Welcome to Villa Emilia (My Woodland Garden), a photography blog with a slant towards gardening and nature. An amateur gardener and photographer, I hope to share beautiful moments with you through pictures. Let me know if you like them!

Thank you for your visit.

5.9.2020

Downton Abbey 3D Puzzle... ja tunnelmallisia videoita
Hei taas ja ihanaa syksyistä lauantaita! Tänään leppoisa tuuli puhaltaa etelästä ja aurinkokin välillä pilkahtaa pilvien lomasta.
Yksi synkän koronapandemian iloista ovat olleet palapelit. Clementonin "Venice evening sunset" (6000 palaa) on varmaan hienoin palapeli, jonka tulen koskaan kokoamaan. Sen valmistuttua oli hieman tyhjä olo: mitä nyt? :) Päätin kokeilla kolmiulotteista palapeliä. Tilaamani pelin aiheena on "Downton Abbey" eli ihastuttava Highclere Castle eteläisessä Englannissa. TV-sarja ei oikeastaan ollut suosikkini, mutta kuvauspaikkana toiminut rakennus on aivan huikean hieno.
Tämä Wrebbit-palapeli on valmistettu Kanadassa ja siinä on 890 (en ole laskenut :)) vaahtomuovitaustaista palaa.
Puu tai pahvi olisivat minusta arvokkaampia materiaaleja, mutta ehkä painavammista paloista koottu linna ei pysyisi niin hyvin kasassa. :)
Pakkauksen mukana tulevaa ohjetta seuraten linnan kokoaminen on helppoa. Ensin kootaan litteät osat ja sitten rakennetaan.

Tämä peli on hieman kalliimpi kuin yllä mainitsemani 6000 palan peli, ja sanoisin, että rahalle saa enemmän vastinetta tuossa perinteisessä pelissä, mutta tähänkin tulee riippuvuus - täytyy taistella itsensä kanssa, jotta pystyy keskeyttämään kokoamisen ja jatkamaan myöhemmin. :)

Ottamani kuvat eivät tee oikeutta pelin tarkoille yksityiskohdille. Henkilöiden kasvojen pituus on noin 2 mm, mutta jos tuntee TV-sarjan hahmoja, heidät tunnistaa vaivatta.
Highclere Castle sijoitsee Hampshiressä, noin 70 km Lontoon keskustasta länteen. Paitsi Downton Abbey myös Kyllä Jeeves hoitaa -sarjaa on kuvattu siellä. Pitäisikin katsoa verrattomia Jeevesiä ja Woosteria uudelleen ja tarkkailla tapahtumapaikkoja.
Highclere Castle on (English) country house, siis kakkosasunto maaseudulla. Country house ei yleensä ole linnoitettu, ja hyvä käännös sille olisi usein "kartano". Linnoitettu country house on castle, mutta myös linnoittamaton country house, kuten esimerkiksi juuri H. C., voi olla nimeltään castle. :)

Linnan on suunnitellut Charles Barry, joka oli myös Britannian parlamenttitalon (Palace of Westminster) pääarkkitehti. Linnan puistolla on yli tuhatvuotinen historia. Lancelot "Capability" Brownin suunnittelemista puistoista ainakin Blenheim Palace ja Highclere Castle ovat pukettilistallani, unelmieni käyntipaikkoja.

Castle Geek -bloggari Maria on muuten tehnyt H. C.:stä kauniin postauksen.
Briefly in English: I completed this lovely 890-piece 3D jigsaw puzzle - a replica of the magnificent "Downton Abbey" - already some weeks ago. Completed, it's dimensions are 42 cm x 38 cm x 29 cm. The details are amazing.

Thank you for your comments! Stay safe and well!
Linnan nykyiset asukkaat ovat Carnarvonin kahdeksas jaarli ja kreivitär. Lady Carnarvon on näköjään julkaissut viime vuonna kirjan Christmas at Highclere: Recipes and Traditions from The Real Downton Abbey, josta löytyy kuvia tästä jutusta. Näyttää oikein tunnelmalliselta.

