Welcome to Villa Emilia (My Woodland Garden), a photography blog with a slant towards gardening and nature. An amateur gardener and photographer, I hope to share beautiful moments with you through pictures. Let me know if you like them!

Thank you for your visit.

3.12.2021

Joulukuun puuhia - This and that

 


Hei taas ja mukavaa talvipäivää! Eilisillan lämpötila oli kylmimmillään noin -23 astetta, mutta nyt on jo paljon lauhempaa. Lunta on täällä noin 30 cm ja sitä satelee nytkin hiljalleen. 

Blogiystävä Maatuskalla on ihania jouluisia ideoita. Innostuin näistä tyylikkäistä taitelluista tähdistä (ks. ohje), koska minulla oli juuri sopivia paperiarkkeja ja taittelu näytti melko helpolta ja lopputulos siistiltä.

Jouluaiheisen lehtiön arkkien koko on 15 x 15 cm...


Taittelin alussa väärin, mutta kyllä näistä tähtiä tuli, eikö vain? :)

Olisi meillä liimaakin ollut, mutta ajattelin kokeilla, onnistuisiko sakaroiden kiinnittäminen nitomalla...


... ja koska Maatuskakin kirjoitti, että puoliskojen liimaaminen yhteen on työn vaikein kohta, päätin koettaa toista menetelmää. :) Minulla oli pätkä kivan rustiikkista ohutta paperinyöriä. Kiinnitin puoliskot yhteen narulla ja ohjasin narun vielä huonosti taitellun sakaran päähän, joten sain siitä samalla ripustuslenkin. :)


Jos olisi sopiva, turvallinen valonlähde, tämän mallin mukaan voisi tehdä paperisen adventtitähden. Meillä ei olekaan sellaista, on vain tämä metallinen. Minä leivon nykyään niin harvoin, että otin näistä pullista monta kuvaa. :)


Tuntuu että monessa kodissa (ja blogissa) on tehty remonttia viime aikoina. Keittiöissä ja kylpyhuoneissa on tehty kerralla uutta ja kaunista. Meilläkin uudistetaan, mutta eri tavalla. Maalataan valkoisiksi tarpeettomana pois annetun ja ilmaiseksi saadun keittiön osia ja käytetään ne luovasti meidän pikkuruisen keittiön tiloihin, osa kerrallaan. Keittiömme on  muodoltaan aika erikoinen, mutta en haluaisi siihen isoa remonttia, vaan pidän siitä, että on hauskoja pieniä saarekkeita: ruoanlaittoalue, leivonta-alue, aamiais/välipala-alue sekä tiskausalue.

Osa keittiöstä on myös aika matala ja sekin on ok, sillä siitä tulee kiva country kitchen -tunnelma. :)

Näissä kuvissa näkyy yhtä uudistettua nurkkausta. Järkkärillä otetussa yläkuvassa valkoinen väri näkyy liian lämpimänä ja alla, puhelimen kuvassa, taas vähän liian kylmänä. :)


Pulla lähikuvassa...


Päivät ovat lyhyitä, tehokkaiden ulkotyötuntien määrä on vähäinen. Vaan muistitteko, että talvipäivän seisaukseen on aikaa alle kolme viikkoa ja sitten päivät alkavat taas pidetä!


Tässä lisää värivirheitä, seinälaatat ovat kyllä aivan valkoisia. :)


Ja tässä: Ostin tämän ruutuhuovan, koska se sopii täydellisesti sohvan talvipäällisen ja joulun ajan tyynyjen väreihin. Huovan punainen sävy on oikeasti aika tyylikäs viininpunaiseen vivahtava. Pluspisteitä muuten Citymarketille, jonka verkkokaupassa (siis K-Ruoka-sivustolla) ilmoitetaan tuotteiden valmistusmaa paremmin kuin monella muulla sivulla. Olisin siis ostanut tämän huovan muutenkin, mutta ostin sen kaksinkertaisella varmuudella, koska se on valmistettu Ukrainassa. Hiukkasen tukea ja sympatiaa sinne päin.


Tämä kuva on otettu puhelimella niin, että toisessa kädessä oli taskulamppu. Huonosti suunnattu, mutta minusta ihan hauska.


Meillä on tänä vuonna uusi lintujenruokinta-automaatti. Ei täydellisen kätevä, mutta helpompi puhdistaa kunnolla kuin entinen. Lintulaudalla on ollut vilskettä. Ilokseni olen huomannut, että hömötiaisia käy useita.

EDIT 9.12.2021: Ilmeisesti orava hyppäsi laudan päälle ja katon harjalla oleva muovinen kiinnitysrengas hajosi. Kiinnityksen korjaaminen vaatii hieman miettimistä. Lintulaudan voi pystyttää harjanvarren paksuiseen tolppaan, mutta siitähän orava kiipeää ylös leikiten.


Onhan tämä Suomen talvi toisinaan aika pimeä, kylmä ja harmaa. Brittisarja Murha paratiisissa (Yle1 ja Areena) taas hehkuu auringonvaloa, lämpöä ja värejä Karibialla. :) Sarjaa seuratessa neuloin loppuun nämä sukat ja lankaa riitti myös pannulappuun. Kuvitteellisen Saint-Marien saaren vihreys, lämmin tuuli ja letkeä musiikki ovat aikamoista terapiaa. :)Tähän postaukseen voi jättää kommentin, mutta nyt on edessä niin kiireinen viikonvaihde, että en valitettavasti ehdi kovin pian vastavierailulle. Jo etukäteen: mukavaa viikonloppua, hyvää toista adventtia sekä juhlavaa itsenäisyyspäivää! 💙🤍


25 kommenttia:

 1. Tuo itse tehty tähti on aivan ihana. Tein itse vastaavanlaisia tapetista ja käytin sekä liimaa että nitojaa. Kuvassa näyttää kuin tähti olisi suurempi kuin 15x15cm:n arkista tehty. Hyvä keksintö tuo narulla yhteen solmiminen. Taidan kokeilla vielä sellaista tähteä. Kivat värikkäät sukat ja pannulappu!

