Welcome to Villa Emilia (My Woodland Garden), a photography blog with a slant towards gardening and nature. An amateur gardener and photographer, I hope to share beautiful moments with you through pictures. Let me know if you like them! ❤

Thank you for your visit.

27.3.2020

Näinä päivinä - Last days of March



Hei ja mukavaa perjantai-iltaa! Toivottavasti olette pysyneet terveinä. Kunpa uusien tartuntojen, sairastumisten ja kuolemantapausten määrä kääntyisi pian laskuun, meillä ja muualla.

Blogeissa on kyselty, miten itse kukin viettää näitä enemmän tai vähemmän epätavallisia päiviä. Tässä postauksessa keskitytään lisääntyneen kotonaolon kevyempiin puoliin. Varoitus: tämä on siis hömppäpostaus. :)

Viime viikkojen tapahtumat ovat muuttaneet monen suunnitelmia. Kuten ehkä muistatte, näinä päivinä minunkin oli tarkoitus olla Italiassa. Minulla oli ylellinen matkakosmetiikkasetti jo valmiina. :) No, nyt hemmottelen itseäni siis kotona... ja täytän näppärät, pienet purkit uudelleen sitten, kun on taas matkustamisen aika.



Huumori auttaa. Linkin John Atkinsonin hauskoihin piirroksiin löydätte myös blogin sivupalkista.

Cartoon by John Atkinson

Italiasta tulee keväisiä kuvia melkein päivittäin. Tämän kuvan valkokukkainen kasvi ei ollut meille tuttu, joten taas ryhdyttiin "puutarhaetsiviksi"...


Luullakseni kasvi on Pieris japonica, japaninkellovaivero. Onpa sillä kauniit kukat... ja kuulemma myös hyväntuoksuiset.


Maalla asuvat ovat onnekkaita näinä aikoina. Kuluneella viikolla oli kauniita, aurinkoisia päiviä. Kova tuuli sai sään tuntumaan aika kylmältä, mutta niin lämmintä kuitenkin oli, että lumet ovat sulaneet melkein silmissä. Siirsin jo pienelle kuistille puutarhapöydän ja tuoleja... tietäen toki, että ensi viikolla sataa lunta. :)

Luontokuvia olen ottanut aika vähän. Nämäkin veikeät joutsenet olivat monen sadan metrin päässä, joten kuvasta ei tullut kovin tarkka.


Ruokaostoksia on tehty hieman eri tavalla kuin ennen. Veljeni Lidlissä tekemät ostokset ilahduttivat monella tapaa. (Meidän lähellämme ei valitettavasti ole Lidliä.) Esimerkiksi Pohjolan meijerin piimätölkissä (rasvaton, laktoositon) ei ollut korkkia. Hyvä, hyvä! Muovinen korkki on täysin tarpeeton! Pahvinokka on ekologisempi - ja helpompi avata.


Kevät tulee tänäkin vuonna. Olettehan lukeneet Irene Vellan runon poikkeusajasta? Onneksi Kirjasähkökäyrän Mai jakoi sen blogissaan. Minulta se oli jäädä huomaamatta. Italian tilanne surettaa niin paljon, että en lue sieltä uutisia kovin usein.


Olen tietysti lukenut kirjoja, soitellut... ja kyllä, selaillut myös Netflixin tarjontaa. Brittisarja nimeltä IT-porukka on yksi kestosuosikkini.  Kun hoksasin, että Uusi Sherlock -sarjassa saa englanninkielisten tekstien lisäksi myös englanninkielisen kuvailutulkkauksen, olen alkanut oppia Lontoosta paljon uutta!

En tiedä alla olevan kuvan alkuperäistä lähdettä. Pinterestissä näkyy olevan fanien kuvakokoelmia, joissa on tuhansia Sherlock-kuvia. :)


Talven ylellisyyttä on itse puristettu appelsiinimehu. (Tämä on muuten vanha kuva. Tänään ottamani kuvat olivat niin pilvisen harmaita.)


Koristelen kalenteria jopa värikkäillä kuvilla Hullujen päivien luettelosta. :D Tilasinkin jotain, mutta kaikki tarpeellista ja hillityissä väreissä.


Ja sitten olen koonnut palapelejä. Olisin toivonut voivani näyttää tämän kauniin kuvan valmiina, mutta pilveilevä sini/harmaa/vaalea taivas on niin hidasta tehtävää... Tästä aiheesta lisää myöhemmin.

Mukavaa viikonloppua!


