Welcome to Villa Emilia (My Woodland Garden), a photography blog with a slant towards gardening and nature. An amateur gardener and photographer, I hope to share beautiful moments with you through pictures. Let me know if you like them!

Thank you for your visit.

1.7.2022

Kesäkuun kuvia - Happy July!
Hei taas, toivottavasti päättynyt kesäkuu oli teille rentouttava! Minulla elämä jatkuu hyvin kiireisenä, puutarhakin on hieman rempallaan, koska ensin oli pitkä sateinen jakso ja nyt lämpötilat hipovat kolmeakymmentä celsiusastetta. Olen kuitenkin ehtinyt myös nauttia kesästä ja räpsiä muutamia kuvia. Siperiankurjenmiekka kukkii. Se on hienonnäköinen jo nupulla ollessaan:
Satuin saamaan käsiini Crème Fraîche -purkin ja reseptin Lyonin kanaan. Kesäkuun alku oli niin viileäkin, että pakko oli kokeilla lohduttavaa pataruokaa. :) Tämä on luullakseni hieman yksinkertaistettu resepti ja melkein kaikkia aineksia oli kotona valmiina.
Minun poulet au vinaigre à la Lyonnaise ei näytä aivan yhtä kauniilta kuin reseptin kuvassa, mutta neljä ihmistä söi kerralla kaiken. :)
Alkukesän ilta...
Raparperi-kaurapaistosta piti jatkaa omenalla...
... mutta sekin syötiin yhdessä hujauksessa.
Sireenit ovat jo kukkineet.
Isorikko kukkii vielä...
... samoin akileijat...
... ja alppiruusut. 'Haaga' kukkii joka vuosi!
Varhain kesäaamuna...
Verikurjenpolven kukat näyttävät kuvassa hieman liian sinertäviltä.
Tuoksukurjenpolvi 'Spessart' on söpö jo nuppuvaiheessa...
... ja ihastuttavan kaunis kukkiessaan. :)
Aivan samaa voi sanoa seittimehitähdestä!

Tässä postausta kirjoittaessani huomaan, etteivät kuvat ole kovin hyvälaatuisia.
Suosikkitarjottimeni:
Toivottavasti säätiedotus on oikeassa ja ensi viikolla viilenee ja sataa ainakin hieman. Nyt on voimassa metsäpalovaroitus, UV-säteilyvaroitus ja varoitus korkeasta lämpötilasta. Onneksi aivan kaikki ei vielä kuki! Jotain riittää hieman myöhemmäksikin. Pionit alkavat kukkia pian.
Alppipiikkiputki: 
Lopuksi hieman syvällistä pohdiskelua. :)

En tiedä, onko sattumaa vai ei, että tänä keväänä/kesänä blogini seuraamisen ovat lopettaneet muutamat pitkäaikaiset lukijat (jotka muuten ovat blogimaailmassa edelleen). Seuraamisen lopettamiseenhan voi olla monia syitä, seuraajaan (kiinnostusten muuttuminen, vähäinen vapaa-aika...) tai blogiin (blogin aiheiden muuttuminen, blogin kaupallistuminen, kuvien/tekstien tason lasku, postauksia liian usein/liian harvoin...) liittyviä. Luulen, että joskus voi syynä olla se, että bloggaaja ja seuraaja ovat jostain tärkeästä aiheesta eri mieltä. 

Tässä blogissa haluan jakaa kuvia luonnosta ja puutarhasta. Olen välttänyt esimerkiksi politiikkaan ja uskontoon liittyviä aiheita. On kuitenkin aiheita, joista ei voi vaieta. Me nuoremmat sukupolvet mietimme toisinaan, mitä olisimme tehneet, jos olisimme asuneet Euroopassa 1930- ja 1940-luvuilla? Olisimmeko hyväksyneet vaieten hyökkäyssodan ja kansanmurhan vai yrittäneet toimia ihmisyyden puolesta omien mahdollisuuksiemme rajoissa? Mitä teemme nyt, kun Euroopassa on käynnissä Venäjän raaka ja häikäilemätön hyökkäyssota, jonka tavoitteena on tuhota epäinhimillistetyt "fasistit"?

Sami Vainio kirjoitti hyvin Savon Sanomissa 29.6.:
Venäjän toiminta Ukrainassa on moraalisesti yksiselitteisen kuvottavaa, puhumattakaan tulevista askelista, jos operaatio osittainkin onnistuu. Tässä sodassa ovat loppuun asti vastakkain vapaus ja orjuus, totuus ja valhe, sanalla sanoen hyvyys ja pahuus. Valitettavasti lopputulos on kaikkea muuta kuin varma.

Ukrainan taistelu on yhä myös meidän taistelumme. On vain ymmärrettävä, ettei vielä riitä, ei lähellekään. Kovuuteen on vastattava entistä kovemmalla kovuudella. On siedettävä elintason laskua, vähän kärsittäväkin. On pakko pystyä parempaan.
Me hyvinvoivat eurooppalaiset olemme saaneet nauttia pitkästä rauhan ajasta. Nyt kannattaa valmistautua, sekä henkisesti että aineellisesti, kuukausiin ja ehkä vuosiinkin, jotka vaativat uhrauksia myös meiltä. Minä en ole erityisen suurituloinen ja niinpä menojen pienentämisestä on tullut mielenkiintoinen harrastus. Elintason lasku ei harmita, jos samalla puolustetaan hyvyyttä, totuutta ja vapautta.

Niinpä yritän myös pitää Ukrainan asiaa esillä blogissanikin. Jos se karkottaa jonkun lukijan, olkoon sitten niin.

