Welcome to Villa Emilia (My Woodland Garden), a photography blog with a slant towards gardening and nature. An amateur gardener and photographer, I hope to share beautiful moments with you through pictures. Let me know if you like them! ❤

Thank you for your visit.

24.4.2023

Kevättä ilmassa 💚





Hei ja ihanaa kevättä tai kevään odotusta kaikille! Sanoisin että täällä meillä edelleen kevättä vasta odotellaan. Lunta on vielä aika paljon, eikä järvenjää ole alkanut sulaa edes rannalta. Kuovi kyllä jo huutelee, ja se onkin yksi kevään sykähdyttävimmistä äänistä. ("Kun sä kuulet kuovin äänen, älä mene järven jäälle" sanoi vanha kansa. :))

Niin, joskus ilo kevään saapumisesta on iloisesti pirskahtelevaa, joskus se taas tuntuu olevan jossain niin syvällä, ettei sitä melkein huomaakaan. Ilo on auringonpaistetta, leutoja kevättuulia ja pikkulintujen sirkutusta. Ilo on myös roudan sulamista hitaasti maan uumenissa. 

Huhtikuu on ollut aurinkoinen. Auringon lämpö päivisin ja reilu pakkanen öisin saivat aikaan niin hyvät hankiaiset, etten sellaisia muistakaan. :) Tänään on pilvistä, välillä sataa vettäkin, mikä on erittäin hyvä asia ilmanlaadun kannalta. Paljasta maata on näkyvissä ja ilma tuoksuu heräävältä luonnolta.

Blogipostauksia olen julkaissut harvakseltaan. Tämä vuosi on alkanut kiireisenä ja tulee jatkumaan samanlaisena. Joudun kirjoittamaan niin paljon työn puolesta, että en oikein jaksa tehdä sitä vapaa-ajalla... jota ei kyllä juuri olekaan. Kuviakin olen ottanut vähemmän kuin edellisinä vuosina. Jostain syystä haluan niitä kuitenkin postailla. :) Kuten aiemmin mainitsin olen taas Instagramissa käyttäjänimellä sara.villaemilia

Edelleen pidän blogeja parempina alustoina kuin Instagramia, monestakin syystä. Viime aikoina roskapostin määrä blogissa on ollut hieman ärsyttävää. Bloggerin roskapostien suodatus näkyy toimivan melko hyvin, tosin joskus se blokkaa pitkäaikaisten blogikavereiden kommentteja. Olen huomannut, että hyvin lyhyet, muutaman sanan mittaiset kommentit joutuvat herkimmin roskapostiin. Kerran kävi myös niin, että jo julkaistu kommentti olikin hävinnyt roskapostikansioon. Sitä kannattaa siis käydä tarkistamassa silloin tällöin!

Vanhempien postausten kommentit kulkevat moderoinnin kautta. Huomaan kyllä, jos olette jättäneet kommentin johonkin vanhempaan postaukseen, julkaisen sen ja vastaan siihen heti kun ehdin. Kuulemisiin!

In English: Here I am, infrequently but faithfully. It looks that at the moment I mainly post photos on Instagram. Welcome to sara.villaemilia to have a look! Stay well, enjoy the wonderful springtime (or autumn) and...consider yourselves hugged. 


18 kommenttia:

  1. Hei Sara! Aivan ihana valokuva. Onneksi talvi on pian ohitse;-))

    VastaaPoista
  2. Kuovin ääni onkin hieno, mutta meillä päin sitä en ole koskaan kuullut. Muita linnunääniä on senkin edestä kun niilla on kevätkiireet menossa. En ole huomannut että minun blogini kommentteja olisi mennyt roskapostiin. Oikein hienoa kevättä sinulle!

