Welcome to Villa Emilia (My Woodland Garden), a photography blog with a slant towards gardening and nature. An amateur gardener and photographer, I hope to share beautiful moments with you through pictures. Let me know if you like them! ❤

Thank you for your visit.

17.11.2021

Joulunpunaista, talvensinistĂ€ - My family :) 🎄



HeipÀ taas!
Yksi parhaista asioista blogimaailmassa ovat blogeista löytyvÀt ihanat ideat. Kristiina oli virkannut erittÀin tyylikkÀitÀ (harmaita) pannulappuja. Omasta punaisesta lapustani ei tullut yhtÀ hieno, mutta tÀmÀ tekniikka on kerrassaan innostava.

Tein kuten Kristiina (katso ohje Kristiina K -blogista) eli virkkasin kiinteÀt silmukat edellisen kerroksen silmukoiden takareunaan. VÀriksi valitsin pienen kerÀn joulunpunaista lankaa, joka ei muuten kuvissa nÀytÀ ollenkaan niin kauniilta kuin todellisuudessa.

Niin, "joulunpunainen"... Minulle joulunpunainen on hivenen siniseen vivahtava punainen, mutta ensimmÀisen netistÀ löytÀmÀni mÀÀritelmÀn mukaan kyseessÀ on lÀmmin punainen. Tein pienen gallupin perheessÀ - ja lÀmmin punainen sai kannatusta. :) MitÀ mieltÀ te olette? Millainen punainen on joulunpunainen?

Virkkaus etenee nÀin...



... mutta oikeasti lappu valmistuu diagonaalisesti. :) Yritin luoda silmukoita sen verran, ettÀ pieni jÀmÀlankakerÀ riittÀisi koko lappuun...



... mutta eipÀs se riittÀnytkÀÀn, joten jouduin lopettamaan työn harmaalla. Pannulapusta tuli myös aika pieni, mutta enÀÀ en kyllÀ pura sitÀ... :)


TÀssÀpÀ muuan tonttu poseeraa uuden pannulapun kanssa.



NÀmÀ Aarikan tontut ovat itse ostamiani eikÀ tÀmÀ ole millÀÀn lailla sponsoroitu postaus. Olen valinnut tontut niin, ettÀ kullakin perheenjÀsenellÀ on hÀntÀ kuvaava tonttu. Ne toimivat myös joulupöydÀssÀ paikkamerkkeinÀ. :)

Olen joskus miettinyt, ettÀ poismenneille perheenjÀsenille voisi olla vaaleita Pakkas-tonttuja, vÀhÀn kuin enkelitonttuja, mutta en ole varma, olisiko se kaikkien mielestÀ hyvÀ idea.


Joulu nÀkyy sosiaalisessa mediassa, liikkeissÀ ja mainoksissa luullakseni yhtÀ aikaisin kuin ennenkin, mutta jotenkin minusta tuntuu, ettÀ "ei-saa-vielÀ-aloittaa-jouluhysteriaa"-valituksia kuuluu tÀnÀ vuonna vÀhemmÀn. Onkohan se koronapandemian vaikutusta, ettÀ kotoilua ja tunnelmointia arvostetaan enemmÀn kuin ennen? Vai elÀnkö minÀ vain jouluihmisten kuplassa, jossa joulunodotuksen kuuluu alkaa jo viimeistÀÀn syyskuussa? :)


Ja sitten niihin "talvensinisiin" kuviin. SÀÀ on ollut melko pilvinen ja lauha, mutta marraskuussa on ollut myös pakkaspÀiviÀ ja jÀrvi on rannasta saanut jÀÀpeitteen, joka sitten taas on sulanut...



Ihmettelettekö koskaan, miksi kasvikuvissani nÀkyy usein kanaverkkoa kasvien ympÀrillÀ?



MeillÀ on paljon jÀniksiÀ ja/tai rusakkoja naapureina. Alla nÀkyvÀn korallikanukan oksia oli katkottu kymmenkunta. Oksien kÀrjet oli jÀtetty maahan, eivÀt siis syötÀvÀksi kelvanneetkaan. :) TÀmÀ "syysleikkaus" ei kyllÀkÀÀn haittaa, koska kyse on vanhasta oksasta, jonka muutenkin leikkaan ensi kevÀÀnÀ pois.


Kymmenkunta...

NÀin joulun alla riittÀÀ yksi sana herÀtteeksi
lauleluun, hyrÀilyyn, rallatteluun. :)

♫ Porot kaikki kymmenkunta...♫

tai vielÀ suurempi suosikkini...

