Welcome to Villa Emilia (My Woodland Garden), a photography blog with a slant towards gardening and nature. An amateur gardener and photographer, I hope to share beautiful moments with you through pictures. Let me know if you like them!

Thank you for your visit.

17.7.2019

MatkailuaHei ja mukavaa keskiviikkoiltaa! Tämä on toukokuisen Oxfordin-matkani viimeinen postaus, johon kirjaan hajanaisia huomioita ja kokemuksia matkasta.


Matkalla otan kuvia ainakin yhtä paljon kuin keskimääräinen turisti. :) Yksi Oxfordin nähtävyyksistä on Huokausten silta. Kuvasin tietenkin koko sillan, sen yksityiskohtia sekä myös sillan takana kasvavan kultasateen.


Suunnittelin matkaa ja tutustuin käyntikohteisiin tietysti etukäteen. Netin karttapalvelut saivat kaupungin näyttämään suuremmalta kuin se lopulta olikaan. Hotellista saatu veikeä kartta kuvasikin mittasuhteet paremmin. :) Oxfordin keskusta ei ole kovin iso... vaikka alueella on aivan valtavasti nähtävää.


Erityisen hienoja näkymiä oli valittu myös Komisario Morse -sarjaan. :) "If you happened to know Oxford, part of the fun was noticing that Morse would walk through the Bodleian library, open a door and find himself in the antechapel at New College, and then step directly out into Magdalen Deer Park", kirjoitti The Daily Telegraph vuonna 2000.

Aikatauluuni eivät valitettavasti mahtunut Morse-kiertoajelua, mutta poliisiaseman sentään löysin. :) Kirjakaupoissa oli muuten näkyvästi esillä useitakin Morse-aiheisia kuva- ym. kirjoja - joiden laadussa näytti olevan eroja.

Alkuperäisessä sarjassa Morsen työpaikka oli siis Thames Valley Police  ja Nuori Morse -sarjassa Oxford City Police, joka liitettiin 1968 muihin poliisipiireihin, jotka yhdessä muodostivat Thames Valley Constabularyn. Lewis-sarjassa Lewisin ja Hathawayn työpaikkana on Oxfordshire Constabulary, joka todellisuudessa oli yksi niistä poliisipiireistä, jotka "katosivat" vuoden 1968 uudistuksessa.


Muistatteko viimeisimmän kirjapostaukseni linkin Kirsin kirjanurkan Oxford-postaukseen? (Kuva poliisiasemasta löytyy muuten sieltäkin. :)) Bloggaaja oli yöpynyt lähellä tätä poliisiasemaa sijaitsevassa The Head of the River -hotellissa, jonka yhteydessä on myös suosittu ruokapaikka. Kasvispastani siellä oli sekä kaunis että maukas. Se olisi ansainnut tulla valokuvatuksi, mutta en ottanut kuvia aterioilla. :) Tässä sen sijaan virtaa Thames hotellin vieressä.


Oxfordin yliopiston luonnonhistoriallisen museon edestä kuljimme hieman ennen sulkemisaikaa. Harmi, koska museo on sisältä huikean hieno. Täällä käytiin Oxfordin evoluutioväittely 30.6.1860. Darwin ei itse osallistunut väittelyyn.


Ainakin ihailimme prerafaeliittisia kaiverruksia museon pääovella.


Näillä koristuksillakin on kuulemma käyty taidepoliittista debattia.


Onnistuin myös kuvaamaan megalosauruksen jalanjäljen museon edessä. :)Hotellin valitsin paikallisen asukkaan suosituksesta. Hintaansa nähden huoneeni oli pienehkö eikä näkymä ikkunasta ollut niin hieno kuin olisin toivonut. Hotellin rauhaisasta kirjastosta olen postannut kuvia jo aiemmin.

Tässä näkymää ikkunastani:  "uinuvat tornit" heräilevät toukokuiseen aamuun... :)


Huone oli melko viihtyisä ja erittäin siisti.


Sängyn päiväpeitto oli ihanan pehmeä...

