Welcome to Villa Emilia (My Woodland Garden), a photography blog with a slant towards gardening and nature. An amateur gardener and photographer, I hope to share beautiful moments with you through pictures. Let me know if you like them! ❤

Thank you for your visit.

3.4.2019

10: Rodullistetun kirjailijan kirjoittama kirja - Kuvapankkikuvia! :)





NB: THESE BEAUTIFUL FLOWER PHOTOS ARE NOT MINE! Looking for photos of "African flowers", I was browsing the collections of several photo banks that offer stock photos released under the Creative Commons CC0. This time the best ones were found on Pixabay.

Happy April!




Hei ja ihanaa huhtikuuta! Helmet-haasteen kohtaan 10 valitsin Kossi Komla-Ebrin kirjan Nuovi imbarazzismi: Quotidiani imbarazzi in bianco e nero... e a colori vuodelta 2004.

Komla-Ebri on syntynyt Togossa 1954, asunut Italiassa vuodesta 1974 ja koulutukseltaan lääkäri. Tätä kirjaa on edeltänyt mm. kirja nimeltään Imbarazzismi, kokoelma noloja sattumuksia rotujen kohdatessa, ja nämä uudet "imbarazzismit" ovat siis jatkoa sille. Kuten arvaattekin, kirjan nimessä oleva uudissana muodostuu italian sanoista "imbarazzo" (hämmennys) ja "razzismo".

Olen ostanut tämän pienen kirjan afrikkalaiselta maahanmuuttajalta, joka kaupitteli kadulla ainakin kirjoja, ehkä myös lehtiä ja muuta pientä tavaraa - niinä kaukaisina aikoina, jolloin Italiaan pyrkivien ja siellä oleskelevien siirtolaisten määrä ei ollut vielä kasvanut räjähdysmäisesti.




Kirjoitan tähän italian kielen harrastajien iloksi yhden tarinoista alkukielellä ja sitten vapaan käännöksen:

Vidi la piccola Francesca entrare in sala prelievi, terrorizzata,con i suoi begli occhioni azzurri gonfi di lacrime, strattonata dalla madre: 
«Franci, non farmi fare brutta figura! Guarda che è gentile questo dottore...»
"Questo dottore" ero io. 
Povera bimba, da quando era nata l’avevano sempre ammonita:
"Se non fai la brava viene l’uomo nero che ti porta via!’"
oppure "Se non fai la brava chiamo il dottore che ti fa la puntura!" 
E lì, di colpo, vedendo materializzarsi tutti e due i suoi incubi in una sola volta, la sua paura non poteva che essere... doppia. 
Pensai di scherzare per metterla a suo agio: 
«Francesca... non aver paura sai... ho già mangiato!»
Fu allora che scoppiò davvero in un pianto dirotto.

Francesca-tyttönen astui näytteenottohuoneeseen kauhuissaan, suuret siniset silmät turvoksissa itkusta. Äiti patisteli häntä: "Franci, eipäs nyt käyttäydytä huonosti! Tämä tohtori on oikein kiltti..."
"Tämä tohtori" olin minä. 
Tyttöraukka, pienestä pitäen hän oli kuullut, että "jos et ole kunnolla, musta mies tulee ja vie sinut!" tai "jos et ole kunnolla, lääkäri tulee ja pistää!".
Ja kun siinä hänen edessään olivat molemmat kauhukuvat yhdellä kertaa, hänen pelkonsakin kasvoi kaksinkertaiseksi.
Yritin laskea leikkiä hänen olonsa helpottamiseksi:
"Älä pelkää, Francesca... olen jo syönyt lounaan!"
Silloin tyttö vasta puhkesikin lohduttomaan itkuun.




Kirjassa kerrotaan pieniä huvittavia tai harmittavia tapahtumia, joita maahanmuuttajalle sattuu - jopa eurooppalaiselle, saati sitten esimerkiksi jostain Afrikan maasta tulleelle. Joissakin kertomuksissa häiritsee hieman sellainen sävy, että paitsi että nämä maahanmuuttajat kokevat/tuntevat/tietävät olevansa älykkäämpiä, koulutetumpia ja sivistyneempiä kuin kantaväestö luulee heidän olevan, he myös kokevat olevansa älykkäämpiä jne. kuin kantaväestö itse on, nämä nurkkakuntaiset ja tietämättömät italialaiset.

Onneksi kirjaa tasapainottavat havainnot siitä, että joskus rasismia koetaan vaikkei sitä olekaan (kahden senegalilaismiehen juttelua häiritsee heitä pitkään katsova keski-ikäinen rouva, kunnes tulee ilmi, että rouvan tytär on naimisissa senegalilaisen kanssa ja kaverukset ovat olleet vieraina rouvan kotona) ja siitä, että syrjintää tapahtuu molemmin päin (kun Komla-Ebrin togolais-italialainen perhe tutustuu isän juuriin Afrikassa, lapsia harmittaa, että siinä missä Italiassa heitä kutsutaan mustiksi, Togossa heitä kutsutaan valkoisiksi)...