♫ Jo pipolakki ja punatakki on juhlakuntoon laitettu, 
Ja nenĂ€liina taitettu on takataskuun laitettu 
On Tonttulassa niin ahkerassa 
NĂ€in tapa kerran vuodessa, 
Kun joulukiireen tuodessa 
Myös juhlamielen tuo 

HyörinĂ€, pyörinĂ€ taukoaa 
Jo itse joulupukki ratsastaa, katsastaa joukkoaan 
Rivi tontunpartojen suora on valkoinen 

Tonttujoukko huomio ja katse oikeaan! 
Joulupukki komentaa jo pulkat pakkaamaan 
Kiire jo on, kiire jo on, 
Parrat vilkkaa

Valjastaa jo porot saa! Heijaa! 
Kuormatkaa ja sitokaa! Heijaa! 
Poroa tuhatkunta pĂ€rskii ja kuopii lunta 
SelvĂ€ on, nyt matkaan vain! Heijaa! 
Rinnakkain ja kaksittain! Heijaa! 
Työt lĂ€htöhetken, tie pitkĂ€n retken 
KĂ€y aikataulujen tahtiin tĂ€smĂ€lleen 

YhĂ€ vie sama tie, ajo tuiskuna kĂ€y, yhĂ€ kulkuset kilkattaa 
Peninkulmat jo jÀÀvĂ€t taa, porot lahjoja kuljettaa 
Nopeaan lĂ€pi haan, yli metsĂ€n ja maan, lĂ€pi yön, yli kukkulavyön 
Nyt kiiruhtaa tontut saa lahjoja pulkassaan 

NĂ€in tonttu-ukkojen joukot Korvatunturiltaan 
Saapuvat lahjoja tuomaan tummaan jouluiltaan 
Kun valot kuusen loistaa, tonttu jo kolkuttaa 
TĂ€htien valoa, hyvyyttĂ€ jaloa, lĂ€mmintĂ€ hymyĂ€ 
Lahjaksensa kiltit lapset saa 

NĂ€in tonttu-ukkojen joukot Korvatunturiltaan 
Saapuvat lahjoja tuomaan tummaan jouluiltaan 
Kun valot kuusen loistaa, tonttu jo kolkuttaa 
TĂ€htien valoa, hyvyyttĂ€ jaloa, lĂ€mmintĂ€ hymyĂ€ 
Lahjaksensa kiltit lapset saa 

"Tonttuparaati", sanat Sauvo Puhtila (Saukki)



Aiemmin syksyllÀ - kun Posti kehitti jÀlleen toimintaansa eli keskitti pÀivÀpostin lajittelun kaupunkiin, mikÀ tarkoittaa, ettÀ posti tulee meille puolitoista tuntia myöhemmin kuin ennen eli noin puoli kahdelta iltapÀivÀllÀ - pÀÀtin, ettÀ joulukorttien lÀhettÀminenkin saa tÀnÀ vuonna jÀÀdÀ. (Ei niin, ettÀ Posti minun pienestÀ protestistani vÀlittÀisi.) On kuitenkin sukulaisia ja tuttavia, joiden uskon pitÀvÀn oikeaa joulukorttia tÀrkeÀnÀ, joten tÀssÀ niitÀ taas on eli uusia joulupostimerkkejÀ... :)

SekÀ omassa ettÀ naapurikunnassa on muuten talouksia, jotka saavat postinsa neljÀn, viiden maissa. Se ei olekaan enÀÀ pÀivÀpostia vaan iltapostia. Postinjakajat toki tekevÀt parhaansa ja ovat muutenkin sympaattisia. :)

Design: Klaus Welp

Ostin myös tÀllaisia kotimaan ikimerkkejÀ. Tunnelmalliset "Syksyn kajo" -merkit on tehty Jukka Risikon valokuvista.

Ostamani joululehdet ovat olleet monena vuonna hieman pettymyksiĂ€, mutta tĂ€nĂ€ vuonna minulla on hieman sattumalta kaksi lehteĂ€, joista pidĂ€n todella paljon. 


Olen nykyisin aivan innoissani kotoisasta pohjoismaisesta tyylistÀ, sellaisesta vÀrikkÀÀstÀ, johon kuuluvat vanhat, vÀhÀn kuluneetkin esineet, perityt tai vaikka kirpputorilta löydetyt. Kunhan saan tavaroita jÀrjesteltyÀ ja kuvia otettua, esittelen kotinurkista löytyneitÀ tavaroita. :)



🎄 Jouluaattoon aikaa yksi kuukausi ja yksi viikko. 🎄


---------------


EDIT 17.11. klo 20:

Viisitoista minuuttia sitten minĂ€ en tiennyt mikĂ€ on Shein [ʃiː.ÉȘn],
ja tÀytyy sanoa, ettÀ voin paremmin ennen kuin kuulin tÀstÀ vaatteiden verkkokaupasta.
En ole koskaan pitÀnyt sanasta "rÀttikauppa", mutta tÀssÀ on todellinen sellainen,
ja se kasvaa valtavalla vauhdilla. 