Lisätty lauantaina 28.3.: Huomasin YLEn sivulta jutun nallehaasteesta. Meillä on istunut tämä nuorimman sukupolven lapsuusajan nalle ikkunalla katselemassa järvimaisemaa siitä lähtien, kun yksi puu kaadettiin talon vierestä näköalan avartamiseksi. Meidän olohuoneen ikkunassa olevaa nallea ei oikeastaan kukaan voi nyt nähdä, joten otin siitä kuvan itse. :) Nalle näyttää miettiväisemmältä kuin yleensä, mutta elämmehän poikkeuksellista ja vakavaa aikaa.


I hope you are well!
Have a happy weekend! 
xoxo




46 kommenttia:

  1. Hi,dear Sara!I would love to add a music of R.E.M. in your "Pandemic Playlist":"It's the end of the world as you know it"...Your pictures are amazing as ever,adorable cammelias and gorgeous swans.We are in quarentine too,I am reading "1984",by George Orwell.God bless you and your family.Xoxo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you, dear Maristella! Your suggestion concerning music is brilliant! :)
      Happy reading & hugs and blessings!

      Poista
  2. Hello, Sara, I enjoyed reading how you are spending your days. We are all feeling the same and trying to find a way to get through our 'stay at home' orders. Lovely to see the Pieris and Camellias and the pretty white willow catkins. I am sorry that you didn't get to Italy this year and it is so heartbreaking to hear what they are going through. I will post my Tuscany photos soon - I need to find a way to honor that amazing country. I have been restless and not able to focus. The world has turned upside down. I do love your playlist - very good selection. Take good care - sending hugs xx Karen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you, dear Karen! I'm very much looking forward to seeing your Tuscany photos.
      When I see the maps of Covid-19 cases in your country and especially in your state, I send good wishes your way... Not that they would really help, but it's the only thing we can do, try to contain the spread of the disease locally and try to hug our friends virtually. :)
      Hugs and blessings!

      Poista
  3. Korkittomia tölkkejä minäkin suosin. Muutenkin ihailen mutkatonta ekologisempaa elämää. Nyt kun elämän hektisyys on tauolla, voi ajatella mitä jos olisi jatkossakin leppoisampaa, vaatimattomampaa... Huipputeknologian sijaan tuommoinen ihana palapeli ja somevideoiden tilalle kirja.

    Täytyy kyllä todeta että kosmetiikan ylellisyys vetää minua puoleensa. Kullanvärinen settisi on kaunis.

    Joutsenet ja pajunkissat. Niitä katselee mielikseen. 💜

    Menisinkö tekemään palapelin? Nythän on aikaa. 😀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, Rita!
      Suosittelen palapelejä lämpimästi. Niitä kootessa pystyy tosiaan rentoutumaan ja unohtamaan maailman murheet hetkeksi. Ei kulu sähköä eikä kuormitu tietoverkot.
      Joskus tarvitaan pientä suloista ylellisyyttä, kuten kullanvärisiä voidepurkkeja. 😀
      Ihanaa keväistä lauantai-iltaa!

      Poista
  4. Kiva kuulla, miten vietät päiviäsi tällaisinä poikkeusaikoina. Ekologisuuteen on aina syytä kiinnittää huomiota. Ihanat joutsenet ja suloiset pajunkissat! Me olemme matkan jälkeen karanteenissa. Ihan hyvin tämä sujuu niin kauan kuin pääsee ulkoilemaan ja kauppakassipalvelu toimii. Aurinkoa viikonloppuusi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, Anneli!
      Ulkoilu, varsinkin luonnossa, auttaa todella paljon näinä surullisina aikoina.
      On teillä ollut muuten upea reissu! :) Terveyttä ja iloista kevään odotusta!

      Poista
  5. Kiitos Sara. Runo poikkeusajasta on huippuhyvä ja kertoo suoraan tästä ajasta.
    Nyt on tärkeää keksiä mitä voisi tehdä kotona. Luen siis kirjoja ja kudoin jo uudet villasukat. Koirakaveri houkuttelee ulos lenkkeilemään joka päivä. Kukkapenkistä löytyy jo kukkivia krookuksia ja kevättähtiä. Luontoa kaunistaa leskenlehtien aurinkoiset kukat ja sinivuokot. Olen jo bongannut kärpäsiä, kastematoja ja muurahaisia.

