Welcome to Villa Emilia (My Woodland Garden), a photography blog with a slant towards gardening and nature. An amateur gardener and photographer, I hope to share beautiful moments with you through pictures. Let me know if you like them! ❤

Thank you for your visit.

2.10.2022

Väri-iloittelua - Yarns, yarns, yarns!

 


Heipä hei ja hyvää Mikkelinpäivää sekä alkanutta lokakuuta! Sää on ollut aika pilvinen. Eilen aurinko pilkahteli pilvien välistä, mutta niin lyhyen aikaa, etten ehtinyt saada otettua yhtään hyvää kuvaa.

Mutta ihanista blogeista saa inspiraatiota harmaanakin päivänä. :)

Tarja oli virkannut värikkäitä pannulappuja, joihin saa kätevästi käytettyä pienetkin kerät jämälankoja, jopa langanpätkät. Tätä oli pakko kokeilla. Eri värien yhdisteleminen on todella hauskaa. 




Minun lappuni eivät ole yhtä siististi tehtyjä kuin Tarjan. :) Niistä tuli erinäköisiä myös siksi, että virkkasin kiinteät silmukat edellisen kerroksen silmukoiden takareunaan. Tarja on luullakseni virkannut silmukat molempien kaarien läpi, kuten useimmiten tehdään. Lappuihini tuli joitakin värejä vain muutamia silmukoita kerrallaan, koska käytin välillä myös Polaris-lankaa (kuva tässä postauksessani).

Kaksinkertaisen pannulapun "takapuolet" ja viimeistelyn tein valkoisella ja tummanruskealla, joka on niin tummaa, että se näyttää mustalta. Huomasin muuten tosiaan, että eri värejä yhdistellessäni minun oli paljon helpompaa ajatella iloisia ajatuksia kuin yksiväristä tummaa lankaa virkatessani!




Toiseksi, Satu oli virkannut suloisia pehmeitä unipupuja samettisesta Katia Bambi -langasta sekä ostanut Alize Velluto -lankaa olopeiton neulomiseen. Lankojen ihana pehmeys sai minut tekemään päätöksen: Olin jo haaveillut samettilangan ostamisesta kahteen torkkupeittoon. Kesäajan peittoa varten valitsin vihreää ja talviseen punaista. Yllämainittujen lankojen sijaan valitsin Selina-samettilangan, koska se on materiaaliltaan 100 % puuvillaa eikä (mikro)polyesteriä, kuten Bambi ja Velluto. En tiedä onko puuvilla ekologisempi valinta, mutta ainakin ajatuksena se tuntuu paremmalta.




Verkon kuvien perusteella valitsin väreiksi vihreän (nro 12) ja antiikinpunaisen (nro 9). Punaiseen olen todella tyytyväinen. Vihreän sijaan olisin valinnut hieman hillitymmän joulunvihreän, jos olisin nähnyt langat luonnossa. (Vihreä väri on oikeasti kirkkaampi kuin kuvassani.) No, ensi kerralla valinta on helpompi, koska minäpä teinkin huiman ostoksen ja tilasin myös lankakarttakansion. Tästä lähtien voin hypistellä lankoja kotona! :D




Tiesin jo aiemmilta vuosilta, että Alize-langat tulevat Turkista. Katia-langat näyttäisivät olevan espanjalaisia. Selinan ja alla olevan Sulo-sukkalangan valmistusmaaksi selvisi lopulta Turkki. Lankojen valmistusmaa ei ole aina helppo määritellä, koska materiaalin valmistus/kasvatus, (villan) pesu, värjäys ja itse langan valmistus voivat tapahtua eri maissa.

Sulo-langasta aion tehdä  joululahjasukat. On mukavaa pitkästä aikaa neuloa jotain ohuemmilla puikoilla.




Kun kirjoitan tätä, sataa tihkua. Tosi tunnelmallinen syyssää siis, mutta valitettavasti ulkokuvat ovat hieman harmaita. Ulkona kävellessäni mietin, että jo vuosia sitten olisi pitänyt istuttaa pihlajia kujanteeksi. Altapäin katsottuna ne muodostavat hienoja katoksia...




... ja ovat kuvauksellisia myös sivusta katsottuna. :) 




Verikanukan syysväri on komea:




Tämä muratti tuli vuosia sitten äitienpäiväistutuksessa. Se on asustanut ja talvehtinut ruukussa (sisällä viileässä), mutta tänä vuonna istutin sen maahan. Saa nähdä kuinka se selviää talvesta:




Yksi lempinäkymäni ympäri vuoden ja vuorokauden:




Parvekelaatikon orvokit ikkunan läpi kuvattuna:




Yksi pihan männyistä:




Nämä Fazerin suklaapiparkakkupaketit tyhjenevät oudon nopeasti. Paketin ulkoasu on myös hyvä - käytän syksynväristä metsäistä kuvaa skräppäilyyn. :)




Meidän perheessä tykätään rahkasta. Tykkään myös tämän pakkauksen kannesta. :)




Ostin muutama päivä sitten tämän vuoden Roosa nauhan. Vuoden 2022 nauhan on suunnitellut Maria Veitola. Nauhan mosaiikkikuvio kuvastaa elämän erilaisia ja sävyisiä hetkiä. (Kuvioinnin takia nauhat ovat erilaisia, mitä en hoksannut ostaessani. Hieman harmittaa, että isoin kullanvärinen "palanen" jää nauhassani taitteen taakse piiloon. :))

Roosa nauha -keräyksellä tuetaan nykyisin kaikkien syöpien tutkimusta. Tänä syksynä keräyksen teema ovat huonoennusteiset syövät. 




