Welcome to Villa Emilia (My Woodland Garden), a photography blog with a slant towards gardening and nature. An amateur gardener and photographer, I hope to share beautiful moments with you through pictures. Let me know if you like them! ❤

Thank you for your visit.

11.11.2022

Joulujuttuja toden teolla - Christmas cards!

 


Heipä hei taas! Melko pian edellisen postauksen julkaistuani muistin, että olinkin unohtanut siitä useita tärkeitä joulujuttuja!! Tässä niitä nyt tulee. :) 

Ensinnäkin, etsiessäni jouluisia aiheita verkosta törmäsin ihaniin Loviisan Wanhan Ajan Joulukodit -videoihin vuodelta 2020. Tässä on niistä ensimmäinen. Osat 2 ja 3 löytyvät YouTubesta. 




Tällä viikolla ilmestyneessä Joulu Maalla -lehdessä kerrotaan juuri sopivasti, että Loviisan Wanhan Ajan Joulukodit -tapahtuma järjestetään tänä vuonna 3. - 4.12. (kello 10 - 17, vapaa pääsy). Ei voi sanoa muuta kuin että onnekkaita te, jotka pääsette mukaan! :)




Hauska sattuma on, että Maalla-lehdessä kerrottiin myös mestarileipuri Sari Juntusen piparkakkutaloista. :) Minulla oli nimittäin tarkoitus vinkata, että Sarin Täykkäri-blogista löydätte ihania jouluisia postauksia ja niin hienoja piparkakkutaloja, etten tiennyt Suomesta sellaisia löytyvänkään. 

Sari sanoo haastattelussa mm. näin: 
"Väitän, että joulu täytyy tehdä itse. Jouluperinteitä ja yhdessäoloa ei voi ostaa, vaan ne täytyy luoda. Minulle joulussa tärkeintä eivät ole pyhät, vaan matka jouluun... "



Joulukortit ovat yksi ihanimmista asioista elämässä. :) Kunhan saan talossa paikkoja järjestykseen ja monen, monen vuoden joulukortit kerättyä yhteen, teen vielä uuden postauksen monta postausta niistä. :)

Nämä kuvat ovat viime jouluna saaduista korteista. Pidättekö te enemmän puna- vai sinisävyisistä korteista?




Nämä taas ovat kortteja, joita kirjoitin Lotille ja Sotiemme naisille Kortti veteraanille -kampanjaan.
Toivottavasti ne ilahduttavat saajiaan.




Tiesittekö, että ensimmäinen tunnettu joulukortti painettiin Englannissa vuonna 1843?

Joulukorttihistoriikin mukaan ensimmäinen joulukortti Suomessa lähetettiin 1871. Vuonna 1918 suomalaiset lähettivät jo 6,5 miljoonaa joulukorttia. Huippuvuonna 2000 lähetettiin 50,3 miljoonaa korttia... ja täytyypä sanoa, että myös meidän perheessämme lähetettyjen korttien määrä on noista vuosista pienentynyt. Arvostamme kyllä oikeita kortteja, mutta postimaksut kohoavat niin nopeasti, että humina vain kuuluu. :) Kotimaan joulupostimerkki maksaa tällä hetkellä 1,40 e, kotimaan ikimerkki 2,10 e ja ulkomaan ikimerkki 2,25 e. 

Postimaksu on siis usein reilusti kalliimpi kuin itse kortti. Varsinkin, jos hankkii kortteja nokkelasti, kuten minä. :) Yllä olevat vaaleat kortit olivat osa tunnelmallista korttisarjaa, jonka tilasin joitakin vuosia sitten jonkin kirjakaupan kautta. Korttien valmistajan, Kantolan KorttiTuotteen, oma verkkokauppa on osoitteessa https://www.korttinurkka.com. Tilasin sunnuntai-iltana kaksi 50 kappaleen (posti)korttilajitelmaa, piparkakkukortteja... 




... ja kynttiläkortteja. Suoraan valmistajalta tilattuna yhden kortin hinnaksi tuli 0,33 e. Tilaukseni oli lähetetty maanantaina ja tuli keskiviikkona pikkupakettina (yli 25 e:n tilauksissa toimituskulut 0 e) omaan postilaatikkoomme. Olen myös tyytyväinen lajitelmiin, kutakin korttia on tarkalleen yhtä suuri määrä (+ r = 2). :)




Kirjoitan tätä postausta loppuun perjantaina. Vesisateen jälkeen sää on kirkastumassa. Huomiseksi on luvattu poutasäätä ja föhntuulta. Olen neulonut sukkia Pro Ukraina -sukkakeräykseen. Lankojen päättely on hieman tylsää hommaa, mutta se helpottui huomattavasti, kun huomasin että Jouluradiossa soivat jo kaikki kanavat. "Klassinen joulu" on edelleen suosikkini. Se soi nytkin.





Lämmin kiitos kommenteistanne. Hyvää valvomisen sunnuntaita! :)

Thank you for your kind comments. Have a happy weekend!


28 kommenttia:

  1. Great post. Have a blessed day.

    VastaaPoista
  2. Olipa hieno video, jossa oli saatu aikaan ihana jouluinen tunnelma. Tuossa ensimmäisessä videolla olevassa kodissa olen itsekin mieheni kanssa vieraillut ”Loviisan Wanhat talot” tapahtumassa.
    Kauniita kortteja. Eipä aikaakaan, kun niitä pääsee jo lähettelemään.
    Mukavaa alkanutta viikonloppua sinulle Sara. 🕯🕯

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, oletpa päässyt ihanalle vierailulle!
      Tämä joulunalusaika kuluu (liian) nopeasti. Ensimmäinen adventtisunnuntai lähestyy. :) 🕯

      Poista
  3. Aah, the magical beauty of a northern hemisphere Christmas! The cards and video make me totally envious!

