Welcome to Villa Emilia (My Woodland Garden), a photography blog with a slant towards gardening and nature. An amateur gardener and photographer, I hope to share beautiful moments with you through pictures. Let me know if you like them! ❤

Thank you for your visit.

15.9.2019

100 yötä jouluun ja muuta ihanaa


Hei ja ihanan syksyistä sunnuntaiaamua! :) Tänään on taas SE päivä, eli jouluaattoon on sata yötä ja aloitan blogissani jouluaiheiset postaukset.

From Pinterest. Original source unknown.

Kesällä jostain pälkähti päähäni idea kokeilla Pinterestiä muutaman vuoden tauon jälkeen. Vuonna 2017 tullut päivitys mahdollistaa kansioiden jakamisen osioihin (alakansioihin), mikä on minusta erinomainen uudistus. Kansioiden määrää voi vähentää, mikä ainakin minusta helpottaa sekä itseä että mahdollisia seuraajia.  Minulla on esimerkiksi vain yksi joulukansio, joka on jaettu värien mukaan alakansioihin. Vuodenaikoihin liittyvät mood boardit ovat yhdessä kansiossa, joka on jaettu osioihin kunkin vuodenajan mukaan, jne.


Eikö olekin ihania kuvia?





🅕🅘🅛🅜🅢


Tähän väliin ihan muuta: Tätä postausta kirjoittaessani harmittaa asua kaukana kaikesta. :) En ole varsinaisesti Downton Abbey -fani, mutta kyllähän tuo elokuva olisi komeaa katsottavaa...




Elokuvan taikaa -blogin Joonatan on arvioinut elokuvan eilen lauantaina.

Pohdiskelua elokuvasta, yhteiskuntaluokista ja Brexitistä The Independent -lehden arviossa (englanniksi).


🅕🅘🅛🅜🅢


Niin, tämän postauksen ensimmäisen kuvan löysin puutarhabloggaaja Tainan Pinterest-tililtä. (Tainalla on monia ihania kansioita, joista pidän kaikista.) Pieni, jouluvaloin koristeltu liike on minusta jotain aivan vastustamatonta ja tämä näkyy myös seuraavassa aiheessa.

Illustrations by Helena Perez Garcia

Ostin itselleni The Body Shopin joulukalenterin! :)


En ole aikaisemmin oikeaa kosmetiikkakalenteria hankkinut, koska minulla on ollut tavoitteena löytää kalenteri, joka kiinnostavan ja hyvälaatuisen sisällön lisäksi näyttää jouluiselta ja voisi toimia myöhemmin lokerikkona tms. The Body Shopin Ultimate-kalenterissa nämä vaatimukset toteutuvat melko hyvin (vaikka pääväri ei minua oikein miellytä - esimerkiksi tummansinisenä tämä olisi mielestäni paljon tunnelmallisempi). Kalenterin voi hyvin käyttää uudelleen joulukalenterina vaikkapa lapsille. Talon muotoisesta kalenterista ja pikkulaatikoista voisi koota keveän joulukylän tai siihen voisi rakentaa nukkekodin. :)

Illustrations by Helena Perez Garcia

Aikaisemmin TBS:n kalentereita ostaneet näkyvät harmittelevan, että kalleimmassa on useita samoja tuotteita kuin viime vuonna. Minuahan tämä ei haittaa, koska kalenteri on ensimmäiseni enkä muutenkaan ole Body Shopin tuotteita viime aikoina käyttänyt. Nuorena olin tottakai Body Shop -fani. Silloin eläinkokeettomuus ja reilu kauppa olivat uutta ja Anita Roddick tuntui muutenkin varsin inspiroivalta ihmiseltä. Kuten tiedetään, yrityksen ja sen perustajan eettinen uskottavuus on kärsinyt kolhuja vuosikymmenten varrella. No, ehkä Body Shop ei ole parempi kuin muut kosmetiikkavalmistajat, mutta tuskin pahempikaan. Ainakin se nostaa tärkeitä teemoja näkyviin.

Illustrations by Helena Perez Garcia

Body Shopin sivulta löytyvät tiedot kolmesta erihintaisesta kalenterista. Jos haluatte yllättyä luukkuja avatessanne, silmäilkää sivua varoen: Kunkin kalenterin kohdalla on lista siihen sisältyvistä tuotteista ja pakkausten koosta. Blogeissa on ihmetelty erityisesti pienimmän kalenterin hintaa, koska sen tuotteet ovat matkakokoisia. Tämä Ultimate on siis kallein, mutta tuotteet ovatkin sitten täysikokoisia. Tiedättekö sen tunteen, kun kävelee liikkeestä ulos kiiltävää ostoskassia kantaen, leveästi hymyillen (ainakin mielessään)? Kun kävelin Body Shopista ulos, minua alkoi naurattaa. Kalenteri olikin aika painava ja sitä varten annettu kassi niin iso, että sen sijoittaminen farkun takapenkille ilman vaurioita vaati hieman suunnittelua. :)

Illustrations by Helena Perez Garcia

Perinnettä tästä ei taida kuienkaan tulla, Body Shopin joulukalenterin ostamisesta Suomesta. UK:ssa kalenterin hinta näkyy olevan 99 £ - ja Suomessa se on siis 149 €!

Illustrations by Helena Perez Garcia


Tämän ensimmäisen luukun avaamista siis odotellen... tunnelmallista sunnuntaita!

P.S. Tämän postauksen kommenttiosio on suljettu kiireiden vuoksi.

Illustrations by Helena Perez Garcia


Christmas inspiration from Pinterest,
a distracting (?) film and
an Advent Calendar from The Body Shop.

Have a lovely Sunday!

(Comments are closed for this post.)