 
Lähellä Oxfordia sijaitseva Blenheimin [ˈblɛnɪm] palatsi oli yksi paikoista, joissa en ehtinyt käydä. (Erityisesti olisi tietysti kiinnostanut Capability Brownin suunnittelema puisto.) No, hotellihuoneessa oli tarjolla palatsin kivennäisvettä. Tästä olisi Hyacinthkin ilahtunut. :)Mukavaa oli myös saada aamuisin oven alta sujautettu sanomalehti. Paitsi Brexit, tietysti, toukokuun puolivälissä tärkeitä ajankohtaisia aiheita mediassa näyttivät olevan mielenterveys (teemaviikko), vaihdevuodet (ainakin BBC Breakfast -ohjelmassa) ja terrori-iskujen uhrien omaisten selviytyminen.

Bricks & Mortar -liite on hauskaa luettavaa. Siinä esitellään hulppeita kartanoita tiluksineen ja mainokset ovat kohderyhmän mukaiset: Millainen Landlord Insurance teillä on? Kattaako se tappiot, jotka syntyvät, jos vuokralaiset eivät pysty maksamaan vuokraansa? :D


Hotellin pihakin oli viihtyisä.


Näkymä hotellin takaa...


Kiertelin hotellin käytäviä ja portaikkoja kiinnostavia kohteita etsimässä. Tämä kuva oli otettava löytämäni parvekkeen kaiteen takaa. Minulla ei ollut mitään, millä kiilata ovi pysymään auki, joten otin kuvan pidellen samalla ovea auki jalalla. :) Köynnösruusu oli jotenkin niin sievä.


Kahvilat Oxfordissa olivat tietysti viihtyisiä...


...ja mielenkiintoista tekemistä olisi ollut vaikka kuinka paljon...


Mainosjulisteessa mainittu New College on vain suhteellisen "uusi", se on perustettu vuonna 1379. :) Sen valko-puna-musta vaakuna näkyy alla olevassa postikortissa vasemmalla.

Menikö siis kaikki aivan nappiin? No, ei ihan. Ostin näin hienoja kortteja ja kortteihin normaalihintaisia kalliimpia, Oxford-aiheisia UniversalMail International Postcard -merkkejä, postitin kortit ja jäin odottamaan, kuinka vastaanottajat pian ilahtuvat. :) Kortit tulivat perille Suomessa ja Italiassa noin kuukausi postittamisen jälkeen. Onneksi sentään saapuivat! Tänne kotiväelle lähettämäni kortti tuli kahdesta (!) kohtaa taittuneena, mutta se ei onneksi haitannut ollenkaan, koska olin jo päättänyt käyttää kortin skräppäykseen.


Sitten vielä pari sanaa pakkaamisesta. Nykyisin lennän yleensä vain pelkän käsimatkatavaran kanssa ja muutenkin pakkaan mahdollisimman kevyesti. Minulla onkin hieno kokoelma pieniä pulloja (30 ml - 100 ml) ja rasioita, joihin pakkaan kosmetiikan, lääkkeet yms.


Minulla on myös vyölaukku! :D Kyllä, tyyliseikat sivuun - tähän vyölaukkuun mahtuvat hyvin passi, puhelin ja lompakko, joten jos lentokoneesta joutuisi poistumaan pikaisesti ilman matkatavaroita, tärkeimmät asiat olisivat mukana. Edullinen laukku on tunnetun urheiluvaatevalmistajan tuote, mutta siitä sai helposti poistettua turhan näkyvät tuotemerkit.


Minulla on muuten myös ruotsalainen trendireppu. Vuosi-pari sitten niitä mainostettiin - erityisen hyvin matkailijoita varten suunniteltuna - näkyvästi sosiaalisessa mediassa. Mukava yksityiskohta onkin tuo repun takapuolella oleva tasku passille, joka tulee siis selkää vasten piiloon.


Pienehkö puhelimeni mahtuu taskuun myös. Muuten en pidä reppua erityisen hyvin suunniteltuna. Ihannereppuni reissuun olisi tilavampi ja kevyempi ja taskuja olisi enemmän. Melko tyylikäs se kyllä on, joten olen käyttänyt sitä kaupungissakin.