    VastaaPoista
  3. Täältä meiltä lumet ovat nyt lähteneet hyvin lämpimien ja aurinkoisten päivien ansiosta. Hieman vettäkin ropsautti aamuyöllä ja heti ilma tuntui raikkaammalta. Kuovin ääni on tuttu ja niin kevääseen kuuluva. Meillä lähistöllä olevilla pelloilla on paljon töyhtöhyyppiä ja niitä on kiva seurata aina lenkillä käydessä. Leivosten liverrys on myös oikeaa musiikkia korville.
    Mukavaa loppukuuta. Nautitaan keväästä kaikin aistein. ☀️🌸🌼🌺

    VastaaPoista
  4. Kevät etenee pikkuhiljaa, välillä pari askelta taaksepäinkin ottaen. Meillä lumitilanne oli jo aika maltillinen, mutta viime yönä sitä satoi reilusti lisää. No vesisateita on luvassa tälle viikolle, eiköhän ne anna lumille kyytiä!
    Kukkia kuitenkin jo löytyy ja linnut ovat kyllä kevätkonserttivireessä!

    VastaaPoista
  5. Hello Sara,
    Spring is joyous here, too, with so much birdsong in the mornings. We do have flowers and warmer temperatures than you, but spring comes everywhere!
    I agree with you about blogging being better than Instagram for more depth. We have so many options. I've been making a point of checking my spam folder more frequently and find comments there that should have been published.
    Enjoy the almost-spring in your corner of the world.

    VastaaPoista
  6. Kuvaat kauniisti kevään tuloa 🌿 Vanhan kansan sanonnat lintujen ja kesän ennustuksista ovat alkaneet muuttua ilmaston muuttuessa, mutta eiköhän se kevät ja kesä kuitenkin tule. Meillä on jo kevät. Skillaa, vuokkoja, narsisseja ja esikoita näkyvissä kukkina tai ainakin nuppuina. Kiva että kiireistä huolimatta teit postauksen 💚

    VastaaPoista
  7. Kevät on ihanaa aikaa. Turun seuduilla kukkivat jo monet kukat esim. sini- ja valkovuokot ja varsinkin leskenlehdet.

    VastaaPoista
  8. Spring is the season that everyone wait after a cold winter...And your description is lovely...
    Spring is already here...with to high temperature and no rain...
    Have a shinny day !
    Anna

    VastaaPoista
  9. I enjoyed reading about the arrival of spring in your place Sara. Of course you have a lot of work and no time to blog. I also blog 3 times a month. Sometimes there is no time and sometimes there is no mood. I wish you more warm days.

    VastaaPoista
  10. Herkkuhetki menossa. On kiva nähdä sinua myös IG:n puolella. Kevät tulee ja kaikille kovat kiireet. aina ei ehdi eikä jaksa postailla, mutta täällä ollaan ja kommentoidaan kun ehditään. Harmillisesti kommentteja on nyt kuulostanut menneen useammalla roskapostiin. Olin tosi yllättänyt, kun vuosienkin takaisia kommentteja oli siellä ja olen jo niitä palauttanut sieltä.
    Täällä paistaa aurinko ja hurahdin ostamaan ensimmäiset orvokit, niistä kuvia IG:ssä. Voi hyvin :)

    VastaaPoista
  11. I think that maybe posting on Blooger involves more work and time and maybe that's why many bloggers end up posting on the blogger and moving on to other platforms like Instagram and Face. I'm still a Blogger fan.
    Each one chooses the best way to be on the Net.
    Have a nice weekend
    Greetings from Maria

    VastaaPoista
  12. So glad you can feel and hear spring in the air, Sara. The joy it must bring as nature awakens. Take care. I am enjoying your instagram posts.

    VastaaPoista
  13. I always enjoy visiting your blog.
    I do not have an Instagram account so pleased that you do blog.

    Enjoy your May days.

    All the best Jan

    VastaaPoista
  14. I love your latest photos of flowers <3

    VastaaPoista
  15. Beautiful photos as ever!!! Stunning flowers.

    VastaaPoista
  16. Dear all, thank you for your kind comments! 💟 Stay well and see you soon also in your blogs!

    VastaaPoista

Thank you for your comment! It is very much appreciated.
It may take awhile but I will always visit you back.

Kiitos kommentistasi!

Grazie del tuo commento!