Hello all and happy Michaelmas! One feels almost guilty – here (in Eastern Finland) we can enjoy serene autumn days when in many areas of the world terrible things are happening. I'm thinking of wars, natural disasters, human rights issues...

This autumn and winter, our electricity prices will be considerably much higher than before. In our family, we are lucky: we can for example use our own firewood for heating. My personal therapy against all the hard and sad news we receive is knitting. Sometimes I try crocheting as well. :)

I think many of us can say that the Ukrainians' desire and ability to fight Putin's brutal and criminal aggression has been stronger we could have imagined and hoped for.  Now it's really important to remember that we must support Ukraine and its people for as long as it takes, as they bravely defend their country and the freedom of all of us!



SLAVA UKRAINI!



17 kommenttia:

  1. Ihania lankoja, ihania syyskuvia... olipa hyvä että tulin vielä blogeissa piipahtamaan ennen kuin suljen tietsikan. Tuli hyvä lämmin mieli :)

    VastaaPoista
  2. Värikkäät patalaput, jotka piristävät varmasti harmaintakin päivää. Samettilangat näyttävät myös väreiltään hyvin kauniilta.
    Minulla vastaavanlainen muratti kuin sinulla, talvehti muutaman vuoden tosi hyvin lumen suojassa.

    VastaaPoista
  3. Ai miten mieletön lankakansio! Samettilanka kuulostaa jo nimeltä aivan suloisen pehmeältä. Peitteiden alla tulee varmasti ihanat nokoset.
    Ompa pirteät patalaput, hyvä idea viimeisten lankanökkösten hyödyntämiseen.
    Kauniit luontokuvat, Sara🍁🍂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin kiitos kommenteistanne, Rita, Anne, Kruunuvuokko ja Maatuska!
      Näiden pannulappujen virkkaaminen oli todella koukuttavaa. Nokospeittoja en ole vielä ehtinyt aloittaa, kun ensin on saatava valmiiksi sukkia pukinkonttiin.
      Kunpa tulisi kunnon vanhanajan talvi, sopivasti lunta kasvien suojaksi!

      Poista
  4. Beautiful yarns and projects. Lovely autumn images. Yes, we have to pay more for things, but we live in such peace compared with Ukraine. Slava Ukraini!

    VastaaPoista
  5. Colour and yarn joy! Happy creating. My wool project still awaits commencement.
    I love your favourite garden view. I'm sure it would be mine too and many a sunset / sunrise / or just relaxation time would be spent there.

    VastaaPoista
  6. Your favorite view is also mine. Relaxing water and trees. I like that.

    VastaaPoista
  7. Blessings to you, dear Sara .God bless.

    VastaaPoista
  8. Lovely potholders ! Always useful !
    Beautiful pictures too ! Nature is indeed gorgeous up there...
    I can buy yarns made here, in Portugal but I know it's difficult to buy local...
    We still have 26ºc and no rain...Wood is tidy waiting for the Winter.
    Have a cozy week !
    Slava Ukraini
    Anna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you very much for your comments, Lorrie, Helen, Gardens, Maristella and Anna!
      I wish you all happy and safe autumn days... or spring days, depending on where you live! :)
      Heroyam Slava!

      Poista
  9. Ihanan pirteitä nuo ensimmäisen kuvan pannulaput!

    VastaaPoista
  10. Lämmin kiitos, Suvi ja Anu! Tunnelmallisia syyspäiviä teille!

    VastaaPoista
  11. Amazing work, have a nice weekend!

    VastaaPoista
  12. Ihana väri-iloittelupostaus <3 Ja ihania patalappuja <3 Minulla lähti noiden patalappujen virkkaaminen melkolailla lapasesta. Innostuin niiden virkkaamisesta niin, että patalappuja oli lopussaan jo melkoinen pino :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta ideasta, Tarja! <3 Näitä on todella hauskaa virkata. Löysin vasta nämä tehtyäni vielä lisää pieniä keriä. Pian on pakko päästä tekemään lisää patalappuja. Onneksi niitä tarvitaan aina. :)

      Poista


Thank you for your comment! It is very much appreciated.
It may take awhile, but I will always visit you back.

Kiitos kommentistasi!

Grazie del tuo commento!