Sitten asiaa näistä kukkakuvista, jotka siis EIVÄT OLE MINUN OTTAMIANI: Edellisen harmaan postauksen vastapainoksi halusin värejä. Kuten tuttua, monet huonekasveistamme (esim. saintpauliat ja aitoamaryllikset) ja kesäkukistamme (esim. sinisarjat ja tähtisilmät) ovat peräisin Afrikasta. Jokunen kuva minulla niistä olisikin, mutta sen sijaan että olisin alkanut etsiä niitä epätoivoisesti tuhansien kuvieni joukosta, päätin kokeilla kuvapankkeja. :)

Minulle nimittäin tulee markkinointitoimisto Kuulun uutiskirje. Uusimman kirjeen aiheena ovat "parhaat ilmaiset kuvapankit" -  jotka siis tarjoavat CC0-lisenssillä varustettuja kuvia. Koska yritän ottaa blogiin kuvat itse, en ole näitä koskaan selannut, mutta onhan se mahtavan hienoa, että netistä voi löytää (ilmaisia) hyvälaatuisia kuvia, joita voi vapaasti ja hyvällä omatunnolla käyttää ja jopa muokata haluamallaan tavalla.

Kuulun sisällöntuottajien suosikkeja ovat uutiskirjeen mukaan seuraavat: Pexels, Unsplash, picjumbo, Gratisography sekä Kuvia Suomesta. Myös SplitShire, Negative Space ja ehkä näistä kaikista tunnetuin Pixabay mainittiin. Kokeilin pikaisesti kaikkia ja tyylikkäitä kuvia löytyi kaikista. Kävi kuitenkin niin, että hakusanoilla "African flowers" ylivertaisesti osuvimmat tulokset sain Pixabaylla, ja se näkyy toimivan myös suomeksi.




Yllä olevat viisi kuvaa löytyivät hakemalla afrikkalaisia kukkia. Hibiskukset ovat niin ihania, että sitten etsin myös niitä, välittämättä siitä missä päin maailmaa ne kasvavat. Joten olkaapa hyvät, tässä niitä lisää! :)









Ihanaa kevättä! :)













PS A very relaxing video I just found: 






15 kommenttia:

  1. Oi miten upeita kuvia, niin kauniita♥ Leppoisia lukuhetkiä jatkossakin ja ihanaa alkanutta huhtikuuta💗

    VastaaPoista
  2. Hej Sara!

    Riktiga skönheter du visar upp. Här i Norden är ju vårt klimat en begränsande faktor när det gäller utomhusodling och jag är nog en sådan som ständigt testar zoner för vad som är möjligt. Men ibland känner jag att vi lockas av allt som inte går, varför upplever vi det omöjliga så attraktivt? Vår nordiska natur klarar av otroligt mycket som dessutom är vackert - bara en reflexion om ett mänskligt dilemma.

    Kram!

    VastaaPoista
  3. The pictures you took of the flowers are exceptional and very artistic, Sara! Thank you so much for the video of the coloured fields around the Keukenhof park, they remind me of such good visual memories! Bisous!

    VastaaPoista
  4. The pictures you found are really lovely, but I always appreciate blogs that show photos taken by the blogger. I know you chose these for a purpose, to go along with your book. Racism shows in so many ways. Have a lovely April, Sara.

    VastaaPoista
  5. The last flower is particularly amazing.
    Dear Sara...how busy I am these days!

    All the best! xx

    VastaaPoista
  6. Great photos of some very pretty flowers. Have a blessed day. Madeline

    VastaaPoista
  7. Hyviä lukuhetkiä!

    Minulla on tällä hetkellä luvun alla yli kaksikiloinen opus insolvenssioikeudesta, sivuja yli 1000 ja tentti toukokuussa...

    VastaaPoista
  8. Etpä tiedä mikä ilon sykähdys käväisi sydämessäni kun näin vilauksen italiaa postissasi 💗 🇮🇹
    Olen viime aikoina elellyt muissa kielissä ja kulttuureissa.
    Felice domenica Sara ❤️

    VastaaPoista
  9. Thanks for the flowers. They are a treat. I remember when my oldest was very little he would always cry when we took him to the pediatrician - and she was such a nice woman! I think it was because the injections were a little traumatic.

    VastaaPoista
  10. 🌷 Kiitos! 🌷 Thank you! 🌷 Tack! 🌷 Grazie! 🌷

    VastaaPoista
  11. What an unusual flower, Sara. I've never seen anything like it. And I love the purple flowers. These are some of the best flower photos I've seen in blog land.

    Enjoy your weekend, and have a peaceful one.

    ~Sheri

    VastaaPoista


Thank you for your comment! It is very much appreciated.
It may take awhile, but I will always visit you back.

Kiitos kommentistasi!

Grazie del tuo commento!