Justine Leconten video kertoo lisÀÀ:




19 kommenttia:

  1. Ihanan jouluinen pannulappu tuli! Kaunis kiitos siitÀ ettÀ linkitit blogiini. Olen virkannut nyt noita pannulappuja jo viisitoista kappaletta. Teen vÀlillÀ kaksivÀrisiÀ raidallisia ja niiden pariksi sitten yksivÀrisen.Aika yllÀttÀvÀÀ, ettÀ niistÀ tulee helposti hiukan liian pienet, vaikka aluksi nÀyttÀÀ ettÀ tulee melkein liian suuret. Ihanat joulutunnelmat teillÀ siellÀ jo on<3

    VastaaPoista
  2. A wonderful prelude to Christmas in your post today, Sara. The little red figures representing each family member are very sweet. Is there one with a camera to represent you? Your photos are beautiful. There is the first frost on the roofs today, but it's already disappearing. Have a good day.

    VastaaPoista
  3. Itsekin pidin noista kahdesta joululehdestĂ€. Meille on kertynyt myös monenlaisia Aarikka-tonttuja. Ne ovat kovin sympaattisia. Nuorille olen ostanut joskus lahjaksi niitĂ€ vaaleita, kun eivĂ€t ehkĂ€ noista perinteisistĂ€ niin innostu. 🧑‍🎄

    VastaaPoista
  4. TeitpÀ todella kivan ja lÀmpimÀn punaisen pannulapun. SöpöjÀ ja persoonallisia Aarikan tonttujakin on kauniissa kuvissasi.
    Mukavaa joulun odotusta.

    VastaaPoista
  5. Sara, I see you are very busy before Christmas. You do cute things. Red is my favorite color for Christmas and New Years. Elves look great, especially with headphones.
    Hugs!

    VastaaPoista
  6. Kaunis patalappu, ja ihanat punaiset tontut.

    VastaaPoista
  7. Ihana postaus punaisessa ulkoasussaan. Kai se on sitten se lĂ€mmin punainen se *oikea* joulusĂ€vy 😊
    Onpas nuo tontut hauskasti personoitu.
    Odotan postaustasi, saapa nÀhdÀ mitÀ ihanuuksia esittelet.
    VÀhensin jo viime vuonna korttien mÀÀrÀÀ ja teen lisÀÀ vÀhennyksiÀ tÀlle vuodelle. Taas on tullut myös luonnollista poistumaa listaan. Haikein mielin vetÀÀ viivan nimen pÀÀlle, mutta nÀin se menee.
    Mukava kÀsityövinkki, kiitos.

    VastaaPoista
  8. Cute family, lovely pot holder and gorgeous pictures !
    Have a cozy day in your beautiful country !
    Anna

    VastaaPoista
  9. Bueno ya estås metida casi en el rojo de la Navidad. Tus elfos son preciosos y el crochet es buena labor. Me encantan las fotos de la nieve. Por aquí de momento mucho frío. Deseando que estéis bien Sara.
    Un abrazo.

    VastaaPoista
  10. Dear Sara, I am one of those humans who grumbles as Christmas approches earlier each year. The Gold Coast had their Christmas banners hanging at the end of October! Sorry but ugh! Now if I lived in the cold and could burn candles and have lovely red Aarkka Elves and snowy scenes, I might think differently. Your images bring so much joy as always.

    VastaaPoista
  11. Ihana tonttukaarti ja tunnelmalliset kuvat.

    VastaaPoista
  12. Ihana jouluinen tunnelma <3 Tuo tonttujoukko on sympaattinen ja heitÀ katsoessa tulee iloinen mieli. Olen tuolla tekniikalla tehnyt monta pannulappua, kun Martoilla oli pannulapputempaus. Se pannulappujen tekeminen lÀhti vÀhÀn lapasesta, kun niin innostuin. Samoin kÀvi monella muullakin martalla :D Kauniita nuo ottamasi siniset kuvat <3 Sopisivat postikorteiksi! Löysin blogisi ja liityin ihanan blogisi lukijoihin - siis tapaamisiin postausten ÀÀrellÀ <3

    VastaaPoista
  13. Nautin tÀstÀ postauksesta (tÀstÀkin, hih)...
    Joulunpunainen voi hyvin olla kirkasta tai tummempaa. ❤️ ♥️ ❤️
    Aarikan tontuilla on hauskat rekvisiitat mukana 🙂
    Voi miten symppis pannulappu ♦️

    VastaaPoista
  14. Beautiful Christmas posts! I love Christmas too. Hugs and blessings.

    VastaaPoista
  15. ✨ Kiitos kaikille kommenteistanne! ✨ Thank you for your comments! ✨

    VastaaPoista
  16. splendid sharing dear Sarah as always :)

    your elf family is stunning indeed ,i adore your wisdom to create such fascinating art and add meaningful beauty to each small chore you do !

    how nice you liked the magazine this year ,they look nice .
    the first image and all the other photos of snow on grill and branches are BREATHTAKINGLY awesome !!!

    the eyes of your camera have ability to reach to the core beauty or soul of things and capture the incredibly wow!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    more joys to you and yours!

    VastaaPoista
  17. ✨ Thank you very much for your kind comment, dear Baili! ✨

    VastaaPoista


Thank you for your comment! It is very much appreciated.
It may take awhile, but I will always visit you back.

Kiitos kommentistasi!

Grazie del tuo commento!