    Aurinkoista viikonloppua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi, Mai!! :)
      Teillähän taitaa jo olla kevät... ihania kukkia puutarhassa ja luonnossa. Täällä ei vielä, mutta auringonpaiste ja ajankohtaan nähden vähäinen lumimäärä ilahduttavat kovasti. Hyönteiset heräilevät täälläkin - onneksi, koska muuttolintujakin on jo tullut.
      Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  6. Ihania kuvia♥ Ollaan töissäkin huomattu että pikkuisen huumoriakin pitää olla jotta tästä myrskyisetä ajasta selvitään..Toivottavasti siellä saadaan olla terveinä! Hyvää viikonloppua♥☀️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, Päde! ♥
      Mukavaa viikonloppua, hyvää terveyttä... sekä jaksamista sinne etulinjaan! 🌷

      Poista
  7. As always, Sara, an eclectic mix of pictures, all interesting, but the swans on the ice is such a classic. I hope you are coping with enforced confinement and social distancing well. It is a challenging time for the whole world, but your beloved Italy has been devastated more than most it seems, with Spain not far behind, Stay well, Sara.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you, David!
      The photo of the swan trio is my favourite too. As to social distancing, it's what we Finns do best. :)
      Stay safe and healthy!

      Poista
  8. dear Sarah this is nice you are having good times within house

    i enjoyed each image captured by you like always i do as it seems to me you do poetry though your clicks my friend ,from farther swans look still amazingly fascinating

    i like humor and i agree it lightens the heaviness of thoughts and issues effectively
    how nice that you are positive and i bet you will be travelling to Italy next year :)
    weird times ,never experienced before though faith is umbrella to keep us unharmed and hopeful for better days
    stay well and healthy you and precious family !
    hugs!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you, dear Baili!
      These are hard and sad times. We ordinary people can only hope for the best and prepare for the worst.
      Fortunately spring is coming. I just wish that everyone was able to enjoy walks in nature. They help so much. I feel especially pity for all those living in big cities.
      Stay safe and healthy! Big hugs!

      Poista
  9. Ikkunasta ulos katsova nalle on supersuloinen:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, Sussi! Usein paijaan sitä ohi kulkiessani. :)

      Poista
  10. Gracias Sara. Seguimos bien. Desde casa comtemplando la primavera y esperando que pronto el covit se pueda parar y recordemos esto como muna mala pesadilla, ya ha fallecido demasiada gente en todo el mundo.
    Preciosas tus flores,son bien recibidas. Pasamos el tiempo con mucha lectura.
    Te deseo un buen fin de semana.
    Cuídate amiga.
    Desde casa te mando este abrazo 🙅

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Gracias, querida Laura.
      Es bueno saber que estás bien y quedarte en casa. Esto también pasará y estaremos agradecidos por nuestra vida ordinaria y aburrida. 😊
      Mantente segura y saludable. Un fuerte abrazo de Finlandia a España. 🙅

      Poista
  11. Kotoakin löytyy vaikka kuinka paljon tekemistä tai vain olemista.
    Mukavat ja monipuoliset kuvat taas :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, Maatuska! Terveyttä ja mukavaa kevään odotusta sinulle! :)

      Poista
  12. Sara stay safe in this terrible time. I am not going out except to get my medicine and groceries. I am doing my best to do what our president and governor have said to do. I am working on a puzzle and a table runner and enjoying this spring weather we are having. Love your photos. Have a blessed day and a wonderful weekend. Madeline

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you, dear Madeline!
      You too, stay safe. Indeed, now we must follow the orders issued by the authorities. Fortunately you have a beautiful garden you can enjoy. Blessings and hugs!

      Poista
  13. Mukavia puuhia ja söpö nalle. Tänään juuri tuumasin, että elämäni ei ole hirveästi vielä muuttunut. Etätyö on uusi juttu, mutta muuten ihan samanlaista. Olen kotihiiri.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, Satu!
      Meidänkään hiljaiselo täällä maalla ei ole kovin erilaista toistaiseksi.
      Terveyttä... ja näkemisiin uudessa blogissasi!

      Poista
  14. Ihanaa hömppää ja hauska biisilista. Oletko jo katsonut Netflixistä The English Game nimistä sarjaa? Melkein kuin Downton Abbey, mutta ihan eri aiheesta. Kuitenkin taas työväenluokka kohtaa aristokraatit ja välillä pelataan hieman jalkapalloa. Aloin itse katsomaan tätä eilen, taattua brittilaatua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, Piparminttu!
      Kiitos vinkistä! Netflixin mielestä 98% sopiva minulle, komeita puutarhoja ja maisemia, ihanaa brittienglantia ja alkaa mukavan vauhdikkaasti. :)

      Poista
  15. Great photos. I hope you and yours are fine.

    Greetings from London.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you, Mario!
      You too, stay safe there... in one of the most fascinating cities in the world.