Olipa muuten taas aika uusia passi. Noin 35 kilometrin päästä kotoa löytyi kuvaamo, joka lähettää kuvat sähköisesti poliisille. Sähköinen hakemus ei riittänytkään, vaan sitä täytyi täydentää poliisiasemalla. Minähän olen sen verran iäkäs, että muistan ajan, jolloin joka kirkonkylässä oli poliisiasema ja asema oli auki ainakin joka arkipäivä. Nyt lähimmät poliisiasemat ovat 35 - 40 km päässä, ja niiden lupapalvelut ovat seuraavan kerran auki syyskuussa... keskiviikkoisin, joka toinen viikko.

Isompi poliisiasema on 70 km:n päässä. Sain sieltä puhelimitse hyvää asiakaspalvelua JA onneksi hakemuksen täydentäminen paikan päällä sujui todella ripeästi myös ilman ajanvarausta JA vielä bonuksena turvatarkastuksen poliisi(?)mies, joka halusi nähdä laukussa olevan avainnippuni (se onkin aika iso), oli ihan ä-lyt-tö-män komea. :D


Vaikka kerron, että kuvan kengät ovat Ecco-merkkiset, tämä ei ole yhteistyöpostaus. Tämänhetkiset lempikenkäni ovat mustat Ecco-tennarit ja kun matkalle tarvitsin hieman urheilulliset, mustat kengät, tilasin nämä Stockmannin verkkokaupasta. Edellisten kenkien numero oli aivan oikea edelleen, ja kengät ovat kevyet ja mukavat. Upouusia kenkiä ei suositella matkakengiksi, mutta kävelin näillä päivät pitkät ilman mitään ongelmia. :)


Kiitos kommenteistanne edelliseen postaukseen! Harcourt Arboretum on hieno paikka, mutta ei ilmeisesti kovin tunnettu paikallistenkaan keskuudessa. Hotellin vastaanottohenkilö ei tainnut tuntea sitä, eikä sitä tiennyt viereisen kylän läpi ajavan bussin kuljettajakaan. Hän oli kuitenkin hyvin avulias ja lisää apua saimme lähellä asuvalta rouvalta, jonka kanssa oli muutenkin mielenkiintoista puhella. Oikein brittiläinen kokemus siis. :)


Mukavaa loppuviikkoa!

Many hugs and wishes for happy summer days!41 kommenttia:

 1. Good morning Sara: I note that you start by saying that comments are welcomed in Finnish, and also in Italian. I hope this is not intended to exclude other languages. I can do it in English, French and Spanish but if I am compelled to use Finnish or Italian I am out of options. I have enjoyed your whole series on your visit to Oxford, and your obvious enjoyment really comes through. I think the local tourist board owes you a great debt of gratitude!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you, David, for pointing that out!! The text is from the times when English (some kind of) was the main language of this blog and very few people commented in Finnish. (I may need to change the text a bit.) English is perfect, Spanish is ok (I can try to guess what you say), with French I will need a translator. :)

   Poista
 2. I love the architecture on your photos ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you, Natalia! Oxford is such a fascinating city.

   Poista
 3. If you are looking for ideas on how to reduce the use of plastic in your everyday life, do read David's latest post: https://travelswithbirds.blogspot.com/2019/07/part-of-problem-or-part-of-solution.html

  VastaaPoista
 4. Great photos . Enjoyed the old buildings. Have a blessed day. Madeline

  VastaaPoista
 5. What a great post and sorry that I missed you, I was in Oxford in April and June! Its lovely to see where you have been and enjoyed. Oxford is such a great city for a wander, there is so much history there at every turn. Sorry about your postcards taking so long to arrive too! You are very impressive to travel with hand luggage!
  Wren x

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you, Wren, and oh, we really missed each other! Your posts about Oxford are very interesting and your time there sounds fabulous. :)
   A well-curated capsule wardrobe is the key to travelling light. :D
   xoxo

   Poista
 6. Greetings Sara from the Wye Valley in England. It is raining so our plans to hike have been put on hold.
  I love the joy that has run through your posts, of your visit, to Oxford, especially this final post. I look forward to seeing your summer images.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you so much, Helen! This trip was something I have waited for since I was... considerably younger. :)
   Hugs!

   Poista
 7. Ya lo creo que te las arreglaste muy bien para describirmos todo el post Sara. Me ha encantado, hacer tranquilamente tu recorrido desde mi casa. Estupendas las fotos.
  Ya de vuelta de las vacaciones.
  Te deseo un buen fin de semana.
  Un abrazo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gracias, querida Laura, por tus amables palabras.
   ¡Que tengan un feliz mes de agosto!
   Besos.