    VastaaPoista
  4. Ihanuuksia😍 Videot oli todella jouluisia, kiitos kun vinkkasit.
    Edullisesti sait joulukortteja ja kätevästi suoraan kotiin.
    Totta, postimaksut on kohta päätä huimaavia, ei raaski laittaa niin paljon kortteja kun haluaisi.
    Ja kysymykseesi vastaan: punaisista tykkään enempi.
    Hyvää viikonloppua

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, Maatuska!
      Noista korteista riittää lähetettävää moneksi, moneksi vuodeksi. 😊
      Minäkin pidän punasävyisten korttien lämpimästä tunnelmasta enemmän.
      Mukavaa joulunodotusta!

      Poista
  5. Oi, Jouluradioko on taas toiminnassa❣️ Oma Spotify-joululaululistani on soinut jo aika pitkään. Minäkin hankin joulukortit. Aiempina vuosina olen suunnitellut ja painattanut ne itse, mutta tänä vuonna kortintekoinspiraatio ei iskenyt, joten ostoisilla mennään. Lähetettävien korttien määrä on kyllä taanna vuosista vähentynyt, lähinnä siitä syystä, että monet eivät tunnu olevan toivotuksista juuri kiinnostunut. Jossain keskustelupalstalla joku päivitteli ihmisiä, jotka ei tajua olla lähettämättä kortteja, vaikka itse ei reagoi. En ollut tajunnutkaan, että jotkut loukkaantuvat saaduista korteista. 😆 Laitan nykyään vain niille, joiden tiedän tykkäävän saadusta kortista.

    Mukavaa viikonloppua! ✨

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuuntelen Jouluradiota juuri nytkin. 😊 Yksi tämänvuotisista suosikkikappaleistani taitaa olla Jolly Old St. Nicholas, jonka esittää CSSR State Philharmonic Orchestra.
      Meillä on esimerkiksi yksi sukulainen, joka ei periaatteesta (?) lähetä kortteja. Hänellekin kirjoitettiin kortti vuosien ajan, kunnes uskalsin lopettaa sen. 😁
      Mukavaa joulunodotusta!

      Poista
  6. Fewer and fewer people send cards these days, but I still like to, and it's always delightful to receive one in the mail. Postage is costly here in Canada, too. I have begun Christmas preparations with sewing pajamas and nightgowns for the grandchildren, and with some small handwork projects. The words of Sari I have written in my journal for I like them very much. "Christmas traditions and togetherness cannot be bought, but must be created." So very true!

    VastaaPoista
  7. I also wanted to say that all our news stations are full of Ukraine retaking Kherson. Such great news!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you for your comments, Lorrie!
      We have kept if not all, almost all the Christmas cards we have received during the years. It's a bank of beautiful memories. You are creating beautiful memories and Christmas happiness also with your sewing machine.
      The situation in Ukraine is horrible but I want to trust that the righteousness will prevail. Ukraine depends on morale (and Russia on mercenaries).
      Slava Ukraini!

      Poista
  8. Olet kyllä aikainen joulupuuhissasi. Minä menen vähän luovien jouluun. Tosin nyt on jo muutama joululahja hankittuna. Ei tule sitten niin kiire, kun paketit pitää lähettää ajoissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun vastaan kommenttiisi, on tasan kuukausi jouluaattoon. :) Vuosi sitten joulunalusaika meni niin kiireessä, etten ehtinyt kuunnella tarpeeksi joulumusiikkia. Tänä vuonna on mennyt paremmin.
      Mukavaa joulun valmistelua!

      Poista
  9. Love Christmas cards too !
    Lovely post !
    Have a cozy weekend !
    Anna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you very much, Anna!
      Happy pre-Christmas time!

      Poista
  10. Ihania joulukortteja ♡ Ja koko postaus täynnä joulufiilistelyä ♡ Minulla on ajatuksissa ollut joulujutut. Postauksesi innoittamana vaihdan tänä viikonloppuna olohuoneeseen punaiset pellavaverhot ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, Tarja! <3 Punaiset pellavaverhot kuulostavat ihanilta. Jouluverhot ovat minullakin haaveena, mutta en vielä ole löytänyt mieluisia. Näillä energian hinnoilla verhot saisivat myös olla aika paksut. :)

      Poista
  11. Joulunodotus on parasta joulussa ❤️ Ihania postauksia Sara 🌲

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se niin on. Varsinkin, kun itse joulu menee niin nopeasti ohi. 😊Kiitos, Rita! ❤️

      Poista
  12. What a lovely post.
    Christmas is getting quite near now.
    Shopping this afternoon, I bought a few more Christmas cards.

    Enjoy your November days.

    All the best Jan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you very much, Jan!
      Happy pre-Christmas season to you and yours!

      Poista
  13. Joulukorit ovat ihania, niin lähettää kuin saada:)
    Ja jouluradion kuuntelu on aloitettu täälläkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Adventtiaika ja jo sitä edeltävät viikot ovat ihanaa aikaa. :)
      Tunnelmallista joulunodotusta!

      Poista
  14. Kiitos paljon, Suvi! Sama täällä - joulukortteja lähetetään ja saadaan vähemmän kuin ennen, mutta ne ovat aina yhtä tärkeitä.

    VastaaPoista


Thank you for your comment! It is very much appreciated.
It may take awhile, but I will always visit you back.

Kiitos kommentistasi!

Grazie del tuo commento!