Toinen asia mistä ei voi vaieta, on luonto ja sen uhattu monimuotoisuus. Lintujen suojelu- ja harrastusjärjestö BirdLifen tiedotteessa kerrotaan, että Luonnontieteellisen keskusmuseon ja BirdLifen koordinoimien pesimälinnustolaskentojen mukaan Suomessa monen lintulajin huolestuttava taantuminen jatkuu edelleen. Esimerkiksi erittäin uhanalaisia hömötiaisia havaittiin vain puolet kymmenen vuoden takaisesta määrästä. Tiesittekö että vielä 1950-luvulla hömötiainen oli Suomen neljänneksi yleisin laji pajulinnun, peipon ja metsäkirvisen jälkeen? Se on vähentynyt kaikkialla Euroopassa. Suomella on hömötiaisesta erityisvastuu, koska neljäsosa kannasta pesii täällä.

Oli surullista lukea, että keskustan puoluekokous on päätynyt kannattamaan laulujoutsenen "kannanhoidollisen" metsästyksen sallimista. Savon Sanomat on tietenkin samaa mieltä keskustan kanssa. Perustelu on käsittämätön: Koska laulujoutsen - myyttiemme, kansanperinteemme ja kulttuurimme tärkein lintu - oli metsästyksen ja pesien ryöstelyn takia 1900-luvun alkupuolella melkein hävinnyt sukupuuttoon, suojelun ansioista pelastunut lintu onkin nyt "tulokaslaji"!

Salametsästystä on esiintynyt jo vuosia. Menneiden aikojen itäsuomalaisille joutsen oli pyhä lintu. (Nykyisinhän sana "pyhä" herättää usein huvittuneisuutta, jos ei pilkkaa.) Itse en lapsena osannut edes haaveilla joutsenen näkemisestä. Sydän lyö muutaman ylimääräisen lyönnin joka kerta, kun joutsenpari lentää pihan yli järvelle.
Levollista heinäkuuta!

Wishing you all a blessed and safe July!


18 kommenttia:

 1. Ihania kesäkuun kuvia - hempeää heinäkuuta Sinulle :)

  VastaaPoista
 2. Hieno kesäkuun kuvien kooste ♡ Monet kuvista olisivat sopineet myös minun kesäkuun kuulumisiin. Nostit postauksessasi esiin todella tärkeitä asioita! Tekstissäsi liittyen lintuihin, sain uutta tietoa. Blogi on myös kanava jakaa tietoa ja tehdä eri asioita tunnetuksi. Levollista heinäkuuta sinulle!

  VastaaPoista
 3. Onneksi helteet ovat väistymässä, olin jo ihan nääntyä ja samoin osa kasveista. Kukkia on tupsahdellut kuin sieniä sateella, mietin jo mitä jää loppukesälle.
  Minäkin tein monta raparperi kaurapaistosta ja hävisivät jätskin kanssa nopeasti parempiin suihin.
  Hyviä kuvia sinulla on, kuten aina😊 ihailen aina luontokuviasi.
  Maailman tilanne on kamala! Se huolestuttaa tietenkin ja vaikutukset näkyvät jo hyvin monessa asiassa. Kuka tietää miten tämä kaikki vielä päättyneekään..
  Voi hyvin Sara ja kaunista heinäkuuta sinulle🌻

  VastaaPoista
 4. Kuvasi ovat tosi upeita. Yhdyn täysin Maatuskan sanoihin.
  Hyvää heinäkuun jatkoa.

  VastaaPoista
 5. Gorgeous pictures ! Nature is indeed beautiful and must be protected ! Love to see the different species of flowers that we don't have around here..in Portugal..
  Yummy pictures too ;)
  Don't bothered about people "living" your blog...You are absolutely right about war (we can't accept the inacceptable not excuse the inexcusable) and nature.
  Have a shinny July !
  Hug
  Anna

  VastaaPoista
 6. Always a pleasure stopping by... Hi my dear Sara. I have been more distant from the blog, busy with my work, my Mom and my family. I know about the war watching tv everyday. My country "breaths" a silence war everyday... When my sons go sightseeing in the night I pray God they return alive... I pray God for the end of war. Blessings.

  VastaaPoista
 7. Ihanat valokuva Sara. Onneksi helteet helpottaa.

  VastaaPoista
 8. Sara, it is always a delight to visit your blog. Your words are empowering. Stay true to yourself and continue to give us food for thought and share the wonder and beauty of nature in your special part of the world.
  Wishing you happy, relaxed summer days!

  VastaaPoista
 9. Beautiful photos, Sara. I love seeing the lilacs and columbines that have been long gone from our gardens. The war continues to be heavy on my heart and I pray for it to end. I hope the month of July is a good one for you.

  VastaaPoista
 10. Sara, what a feast for the senses! I love all the photos whether food or flowers. Glad you're having a beautiful summer.

  VastaaPoista
 11. Hello, Sara, I don't write to my blog very often, but I always read yours. Unfortunately, you have closed comments on some of your posts. I see you didn't read my post last time. I understand that you are busy and I am not okay this summer. Love your professional photos, your chicken looks great. Embrace.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hello Nadezda, thank you for your message. I hurried to admire your wonderful rhododendrons and roses. Take care of yourself! I'm looking forward to a time we both have more time for blogging and visiting each other. Hugs!

   Poista
 12. Olet tyylikkäästi ja hyvällä maulla tukenut Ukrainaa blogissasi, ja tuonut muitakin tärkeitä teemoja esiin. Se on hienosti tehty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos, T.K., ja samat sanat: Postauksesi Ukrainasta koskettavat lukijaa.

   Poista


Thank you for your comment! It is very much appreciated.
It may take awhile, but I will always visit you back.

Kiitos kommentistasi!

Grazie del tuo commento!