni huomautus myös Ylelle. :D Nykyisin näkyy TV-uutisten otsikoissa kirjoitusvirheitä aivan liian usein. Uudenvuodenpäivän illan uutisissa luki, että "Niinistö varoitti avoimmuuden sudenkuopista". Olen melko varma, että Niinistö puhui avoimuudesta yhdellä ämmällä!! Ajatelkaa nyt vaikka lapsia tai ulkomaalaisia, jotka oppivat uutisista kirjoittamaan suomea väärin! 




Lämmin kiitos taas kommenteistanne! Tähän postaukseen ei voi jättää kommenttia. Nautitaan joulun viimeisistä päivistä ja matkasta kohti valoa, jälleen kerran. Keveyttä elämäänne!