Welcome to Villa Emilia (My Woodland Garden), a photography blog with a slant towards gardening and nature. An amateur gardener and photographer, I hope to share beautiful moments with you through pictures. Let me know if you like them! 💚

Thank you for your visit.

18.7.2022

Kesälukemista (alehintaan) - July photos
Lapsuudessa ei ole alkukesää ja loppukesää, on vain Kesä, aurinkoinen ja melkein ikuinen. Päättyihän se lapsuudenkin kesä joka vuosi, elokuun alkupuolella koulun alkamiseen. Nyt heinäkuun puolivälissä keski-ikäinen leikkaa nurmikkoa, haistelee kosteaa ilmaa ja sen tuoksuja, tunnustelee auringonsäteiden lämpöä ihollaan ja toteaa, että kesä on kääntynyt loppupuolelleen. :)
On ilmoja pidelly... Neljän vuoden sääpäiväkirja (koonnut Maarit Varpu) on kirja, johon saan vihdoinkin useamman vuoden sää- ja puutarha-asioita siististi muistiin. Jokaiselle päivälle on oma sivunsa, joten tästä kirjasta on iloa pitkään.

Plussaa: myös vanhan kansan sanontoja ja tilastotietoa säästä.
Miinusta: jos nyt jotain pitäisi keksiä... tilaa on varattu aamun ja illan lämpötiloille, mutta ne eivät itseäni kiinnosta, koska kirjaan vuorokauden maksimin ja minimin. :)

Luovasti koetan löytää tällekin kirjalle paikan Helmet-haasteeseen. Parhaiten sopisi ehkä kohta 31: Kirjassa on jotain sinulle tärkeää. Seuraan säätä ja luonnonilmiöitä päivittäin.
Niin, perheen kanssa oli puhetta, että nyt pidetään hieman taukoa kirjojen ostossa. Hahaa, päätökseni piti parisen tuntia. Kun huomasin netin ruokaostoksilla, että alekirjoja oli tavallista enemmän, löysin valikoimasta heti paljon kiinnostavaa. :)
Tässä lyhyet kommentit ostoksistani ja niiden jälkeen vielä monta kuvaa kuluvasta heinäkuusta. :)
Ilona Pietiläinen: Kotona. Parhaat ideat kotiin, puutarhaan ja kesän juhliin
"Miltä näyttää koti ranskalaisin maustein tai sisustettuna boho-henkeen? Miten vanha navetta saa uuden elämän kesätalona? Kuinka koti sisustetaan pikkurahalla?"

Plussaa: aivan ihanaa inspiraatiota kodin sisustukseen, kunnostukseen, puutarhaan jne.
Miinusta: häitään juhlistavat pariskunnat voisivat olla erillisen kirjan aihe.
Helmet-haasteen kohtaan 18: Kirjan on kirjoittanut toimittaja.
Varpu Tavi ja Riitta Lahtonen: Muistisairaan selviytymisopas
Molemmilla kirjoittajilla on käytännön kokemusta vanhustenhoidon surullisesta nykytilasta.

Plussaa: mielenkiintoinen, käytännönläheinen, kansantajuinen tietopaketti muistisairauksista. Kuvituksena mm. aivan ihania valokuvauksen opiskelijoiden toteuttamia ikäihmisten haavekuvia.
Miinusta: Virkkeet kuten "Tässä vaiheessa kaikkein tärkeintä on lakata keskittymästä pelkästään siihen, miltä sinusta itsestäsi tuntuu, ja suunnata huomio myös siihen, miltä muistisairaasta tuntuu" hieman ärsyttävät. Eiköhän monen omaistaan hoitavan (sopimuksen tehneen tai ei) ongelma ole pikemminkin se, että koko elämä pyörii muistisairaan tarpeiden ja tuntemusten ympärillä ja hoitaja itse unohtuu!
Helmet-haasteen kohtaan 4. Kirja, jonka tapahtumissa et itse haluaisi olla mukana. Muistisairautta ei toivoisi itselle eikä muille.
365 tapaa lisätä onnea elämään - bucket list onnelliseen elämään (365 Ideen, die glücklich machen - die Bucket List für ein glückliches Leben)
Tähän ikään mennessä uskon oppineeni, että onni muodostuu pienistä hyvistä hetkistä, joita kokee, jos osaa ne huomata. Olen kuitenkin aina avoin uusille ideoille.

Plussaa: kaunis kansi ja joitakin hyviä ohjeita parempaan ja mielenkiintoisempaan elämään :) Suosikkejani ovat esimerkiksi: 
⬜ Opettele tunnistamaan viisi tähtikuviota 
⬜ Käperry koko viikonlopuksi romaanien pariin - lue, lue, lue äläkä tee mitään muuta 
⬜ Opettele kaikkien aikojen paras runo ulkoa 
⬜ Valmista seitsemän ruokalajin ateria pelkästään itsellesi. Jos se meni täysin poskelleen: 
⬜ mene kokkauskurssille!
Miinusta: Sanotaan ettei rahalla voi ostaa onnea. Tämän kirjan "tavoista lisätä onnellisuutta" monet vaatisivat aika paljon rahaa toteuttamiseen. Matkustamalla voi kokea kiinnostavia elämyksiä, mutta lisäävätkö ne onnellisuutta? Henkilökohtaisesti en ole kiinnostunut ratsastamaan kamelilla, polttamaan vesipiippua beduiiniteltassa tai edes kävelemään Punaisen torin poikki... Jotkut ohjeista ovat suorastaan ärsyttäviä, kuten "Anna kuuluttaa itseäsi lennolle lähtiessäsi". Justiinsa!
Helmet-haasteessa tämä kirja kuitenkin sopii kohtaan 38: Kirjassa toteutetaan unelma tai haave! ;)

Muuten, yksi vinkeistä on "Aja asuntoautolla mukana Tour de Francella". Tiesittekö, että itäisessä Ranskassa, Haute-Saônen departementissa on osittain viimeisimmän jääkauden, osittain ihmisen muovaama alue nimeltään Plateau des Mille étangs ("tuhannen lammen ylätasanko"), joka tunnetaan myös nimellä Petite Finlande?! En minäkään tiennyt ennen kuin kuuntelin Peter Selinin selostusta Ranskan ympäriajosta. :)
Piritta Porthan ja Timo Porthan: Joogaa Suomessa
Tätä kirjaa olin katsellut jo pitkään ja harkinnut sen ostamista.

