Welcome to Villa Emilia (My Woodland Garden), a photography blog with a slant towards gardening and nature. An amateur gardener and photographer, I hope to share beautiful moments with you through pictures. Let me know if you like them!

Thank you for your visit.

15.9.2020

Sata yötä... 🎄

Hei taas! Nyt on saatu nauttia niin ihanan aurinkoisista syyspäivistä (olen ihastellut luonnon kauneutta ja istuttanut kanervat ikkunalaatikoihin sekä muutamia pensaita), että olin melkein unohtaa, että tästä päivästä on sata yötä jouluaattoon.

Joulu on kyllä ollut mielessäni. :) Jo kesäkuussa tilasin Sinellistä söpöjä tarroja kalenteriin ja joulupaketteihin ja/tai kortteihin.
Kullanväriset tähdet ovat vuoden 2021 kalenteriin. Tämän vuoden joulukuun päivämäärät ovat tällaisia:
Ostin myös ihanan setin eripaksuisia mustia tusseja.
Joulun muistilistat -kirja on taas otettu esille. Löysin Joulureki-blogista niin kauniisti koristellun kakun, että tänä jouluna meilläkin syödään täytekakkua, vaikkei se yleensä jouluperinteisiimme kuulu. :)

Lisäsin muuten blogin sivupalkkiin kolmannen blogilistan, joulublogit. Täydennän listaa sitä mukaa, kun uusia postauksia alkaa tulla. Toivottavasti moni joulublogi taas heräilee valmistelemaan joulua!
Tämän vuoden joulusta tullee epätavallinen. Varmaankin muistetaan paremmin olla kiitollisia siitä, että voidaan viettää joulua yhdessä rakkaitten kanssa. Toivottavasti stressi ja suorittaminen jäävät vähemmälle.
Meille aatto on se tärkein päivä. Olen jopa miettinyt, että jos matkalaisten karanteeneja ei saada alkamaan riittävän aikaisin, siirretään aattoa myöhemmäksi. :)
Korona-aikaan on vietetty vieraiden kanssa aikaa ulkona enemmän kuin ennen. Ripustin jo heinäkuussa kaksi led-valosarjaa terassille, vaikkeivat illat vielä pimeitä olleetkaan. Kun talvi alkaa lähestyä, yritän viritellä ne olohuoneesta näkyvään pihakuuseen.
Olen myös siivonnut rojuvarastona ollutta pihamökkiä oleskelukäyttöön. Siivotessa löysin aarteen, vanhan rikkinäisen hehkulamppusarjan! Irrotin lamput talteen ja aion kokeilla, toimisiko niistä ainakin jokunen. Minulle nimittäin tällaiset vaaleasävyiset lamput ovat niitä ainoita oikeita jouluvaloja. Ne siirtävät minut suoraan lapsuuden jouluaattoon, istumaan kuusen viereen, lukemaan lahjakirjaa ja maistelemaan suklaakonvehteja. :)
Briefly in English: Even though in our family, we decorate the home for Christmas only some days before Christmas and the tree on the 24th, I think it's never too early to start planning for the festive season. :)

Kommenttiosio on edelleen suljettu, koska en valitettavasti ole vielä ehtinyt vastata aikaisempiin kommentteihinne. Lämmin kiitos niistä!

Mukavaa viikkoa kaikille ja ihanaa jouluodotusta meille, jotka jo aloitamme! :)