  VastaaPoista
 2. Loistava, parannettu versio 2.0 :D Tuota täytyy kokeilla, ilman muuta ja on paljon siistimpi kun ei jää liimaklönttejä, joita tuli ainakin minulle ihan väkisellä. Niittaaminen näköjään onnistuu myös ja varmasti helpompaa isompien tähtien kohdalla, pieniin sakaroihin ei taida niittari mahtua.
  Kiitos tästä ideasta Sara! Taidan kokeilla tätäkin ja mieleen tuli vielä että tuohon sopisi esim. nappi tai joku vastaava narusolmun alle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi, Maatuska!
   En tiedä onko tuo parannettu versio. :) Minun tähdessäni puolikkaat pysyvät kiinni toisissaan, jos kukaan (lapsi, lemmikkieläin) ei mene tutkimaan tähteä liian tarkkaan.
   Minäkin mietin esim. nappia, tai jos tekisi tähden vaikka kiiltävästä paperista, voisi laittaa esimerkiksi paljetin. Narunakin voisi ehkä käyttää jotain paksumpaa ja näyttävämpää. :)

   Poista
 3. Lovely decorations ! Yummy little cakes and gorgeous pictures !!!
  Have a cozy weekend !
  Anna

  VastaaPoista
 4. Siellä on tosi paljon lunta! Herkullisia pullia,-))

  VastaaPoista
 5. Minulla olisi juuri tuollaisia arkkeja, mutta näppäryys ei taida riittää. 😄 Pidän tosi paljon tuosta metallisesta joulukukasta/-tähdestä. ✨

  Mukavaa joulukuun alkua! ❄️

  VastaaPoista
 6. Postsuksessasi on ihania kuvia, värejä, lämmin tunnelma ja selvästikin pullan tuoksu <3 Mukavaa joulun odotusta!

  VastaaPoista
 7. Such beautiful snowy scenes! I love the red star.

  VastaaPoista
 8. Hyvää toista adventtia ja itsenäisyyspäivää. 🕯🕯🕯🇫🇮🇫🇮

  VastaaPoista
 9. Amazing winter vibes❤

  VastaaPoista
 10. Lovely and cheerful Christmas post,dear Sara. Today is a beautiful and sunny and pleasant day and I am grateful for this. Happy Advent.

  VastaaPoista
 11. Mukavia joulunaluspuuhailuja!
  Tosi hyvä idea kiinnittää nuo tähdet narulla, minunkin mielestäni liimaaminen oli vähän haastavaa!
  Ihanaa adventtiaikaa!

  VastaaPoista
 12. Iltaa!
  Blogissani on Joulun this or that-postaus ja nyt haastan sinut vastaamaan kysymyksiin blogissasi! Otatko jouluhaasteen vastaan?

  Iloista jouluarkea!🎄

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, Jasmin! Haasteessa on hauskoja ja mielenkiintoisia kysymyksiä. Vastaan heti kun ehdin!

   Poista
 13. Hello Sara,
  The paper stars are very pretty and I will bookmark the instruction page. Your buns look delicious! Paint colour varies so much depending on the light. I wish you happy days of preparing for Christmas.

  VastaaPoista
 14. Dear Sara,
  I liked the idea of the stars, they look professional. Your photos show your experience in photography, I love the photo taken with a flashlight at night. I also love to watch Murder in Paradise, thanks for saying there is a new series.
  I wish you a happy Independence Day, I always respect your country.
  Merry Christmas to you and your family.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Interesting answers to questions, Sarah. I learned a lot about the traditions of the Finns on Christmas and about the traditional food on the festive table. I also love salted salmon on Christmas.

   Poista
 15. Lovely and interesting Norwegian traditions ! Each country has his owns but family is the key...
  Have a cozy weekend !
  Anna

  VastaaPoista
 16. I very much enjoyed reading your answers to the Christmas questions. I enjoy learning about other cultures' traditions. The week between Christmas and New Year's is my favourite of all the year - a time for festivity and getting together with friends and family (now that we're vaccinated) and for eating good food, reading books and just being together. Walks are good, too, although it's highly unlikely that we will have snow (I keep hoping). Your snowy May photo is incredible and very beautiful.
  Happy Advent preparations!

  VastaaPoista
 17. Your blog is a very Christmasy place to come to! I appreciate your counter of days-to-Christmas -- oh, my, I hadn't realized how close it is!! We also count to Christmas Eve; both my husband and I grew up in families for whom Christmas Eve was the Big Event -- following our German ancestors' -- not the British -- tradition. So we carried on with that as the years went by with our own children. Happy Christmas!

  VastaaPoista
 18. Another awesome post!Hugs,darling!

  VastaaPoista
 19. Such a lovely post, I enjoyed seeing your photographs.
  Enjoy your December.
  My good wishes.

  All the best Jan

  VastaaPoista
 20. So lovely to read of your Finnish Christmas Sara, both here and the above post.
  I love your traditions, the candles and the fact you can share with your family. Enjoy every beautiful moment and may the New Year be as perfect as possible.

  VastaaPoista
 21. Kauniita ovat kuvasi.

  VastaaPoista
 22. So yummy ❤ have a nice weekend ❤

  VastaaPoista


Thank you for your comment! It is very much appreciated.
It may take awhile, but I will always visit you back.

Kiitos kommentistasi!

Grazie del tuo commento!