Plussaa: mielenkiintoinen esittely eri joogalajeista Suomessa ja samalla kirjoittajan oma matka suorittamisesta joogaan.
Miinusta: metsäjooga mainitaan vain lyhyesti - kirjallisuutta aiheesta muuten löytyy myös suomen kielellä.
Helmet-haaste: 3. Kirja, jonka tapahtumissa haluaisit olla mukana. Haluaisin harrastaa joogaa ohjatusti, mieluiten metsässä, laiturilla, kalliolla... :)

Aarre löytyy metsästä...
Lopuksi siis kuvia, satunnaisessa järjestyksessä, kuluvalta kuulta. Kiitos taas kommenteistanne. Nähdään pian!
Sirokannusruoho 'Licilia Peach'. Nämäkin kasvavat meillä verkon suojissa, etteivät loikkivat ahmatit söisi niitä:
Puutarhurin ihana pikkuapulainen kirvojen ja muiden tuholaisten kimpussa:
Kerrankin hienon värisiä krasseja! :) Isoköynnöskrassi 'Purple Emperor':


🤗💟😘
20 kommenttia:

 1. Vaikken ole koskaan ollut mikään innokas lukuihminen niin silti kirjoista löytyy monta semmoista joita voisin itsekin lukea mielelläni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos kommentistasi! Jos tietäisin kuka olet, tulisin vastavierailulle (jos olet bloggaaja). :)

   Poista
 2. Ja lisää inspiraatiotahan löytyy Ilonan blogista https://valkoinenpuutalokoti.blogspot.com/. :)

  VastaaPoista
 3. I very much enjoyed reading about the pros and cons of the books you selected. And it's always lovely to see your flower photos. Our summer weather is such that I'm very sad summer is half over. We have had so much rain, and cool temperatures. I've given up caring about the vegetable garden. However, things could change and we could have a lovely August! I'm hoping!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you for your kind comment, Lorrie! I'm sorry to hear your summer has been cool and rainy. We would need that rain and cool weather in Europe now! Let's hope August will be pleasant for all!
   Take care!

   Poista
 4. Mielenkiintoisia kirjoja 😊 En tiennytkään että olet noin innokas säiden seuraaja. On itsekin aika ajoin tullut merkattu jotain ylös taskukalentereihin, mutta vaan huippukohdat eli hellejaksot ja kovat pakkaset.
  Ja taas niin ihanat kuvatkin. Arvaa mistä tiedän olevani vanhempi kuin sinä? No minun lapsuudessa kansakoulu alkoi vasta syyskuun alussa, eikä ollut syys-tai talvilomia. Alkuun oli myös lauantaisin koulua.
  Kivaa viikkoa🌸

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos kommentistasi, Maatuska! 😊 Meillä lämpötilojen kirjaaminen kalenteriin on ollut jo monen sukupolven harrastus. Niin kauan kuin muistan, meillä on ollut mittarit (mekaaniset tai sähköiset), joista näkee yön kylmimmän ja päivän lämpimimmän lukeman. Merkitsen muistiin myös pilvisyyden/auringonpaisteen ja sateet, mutta tuulia en kovin tarkasti. Nyt onkin nautittu ihanasta suomalaisesta kesäsäästä: parikymmentä astetta lämmintä, puolipilvistä, yksi sadekuuro illalla.
   Hihii, minä olin ensimmäisiä, jotka saivat nauttia viisipäiväisestä kouluviikosta.
   Mukavaa naistenviikkoa! 🌼

   Poista
 5. A note to all: I translated this post into English and Italian using the Google Translate. The result wasn't bad at all except that it was funny to notice that the middle-aged person mowing the lawn (gender not specified) became "a middle-aged man" ("un uomo di mezza età") with the good old "male as norm" principle. 😀 It was, however, yours truly, a female blogger enjoying some gardening chores.

  VastaaPoista
 6. Gorgeous pictures ! Summer is short up there, but so beautiful with all those bright colors...
  Great list of books...
  Have a shinny day !
  Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you very much, Anna! Summer is indeed very short here. Fortunately it's usually not very hot. I would like to send you some cool weather and rain from here. Big hugs!

   Poista
 7. Hei Sara! Aivan ihania valokuvia.

  VastaaPoista
 8. Prachtige foto's en boeken.

  VastaaPoista
 9. Beautiful photographs.
  Happy August Wishes.

  All the best Jan

  VastaaPoista
 10. Vastaukset
  1. Kiitos paljon, Kruunuvuokko! Tunnelmallisia elokuun päiviä!

   Poista
 11. Nice books. Fabulous flowers :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you very much, Kinga. Have a lovely weekend! xx

   Poista

Thank you for your comment! It is very much appreciated.
It may take awhile but I will always visit you back.

Kiitos kommentistasi!

Grazie del tuo commento!