Welcome to Villa Emilia (My Woodland Garden), a photography blog with a slant towards gardening and nature. An amateur gardener and photographer, I hope to share beautiful moments with you through pictures. Let me know if you like them!

Thank you for your visit.

10/04/2020

Heinrich Böll: Biljardia puoli kymmeneltä - Happy Easter!
Helmet-lukuhaasteen kohta 42: Kirjassa on isovanhempia.

Heinrich Böllin Billard um halb zehn ilmestyi 1959 (ja suomeksi seuraavana vuonna). Joidenkin kriitikoiden mukaan Böllin tuotanto on jo vanhentunutta. Minun mielestäni Böllin kirjoissa käsitellään ihmisyyden peruskysymyksiä ja niiden yhteiskunnalliset teemat pysyvät ajankohtaisina aina.

Olen lahjoittanut tätä kirjaa eri kielillä perheenjäsenille ja ystäville, mutta itselläni on vain tämä amerikkalainen painos, jonka kansikuva erehdyttää luulemaan, että kyse on rikosromaanista. :)
Suomenkielisen painoksen takakannessa teosta kuvataan näin:
"Romaani varakkaan, suurporvaristoon kuuluvan Fähmelin perheen vaiheista kolmen sukupolven ajalta. Fähmelit ovat rakentaja- ja arkkitehtisukua, joiden elämän, ajatusten ja tekojen läpi heijastuu Saksa ja saksalaisuus keisari Wilhelm II:n ajoista talousihmeen päiviin saakka. Fähmeleistä kukaan ei ole sovussa aikansa aatteiden ja korkeimpien määrääjien kanssa; jokainen heistä joutuu ratkaisemaan eriuskoisuutensa ongelman kipeästi, omalla tavallaan.
’Biljardia puoli kymmeneltä’ on sodanjälkeisen Saksan omaksitunnoksi nimetyn Böllin kunnianhimoisimpia teoksia, väkevä, monikerroksinen ja ajaton romaani: ”puhvelin ja karitsan sakramentit” toteutuvat kaikkina aikoina, kaikissa yhteiskunnissa."

Alpo Routasuon aikalaisarvio vuodelta 1961:

"Ulkonaisesti katsoen Böllin romaani on kuvaus saksalaisen Fähmelin perheen vaiheista kolmen sukupolven aikana. Kokonaiskuvaa ei kuitenkaan hahmoteta tapahtumia kronologisessa järjestyksessä seuraten, vaan sisältä päin, monikerroksisesti, eri henkilöiden näkökulmista tarkastellen. Näin kirjailija saa tilaisuuden valaista ja tulkita saksalaisen yhteiskunnan ja ihmisen ilmiöitä ja ongelmia aina nykypäiviin saakka, ja hän tekee sen monipuolisella ja tehokkaalla tavalla. Hänen käyttämänsä romaanitekniikka on vaatelias niin kirjailijan kuin lukijankin kannalta, mutta hän on onnistunut luomaan vaikuttavan ja ajatuksia herättävän kokonaisuuden. Romaani on kiintoisa näyte nykysaksalaisesta romaanitaiteesta ja kansallisesta itsetutkistelusta."

Suosittelen.Hello! Did you notice the cute bumblebee above? :)Once more, the flower photos are from Italy. It looks that many trees and shrubs are blooming especially profusely this spring.

Here in Eastern Finland it's snowing but it doesn't stop me from wishing you a beautiful and happy Easter! :)

(PS The comments are disabled for this post.)Näiden Italian kukkasten myötä toivotan kaikille lukijoille

Iloista pääsiäistä!