      Poista
  16. Sara, you're doing the right thing -reading, watching serials, I love your optimism. Here we are not in total quarantine as in Moscow, but this is a matterof time. Teddy bear is so sad, looking outside...Perhaps I'll ыуу about IT team on-line.
    My family liked your photo of three swans walking on the ice. Funny!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you, Nadezda!
      Today I read about the new orders issued by the authorities of your city. Take care of yourself.
      The IT Crowd was originally aired 2006-13 but it's timelessly enjoyable.
      Thank you for noticing the swans. I found them funny too. :)

      Poista
  17. There was some of that Pieris in my parents' garden. My mother called it Andromeda. Judy is going to look for a place to put one of the kids' old teddy bears.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you, Jason!
      That is a lovely memory. Do you remember the scent of the flowers?
      I trust you will post a photo of the teddy bear. :)

      Poista
  18. Hi Sara,
    With this isolation I can walk more
    on friends blogs;
    I like to know beauty products;
    Surely images of nature are always beautiful.
    As far as possible you have a good month's entry.
    Hugs.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you, Janicce!
      I don't often post about beauty products but I will try to think of something. :)
      Stay safe and healthy! Hugs!
      PS Your garden looks wonderful. It's lovely you have a space like that for these times.

      Poista
  19. Suloinen nalle. Tuommoisen seurassa mieli tyyntyy. Varo että se ei haalistu ikkunassa jos aurinko paistaa siihen.

    Muumit huhtikuun 1. päivätyssä postauksessasi rauhoittavat ja viihdyttävät myös. Otan esiin omasta hyllystäkin yhden Muumiteoksen tänään selattavaksi. Kiitos virikkeestä. 💕

    Palapelit tuovat tuulahduksen "entisestä" maailmasta ilman elektroniikkaa. Viehättävän vanhanaikaista.

    Antoisaa huhtikuuta, hyvää mieltä ja terveyttä. Mukava huomata että niin monet osaavat käyttää näitä aikoja huviksi ja hyödyksi. Positiivisesti. 🌷

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, Rita!
      Haalistuminen on hyvä pointti. Olohuone on meillä etelään päin ja keväästä alkaen suljen ja availen verhoja olohuoneessa päivän kuluessa. Haalistumisvaarassa on myös huonekaluja, mattoja ja nyt palapelikin. 😄
      Kevät otti reilusti takapakkia ja lunta vain sataa... mutta kyllä tästä selvitään. 🤗

      Poista
  20. Nyt kaikki mieltä piristävä ja kiva tekeminen onkin tarpeen, kun vietetään paljon aikaa sisätiloissa ja kodin ulkopuolinen liikkuminen on supistettu omaehtoisesti ihan minimiin.
    Suloinen nalle hieman kaihoisine katseineen.
    Mukavia askarteluhetkiä ja aurinkoa päiviisi Sara. ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, Kruunuvuokko! ❤️
      Olemme kyllä onnekkaita me,joilla on omaa pihaa/puutarhaa. Sinulla näkyvätkin kevättyöt olevan hyvässä vauhdissa.
      Täällä sataa edelleen lunta, mutta ensi viikolla onkin lämmintä luvassa.😄
      Ihanaa huhtikuuta!

      Poista
  21. Your swans are mangnificent Sara. What a moment to capture!
    Re your jig saw post, I am too am piecing one together but 'meditative' isn't a feeling I have during the process. For me the process is a mixture of frustration, determination and jubilation as a piece fits, only to be returned to frustration. Don't get me wrong, I love doing them. Normally a great time waster but at present time has no definition so guilt is not nescessary. Mine is a Photomosaic called 'Earth'. Thousands of minature photographs from around the world to create a map of the world. Progress is slow.

    The Moomin Books appear a delightful read. Lovely, unusual characters and descriptive prose.
    May you and yours stay healthy, Sara.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you, Helen!
      Had I been nearer to the swans, the photo could have been really special. :)
      I googled the puzzle you are doing. If it's the one I found, it looks really difficult, but very interesting too! I'd love to have one like that. Completing it would take weeks but now we have time...
      Stay safe, Helen! Hugs!

      Poista
  22. I love Tove Jansson. My mother used to read us the Moomin books when we were children, we only had the first two. The puzzles are wonderful. Stay safe, dear Sara.
    Amalia
    xo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you, Amalia!
      It's lovely that you had the introduction to Moomins when you were a child. :)
      You too, stay safe! <3

      Poista


Thank you for your comment! It is very much appreciated.
It may take awhile, but I will always visit you back.

Kiitos kommentistasi!

Grazie del tuo commento!