   Poista
 8. Beautiful pictures,dear Sara.Happy Summer!

  VastaaPoista
 9. That fence with the Wisteria - swoon!

  VastaaPoista
 10. Ah ihanaakin ihanampia nämä sinun Oxford-postisi. 💜 Katselen ja lueskelen nauttien. Ystävämme Debbie lensi juuri takaisin kotiinsa Oxfordiin Suomen lomaltaan. Pieneksi "korvaukseksi" kirpparilta löytyi Morse-DVD 🙂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Rita! 💚 Suomessa lomaileva oxfordilainen ystävä on ylellisyyttä. 😊 Tunnelmallista alkavaa elokuuta!

   Poista
 11. The footprint of the megalosaurus is so great 🙂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. It's body weight was probably almost a ton. 😊
   (The only certain remains of Megalosaurus come from Oxfordshire and date to the late Middle Jurassic. - Wikipedia)

   Poista

 12. Hi Sara, how are things going around here?
  All right here just a lot of rain and cold but certainly not the cold of fineness, lol. But for us Brazilians -13 is already very cold.
  Loved the know paseio, so we can meet new places.
  I liked the details of this museum.
  Continued good week.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hello dear Janicce, here summer starts slowly to turn into autumn. :)
   We have had some warm days (max. 32 C), but today it's cooler again: 12 C!
   Your winter photos are fabulous, so lush and green. <3
   Have a lovely August!

   Poista
 13. thank you for sharing your wonderful trip dear Sarah

  Oxford is even better through your images :)

  thoroughly loved all , excellently captured ,artistic touch is always there in your photos my friend

  staying close to water is such a soothing feeling , your bags and boots look AMAZING!

  wishing you more and more joys of life each step my dear friend!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you very much, dear Baili! I'm happy to hear you enjoyed my "photo diary".

   Blessings and hugs!

   Poista
 14. Sara I see you have been well equipped in this tour to Oxford. I love this town very much and its architecture.
  I love backpacks and often use them in trips.
  Hugs!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you, Nadezda.
   A backpack and a small, light suitcase allow you to travel rather comfortably. :)
   Hugs!

   Poista
 15. Buen agosto Sara.
  Un abrazo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ¡Buen agosto a ti también, querida Laura! Besos

   Poista
 16. Wishing you happy summer days …

  All the best Jan

  VastaaPoista
 17. Dear Sarah your photography is exquisite
  i bet each eye that had look at these absorbing images realized how engaging some photos can be and how powerfully they swing your mood :)))

  you too enjoy summer my dear friend !
  hugs!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you so much for your kind words, dear Baili! 🧡
   Blessings and hugs!

   Poista
 18. You are a wonderful photographer, Sara. I enjoyed these and summer photos in your next post. I'm glad you enjoyed your time in Oxford and if you ever give packing lessons I'm there, I always pack too much.
  Amalia
  xo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh, thank you so much, Amalia!
   I was in fact thinking of writing a post about packing, but then I noticed that there are so many good posts published by people that travel more than I do and are much more organized. :)
   xoxo

   Poista
 19. Please,let me comment your stunning pictures!Lol!Hi, dear Sara!Always a pleasure stopping by!Wonderful photos,flowers are my favorite pics as ever!I wish you a lovely week!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you, dearest Maristella, for your always kind comments. 💚 They really warm my heart.
   Big hugs! xx

   Poista
 20. I feel the same as Maristella :)

  I just had to return to this older post to comment on your newer ones … your photography is amazing, your photographs a joy to see.

  It's Friday night as I type this, so I wish you a lovely weekend, and send my good wishes.

  All the best Jan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you so much, dear Jan! On a hazy Saturday morning, I wish you a happy and relaxing weekend!

   I have loads of photos I would like to share with the readers but unfortunately very little time for replying to comments and visiting blogs. That's why comments are closed in many of my posts. I am, however, always very happy to hear from you and try to visit you as soon as possible. Consider yourselves hugged. :)

   Poista


Thank you for your comment! It is very much appreciated.
It may take awhile, but I will always visit you back.

Kiitos kommentistasi!

Grazie del tuo commento!