Kirjan kuvat saivat minut niin jouluiselle mielelle, että päätin lisätä tähän kaksi videota, jotka olin ajatellut postata lähempänä joulua. Näistä saa inspiraatiota myös syksyiseen kotiin, jos ei halua ajatella vielä joulua. :)

En ole koskaan ostanut kyseisestä yrityksestä (Zara Home) mitään, ja tiedän että sekä yritys että nämä videot ovat saaneet myös varsin kriittisiä arvioita. Minusta näistä videoista saa kuitenkin paljon aivan ihania ideoita, joita voi kotonaan toteuttaa ostamatta mitään uutta. :)


YouTube ehdotti minulle myös tätä vanhempaa videota. Sekin on kaunis, vaikka taustamusiikki soi mielestäni liian kovaa.
Oikein mukavaa viikonloppua kaikille. Kiitos kommenteistanne, tulleista ja tulevista. :) Tulen vastavierailulle heti kun ehdin.

Terveyttä ja hyvää vointia!


🍂🍃🍂


21 kommenttia:

 1. It looks so cute! I love all de details and that there are the characters as well.

  VastaaPoista
 2. Great post. Enjoyed it and the videos very much. I too love to do puzzles and 3d puzzles. Have a blessed day and a wonderful weekend. Take care and stay safe. Madeline

  VastaaPoista
 3. Ah, the things we have time for during COVID-imposed solitude. Well done, Sara.

  VastaaPoista
 4. Melkoinen määrä palapelin paloja soviteltavaksi ja koottavaksi. Olet selvästi rutinoitunut ja taitava kokoaja. Minä pidin kovasti Downton Appeystä ja seurasin sitä mielenkiinnolla. Nyt keskityn vielä katsomattomiin videoihin.
  Oikein hyvää viikonlopun jatkoa ja mukavia hetkiä palapelin parissa. 😊😊

  VastaaPoista
 5. I very like puzzle ;)

  VastaaPoista
 6. Well done on completing your puzzle. If anyone enjoyed the television series this would be fun to make as the characters can be recognised. I have been to Highclere Castle on a university study day to look at the architecture and my cousin's daughter was married there as it could be hired for a wedding ceremony at one time. It's a romantic setting for a wedding.

  VastaaPoista
 7. Great videos and awesome puzzles!Hugs,dear Sara!

  VastaaPoista
 8. Sara, I see you've discovered a great remedy for autumn (corona) depression - puzzle assembling. I love your last job because I loved the serial, especially the heroines.
  Take care of yourself!
  P.S I was sure that from September 1 Finland will open its borders, but no ... They say the corona cases have increased.

  VastaaPoista
 9. Jännä harrastus sinulla. Valtava määrä palapelin paloja, jotka pitää koota.

  Mukavia syyskuun päiviä sinulle :)

  VastaaPoista
 10. What a fun idea for a puzzle!

  VastaaPoista
 11. Congratulations yet again Sara. It would have been a very satisfying jigsaw construction, especially with the fine details of the inhabitants of Downtown Abbey.
  I am pleased to report that my Map of the World, jigsaw has just been finally completed.

  VastaaPoista
 12. Hurjan hieno palapeli!

  Kiitos kauniista syksyn kuvista uudemmassa postauksessasi, jonne ei pääse kommentoimaan :)

  VastaaPoista
 13. The new post is amazing!It is impossible not to comment...You are very talented and I love seeing your gorgeous captures/photos!Xoxo

  VastaaPoista
 14. Verlos terminados es un gran gusto Sara.Es precioso.
  También tu últina entrada es bellísima. El otoño nos llega amiga.
  Buen fin de semana. Cuídate.
  Un abrazo.

  VastaaPoista
 15. Hi Sara, your blog is so beautiful and you are so good at puzzles!!
  It`s nice to meet you through Linda`s blog!
  Thank you so much for your sweet visit and encouragement.
  Blessings and greetings from Japan♡

  VastaaPoista
 16. I agree Sara, September is a colorful month. I love your photo with drops on the grass. Good shot!

  VastaaPoista
 17. 🍂🍃🍂 Thank you all! 🍂🍃🍂 Lämmin kiitos! 🍂🍃🍂 Muchas gracias! 🍂🍃🍂

  VastaaPoista
 18. Onpa hieno palapeli!

  VastaaPoista


Thank you for your comment! It is very much appreciated.
It may take awhile, but I will always visit you back.

Kiitos kommentistasi!

Grazie del tuo commento!